Sirtho
Member
Activity: 244
Merit: 10
|
|
December 25, 2017, 11:32:45 AM |
|
butun dunya ayni dili konussa ayni kulturemi sahip olacaktan sonrasini okumadim, dil bir kulturdur. ama sonradan ogrenilen dilin bir ulkenin kulturunu etkileme orani yuzde birdir.
|
|
|
|
granchio
|
|
December 25, 2017, 11:50:02 AM |
|
Başlığı okudum ve beynimden vurulmuşa döndüm. Yeni diller öğrenmeye girişmeden önce ana dili halletmekte fayda görüyorum.
|
|
|
|
mavipapagan
Member
Activity: 111
TEND, TOKENISING LUXURY ASSETS
|
|
December 25, 2017, 01:30:48 PM |
|
Butun dunya ingilizce ogreniyor. su an en gecerli dil ingilizce.ama ne kadar dil konusabilirsen okadar iyi. su an dunyanin hakimleri ABD.Ingiltere yakinda CIN,japonya ekonomiye hakim olursa o zaman da onlarin dili hakim olacak dunyaya.
|
|
|
|
colemankaan
Member
Activity: 116
TEND, TOKENISING LUXURY ASSETS
|
|
December 25, 2017, 01:47:29 PM |
|
Bu gun icin ingilizce her yerde geciyor. zaten butun dunya ıngılızce uzerıne planlanmıs onun ıcın yuz seneye kadar herkes olmasa bıle yuzde seksenlere kadar ıngılızce konusulur tahmın edıyorum
|
|
|
|
holderman
Member
Activity: 285
Merit: 12
|
|
December 25, 2017, 07:33:16 PM |
|
Translationlar gittikçe kendini ilerletiyor, öğrenmeye gerek kalmıcak bence, arkadaki yapay zekalar gittikçe güçleniyor, google çeviri yapınca artık çok daha iyi yanıtlar gelmeye başladı bile.
|
|
|
|
proof_seeker
Member
Activity: 336
Merit: 11
|
|
December 25, 2017, 07:36:52 PM |
|
bu eğitim sistemiyle biz biraz zor öğreniriz de diğer milletleri bilmem
|
|
|
|
Egosmaster
|
|
December 25, 2017, 07:40:29 PM |
|
Bi süre sonra kimsenin öğrenmesine gerek kalmayacakmış gibi geliyor. Yapay zeka bu hızda gelişmeye devam ederse en fazla 20 seneye kadar anlık birebir mükemmel seviyede çeviri yapan uygulamalar/robotlar çıkacak ve kimse dil bilmesede sorun yaşamadan o dilde iletişim kurabilecek diye düşünüyorum.
|
|
|
|
hero_coin
Member
Activity: 322
Merit: 16
|
|
December 25, 2017, 07:44:26 PM |
|
Bi süre sonra kimsenin öğrenmesine gerek kalmayacakmış gibi geliyor. Yapay zeka bu hızda gelişmeye devam ederse en fazla 20 seneye kadar anlık birebir mükemmel seviyede çeviri yapan uygulamalar/robotlar çıkacak ve kimse dil bilmesede sorun yaşamadan o dilde iletişim kurabilecek diye düşünüyorum.
androide uyumlu bir kulaklık tasarlamışlardı. lansmanında farklı iki dil konuşan insan kulaklıklarla birbiriyle kendi dillerinde konuşuyorlardı. 20 den fazla dili anlık olarak çevirebiliyordu. google tasarlamış kulaklığı; http://www.log.com.tr/googlein-ilk-kablosuz-kulakligi-pixel-buds-40-dilde-gercek-zamanli-ceviri-yapiyor/işte burada link
|
|
|
|
Egosmaster
|
|
December 25, 2017, 07:48:35 PM |
|
androide uyumlu bir kulaklık tasarlamışlardı. lansmanında farklı iki dil konuşan insan kulaklıklarla birbiriyle kendi dillerinde konuşuyorlardı. 20 den fazla dili anlık olarak çevirebiliyordu. google tasarlamış kulaklığı; http://www.log.com.tr/googlein-ilk-kablosuz-kulakligi-pixel-buds-40-dilde-gercek-zamanli-ceviri-yapiyor/işte burada link Evet bunlardan haberdarım ama gerçekten mükemmel seviyede olduğunu düşünmüyorum. Denemedim tabi ama google translate'te olduğu gibi çeviriyordur tahminimce. Ne zaman ki ingilizce bir makaleyi google translate'te çevirttiğimizde mükemmel derecede türkçe yazılmış bir yazıyla karşılaşırız o zaman bu işin çoğu bitmiş demektir. Kalanı da ergonomi-kulaklık vs. veya bir gözlük şeklinde olabilir karşımızdaki kişi konuşurken gözlükte altyazı gibi türkçesi yansır mesela öyle okuruz. Pratik kullanım açısından en iyi hali bu olur sanırım.
