Bitcoin Forum
June 21, 2018, 05:12:09 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 [137] 138 139 »
  Print  
Author Topic: [Cast XMR] high speed XMR/CryptoNight miner for RX Vega GPUs (2 KHash/s)  (Read 162748 times)
P00P135
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 110


View Profile
June 13, 2018, 10:38:53 PM
 #2721

Anyone tried the new 18.6.1 drivers?

Most people aren't dumb enough to "update" over working drivers.  Specially when the driver note mention anything about blockchain speed improvements.
The World's Betting Exchange

Bet with play money. Win real Bitcoin. 5BTC Prize Fund for World Cup 2018.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1529601129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529601129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529601129
Reply with quote  #2

1529601129
Report to moderator
Combat Fighter
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
June 13, 2018, 11:15:36 PM
 #2722

Anyone tried the new 18.6.1 drivers?

Most people aren't dumb enough to "update" over working drivers.  Specially when the driver note mention anything about blockchain speed improvements.

Totally agree I’m still using 18.4.1 and they just work fine.  Smiley
Marvell2
Full Member
***
Online Online

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
June 14, 2018, 10:21:45 AM
 #2723

how do you enable large pages? is it the unlock pages thing that helps for cpu mining?

I hope not

private pool discord
https://discord.gg/fbtZEG
tradingnerd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
June 14, 2018, 12:31:05 PM
 #2724


Yes the hash rates are too low i am aware. I am running this at stock setting without any modifications. I set this up by referring vega.miningguide.com website, i still have to implement their powerplay overdrivetool settings yet. The reason i am still reluctant is because i am confused. They say not to use wattman at all and most of the videos and guides for vega modify using either Wattman or MSI Afterburner. I am pretty new to this and still learning what to do and how.

Plus there are 2 switches on GPU and i am unable to find what those switches do in what position. No manuals for it can be found.

BTW what should be the stock H/s on a samsung vega and what should be the expected overclocked H/s?

Its meant to be confusing, barrier to entry keeps profit for the rest of us higher Smiley. So that magical switch that is there but not there on any manual ever is a bios switch. your card has a backup bios in case you ruin one. dont touch the switch till you really know what youre doing. vega minings guide use overdrive n tool, you can use msi afterburner i would strongly recommend against using wattman it is a great source of freezing crashing and hashrate drops.

stock hashrates are about 1600-1700h/s overclocked runs from 1800-2000ish depending on memory brand. you dont need todo powerplay tables. you can just crank the memory up and get the 1900+ h/s youll just use a lot more power.

I am aware 1 is a bios switch, but don't know what the other switch does. There are 2 switches on my card, One at the left corner and one near the center of the card (This i assume is the bios switch but i can't tell if it's in overclocked position or safe position by default).

I am currently getting around 1650 H/s in stock, so that sound about right. My card has a samsung memory so i assume it to be good for getting good stable hashrates on overclocking. Will try overclocking and undervolting this weekend. Thanks for the headups about wattman and MSI Afterburner.


Your rig is probably fine, just some bad luck at the pools.  The calculators on pools get their results from network stats and not actual pool stats.  If the pool you’re on is running over 100 average effort (luck), then you will make less than calc says.  The pool I’m on was running average effort of 55-65% last week, so I made 2 times what calculator said, but average effort changes with every block found.


My initial problem of not being able to earn enough coins based on calculators is almost solved. I changed the pool and modified the port number to 5555. I was able to earn almost near to the calculator profitability numbers. Thank you SpceGhst for the help.
nordmann666
Jr. Member
*
Online Online

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
June 14, 2018, 12:36:29 PM
 #2725


Yes the hash rates are too low i am aware. I am running this at stock setting without any modifications. I set this up by referring vega.miningguide.com website, i still have to implement their powerplay overdrivetool settings yet. The reason i am still reluctant is because i am confused. They say not to use wattman at all and most of the videos and guides for vega modify using either Wattman or MSI Afterburner. I am pretty new to this and still learning what to do and how.

Plus there are 2 switches on GPU and i am unable to find what those switches do in what position. No manuals for it can be found.

BTW what should be the stock H/s on a samsung vega and what should be the expected overclocked H/s?

