Bitcoin Forum
July 17, 2018, 10:05:23 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Cannot send btc, Electrum error, the tranaction was rejected by network rule (66  (Read 631 times)
goldenpay
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 745
Merit: 500



View Profile WWW
May 19, 2017, 09:56:55 AM
 #1

error: the tranaction was rejected by network rule (66: mempool min fee not met )

i choose a new server, but still cannot send btc, where is the problem, anyone help ?

ty

PINOYBITCOINEXCHANGE.COM - Bitcoin & E-Currency exchange in the Philippines
1531821923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1531821923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1531821923
Reply with quote  #2

1531821923
Report to moderator
The World's Betting Exchange

Bet with play money. Win real Bitcoin. 5BTC Prize Fund for World Cup 2018.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1531821923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1531821923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1531821923
Reply with quote  #2

1531821923
Report to moderator
goldenpay
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 745
Merit: 500



View Profile WWW
May 19, 2017, 09:58:41 AM
 #2

I am using electrum 2.8.1

PINOYBITCOINEXCHANGE.COM - Bitcoin & E-Currency exchange in the Philippines
OmegaStarScream
Staff
Legendary
*
Online Online

Activity: 1344
Merit: 1089


Hire BOUNTYPORTALS>Bounty management goo.gl/XKv9TK


View Profile
May 19, 2017, 09:59:14 AM
 #3

2.8.1 should have dynamic fees so with a simple googling: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/4pytxc/electrum_error_error_the_transaction_was_rejected/ This should fix your problem.

kolloh
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1232
Merit: 1000


View Profile
May 19, 2017, 02:25:18 PM
 #4

Yeah, it sounds like you are attempting to send the transaction with too low of a fee.

You should double check that Dynamic Fees are enabled in the Preferences as this should likely fix the issue as mentioned by OmegaStarScream. You might also want to upgrade to 2.8.2 which is a slightly newer version than you are currently using.
HI-TEC99
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1024



View Profile
May 19, 2017, 06:07:32 PM
 #5

Yeah, it sounds like you are attempting to send the transaction with too low of a fee.


Coinb.in spits out that same error message when you try to broadcast a raw transaction with an extremely low fee. The screenshot below was from when I tried broadcasting someone's transaction that only paid 1 sat/B. Maybe coinb.in uses an electrum server in its backend.

https://coinb.in/#broadcast

Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1042



View Profile WWW
May 19, 2017, 07:09:20 PM
 #6

upgrade to 2.8.2. set dynamic fees and select always for "propose replace by fee"

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!