Bitcoin Forum
October 19, 2017, 03:04:25 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 »  All
  Print  
Author Topic: [M0ndialu]-Rigul meu  (Read 4667 times)
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 04:27:34 AM
 #1

Deci povestea a luat nastere la inceputul acestui an, fiind pasionat de mediul online am zis sa fac ceva bani din video-blog mai exact gameplay-uri pentru diverse jocuri. La momentul acela aveam doar un procesor i3 + o sursa de 500W Delux o placa video Nvidia low buget...mai pe scurt un pc office. Am inceput sa caut tutoriale video pentru editare, si din intamplare am dat de bitcoin, am urmarit tutorialul, m-am informat si am zis sa ma pun pe treaba sa fac bani cu placa video, ca doar asa se numea tutorialul. Cand sa incep sa, sap dupa milioane, SURPRIZA  Shocked , viteza mea totala 1,4 Mh/s pe bitcoin, asa ca am renuntat pe moment dar nu am cedat. Peste aproximativ o luna fac ce fac si reusesc sa cumpar un 7950 Dual-x.
Ma pun pe minat, reusesc sa strang 0.33 bitcoin, atunci 1btc era vre-o 13$ sau ceva de genul, vand averea colosala pe bitmit.net, primesc primii mei $ minati in paypal. Din cauza caldurii degajate de minat din camera mea si a sumelor infime facute renunt sa mai minez. Ajungand in luna martie citesc cum ca ar mai exista o moneda, mai exact LTC, in perioada aceea era cotat undeva la 7 centi 1 LTC. Dupa lungi articole citite ma inregistrez pe un pool si fac primul meu LTC, il puteti vedea mai jos, a fost vandut la 3.5$, cand l-am creat valora 7 centi si dificultatea era 78, mi-a parut rau ca nam facut mai multi Smiley)

Descurajat de pretul mic renunt pentru cateva saptamani, cand deodata pretul explodeaza, dificultatea fiind foarte mica, la un calcul lunar faceam vre-o 700$ doar cu 500kh/s, Nu apuc sa minez nici 2 zile si se arde placa de baza, prins de febra mineritului si a pretului mare la LTC, dau comanda de o alta placa de baza, in 2 zile imi vine coletul, ma pun iara pe treaba cand a 2 a zi se arde sursa, mai exact o "prastie" de sursa 500W Delux.
Si asa am ajuns in final sa nu mai pot mina. Ma pun pe calculat si peste ceva saptamani ma pun si cumpar o alta sursa mai exact un Nox urano 750w.
Si uite asa de cand am schimbat sursa am continuat sa minez LTC.

Intre timp mai mi-am cumparat ceva jucarii si astazi am ajuns la urmatoarea configuratie:
2 Placi video: Sapphire Radeon HD7950 Boost Dual-X 3GB DDR5 384-bit si Gigabyte Radeon HD7970 OC WindForce 3X 3GB DDR5 384-bit
Procesor: AMD FX X8 8350, 4000MHz
Placa de baza: ASROCK 990FX EXTREME3, Socket AM3+
Sursa: Nox Urano 750W
Ram: 4gb DDR3
Hard: 500Gb

Scot in medie 1000kh/s - 1100 Kh/s cu o temperatura de 72-74 Grade.
-cu ceva overclock scot 1250kh/s dar din cauza ca nu am inca risere temperatura urca la 80+ si ma rezum la 1100 kh/s si o temperatura mai mica
Consumul masurat la priza 14KW /24 ore mai exact 250 lei pe luna
Planuri de viitor:
Vreau sa reinvestesc tot ce fac, sa mai cumpar o sursa de 1500w si de restu placi video.
Daca fac rost de risere am loc pentru 8 placi video.
Acum astept ca LTC sa explodeze si sa vand tot ce am, pentru a-mi atinge telul  Roll Eyes
Va urez spor la minat si curent ieftin  Tongue ! va astept si pe voi cu un topic asemanator in care sa va prezentati povestea si rigul  Wink

Mai jos aveti cateva poze cu rigul meu:





Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508425465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508425465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508425465
Reply with quote  #2

1508425465
Report to moderator
Martisor-Sobru
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 522


View Profile
May 24, 2013, 05:18:43 AM
 #2

In poze nu sunt placile video apropiate.
Riserul le-ar indeparta dar nu mult (poate doar de caldura placii baza)

Inteleg ca speri mult sa fie mai reci cu riser dar cred ca trebuie cautata cauza mai amanuntit.

