Bitcoin Forum
November 18, 2018, 07:15:33 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Gigabyte 1070 acting up..  (Read 177 times)
dandreark1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134
Merit: 100

out here


View Profile
July 18, 2017, 07:17:13 PM
 #1

Hey fellow miners,

I have a gigabyte 1070 8gb gaming edition that seems to be the root of some of my recent issues.


I have a homemade 10 card frame, housed around 2 motherboards. Currently I have 2 x Ti's and 3 x 1070's (2 evga 1 asus) on the first motherboard. And 4 x ti's and 1 x 1070 (gigabyte) on the other motherboard.

After about 45 minutes, I get "Gpu0, 1, 2,3,4 seem to be stuck...Restart attempt"..
and the miner reboots sometime successful -sometimes not.

Running ewbf zcash miner 3_4 on both rigs, through hours of trouble shooting i've realized the 1070 itself was the issue.. not a riser.

Moving the 1070 to the motherboard from the riser only delayed the error message from 45 minutes to about every 5-6 hours..

Taking the 1070 off completely and replacing it with a TI I'm using on another build solved the issue..
It doesn't amount to significant downtime at all, but I want to solve the problem still- as it effects my daily and hourly hashrate.

But my question remains, why the hell is this card consistently restarting my miner.. is it a setting I need to tweak? Any advice on troubleshooting this helps.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1542525333
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542525333

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542525333
Reply with quote  #2

1542525333
Report to moderator
1542525333
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542525333

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542525333
Reply with quote  #2

1542525333
Report to moderator
Cereberus
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 910
Merit: 1000



View Profile
July 18, 2017, 07:27:50 PM
 #2

I had the same problem that the miner was restarting but through nicehash in an ASUS board and after the latest full Windows 10 Update the board is running from a few days without restarting. I have 3 x RX 480 and 2 x GTX 1070 in this board I am talking about. Don't know if it will work for you too but I think this is a driver problem, Windows drivers and not GPU  drivers.




    ██    ██    ██    ██
  ██    ██    ██    ██
██    ██    ██    ██
              ██    ██
            ██    ██
          ██    ██
        ██    ██
      ██    ██       
    ██    ██    ██    ██
  ██    ██    ██    ██
██    ██    ██    ██
TRADEPLAYZ
█ 
█ 
█     
█  █
█  █ 
█  █ 
█  █
    █  █
  █  █
  █  █
        █
    █
      █   
TOURNAMENT PVP SYSTEM
  FACEBOOK |  TWITTER  |  LINKEDIN  |  TELEGRAM  |  GITHUB  |  ANN  | INSTAGRAM 

█ 
█ 
█     
█  █
█  █ 
█  █ 
█  █
    █  █
  █  █
  █  █
        █
    █
      █   

                     █▄
                     ████▄
                     ██████▄
                     ████████▄
                     ██████████▄
                     ████████████▄
                     ██████████████▄
                     ███████████████
                     ██████████████▀
                     ████████████▀
                     ██████████▀
                     ████████▀
                     ██████▀
                     ████▀
                     █
█▀
GOOGLE PLAY

                            ▄█████████████▄
                            ███████████████
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            █░░░░░░░░░░░░░█
                            ██████▀▀▀██████
                             ▀████▄▄▄▄████▀
  APPSTORE
dandreark1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134
Merit: 100

out here


View Profile
July 18, 2017, 07:46:17 PM
 #3

I had the same problem that the miner was restarting but through nicehash in an ASUS board and after the latest full Windows 10 Update the board is running from a few days without restarting. I have 3 x RX 480 and 2 x GTX 1070 in this board I am talking about. Don't know if it will work for you too but I think this is a driver problem, Windows drivers and not GPU  drivers.

I was kind of thinking it may be drivers. Interesting.. i'm on FullZero's nvOC, Ubuntu 16.04.. i'll see what I can do driver wise and see if this solves the problem.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!