Bitcoin Forum
November 20, 2017, 11:49:59 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: [ANN][BOUNTY] SOFIN - Međunarodna fiat platforma za P2P zajmove  (Read 858 times)
nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 08, 2017, 10:53:08 PM
 #21

ICO pretprodaja tokena međunarodne fiat P2P platforme SOFIN za izdavanje zajmova koja se temelji na blockchain tehnologiji otpočela je 6. studenog. Tokeni se prodaju na web adresi https://sofin.io/ po cijeni od 0,50 USD za token.


Osnivači platforme su Andrey Tuchkov, financijski stručnjak; Trofim Zhugastrov i Vitalij Slobodin, programeri; Nikita Lushpanov, kripto trgovac i Anton Kruchko, odvjetnik. Članovi tima imaju neusporedivu stručnost u sferi financija, kreditiranju, razvoju web stranica i trgovanju kripto valutama.

Kupnja SOFIN tokena nije interesantna samo zbog njegove cijene koju će dostići  na razmjeni (a koja neće biti niska). Tokeni koji se prodaju dio su ekonomskog sustava platforme i mogu se iskoristiti za izdavanje kredita i pokrivanje naknada. ICO pretprodaja trajat će do 19. studenog, a tim planira prodati 700.000 tokena do tog datuma. Prihod će biti iskorišten za razvoj projekata, posebice za razvoj minimalnog održivog proizvoda (MVP), pravno savjetovanje, plaće zaposlenika i predujme  honorara za partnere ICO marketinške kampanje.

Ostatak članka možete pročitati ovdje

Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 10, 2017, 09:02:46 PM
 #22

Zašto je Blockchain protokol pogodan za P2P platforme za kreditiranje?

U današnje vrijeme nema međunarodne baze kreditnih povijesti. Blockchain omogućuje stvaranje i dijeljenje takve baze diljem svijeta. Svaki zajam na našoj platformi predstavlja pametni ugovor, kod kojeg su propisani svi uvjeti transakcije. Tako dobivamo globalnu i transparentnu bazu podataka o kreditnim povijestima koja će biti kompatibilna s bilo kojim drugim projektom utemeljenim na ERC20 protokolu, koji bi je poželio koristiti.

Zašto kupiti SOFIN token?

Naši tokeni mogu se koristiti na SOFIN platformi zato što su dio našeg ekonomskog sustava. Njih investitori mogu iskoristiti tako što će ih izdati kao dio zajma, a zajmoprimci tako što će njima pokrivati troškove provizije. Aktivan otkup tokena s burze za potrebe sustava potaknut će rast njihove vrijednosti.

Zašto tokeni čine kredite jeftinijima?

Aukcije i otvoreni natječaj za izdavanje i uzimanje kredita uravnotežit će kamate u različitim regijama planeta. Osim toga, kripto zajednica spremnija je poduzeti rizičnija ulaganja i poslove. Prema našim proračunima, kamata na zajam koji je djelomice izdan u kripto valuti, bit će niža nego da je isti zajam cjelokupno izdan u fiat valuti. To će također smanjiti prosječnu kamatnu stopu na platformi.

Zašto obični zajmoprimci i zajmodavci ne bi trebali biti zastrašeni blockchain tehnologijom?

Naši korisnici možda neće znati ništa o kripto valutama kada počnu koristiti platformu. Zajmovi će biti izdavani u fiat valuti na koju su svikli. Proces transakcije razumljiv je svima onima koji su bar jednom kupili nešto u online trgovini ili se registrirali na nekoj društvenoj mreži. Obični zajmoprimci i zajmodavci neće ni vidjeti da zapravo posluju u valuti zasnovanoj na blockchain tehnologiji. Platforma će imati jednostavno korisničko sučelje. Postojat će zasebni odjeljci za rad s kripto valutama i proširene funkcije koje će zajmodavci moći koristiti. Zajmoprimac prima tokene kao bonus samo kad u potpunosti otplati zajam u fiat valuti, a zatim sam odlučuje što će učiniti s njima.

Zašto je sigurno uzeti kredite na P2P platformi?

Za svaku transakciju automatski stvaramo potpuno transparentan i izravan ugovor između zajmodavca i zajmoprimca, u kojem neće biti skrivenih plaćanja. To je sigurno kao zaduživanje kod prijatelja ili rođaka.

Zašto su međunarodni P2P krediti stvar budućnosti?