|
|
|
|
kalekhan06
Newbie
Activity: 3
Merit: 0
|
|
December 25, 2017, 07:55:44 PM |
|
Hepimize pamuk tıkancak arkadaşlar ve pamuğun dili ırkı yoktur. Saygılar...
|
|
|
|
Sampix
Member
Activity: 98
“Innovation Powered by Crypto”
|
|
December 25, 2017, 08:24:57 PM |
|
En iyisi işaret dili. Herkes anlar
|
|
|
|
KontDracula
Newbie
Activity: 21
|
|
December 25, 2017, 09:23:41 PM |
|
zaten şu an dünyada tek geçerli dil ingilizce yazılan programlama kodlarından bunu çok basit olarak görebiliriz. dünyayı ingilizler yönetiyor.
|
|
|
|
Orhans
|
|
December 25, 2017, 10:53:19 PM |
|
İngilizce öğrenilecek mi bilmem ama konuyu Türkçe'ye tepki olarak mı açtın arkadaşım? Tdk intiharın eşiğinde.
|
|
|
|
utkuy
Sr. Member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
|
|
December 25, 2017, 11:13:05 PM |
|
Bence yakında yapay zekalar sayesinde ortak dil öğrenmeye gerek kalmayacak. Ortak dil budur diye bir dil diye bir şeye de gerek kalmayacak. Hatta yapay zekalar kendi aralarında anlaşabilecekleri yeni diller ortaya çıkaracaklar ama biz onların dillerini anlayamayacak hale geleceğiz. Sonra ne mi olacak? Transformerslar dünyada söz sahibi olacak insanlar onlardan habersiz tuvalete bile gidemeyecek. Kıyamet günü
|
|
|
|
asena
Newbie
Activity: 126
|
|
December 26, 2017, 09:20:02 AM |
|
İngilizce bilmeyen mi kaldı? Şu an küresel dilimiz ingilizce, bilmeyen kişiler sadece kendi küçük dünyalarında yaşamaya mahkumlar. İlerleyen yıllarda ne olur bilmem ama bence böyle bir şey mümkün
|
|
|
|
hrsyrk
Newbie
Activity: 224
|
|
December 26, 2017, 09:45:02 AM |
|
Önce Türkçe'yi öğrensin insanımız da, ona sonra bakarız..
|
|
|
|
patlicanmoru
Member
Activity: 239
Merit: 14
|
|
December 26, 2017, 10:50:44 AM |
|
az çok biliniyor zaten bence sorunun cevabı evet
|
|
|
|
kirmizicizgimiz
Member
Activity: 210
|
|
December 26, 2017, 12:53:58 PM |
|
İngilizceyi bilmem ama ortak dil konusunda 22.yy kalmadan çok büyük adımlar atılacağını düşünüyorum. Tüm dünya çok çok büyük bir rakam ama hiç yoktan kıtaavrupası düzeyinde veya avrupa birliği gibi oluşumlar ile ortak dil yakalanabilir inanıyorum
|
|
|
|
efsanesolbek
Member
Activity: 63
|
|
December 26, 2017, 03:36:05 PM |
|
Ortak dil diye bir şeyin olması mümkün değil. Bunu daha önce birkaç kez denediler fakat başarısız oldu. Her ulus bir dil öğrenirken onu kendi kültür ve yaşayış şekline göre değiştiriyor haliyle farklı lehçeler ve alt-diller oluşuyor. Ama muhtemelen gelecekte google translate daha geniş bir databaseye sahip olduğunda kimsenin dil oğrenmesine gerek kalmayacak. Bu yazılıma sahip cihazlar simultane bir şekilde çeviri yapacak.
|
|
|
|
salinizm
|
|
December 27, 2017, 07:18:38 AM |
|
Bütün dünyaya teknolojiyi ve bilimsel gelişmeleri satanların ana dilinin ingilizce olduğu sürece bütün dünya ingilizce öğrenecek. Biz de Türkler olarak teknoloji ve bilim ihraç eden bir millet haline gelirsek, herkes Türkçe öğrenir. Mesele dünyadaki konum ve ne pazarladığınızla alakalı.
|
|
|
|
|