Editez: distinsul nostru coleg (un veteran adevarat din bataliile crypto) philips, a evitat LTC-ul chiar cand era sanatos mai profitabil fata de BTC (cel putin asa am inteles din mai multe postari inadite in mintea mea  Cheesy)

Asta pentru ca minatul la LTC ia la munca si memoria placii video... corespunzator caldura si consum mai mare de curent dar si tine hardwareul mereu ...incordat (vezi episoadele dumitale cu piese arse)

Cu totii suntem prizonierii modalitatilor cu care obtinem primele succese (de la femei la castig) dar imi permit sa sugerez o abordare a BTC-ului mai ales ca de zile (daca nu saptamani) e chiar usor mai profitabil (sa vedem si dupa urmatoarea/le crestere/ri de dificultate)

Da, la LTC chiar scade acum dificultatea (parte din cauza pretului care coboara/stationeaza dar si din cauza, iata, problemelor "inerente")

M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 05:49:25 AM
 #3

M-am gandit, voi face ceva calcule si teste astazi sa vad ce diferenta obtin intre LTC-BTC si voi revenii cu rezultatul
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 06:17:51 AM
 #4

Pai distinsul coleg philips n-are absolut nimic impotriva LTC si chiar se bazeaza pe el sa-i tina placile ocupate, dupa ce GPU-urile parasesc scena BTC.

Totusi, atata timp cat isi mai poate folosi placile pentru BTC (si alte sha-256), stimabilul evita sa le supuna stresului excesiv pe care scrypt il provoaca. Placile respective sunt deja destul de obosite (deja una si-a dat obstescul sfarsit) si ar vrea sa le tina in viata cat mai mult.

Scrypt s-a dovedit de multe ori mai profitabil (uneori chiar in mod spectaculos) dar uzura placilor nu e chiar un factor neglijabil.
dolby
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 135


View Profile
May 24, 2013, 09:04:07 AM
 #5

Cu siguranta dupa ce le pui pe risere temperaturile vor mai scadea deoarece dual-x aruca toata caldura sub ia si in spate si va trage tot acel aer cald in care sta... si incearca sa subvoltez dual-x (vad ca ai consumu cam mare) io le tin pe ale mele la  vc 1.0

singularity BTC  1jsmZRKZdnUWTbPP6CCuPKFAm8mY2uzcL

sinergy LTC  LNk4c3oXJfMJH55V8CCRGhi1SiaMwaqfyp
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 10:31:37 AM
 #6

Cam asa arata statisticile mele in momentul de fata pe BTC 1,171Mh/s
Consumul de curent o sa il fac dupa 24 de ore de minat continu


Acesta este configul din .bat:
color 02
cgminer -o http://eu-stratum.btcguild.com:3333 -u BobyMondialu_1 -p 123 -I 9 --auto-fan --temp-target 72 --auto-gpu --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memclock 300

Am observat ca in gpu-z Memory Clock este tot pe frecventa stock chiar daca in .bat e setat 300. In Catalyst apare 300 setata memoria, si voltajul cu -20% pentru 7970
Daca poate cineva sa mi-l editeze, eventual sa scad voltajul si alte inbunatatiri care credeti ca m-ar ajuta, nu prea ma pricep sa il setez nu l-am mai folosit.
Voi ce minati PPS sau PPLNS ? ce vi se pare mai ok ?

Multumesc frumos
inspireweb.ro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241


View Profile
May 24, 2013, 12:37:11 PM
 #7

La tine vezi diferente de consum la priza daca dai la POwer Tune -/+ 20% ? la mine e tot acelasi consum si aceleasi performante la minat, am un hd7950 si un 7870 xt, 385w consum la priza.
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 12:58:29 PM
 #8

Sincer sa spun nu am observat nici o diferenta, chestia ciudata este ca minez de cateva ore BTC si am un consum mai mare de curent ca pe LTC aproape 15kw/h asta vine in jur de 265lei luna.
Care ar putea fii cauzele consumului crescut ? Cred ca din cauza ca minez la frecvente mai mari fata de LTC
Cand minam LTC 7950 era pe frecvente stock 925/1250 acum pe BTC o tin in 1081/1250
iar 7970 o tineam pe -20% voltaj 875/925 iar acum pe BTC 1100/1375
eu am setat in cg miner memory clock la 300 dar vad ca in Gpu-z apar frecventele stock la memory
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 214


View Profile
May 24, 2013, 01:06:06 PM
 #9

1. temperaturile pe BTC sunt normale, nu-s mari deloc, dar cel mai probabil memoria nu e setata la 300, si a sarit pe default.
2. degeaba pui placile pe risere, mai mult de 1-2cm nu ai sa le poti departa in plus fata de ce ai acum, in schimb riserele te vor ajuta sa pui 3-4 placi cu o distanta de 5-7cm intre ele, ceea ce e OK.
In schimb, daca vrei sa scazi temperaturile cu min. 5 grade, ia un ventilator de camera, de preferat nu mai mic de 40cm, reglabil pe inaltime, si sa bata intre placi. vei avea nevoie de el cand ai sa pui 3-4 placi oricum.
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 01:29:49 PM
 #10

Am facut un calcul per total e mai profitabil sa minez BTC cu vreo 20-30 de lei/luna si pe langa asta am si temperaturi mai scazute fata de LTC.
Voi ramane pe BTC sper sa mearga treaba ok in continuare Cheesy
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 02:36:49 PM
 #11

Daca folosesti doar cgminer nu poti cobori memoria mai mult de 150 Mhz fata de frecventa GPU. (seria 7xxx)

Exemplu --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memclock 950,931

Daca folosesti optiunea --auto-gpu (care mareste sau scade viteza GPU in functie de temperatura) adauga --gpu-memdiff 150 pentru ca cgminer sa pastreze mereu acel interval de 150 Mhz.

Deci:

Code:
cgminer -o http://eu-stratum.btcguild.com:3333 -u BobyMondialu_1 -p 123 -I 9 --auto-fan --temp-target 72 --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memclock 950,931
sau
Code:
cgminer -o http://eu-stratum.btcguild.com:3333 -u BobyMondialu_1 -p 123 -I 9 --auto-fan --temp-target 72 --auto-gpu --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memdiff 150

Ideal ar fi sa folosesti Afterburner ca sa poti ignora acea diferenta de 150 Mhz si sa fortezi memoria si mai jos.
Ai putea s-o duci la 300 Mhz sau 150 Mhz reducand astfel temperaturile si consumul.
Asta este si avantajul BTC (memoria scoasa din ecuatie) altfel la fel de bine ai putea sa minezi LTC.

M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 03:15:51 PM
 #12

Daca folosesti doar cgminer nu poti cobori memoria mai mult de 150 Mhz fata de frecventa GPU. (seria 7xxx)

Exemplu --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memclock 950,931

Daca folosesti optiunea --auto-gpu (care mareste sau scade viteza GPU in functie de temperatura) adauga --gpu-memdiff 150 pentru ca cgminer sa pastreze mereu acel interval de 150 Mhz.

Deci:

Code:
cgminer -o http://eu-stratum.btcguild.com:3333 -u BobyMondialu_1 -p 123 -I 9 --auto-fan --temp-target 72 --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memclock 950,931
sau
Code:
cgminer -o http://eu-stratum.btcguild.com:3333 -u BobyMondialu_1 -p 123 -I 9 --auto-fan --temp-target 72 --auto-gpu --gpu-engine 1100,1081 --gpu-memdiff 150

Ideal ar fi sa folosesti Afterburner ca sa poti ignora acea diferenta de 150 Mhz si sa fortezi memoria si mai jos.
Ai putea s-o duci la 300 Mhz sau 150 Mhz reducand astfel temperaturile si consumul.
Asta este si avantajul BTC (memoria scoasa din ecuatie) altfel la fel de bine ai putea sa minezi LTC.



In Msi Afterburner nu ma lasa sa duc memoria mai jos de:
1030 la 7970
935 pentru 7950
Ce alternative a-si mai avea pentru a putea sa scad memoriile mai mult ?
Verificand din nou consumul de curent se pare ca a ajuns la 16.5kw/zi Sad daca nu reusesc sa scad memoriile si sa reduc consumul va trebui sa ma intorc pe LTC
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 03:28:18 PM
 #13

Afterburner la randul lui trebuie pacalit ca sa cobori memoria mai mult: https://bitcointalk.org/index.php?topic=111891.0
Trebuie sa fie pe aici un user Windows care a facut asa ceva...Pan stie sigur  Wink

NU ai cum sa consumi mai mult curent pe BTC.
LTC foloseste memoria si la frecvente mult mai mari = consum mai mare de curent, ridica temperaturile care maresc vitezele ventilatoarelor = consum mai mare de curent.
Plus ca in acest moment este chiar mai putin profitabil (96.94%)

Edit: Esti sigur de aia 16.5kw/zi ? Aproximativ 16kw/zi consum eu cu trei placi 7970.
Martisor-Sobru
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 522


View Profile
May 24, 2013, 04:42:38 PM
 #14

Nu inteleg de ce tine procesorul la 4000  Roll Eyes
Si de acolo mai poate smulge ceva economie cu o subvoltare/bibilire/etc.

Basca placile video ar trebui sa scoata un 600 + 700 hash daca tot sunt overclockate.
Ar trebui un windows nou, cat mai putine instalate si un driver mai vechiut...zic, cred, nu dau cu parul (din poze pare ca e strict pentru minerit asa ca ce sa faca acel procesor pseudo-octo-core la 4000  MHz?)

M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 04:50:22 PM
 #15

Da acela este consumul masurat la priza dupa vre-o 3 ore de minat BTC 16.5w/24h, pe LTC consumam in jur de 14,5kw/24h
Am instalat o alta versiune de afterburne care imi da voie sa reduc memoryclock la 685, mai jos nu ma lasa
Din tutorialul ila pentru afterburne nu prea am inteles mai nimic, am incercat sa fac ce zicea acolo..dar nu mi-a iesit
procesorul trebuie sa il subvoltez din bios? ,eu lam setat la 20% de la power option precum arata in topicul de la tutoriale.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 05:05:54 PM
 #16

Nu inteleg de ce tine procesorul la 4000  Roll Eyes
Si de acolo mai poate smulge ceva economie cu o subvoltare/bibilire/etc.

Basca placile video ar trebui sa scoata un 600 + 700 hash daca tot sunt overclockate.
Ar trebui un windows nou, cat mai putine instalate si un driver mai vechiut...zic, cred, nu dau cu parul (din poze pare ca e strict pentru minerit asa ca ce sa faca acel procesor pseudo-octo-core la 4000  MHz?)

Aici ar trebui sa intervina cineva care stie cum se face un .bat pentru Windows Smiley
Pentru a elimina consumul procesorului trebuie executata intai comanda:
Code:
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Deci incearca deocamdata asa:
Deschide o consola si scrie:  setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 apasa enter, inchide consola si apoi dai drumul la cgminer.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 05:11:55 PM
 #17

Am instalat o alta versiune de afterburne care imi da voie sa reduc memoryclock la 685, mai jos nu ma lasa
Din tutorialul ila pentru afterburne nu prea am inteles mai nimic, am incercat sa fac ce zicea acolo..dar nu mi-a iesit

Insista Smiley
Dupa cum ziceam, trebuie sa fie pe aici cineva care a deblocat Afterburner ca sa te indrume.
Eu n-am vreun Windows la indemana ca sa testez.
inspireweb.ro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241


View Profile
May 24, 2013, 05:13:19 PM
 #18

Eu il am deblocat After Burner , la 7950 am mem 155mhz si la 7870xt - 90mhz.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
May 24, 2013, 05:14:54 PM
 #19

Eu il am deblocat After Burner , la 7950 am mem 155mhz si la 7870xt - 90mhz.
I-auzi i-auzi Smiley
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 764



View Profile
May 24, 2013, 05:16:30 PM
 #20

Eu il am deblocat After Burner , la 7950 am mem 155mhz si la 7870xt - 90mhz.

Ce versiune ai ? L-ai luat deblocat ? Sau ai facut ceva modificari ?
Pages: [1] 2 3 4 5 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!