Its meant to be confusing, barrier to entry keeps profit for the rest of us higher Smiley. So that magical switch that is there but not there on any manual ever is a bios switch. your card has a backup bios in case you ruin one. dont touch the switch till you really know what youre doing. vega minings guide use overdrive n tool, you can use msi afterburner i would strongly recommend against using wattman it is a great source of freezing crashing and hashrate drops.

stock hashrates are about 1600-1700h/s overclocked runs from 1800-2000ish depending on memory brand. you dont need todo powerplay tables. you can just crank the memory up and get the 1900+ h/s youll just use a lot more power.

I am aware 1 is a bios switch, but don't know what the other switch does. There are 2 switches on my card, One at the left corner and one near the center of the card (This i assume is the bios switch but i can't tell if it's in overclocked position or safe position by default).

I am currently getting around 1650 H/s in stock, so that sound about right. My card has a samsung memory so i assume it to be good for getting good stable hashrates on overclocking. Will try overclocking and undervolting this weekend. Thanks for the headups about wattman and MSI Afterburner.


Your rig is probably fine, just some bad luck at the pools.  The calculators on pools get their results from network stats and not actual pool stats.  If the pool you’re on is running over 100 average effort (luck), then you will make less than calc says.  The pool I’m on was running average effort of 55-65% last week, so I made 2 times what calculator said, but average effort changes with every block found.


My initial problem of not being able to earn enough coins based on calculators is almost solved. I changed the pool and modified the port number to 5555. I was able to earn almost near to the calculator profitability numbers. Thank you SpceGhst for the help.

BIOS Switch is always near the io bracket (Display Port HDMI Port)
and switch to io bracket = first BIOS (u can flash) and switch to other side = second Bios

the other switch (mid of card) is LED control

and u can try this .... should!! work
https://www.techpowerup.com/vgabios/196853/powercolor-rxvega64-8192-171114
Marvell2
Full Member
***
Online Online

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
June 14, 2018, 04:45:09 PM
 #2726

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

private pool discord
https://discord.gg/fbtZEG
albertlee81
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
June 14, 2018, 05:15:19 PM
 #2727

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Try raising fan speed. You'll get hash drops when mem temp gets too high (even if core temp is ok)
BogdanCo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 502


View Profile
June 14, 2018, 07:27:14 PM
 #2728

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Are you using --ratewatchdog option? If yes, delete it from .bat file.
Marvell2
Full Member
***
Online Online

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
June 14, 2018, 09:47:53 PM
 #2729

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Are you using --ratewatchdog option? If yes, delete it from .bat file.

my fans are set to 3000 min , is that too low ?

what should i set the min fan speed for the FEs ?  the temps on cast say 60-70 degrees but I imagine that is just core.

No I don't have --ratewatchdog set

private pool discord
https://discord.gg/fbtZEG
Bazzaar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0


View Profile
June 14, 2018, 09:59:48 PM
 #2730

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities



I think thats an indication that intensity is too high, try stepping down 1 each time and see if you get a setting that gives you nearly what you are seeing max, but doesnt fall off with time.
With my Vega56s I get best hash with I 8. 9 or 10 looks better to start with but falls away, 8 doesn't.

Baz
Marvell2
Full Member
***
Online Online

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
June 14, 2018, 11:08:17 PM
 #2731

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities



I think thats an indication that intensity is too high, try stepping down 1 each time and see if you get a setting that gives you nearly what you are seeing max, but doesnt fall off with time.
With my Vega56s I get best hash with I 8. 9 or 10 looks better to start with but falls away, 8 doesn't.

Baz

hhm ill give that a shot thanks

private pool discord
https://discord.gg/fbtZEG
albertlee81
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
June 14, 2018, 11:20:42 PM
 #2732

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Are you using --ratewatchdog option? If yes, delete it from .bat file.

my fans are set to 3000 min , is that too low ?

what should i set the min fan speed for the FEs ?  the temps on cast say 60-70 degrees but I imagine that is just core.

