Bitcoin Forum
October 22, 2017, 11:28:50 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Playing games while mining with the same GFX card  (Read 7217 times)
qed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 01, 2011, 04:37:17 PM
 #21

All DX11 games, on 6900 cards, will lock your PC if you start it while mining, DX9 games are working fine. I did not test DX10 games.

You are completely incorrect, I am loving my 6990 eyefinity, a yummy 60fps max graphics with one core and 400mhashes with the other.

When i obey this threads 'ruleset' we'll call it, (and i just tested this) i get a horrible 139mh/s per core(2) but the game still gets a solid 60fps+

Maxedout Eyefinity on Crysis2 with the Adavanced Graphics Tweaker
Notes:AA is disabled.
         All forms of PhysX are disabled
         Windows7UltimateX86
         -v -w128 -f350

You are completely incorrect. Crysis 2 is DX9 unless you patched it with 1.9 AND the DX11 patch. Thing that you did NoT do not for sure, too many FPS with only 1 6990.

http://www.ctrlaltkill.org/2011/06/27/crysis-2-dx9-vs-dx11-benchmarks-time-to-upgrade-again/

I was able to play it while mining, now I can't anymore.

Mobile App (Android)

Monitor miners, exchange rates and Bitcoin network stats.
1508714930
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508714930

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508714930
Reply with quote  #2

1508714930
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
July 01, 2011, 05:34:21 PM
 #22

Ahahaha. Im not a dunce.
Im am fully aware of crysis' many frequent updates. it is currently my favorite game.

And no. There are not "too many fps"

I would fucking return my card if a 6970@940 wasnt able to run crysis as i want it too

No doubt that the extra resolution reduces my frame rates.
(i conceide here)
but if i look at the ground i goto 60 XD

To clarify I forgot to tell my 6990 to use only one core.
My previous statement of 1core running crysis and the other running mining. Was false.
The miner was sitting around doing dick fuck all(connection problems) when i was running crysis, So effectively the full 6990 was running crysis. Whilst no mining was active

To retest;
I got [as you said(but in reverse)] too many fps with what i stated earlier
Flipping off eyefinity gives me what i said earlier. But with eyefinity on i drop to an unbearable 32ish fps
40 is the fucking minimum frame rate in my books.

to clarify. Yes, My crysis is updated. And looks Fucking Gorgeous

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 02, 2011, 12:48:50 AM
 #23

I tried to run that game with the Direct X patch (11) on my 4x 6990 rig for fun, but it just said 'failed to initialize wrapper' or something. Gave up after 20 mins

Maybe it's just been too long since I played video games (I tried F.E.A.R a few years back), but I didn't find an answer online as to why Crysis wouldn't work.

Well, back to mining.. Will have to test again later, it looks nice in screenshots. Much better than anything I've seen in the past.

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
qed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 02, 2011, 02:46:23 AM
 #24

Also my Crysis 2 looks great too and i love it! It's just annoying the state of ATI drivers, and all my systems are freezing on any DX11 application while mining.

I am not using catalyst 11.6 due to BSOD just after installation, if they fixed the freeze it would be great!

Mobile App (Android)

Monitor miners, exchange rates and Bitcoin network stats.
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 02, 2011, 05:39:17 AM
 #25

So I searched around some more, it turns out you can't use 8 gpu's while gaming, even though it works for mining.

When you just enable 4 (2 6990) it will work just fine.

The problem is, a core 2 duo or sempron used for mining will seriously bottleneck those cards. I'll try switching a few on p67 platform with i7.

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
July 02, 2011, 05:15:07 PM
 #26

Also my Crysis 2 looks great too and i love it! It's just annoying the state of ATI drivers, and all my systems are freezing on any DX11 application while mining.

I am not using catalyst 11.6 due to BSOD just after installation, if they fixed the freeze it would be great!

o.0 Time for me to loadup every DX11 thing i have---- OH WAIT Dirt3 runs FINE while mining, So does the Heaven 2.1 Benchmark.
I guess im gonna skip the extra testing and pretend that it's all your fault

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
qed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 02, 2011, 11:30:59 PM
 #27

Also my Crysis 2 looks great too and i love it! It's just annoying the state of ATI drivers, and all my systems are freezing on any DX11 application while mining.

I am not using catalyst 11.6 due to BSOD just after installation, if they fixed the freeze it would be great!

o.0 Time for me to loadup every DX11 thing i have---- OH WAIT Dirt3 runs FINE while mining, So does the Heaven 2.1 Benchmark.
I guess im gonna skip the extra testing and pretend that it's all your fault

My guess is that you are trolling as always. You lied writing "You are completely incorrect, I am loving my 6990 eyefinity, a yummy 60fps max graphics with one core and 400mhashes with the other." and i show you benchmark of a 6990 using both cores reaching 48 FPS average with eyefinity turned off.
Then you said you meant with both cores and eyefinity turned off  Huh , but you are still outperforming benchmarks by a good 25%. You must be so good at computers for doing that! Did you write your own drivers?
Oh, wait! I found a post where you needed help to overclock the 6990...

The fact is simple, you can not use any DX11 application running on the same 6900 GPU where you are mining. You can with 5800 cards , as you are most likely doing.

Mobile App (Android)

Monitor miners, exchange rates and Bitcoin network stats.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
July 03, 2011, 12:13:27 AM
 #28

Also my Crysis 2 looks great too and i love it! It's just annoying the state of ATI drivers, and all my systems are freezing on any DX11 application while mining.

I am not using catalyst 11.6 due to BSOD just after installation, if they fixed the freeze it would be great!

o.0 Time for me to loadup every DX11 thing i have---- OH WAIT Dirt3 runs FINE while mining, So does the Heaven 2.1 Benchmark.
I guess im gonna skip the extra testing and pretend that it's all your fault

My guess is that you are trolling as always. You lied writing "You are completely incorrect, I am loving my 6990 eyefinity, a yummy 60fps max graphics with one core and 400mhashes with the other." and i show you benchmark of a 6990 using both cores reaching 48 FPS average with eyefinity turned off.
Then you said you meant with both cores and eyefinity turned off  Huh , but you are still outperforming benchmarks by a good 25%. You must be so good at computers for doing that! Did you write your own drivers?
Oh, wait! I found a post where you needed help to overclock the 6990...

The fact is simple, you can not use any DX11 application running on the same 6900 GPU where you are mining. You can with 5800 cards , as you are most likely doing.

Aw i've been caught So Fucking Hard.
sonofabitch
Shall i delete all my posts? I will if asked too.

Edit: i was fighting for awhile because my dual 6870 rig has noproblems doing the afformention necessities (dx11game mining)
without the realisation that the 6870 and 6970 cores are apparently Much, Much more different than i had anticipated

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Xenland
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980


I'm not just any shaman, I'm a Sha256man


View Profile
July 05, 2011, 03:29:51 AM
 #29

I run my miner on my 6990 on GPU2 and then I just start the game up and no freezes Cheesy
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!