Bitcoin Forum
November 24, 2017, 08:59:54 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: 1 2 3 [All]
  Print  
Author Topic: Avalon 741 setup  (Read 2788 times)
gogostar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 51


View Profile
August 04, 2017, 01:04:35 AM
 #1

Appologies to admin if this post doesn't belong here and if it is the case please point me to right direction.

I got avalon 741 miner plugged in and running, but it's not mining.
 
i installed cgminer and joined kano pool.
miner defaul ip is 192.168.0.100, gateway and DNS is 192.168.0.1
i can log in to menu (if i change tcp/ipv4 settings on my laptop ) and change settings but i dont know what shuld i put in (network settings ets...)
my broadband adress is 192.168.1.254

do i need to change ip addresses in miner network settings to make it work?

Please help.
thank you
1511557194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511557194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511557194
Reply with quote  #2

1511557194
Report to moderator
1511557194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511557194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511557194
Reply with quote  #2

1511557194
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
August 04, 2017, 01:46:59 AM
 #2

Appologies to admin if this post doesn't belong here and if it is the case please point me to right direction.

I got avalon 741 miner plugged in and running, but it's not mining.
 
i installed cgminer and joined kano pool.
miner defaul ip is 192.168.0.100, gateway and DNS is 192.168.0.1
i can log in to menu (if i change tcp/ipv4 settings on my laptop ) and change settings but i dont know what shuld i put in (network settings ets...)
my broadband adress is 192.168.1.254

do i need to change ip addresses in miner network settings to make it work?

Please help.
thank you


okay if you have a router with 192.168.1.1-255

you need to make it  say 192.168.1.111    make sure you know .111 is empty
wait a few minute I have a screen shot

I moved from my house to the solar array yesterday so I took a screen shot of the settings   in my case I used 192.168.1.250

you can see I moved from 192.168.0.250  to 192.168.1.250  and you can see other settings are all with 192.168.1.xxx   


 I knew it was an empty address make sure you take a screen shot to help remember  Grin

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
fusion0389
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
August 04, 2017, 04:29:31 PM
 #3

Cant you set it to DHCP? That would be easiest IMO. I generally leave all my networked devices on DHCP and then manually go in the router and set the static IP on that side. Easier than fooling with IP settings of a bagillion different devices.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274


Evil beware: We have waffles!


View Profile
August 04, 2017, 05:17:03 PM
 #4

Cant you set it to DHCP? That would be easiest IMO. I generally leave all my networked devices on DHCP and then manually go in the router and set the static IP on that side. Easier than fooling with IP settings of a bagillion different devices.
Agreed. That is exactly what I do. You can set a Host name for the controller through the GUI but not all routers see it. Most will report it as a RasPi3 or something like that.

-Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats http://bit.ly/1Qjt6lj
-For bitcoin to succeed the community must police itself.
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
fusion0389
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
August 04, 2017, 06:50:53 PM
 #5

Cant you set it to DHCP? That would be easiest IMO. I generally leave all my networked devices on DHCP and then manually go in the router and set the static IP on that side. Easier than fooling with IP settings of a bagillion different devices.
Agreed. That is exactly what I do. You can set a Host name for the controller through the GUI but not all routers see it. Most will report it as a RasPi3 or something like that.

My networking equipment recognizes host names if they are set.

Question, out of the box does the Avalon controller come DHCP or STATIC? If its set to a static 192.168.0.xxx that's annoying... an extra step for setting it up on my 192.168.2 network.
rossie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 688


View Profile
August 04, 2017, 06:55:45 PM
 #6

Cant you set it to DHCP? That would be easiest IMO. I generally leave all my networked devices on DHCP and then manually go in the router and set the static IP on that side. Easier than fooling with IP settings of a bagillion different devices.
Agreed. That is exactly what I do. You can set a Host name for the controller through the GUI but not all routers see it. Most will report it as a RasPi3 or something like that.

My networking equipment recognizes host names if they are set.