No I don't have --ratewatchdog set

There are multiple possible reasons for hash drop so it's just something to try but once I set my Vega 56 fans to run at 4900 at all times, I stopped getting hash drops. Lowering voltages also helps reduce heat but of course you can't go too far down or else it'll crash the system
CryptoPeter
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 03:13:39 AM
 #2733

This program keeps freezing on my vega rigs, anyone else have this problem or have a fix? on v100 and v110

same here, miner just stops hashing for me Sad but if i come back and hit enter/space or whatever itll spit out that it has old shares or w/e and shit and then get back to mining current shares or whatever Sad

https[Suspicious link removed]

seems it started acting up again and stops hashing Sad

any other suggestions?


never mind looks like my risers were falling off somehow, i flipped that switch to keep them locked in place now so that should be why miner was crashing on me lol
treanski
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 106


Healthcare Beyond Barriers


View Profile
June 15, 2018, 04:17:04 AM
 #2734

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Are you using --ratewatchdog option? If yes, delete it from .bat file.

my fans are set to 3000 min , is that too low ?

what should i set the min fan speed for the FEs ?  the temps on cast say 60-70 degrees but I imagine that is just core.

No I don't have --ratewatchdog set

yes its just the core, you can expect memory is 5-10°C hotter & to hot memory can cause hashrate drops or bad shares on vega

Jo82
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 07:21:44 AM
 #2735

Just tried the latest version to mine Haven V3 on my 3 Vega 56 rig.
2 cards hash 1300h/s the one with the monitor plugged in only does 300h/s.
Already tried lowering intesity on the card...
who has a solution for this?

thnx for the advice.

bumbumzz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 10:38:36 AM
 #2736

Hello,

How to set fail-over server? Like the second stratum when the first one is down. Try to find an example but cannot find anything.
Marvell2
Full Member
***
Online Online

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
June 15, 2018, 10:50:57 AM
 #2737

My vega Fes start out high at 2100 with -I 12 on CN heavy

but after a few mins they are down to 1900-1800

my ref 56 flashed to 64 all do 1230 max

they start at 1500 too with -I 10

THings are even lower with default intensities

Any ideas ?

I have power play settings etc, large pages and all set up

Are you using --ratewatchdog option? If yes, delete it from .bat file.

my fans are set to 3000 min , is that too low ?

what should i set the min fan speed for the FEs ?  the temps on cast say 60-70 degrees but I imagine that is just core.

No I don't have --ratewatchdog set

There are multiple possible reasons for hash drop so it's just something to try but once I set my Vega 56 fans to run at 4900 at all times, I stopped getting hash drops. Lowering voltages also helps reduce heat but of course you can't go too far down or else it'll crash the system
the fans on the fes run high, at like 4800 so thats not the. issue, i
can raise the fans on the 56s , this weeken ill try a new lower voltage powerplau for the cards
for some reason i cant change any settings on the powercolor red devil 56 cards and the vega fes
in overdriven tool, but i can change the settings with a powerplay reg mod using the spread sheet

private pool discord
https://discord.gg/fbtZEG
CryptoPeter
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 03:34:35 PM
 #2738

This program keeps freezing on my vega rigs, anyone else have this problem or have a fix? on v100 and v110

same here, miner just stops hashing for me Sad but if i come back and hit enter/space or whatever itll spit out that it has old shares or w/e and shit and then get back to mining current shares or whatever Sad

https[Suspicious link removed]
well miner still gets stuck for me and stops hashing ;(
zeef
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 146
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 07:14:36 PM
 #2739

This program keeps freezing on my vega rigs, anyone else have this problem or have a fix? on v100 and v110

same here, miner just stops hashing for me Sad but if i come back and hit enter/space or whatever itll spit out that it has old shares or w/e and shit and then get back to mining current shares or whatever Sad

https[Suspicious link removed]
well miner still gets stuck for me and stops hashing ;(

Same here, and i have de edition mode off in cmd options..

nemzy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
June 15, 2018, 08:44:39 PM
 #2740

need HELP
after re-instal windows and blockchain drivers miner stacking on Initializing GPU , loading kernel ...
Crossfire - OFF
Virtual - 50000MB
             64000MB
was working perfect before windows update
with adrenaline drivers it's restarting all the time. I've done all from the beginning - re-instal drivers with DDU, disable Crossfire - same story
Pages: « 1 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 [137] 138 139 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!