Mi SOFIN vidimo kao tehnički izazov i projekt koji će svijet učiniti boljim mjestom. Sudbina ljudi diljem svijeta ovisi o načinu na koji tim piše program. Ovo nije projekt namijenjen samo komunikaciji ili zabavi, već nešto što će donijeti materijalno blagostanje, krov nad glavom, obrazovanje, pristup medicinskim uslugama. Ovo je pravi izazov – stvaranje boljeg svijeta!

(Članak Trofima Jugastrova, glavnog časnika proizvoda P2P SOFIN platforme "6 razloga da se P2P zajmovi temelje baš na blockchain tehnologiji"

nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 13, 2017, 07:52:30 PM
 #23

Kako kupiti SOFIN tokene?

Međunarodna P2P platforma za kreditiranje SOFIN je 6. studenog pokrenula ICO pretprodaju. Tijekom sljedeća dva tjedna, do 19. studenog, možete kupiti tokene po cijeni od 0,5 USD. Kako?

Prvo se morate registrirati na web stranici sofin.io, prijaviti se na svoj nalog, i otvoriti odjeljak "Novčanik". Sustav će vam prikazati sve mogućnosti plaćanja za SOFIN tokene i detaljne upute kako to plaćanje obaviti. Možete postaviti i pitanje podršci za klijente, a predstavnici razvojnog tima odgovorit će vam na sva pitanja.

SOFIN tokeni temelje se na Ethereum blockchain lancu. Najlakši način za kupnju žetona je kupiti ih za valutut Ether. U tom slučaju jednostavno ćete zamijeniti jednu kripto valutu drugom pomoću pametnog ugovora.

SOFIN oznake mogu se kupiti i za Bitcoine. Ako odaberete ovu varijantu, slijedite upute za prijenos sredstava iz vašeg novčanika, a tehnička podrška će vam tokene prebaciti ručno.

SOFIN projekt predstavljen je i na platformi KICKICO agregatora. Samo za nekoliko dana postojat će mogućnost kupiti SOFIN token za Kickcoins tokene. Upute za razmjenu Kickcoins tokena za SOFIN tokene uskoro će biti postavljene na web stranici.

SOFIN tokeni mogu se kupiti i za fiat valutu. U tom slučaju trebate kontaktirati osnivače projekta na web stranici i razgovarati o mogućim varijantama prebacivanja sredstava. O svakom će se slučaju raspravljati pojedinačno, ovisno o državljanstvu korisnika i mjestu na kojem živi.

Zašto bi valjalo kupiti SOFIN tokene? Tokeni će biti zavedeni na burzama nakon svršetka ICO kampanje, a moći će se koristiti i unutar SOFIN platforme. Zajmoprimci će pokrivati pristojbe za zajmove upravo tim tokenima. Ako korisnik platforme posjeduje mnogo tokena, može mu se odobriti niža kamatna stopa. Takvi korisnici također mogu iskoristiti i mogućnost korištenja založnog prava, što će im povećati kreditnu ocjenu, a samim tim i poboljšati uvjete za uzimanje zajmova. Vlasnici tokena mogu postati zajmodavci na platformi i izdati do 20% zajma u SOFIN tokenima.Slobodno postavite bilo kakva pitanja na SOFIN chat grupi na aplikaciji Telegram: https: //t.me/sofin

nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 15, 2017, 12:13:47 AM
 #24

Nikita Lushpanov, voditelj odjela za razvoj pametnih ugovora platforme SOFIN, govori o modelu tokeniziranja projekta i o prednostima koje platformama nudi P2P značajka.

Koje su vaše odgovornosti u SOFIN projektu?

Ja sam osoba iz svijeta kripto valuta i Trofim me je pozvao priključiti se projektu. Ja sam odgovoran za tokeniziranje i integraciju kripto alata, kao i za opća pitanja u vezi s pametnim ugovorima. Isprva sam planirao aktivno sudjelovati u kodiranju ali sada se čini da sam onaj koji razvija model SOFIN tokena, pišući veoma malo koda. Također sam odgovoran i za razvoj poslovanja, što uključuje sudjelovanje na konferencijama, komunikaciju s marketinškim stručnjacima i promidžbene aktivnosti.

Što ste radili prije projekta SOFIN?