Question, out of the box does the Avalon controller come DHCP or STATIC? If its set to a static 192.168.0.xxx that's annoying... an extra step for setting it up on my 192.168.2 network.

Static, 192.168.0.100
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274


Evil beware: We have waffles!


View Profile
August 04, 2017, 06:57:36 PM
 #7

As they state in all the of the setup info Canaan has on their site the factory IP is static and set to 192.168.0.100

I just use an old laptop I have set to that IP range to do the network change to DCHP

-Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats http://bit.ly/1Qjt6lj
-For bitcoin to succeed the community must police itself.
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
August 04, 2017, 07:00:31 PM
 #8

Cant you set it to DHCP? That would be easiest IMO. I generally leave all my networked devices on DHCP and then manually go in the router and set the static IP on that side. Easier than fooling with IP settings of a bagillion different devices.
Agreed. That is exactly what I do. You can set a Host name for the controller through the GUI but not all routers see it. Most will report it as a RasPi3 or something like that.

DHCP can be flakey .

The solar array internet drops once or twice a month.

If it happens all the adrresses reset.

So we just make all miners static. So far it works better.

If I was in my house I would do dhcp.  But the array has gear in 3 buildings and static on the gear seems more stable.

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
RunnerUp
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
August 13, 2017, 09:15:26 PM
 #9

I am having the same problem as OP.  I have logged into the avalon 741(using a laptop I switched IP ranges to match the Avalon) and switched the IP address range of the Avalon to match my network. 

I can now connect and log into the Avalon from my network. 

I logged into the menu and updated the pool info with the correct info, copied/pasted from pool page, and updated the worker with username.workname, and password of x.   The miner is not mining for some reason.  Any ideas on why it is not mining?
rigooooo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
September 10, 2017, 08:26:22 PM
 #10

Appologies to admin if this post doesn't belong here and if it is the case please point me to right direction.

I got avalon 741 miner plugged in and running, but it's not mining.
 
i installed cgminer and joined kano pool.
miner defaul ip is 192.168.0.100, gateway and DNS is 192.168.0.1
i can log in to menu (if i change tcp/ipv4 settings on my laptop ) and change settings but i dont know what shuld i put in (network settings ets...)
my broadband adress is 192.168.1.254

do i need to change ip addresses in miner network settings to make it work?

Please help.
thank you


you solve the problem???

i have the same problem.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274


Evil beware: We have waffles!


View Profile
September 10, 2017, 08:40:01 PM
 #11

For one, go to the Canaan site. At the top you will see "Read Before You Buy". It has links to setup including a you-tube...

Easiest is to change the miner to use DHCP. Save/apply. Now it will automatically connect to any network, you just have to find its address from the router.

From there, connect the Raspi to your network and look at the Router info to find the address. Depending on the router it will either show up as 'Unknown" or a RasPi model name.

From there just change to the pools you want to use and again save/apply.

-Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats http://bit.ly/1Qjt6lj
-For bitcoin to succeed the community must police itself.
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
rigooooo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
September 10, 2017, 10:12:33 PM
 #12

For one, go to the Canaan site. At the top you will see "Read Before You Buy". It has links to setup including a you-tube...

Easiest is to change the miner to use DHCP. Save/apply. Now it will automatically connect to any network, you just have to find its address from the router.

From there, connect the Raspi to your network and look at the Router info to find the address. Depending on the router it will either show up as 'Unknown" or a RasPi model name.

From there just change to the pools you want to use and again save/apply.
hi
i did  all of thouse steps, and still doesn’t work.

i have 4 miners, all lights of them are green.

and the AUC3 have  blue light.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274


Evil beware: We have waffles!


View Profile
September 11, 2017, 12:09:24 AM
 #13

And the Avalon GUI says what?
Change to Advanced Version > CGminer Status and post a pic... Are your pools listed there and does it say they are active?
You should have something like this https://bitcointalk.org/index.php?topic=1673843.msg18859597#msg18859597

We can't read minds. Need more info other than just 'it doesn't work"...

-Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats http://bit.ly/1Qjt6lj
-For bitcoin to succeed the community must police itself.
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
September 11, 2017, 01:11:43 AM
 #14

okay  lets try this  you all have a router

my router is 192.168.0.1

i set my rasp pi to 192.168.0.200

notice every piece of gear has the same 0  as the router

so your rasp pi need the same as your router has.

0   some routers have 192.168.0.1
1  some routers have 192.168.1.1
10 some router have 192.168.10.1

I am on a mac so I find  all my addresses for my router and make sure I have no conflict so my rasp pi is

192.168.0.200


Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
September 11, 2017, 01:19:59 AM
 #15

so you should be able to open chrome on windows  

and find your rasp pi
left arrow changes gui  right arrow log in



when you are here

click left arrow and show us the screen shot



here are my settings to mine


next click right arrow here I am mining

and my address for my rasp pi is way on top 192.168.0.200
the key is your router has to match  your rasp pi in that

 0 or
 1 or
 10
in my case my route is 0

and the address at the end is 200 no other piece of gear has that number 200


Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
rigooooo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
September 12, 2017, 04:29:27 PM
 #16

thanks !
it works now
Just flashed the micro sd,, and reinstall the program
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
September 13, 2017, 02:57:56 AM
 #17

thanks !
it works now
Just flashed the micro sd,, and reinstall the program

have fun mining Grin

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 03:30:36 AM
 #18

hope I'm not too late to the party I've reflashed my controller twice and even used a different rasp pie model 3 b with no luck I've tried everything from setting up wifi instead of the ethernet here is a link to a quick video showing my setup (light on miner is yellow you cant tell that in the video) and I attached some photos of my config as you guys cant help without those photos.

https://vimeo.com/236528745


System log pastebin: https://pastebin.com/B3SZMzm4

Kernel log pastebin: https://pastebin.com/Vajijez5

Imgur with more than enough screenshots: https://imgur.com/a/0jD5v

My guess is the controller is not able to see the miner I have taken it apart and made sure all connections are correct that is also in the imgur post

In process of making a huge Avalon 741 operation
rigooooo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
October 04, 2017, 03:54:17 AM
 #19

hope I'm not too late to the party I've reflashed my controller twice and even used a different rasp pie model 3 b with no luck I've tried everything from setting up wifi instead of the ethernet here is a link to a quick video showing my setup (light on miner is yellow you cant tell that in the video) and I attached some photos of my config as you guys cant help without those photos.

https://vimeo.com/236528745


System log pastebin: https://pastebin.com/B3SZMzm4

Kernel log pastebin: https://pastebin.com/Vajijez5

Imgur with more than enough screenshots: https://imgur.com/a/0jD5v

My guess is the controller is not able to see the miner I have taken it apart and made sure all connections are correct that is also in the imgur post

try with another AUC3,,
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 04:14:20 AM
 #20

hope I'm not too late to the party I've reflashed my controller twice and even used a different rasp pie model 3 b with no luck I've tried everything from setting up wifi instead of the ethernet here is a link to a quick video showing my setup (light on miner is yellow you cant tell that in the video) and I attached some photos of my config as you guys cant help without those photos.

https://vimeo.com/236528745


System log pastebin: https://pastebin.com/B3SZMzm4

Kernel log pastebin: https://pastebin.com/Vajijez5

Imgur with more than enough screenshots: https://imgur.com/a/0jD5v

My guess is the controller is not able to see the miner I have taken it apart and made sure all connections are correct that is also in the imgur post

try with another AUC3,,

that is the first thing I did but I don't see how it would hurt to go dig up another one from my stack of miners (in the process of getting a building for my 64 miners) will post a update after I swap out the AUC3

In process of making a huge Avalon 741 operation
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 04:25:44 AM
 #21

update: nothing has changed ;(

In process of making a huge Avalon 741 operation
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
October 04, 2017, 04:27:45 AM
 #22

humer me

put this in


 Pool 1 .............           stratum+tcp://sha256.usa.nicehash.com:3334

Pool1 worker .............  1JdC6Xg3ajT3rge3FgPNSYYFpmf53Vbtje
  

Pool 1 password .......   p=.19

let it run 5 minutes  then screen shot the 2 pages below

I want to be sure it is not a pool issue so 5 minutes should be enough to be sure.



