Bitcoin Forum
December 12, 2017, 01:56:05 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ekran kartı core clock ve TDP sorunu  (Read 842 times)
alelingen
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
August 17, 2017, 12:37:07 PM
 #1

Arkadaşlar elimde GTX 1060 msi armor 6 gb ocv1 ekran kartı var. Kart yeni fakat core clock ve TDP problemi ile uğraşıyorum.

Kartı aldığımda PC'ye taktım bu arada PC'de 2 kart daha vardı ve kartın memory clock değerini +500 mhz olacak şekilde arttırdım deneme amaçlı. Sistem takıldı ve kart hata verdi ve havuza tekrar bağlandı. Bu sırada PSU 600w zalmandı.

Sıkıntı bundan sonra başladı. Yeni bağladığım 1060 msi Armor'un core ve memory  frekansları havuza tekrar bağlanınca sürekli artıp azalıyordu.

Yeni PSU aldım 750w evga 80+ gold. Bu PSU ya 3 kartımı (1 adet GTX 1060 asus dual 6 gb, 1 adet gtx 1070 msi armor ve msi armor gtx 1060 6 gb) bağladığımda da bu sefer bahsettiğim gtx 1060 Armor'un core ve memory clock değerleri boş değerlerde takılı kaldı. (177 mhz ve 405 mhz)

Bundan sonra;

1. Ekran kartının driverını değiştirdim (bir önceki sürüme döndüm) core ve memory boş değerde kalmaya devam etti. Fakat mayıs sürümüne dönünce memory clock değeri düzeldi ve 3800 mhz olacak şekilde boost etti kendini.

2. 500 watt coolmaster başka PSU da tek başına takıp denedim. Sıkıntı devam etti.

3. Yukarıda bahsettiğim 600w zalmanda tek denedim yine olmadı.

4. Vbios sürümünü tekrar flashladım olmadı.

5. Yabancı mining forumlarında ekrana bağla demişler onuda denedim HDMI ile TV'ye bağladım yine olmadı.

6. Başka PC de denedim olmadı. Bu PC de başka bir gtx 1060 6gb kartım sıkıntısız çalışmakta.

Son durumda Gpu-z de kart boştayken TDP değeri %94-96 larda seyrediyor. Perfcap reason pwr yeşil renkte gösteriyor.

Clymore çalışınca TDP %115 civarına çıkıyor. Core clock 177 mhz de kalmaya devam ediyor. Ama msi afterburner da power % 115'lere çıkarınca core clock ta en fazla 370 mhz lere kadar çıkıyor. Memory clock sıkıntısız yükseliyor ama.

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Yoksa kartı yurt dışına garantiye göndermek durumunda kalacağım.

Teşekkürler.
1513043765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513043765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513043765
Reply with quote  #2

1513043765
Report to moderator
1513043765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513043765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513043765
Reply with quote  #2

1513043765
Report to moderator
1513043765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513043765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513043765
Reply with quote  #2

1513043765
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
alelingen
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
August 21, 2017, 12:37:38 PM
 #2

Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı?
alelingen
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
August 23, 2017, 09:09:42 PM
 #3

Arkadaşlar sıkıntıyı çözdüm. Benimle aynı problemi yaşayabilecek arkadaşlar için yardımı olur umarım.

Yaklaşık 3 haftadır yapmadığım bir şey kalmamıştı. Kartı devre dışı bırakıp tekrar aktif etmekte bunların arasındaydı.

Çözüm;

İki ekran kartı takılı sistemimde (kartlardan birisi problemli olan karttı) problemli olan kartı devre dışı bıraktım ve tek kartla çalışıyordu sistem.
Daha sonra claymore çalışırken problemli olan kartımı tekrar aktif ettim ve kart bir anda kendine geldi ve core clock takılması ortadan kalktı.

Şuan problemsiz çalışıyor.

Umarım yardımı olur.
MSZCoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Revolution


View Profile
August 23, 2017, 10:21:36 PM
 #4

Anlattığınız çözüm CPU veya RAM overload gibi geldi. Performans ayarlarından gelişmişte disk bellek cache değerlerini 18000 olarak atamayı deneyin

LTC KING
alelingen
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
August 25, 2017, 02:30:05 PM
 #5

Cevap için teşekkür ederim. Fakat aynı sorunu 8GB ram, i5 işlemcili ve 750w +80 gold olan bir PC' de de yaşamıştım.

Ama tekrar etmesi durumunda dediklerinizi deneyebilirim. Umarım tekrarlamaz Smiley
MSZCoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Revolution


View Profile
August 26, 2017, 01:47:59 AM
 #6

Memoryi çok açmayın siz baksanıza kart kaldırmıyor Smiley

LTC KING
tekno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


INS Ecosystem


View Profile
September 10, 2017, 08:02:33 PM
 #7

aslında kartın kaldırmaması değil de bana power yetersizmiş gibi bir his uyandırdı.
killwatt ya da güçölçer gibi bir priz alıp (50tl civarı) demolarınızı bu priz ile ölçerek gözlemleyerek yapmanız sistem stabilitesi için oldukça önemli.
ufak meblağlardan kaçınarak sistemlerinizi ciddi risklere atmayın. 600w psu dediğinde ne bir verimlilik vardır ne de stabilite.
riglerde maliyetten kısmak için ilk bakılan yer psu oluyor çoğu zaman fakat ekran kartı seçimi kadar psu seçimi de oldukça önemli.


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!