Bitcoin Forum
January 18, 2018, 12:30:42 PM *
News: Electrum users must upgrade to 3.0.5 if they haven't already. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Why would adjusting the DCRI cause cards to randomly lose 5mh/s off and on?  (Read 453 times)
ben8jam
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 23, 2017, 07:41:31 PM
 #1

Playing with DCRI settings for ETH only mining. Shifting it from 30 to 5 I get peak hash rate, but noticed that the cards sometimes drop 5 mh/s on each cycle. I have to get the DCRI back up to 30 and it levels out.

I am using power-save BIOS on 470 cards. Wondering if the under powering is causing them to skip a beat?

Anyone have any experience with that?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1516278642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516278642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516278642
Reply with quote  #2

1516278642
Report to moderator
1516278642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516278642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516278642
Reply with quote  #2

1516278642
Report to moderator
dragonmike
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 546


Hoqu.io – Tokensale is live


View Profile
June 23, 2017, 09:40:50 PM
 #2

Why would you play with dcri if you're single mining ETH??







             
     ████████████████   ███████████████
   ████             ███   ███        ████
  ████   ██████████   ███  █████████    ███
 ███    ███     █████  ███  ███   ████   ███
███   ███   ███    ███  ███  ████    ███   ██
███  ██   ████████  ███  ███████████  ███   ██
██   ██  ████   ████  ██  █████   ███  ███   ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ███████████       ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██       ███████████       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
███  ██  ████   ████  ███  ████   ███   ███  ██
████  ██    ██████████  ███  ███████   ███   ██
████  ████    ███  ███  ████    ██    ███   ██
 ████   █████  ███  ███   █████    █████  ███
  ████   █████████  ████   ██████████   ████
   █████        ███   █████           ████
      ███████████████    ████████████████





Get free
.100 HQX





...............................Decentralized affiliate platform.............................
▬ ▮ ▮ ▮ ▮  ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium





Old_Timer
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
June 23, 2017, 09:49:46 PM
 #3

Playing with DCRI settings for ETH only mining. Shifting it from 30 to 5 I get peak hash rate, but noticed that the cards sometimes drop 5 mh/s on each cycle. I have to get the DCRI back up to 30 and it levels out.

I am using power-save BIOS on 470 cards. Wondering if the under powering is causing them to skip a beat?

Anyone have any experience with that?

Do those GPU happen to be Asus Strix?
ben8jam
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 23, 2017, 11:01:20 PM
 #4

Why would you play with dcri if you're single mining ETH??

Because claymore says to for ASM mining. And there is an increase in hashpower. Two good reasons I think Smiley

From his guide:
-asm   (AMD cards only) enables assembler GPU kernels. In this mode some tuning is required even in ETH-only mode, use "-dcri" option or or "+/-" keys in runtime to set best speed.
ben8jam
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 23, 2017, 11:05:29 PM
 #5

Do those GPU happen to be Asus Strix?

No, Sapphire Nitro (non+) 470s
Old_Timer
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
June 24, 2017, 07:32:28 AM
 #6

Do those GPU happen to be Asus Strix?

No, Sapphire Nitro (non+) 470s

can you upload the bios so I can advise?
ben8jam
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 24, 2017, 08:27:56 AM
 #7

Do those GPU happen to be Asus Strix?

No, Sapphire Nitro (non+) 470s

can you upload the bios so I can advise?

How does one do that?
Old_Timer
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
June 24, 2017, 08:41:11 AM
 #8

Do those GPU happen to be Asus Strix?

No, Sapphire Nitro (non+) 470s

can you upload the bios so I can advise?

How does one do that?
you must find an external file upload service (many free) then post link
dragonmike
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 546


Hoqu.io – Tokensale is live


View Profile
June 24, 2017, 08:45:28 AM
 #9

Why would you play with dcri if you're single mining ETH??

Because claymore says to for ASM mining. And there is an increase in hashpower. Two good reasons I think Smiley

From his guide:
-asm   (AMD cards only) enables assembler GPU kernels. In this mode some tuning is required even in ETH-only mode, use "-dcri" option or or "+/-" keys in runtime to set best speed.
LoL, I just learned something! Thx buddy, my bad! Cheesy







             
     ████████████████   ███████████████
   ████             ███   ███        ████
  ████   ██████████   ███  █████████    ███
 ███    ███     █████  ███  ███   ████   ███
███   ███   ███    ███  ███  ████    ███   ██
███  ██   ████████  ███  ███████████  ███   ██
██   ██  ████   ████  ██  █████   ███  ███   ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ███████████       ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██                         ██  ███  ██
██  ███  ██       ███████████       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
██  ███  ██       ██  ███  ██       ██  ███  ██
███  ██  ████   ████  ███  ████   ███   ███  ██
████  ██    ██████████  ███  ███████   ███   ██
████  ████    ███  ███  ████    ██    ███   ██
 ████   █████  ███  ███   █████    █████  ███
  ████   █████████  ████   ██████████   ████
   █████        ███   █████           ████
      ███████████████    ████████████████





Get free
.100 HQX





...............................Decentralized affiliate platform.............................
▬ ▮ ▮ ▮ ▮  ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium





ben8jam
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
June 24, 2017, 03:10:29 PM
 #10

can you upload the bios so I can advise?

Well, I set the DCRI back to 30 and the same thing is happened. Each card will randomly jump from 26 to 20 mhs. And last night the whole rig crash. Thanks for taking a look.

http://s000.tinyupload.com/?file_id=00020553680711219980
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!