 



Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 04:36:46 AM
 #23

humer me

put this in


 Pool 1 .............           stratum+tcp://sha256.usa.nicehash.com:3334

Pool1 worker .............  1JdC6Xg3ajT3rge3FgPNSYYFpmf53Vbtje
  

Pool 1 password .......   p=.19

let it run 5 minutes  then screen shot the 2 pages below

I want to be sure it is not a pool issue so 5 minutes should be enough to be sure.



 https://i.imgur.com/RlpBRmi.png


https://i.imgur.com/7zZWAcQ.png

done lets give it 5 minutes

In process of making a huge Avalon 741 operation
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 04:49:57 AM
 #24

here are two screenshots btw of the config it looks like nothing is happening

https://i.imgur.com/qTmCdJR.png

https://i.imgur.com/4usG61l.png

In process of making a huge Avalon 741 operation
wavelengthsf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


View Profile
October 04, 2017, 01:17:36 PM
 #25

What color are the lights on the AUC converter that's hooked up to your Pi?

Are the lights on the back of the miner, where you plug in the PCI-e boards, on?

philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
October 04, 2017, 01:32:28 PM
 #26

What color are the lights on the AUC converter that's hooked up to your Pi?

Are the lights on the back of the miner, where you plug in the PCI-e boards, on?



okay  looks like some thing is broken

wait wait wait  check this thread

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2215578.0

if you do not have this problem above check  info below


you  can get to the rasp pi and program it so the eth cable  looks good.

next usb micro cable to the auc conveter ---------
auc converter ---------------------------------------
four pin wire to unit --------------------------------

if any are bad you would get the symtoms you are getting.

so do you have multiple  units and parts?

do you have a working  unit?

if yes  fully swap
 the usb
the auc
the four pin wire

if dead unit works you know  that one of those 3 parts are bad.
if good unit works you know  that all of the part are good  since each set works on good unit.

next  swap psu from good unit to bad unit.

if bad unit works you know it is a psu issue.
if good unit works  if means the psu is good.


at this point  it would be an internal issue in the gear.

a hash board or the internal daughter board

the gear does not work if you have one bad hash board.
I did a rma check here

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2196951.0


I am hoping it is fixable without an rma

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 04:38:25 PM
 #27

What color are the lights on the AUC converter that's hooked up to your Pi?

Are the lights on the back of the miner, where you plug in the PCI-e boards, on?



okay  looks like some thing is broken

wait wait wait  check this thread

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2215578.0

if you do not have this problem above check  info below


you  can get to the rasp pi and program it so the eth cable  looks good.

next usb micro cable to the auc conveter ---------
auc converter ---------------------------------------
four pin wire to unit --------------------------------

if any are bad you would get the symtoms you are getting.

so do you have multiple  units and parts?

do you have a working  unit?

if yes  fully swap
 the usb
the auc
the four pin wire

if dead unit works you know  that one of those 3 parts are bad.
if good unit works you know  that all of the part are good  since each set works on good unit.

next  swap psu from good unit to bad unit.

if bad unit works you know it is a psu issue.
if good unit works  if means the psu is good.


at this point  it would be an internal issue in the gear.

a hash board or the internal daughter board

the gear does not work if you have one bad hash board.
I did a rma check here

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2196951.0


I am hoping it is fixable without an rma

I have 64 miners I;ve swapped at least 5 of them so I know the miners are alright I only have on power supply that can handle these at the moment that could be it idk I'm using a 1300w evga PSU to try and test out a miner before I setup my building the lights on each hash board are green meaning they are getting correct power and the light on the back of the miner is yellow meaning its IDLE I've tried everything and swapped the usb cables, auc3 cables, and the auc3 to usb converters at least 3 times I have no idea what the issue is.