Ja sam programer i oduvijek sam razvijao web projekte. Također sam zainteresiran za poslovne aktivnosti i vrlo često osnivam tvrtke: nedavno sam posjedovao web trgovinu, a već tri godine sam i vlasnik kafića. U kripto svijetu sam od 2013 kada sam počeo baviti se različitim valutama, rudarstvom i ulaganjima u ICO projekte.

SOFIN platforma je prvi projekt u kojem se nalazim u timu osnivača, te sam na raspolaganje stavio sve svoje snage kako bih pomogao razvoju i promidžbi.

Recite nam više o modelu SOFIN tokenizacije.

Token razvijamo na temelju ERC20 standarda. Imamo jednokratnu emisiju: izdat ćemo 90 milijuna tokena i više neće biti izdavanja tokena. Sustav funkcionira na sljedeći način: vjerovnik izdaje zajam u fiat valuti, a dio možda i u tokenima (do 20%). Zajmoprimac dobiva samo fiat valutu – zbog toga su ugovori pravno obvezujući. Naknade za platformu pokrivaju se tokenima. To je glavna primjena naše valute i zbog toga će i rasti njena cijena. Ako zajmoprimac plaća naknadu u fiat valuti, taj novac automatski će se pretvoriti u tokene putem razmjene na burzi. Dakle, što više zajmova imamo na platformi, to će se kupovati i više kripto valute. Jedan dio pristojbe vraća se vjerovniku kao povrat novca, a preostalih 1% tokena se uništava. Tako smanjujemo količinu tokena u upotrebi, a to utječe i na njihovu cijenu.

Koji su drugi načini korištenja tokena unutar sustava?

Ako zajmoprimac ima tokene, može ih koristiti kao sigurnosni polog. U slučaju kašnjenja kredita pokrivat ćemo naše gubitke tim tokenima. Ako ima jamčevine transakcija postaje manje rizična, zbog čega zajmoprimac dobiva veću kreditnu ocjenu i može dobiti bolju ponudu. Ako je zajmoprimac vlasnik velike količine tokena, može dobiti i pravo na plaćanje nižih naknada.

Koje prednosti platforma nudi svijetu kripto valuta?

Prije svega, svaki puta kada naplatimo naknadu, pretvaramo fiat valutu u tokene i povećamo općenitu tržišnu kapitalizaciju kripto valuta. To ima pozitivan učinak, pogotovo ako uzmemo u obzir da se taj proces ponavlja sa svakim odobrenim zajmom. Zatim, kada sudionici platforme dobiju svoj novac u tokenima, kažemo im da mogu zamijeniti tokene za pravi novac na burzi. Dakle, čak i ako ljudi ne znaju ništa o kripto valutama, morat će postati zainteresirani za to. Drugim riječima, platforma privlači nove ljude u svijet kripto valuta.

Kako kupiti SOFIN tokene?

Trenutačno postoje tri mogućnosti: kupiti tokene za Eter, Bitcoin i fiat valutom. Bit ćemo na KICKICO platformi te ćemo prihvaćati i Kickcoin. Kada se korisnik registrira na našoj web stranici i dobije pristup odjeljku za članove, tamo može vidjeti sve varijante kupnje. Treba slijediti upute, a tu je i chat podrška na kojoj će naše osoblje odgovarati na sva pitanja.

Što Vas privlači u zamisli SOFIN-a?


Volim ideju da se novac iz jedne u drugu zemlju može posuditi zaobilazeći banke i birokraciju. To je stvarno savršeno: banke i vlade ne mogu diktirati svoja pravila i ljudi sami odlučuju što je prihvatljivo, a što nije. Ako netko nudi previsoku kamatnu stopu, bit će jednostavno zanemaren. SOFIN je također projekt financijske društvene mreže. Planiramo dodati i mogućnost razgovaranja na platformi tako da će se ljudi moći međusobno savjetovati i raspravljati o financijskim i pravnim aspektima financijskog poslovanja. Naša je ideja zapravo spriječiti zarađivanje na drugima, te nam je zadatak stvoriti win-win okruženje i omogućiti svakome da primi pravu vrstu financijske pomoći. P2P platformama poput BlaBlaCar, AirBnB i Avito su budućnost.

Što radite u slobodno vrijeme?

Volim biti aktivan. Zimi idem skijati, a ljeti jedrim na dasci. Volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji, igrati Playstation. Zapravo, posljednjih mjeseci radim samo na SOFIN projektu, svakodnevno. