Bitcoin Forum
December 17, 2017, 06:14:01 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sapphire Nitro+ RX 480 4gb Epilda  (Read 912 times)
bughatti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
February 28, 2017, 03:40:58 AM
 #1

Team, I have searched the forums and cannot find much data to go on, hoping someone can help.  I currently have a rig with 3 sapphire nitro+ rx 480 4gb epilda cards.  In a few days I will buy 4 more to fill my msi z97 gaming 5 board.  I am currently running Anorak's OC rom on it and I am getting 28.7 MH/s per card.  First I would like to know if this is good, or can I find/pay for better.  Secondly I have noticed that my gpu0 card always seems to dip down to 24-25 MH/s and wont go back up till I restart the miner.  The others run steady at 28.7  I am currently running Windows 10 Ent.  Would also like to know if anyone can point me to a really good tutorial for me to customize the rom myself.  I have watched dozens of youtube videos and I know about Polaris bios editor and staying with a driver version that does not do checks on the roms.  I am just unsure exactly how to change what fields in polaris, for example what settings can I change or suppose to change in polaris.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513534441
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513534441

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513534441
Reply with quote  #2

1513534441
Report to moderator
1513534441
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513534441

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513534441
Reply with quote  #2

1513534441
Report to moderator
1513534441
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513534441

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513534441
Reply with quote  #2

1513534441
Report to moderator
fanta21
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
February 28, 2017, 11:31:07 AM
 #2

You don't have to pay for modded BIIOS. Yu can find one on Youtube. Search for "buriedone elpida" video. Its very good. I'm using it myself. I can get my Nitro up to 31MH/s. You canalso mod the BIOS by yourself. Anorak forum has the tutorial using Hexedit.
bughatti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
March 01, 2017, 01:29:44 AM
 #3

You don't have to pay for modded BIIOS. Yu can find one on Youtube. Search for "buriedone elpida" video. Its very good. I'm using it myself. I can get my Nitro up to 31MH/s. You canalso mod the BIOS by yourself. Anorak forum has the tutorial using Hexedit.


Ok so the only issue with this is the rom they provided is only 256, I know atiflash wants 512.
meeow
Member
**
Offline Offline

Activity: 73


View Profile
March 01, 2017, 01:45:20 AM
 #4

You don't have to pay for modded BIIOS. Yu can find one on Youtube. Search for "buriedone elpida" video. Its very good. I'm using it myself. I can get my Nitro up to 31MH/s. You canalso mod the BIOS by yourself. Anorak forum has the tutorial using Hexedit.


Ok so the only issue with this is the rom they provided is only 256, I know atiflash wants 512.

It's not necessary.
bughatti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
March 01, 2017, 01:57:30 AM
 #5

You don't have to pay for modded BIIOS. Yu can find one on Youtube. Search for "buriedone elpida" video. Its very good. I'm using it myself. I can get my Nitro up to 31MH/s. You canalso mod the BIOS by yourself. Anorak forum has the tutorial using Hexedit.


Ok so the only issue with this is the rom they provided is only 256, I know atiflash wants 512.

It's not necessary.

You are correct, I was trying someones rom that is 256 and kept getting errors saying no vbios file detected.  As soon as I got the original rom from techpowerup that was 256 it flashed fine.  So that means that "buriedone elpida" rx 480 rom is busted
bughatti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
March 04, 2017, 02:17:13 AM
 #6

Has anyone had an issue with modding the bios where after they flash a bios that works fine when a single card is plugged in and shows the correct settings but when 2 cards plugged in that same flashed bios shows the minimal settings like 680 core and 975 mem?
Bakhtra
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 04, 2017, 02:43:01 AM
 #7

Has anyone had an issue with modding the bios where after they flash a bios that works fine when a single card is plugged in and shows the correct settings but when 2 cards plugged in that same flashed bios shows the minimal settings like 680 core and 975 mem?
What driver you use?
Have you patch your driver with atikmdag-patcher, you can check it at https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
bughatti
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
March 04, 2017, 02:49:15 AM
 #8

Has anyone had an issue with modding the bios where after they flash a bios that works fine when a single card is plugged in and shows the correct settings but when 2 cards plugged in that same flashed bios shows the minimal settings like 680 core and 975 mem?
What driver you use?
Have you patch your driver with atikmdag-patcher, you can check it at https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher


I use 16.9.1 which i was told did not do the driver sign check.  , I also have 16.11.5 which I was told same thing.  Have issues on both
Bakhtra
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 04, 2017, 02:56:16 AM
 #9

Wah don't know about that.
I always use latest driver that can be patched since I'm playing game so much.
Maybe you can try Crimson 17.2.1 driver.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!