In process of making a huge Avalon 741 operation
wavelengthsf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


View Profile
October 04, 2017, 04:42:14 PM
 #28

Are the AUC lights also green, when you connect them to the Pi?
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 04, 2017, 05:22:30 PM
 #29

Are the AUC lights also green, when you connect them to the Pi?

I turn on the pi with everything plugged in and wait a minute the turn on the miner itself

In process of making a huge Avalon 741 operation
wavelengthsf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


View Profile
October 04, 2017, 05:27:39 PM
 #30

Are the AUC lights also green, when you connect them to the Pi?

I turn on the pi with everything plugged in and wait a minute the turn on the miner itself

The AUC should show up even if the miner isnt running  - try to refresh the cgminer status page after you've plugged in the auc
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
October 04, 2017, 05:38:40 PM
 #31

Are the AUC lights also green, when you connect them to the Pi?

I turn on the pi with everything plugged in and wait a minute the turn on the miner itself

So you have other ones that hash?
How many psu's do you have just the one  1300 evga g2

Try voltage offset of -2
save and apply

then  go to the gui

and hit restart cgminer see below


Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 05, 2017, 01:38:04 AM
 #32

Are the AUC lights also green, when you connect them to the Pi?

I turn on the pi with everything plugged in and wait a minute the turn on the miner itself

So you have other ones that hash?
How many psu's do you have just the one  1300 evga g2

Try voltage offset of -2
save and apply

then  go to the gui

and hit restart cgminer see below

https://i.imgur.com/RlpBRmi.png

I've tried that but of course still nothing I only have the 1300 evga g2 one idk its a possibility that it might not be able to handle this as for the past year and a half its been on 24/7  for my ethereum miner that pulled about 960 from it but I was looking at the CGminer API log and saw this:

[Firmware Version] => Avalon Firmware - 20170603
    luci: ffc1d59
    cgminer: 2354004
    cgminer-packages: d309c69
Socket connect failed => Connection refused

looking around on the forums from what I can tell Socket connect failed means one of the hashing boards is damaged or the PSU is not working I've swapped out the miner 5 different times with no luck  so my guess is for some reason the PSU is not working I COULD be wrong beacuse the boards are lighting up green where I plug in the 6 pin meaning it is getting enough power it's all confusing but in a week or so I should have the capability to set up a miner with 208 volts so I can use my server PSU's to see if that fixes the problem unless if you have any other recommendations or thoughts that's what I think the solution is currently.

In process of making a huge Avalon 741 operation
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 05, 2017, 02:02:02 AM
 #33

also a quick update I made sure there where no network problems below are some pics showing that there are no networking issues.

you can see that I'm able to ping the test website on the diagnostics page


https://i.imgur.com/d9bjKkQ.png

https://i.imgur.com/OuqDp57.png

thanks, bro btw for all the help your amazing!

In process of making a huge Avalon 741 operation
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
October 05, 2017, 02:13:33 AM
 #34

Hopefully it is the psu.

This gear does not work with one dead hashing board.

So if it is a dead board you need to rma

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 05, 2017, 02:37:48 AM
 #35

is it possible the lights could be green but not have enough to mine? I've switched the miners with the other I have at least 5 times with no difference so if they where dead that would mean they are all dead.

In process of making a huge Avalon 741 operation
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
October 05, 2017, 03:07:37 AM
 #36

is it possible the lights could be green but not have enough to mine? I've switched the miners with the other I have at least 5 times with no difference so if they where dead that would mean they are all dead.

Once again. You did five units and none work.


My guess is dead psu.

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mrjessup44
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
October 05, 2017, 03:18:35 AM
 #37

is it possible the lights could be green but not have enough to mine? I've switched the miners with the other I have at least 5 times with no difference so if they where dead that would mean they are all dead.

Once again. You did five units and none work.


My guess is dead psu.

I know the PSU works as it worked fine for my ethereum miner and the lights are green on the hash boards on the Avalon 741. who knows what the problem is

In process of making a huge Avalon 741 operation
wavelengthsf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


View Profile
October 05, 2017, 01:43:35 PM
 #38


I know the PSU works as it worked fine for my ethereum miner and the lights are green on the hash boards on the Avalon 741. who knows what the problem is

Just to make sure, you have the PSU set to bypass the ATX power connector, right?  When you're running it straight to gear like this, it never gets the power on signal from the motherboard, so you either need a wire/paperclip to connect the pins or an add-on you put into the connector.
rigooooo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
November 09, 2017, 02:06:18 AM
 #39

hope I'm not too late to the party I've reflashed my controller twice and even used a different rasp pie model 3 b with no luck I've tried everything from setting up wifi instead of the ethernet here is a link to a quick video showing my setup (light on miner is yellow you cant tell that in the video) and I attached some photos of my config as you guys cant help without those photos.

https://vimeo.com/236528745


System log pastebin: https://pastebin.com/B3SZMzm4

Kernel log pastebin: https://pastebin.com/Vajijez5

Imgur with more than enough screenshots: https://imgur.com/a/0jD5v

My guess is the controller is not able to see the miner I have taken it apart and made sure all connections are correct that is also in the imgur post

try with another AUC3,,

that is the first thing I did but I don't see how it would hurt to go dig up another one from my stack of miners (in the process of getting a building for my 64 miners) will post a update after I swap out the AUC3


where buy the 64 minners??? canaan??,,

Did you have a problem to buy them?
I'm thinking of buying a pallet of 60, but I'm afraid they do not send them to me
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 09, 2017, 02:57:39 AM
 #40

hope I'm not too late to the party I've reflashed my controller twice and even used a different rasp pie model 3 b with no luck I've tried everything from setting up wifi instead of the ethernet here is a link to a quick video showing my setup (light on miner is yellow you cant tell that in the video) and I attached some photos of my config as you guys cant help without those photos.

https://vimeo.com/236528745


System log pastebin: https://pastebin.com/B3SZMzm4

Kernel log pastebin: https://pastebin.com/Vajijez5

Imgur with more than enough screenshots: https://imgur.com/a/0jD5v

My guess is the controller is not able to see the miner I have taken it apart and made sure all connections are correct that is also in the imgur post

try with another AUC3,,


that is the first thing I did but I don't see how it would hurt to go dig up another one from my stack of miners (in the process of getting a building for my 64 miners) will post a update after I swap out the AUC3


where buy the 64 minners??? canaan??,,

Did you have a problem to buy them?
I'm thinking of buying a pallet of 60, but I'm afraid they do not send them to me



They are a completely legit company you would have no issues buying a pallet from them, contact their sales team to make sure you can follow through with the payment process. I think right now they only accept USD wire transfer.

Not sure because I don't have the problem of trying to buy 60+ miners lol.

You can post in the Canaan thread if you have more questions.

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 05:06:46 AM
 #41

is it possible the lights could be green but not have enough to mine? I've switched the miners with the other I have at least 5 times with no difference so if they where dead that would mean they are all dead.

Once again. You did five units and none work.


My guess is dead psu.

I know the PSU works as it worked fine for my ethereum miner and the lights are green on the hash boards on the Avalon 741. who knows what the problem is

Any update?? i got the same issue. I use 2x650W PSU. no luck
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 10, 2017, 05:53:19 AM
 #42


Any update?? i got the same issue. I use 2x650W PSU. no luck

Hey there can you provide a little more info?
What type of PSU's ? What voltage is the circuit you are running on? Do the miners fire up at all? does the controller come online, can you access it? Are they running at all?

The more info that you provide the better the responses will be to help you figure this out.

EDIT: Saw your other post where you mentioned idle lights, have you logged into the controller and set up your mining pool information?

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 06:02:59 AM
 #43


Any update?? i got the same issue. I use 2x650W PSU. no luck

Hey there can you provide a little more info?
What type of PSU's ? What voltage is the circuit you are running on? Do the miners fire up at all? does the controller come online, can you access it? Are they running at all?

The more info that you provide the better the responses will be to help you figure this out.

EDIT: Saw your other post where you mentioned idle lights, have you logged into the controller and set up your mining pool information?
I used 2x 650W of this https://www.amazon.com/gp/product/B00K85X2AW/ref=oh_aui_detailpage_o02_s01?ie=UTF8&psc=1. It will be running on 110V 15A outlet. When i first powered up, the fan make noise for a bit, then stay quite idle since. I was able to input the pool information. It also showed my worker on Nicehash and Slush.

Me and my other co-worker who got the Avalon today have the same issue. please help us Sad Thx
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 10, 2017, 06:18:18 AM
 #44

Hey there,

I am by no means an expert on PSU's but I think that your PSU provides that 650W output over multiple rails, so that the cable you are using to power each hash board is not receiving sufficient wattage.  If that makes sense.

What does it say you are hashing at with your worker on the poolside?

What I did was I bought PSU's built for Mining, you can check for Amitylabs on ebay, or Parallelminer to find something better suited. I've bought mine from Amitylabs and the customer service was good at helping me figure out what I need.

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 06:27:44 AM
 #45

this is what it looks like under my Cgminer status
https://drive.google.com/open?id=1d_82joLnB13-i6SdOsymt7UtwESbhdt4

it's missing the AD3 device. i think something wrong with that device
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 10, 2017, 06:40:32 AM
 #46

Do you mean the AUC3 converter? That might be an issue.

Give your miners a few more minutes to wait and see if it recognizes the devices it can take 5 or 10 minutes, if the devices don't show up it might be the AUC3. do you have a spare? I think 1 comes with the controller and 1 with the miner.

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 06:53:44 AM
 #47

Do you mean the AUC3 converter? That might be an issue.

Give your miners a few more minutes to wait and see if it recognizes the devices it can take 5 or 10 minutes, if the devices don't show up it might be the AUC3. do you have a spare? I think 1 comes with the controller and 1 with the miner.
No, j don’t. Only order one Avalon. My coworker has the same problem. Do you know where to get the AuC3?
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 10, 2017, 07:00:52 AM
 #48

i think the only place to get one of those is from Canaan, unless someone on the Forum lives near you to help you out for troubleshooting. Do you get any lights on the AUC converter? are you sure you have plugged everythign in correctly, can you take a picture of how you have set everything up?

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 07:10:26 AM
 #49

i think the only place to get one of those is from Canaan, unless someone on the Forum lives near you to help you out for troubleshooting. Do you get any lights on the AUC converter? are you sure you have plugged everythign in correctly, can you take a picture of how you have set everything up?
The converter has green light. j don’t know if Canaan replace a new converter for me or not:(
Steamtyme
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
November 10, 2017, 07:30:11 AM
 #50

The green light means it has power but isn't doing any work yet.
So I'm back to my original ideas. Your PSU's aren't supplying the power required to hash.

You may have placed the auc3 cable in the wrong slot (this is why I wanted a photo of how your miner is set up with all connections; or not pushed it in entirely.

Or the auc3 cable from the converter to the Miner

this link talks about the led colours for Avalons

https://canaan.io/question/what-do-the-led-colors-mean-for-the-auc3-avalonminer-741/

jimmy_007vn
Member
**
Online Online

Activity: 106


View Profile
November 10, 2017, 04:05:08 PM
 #51

The green light means it has power but isn't doing any work yet.
So I'm back to my original ideas. Your PSU's aren't supplying the power required to hash.

You may have placed the auc3 cable in the wrong slot (this is why I wanted a photo of how your miner is set up with all connections; or not pushed it in entirely.

Or the auc3 cable from the converter to the Miner

this link talks about the led colours for Avalons

https://canaan.io/question/what-do-the-led-colors-mean-for-the-auc3-avalonminer-741/

it could be the PSU. I used 2x650W per Canaan recommendation. My co-worker uses 1200W Corsair PSU. we both got the same issue.
Pages: 1 2 3 [All]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!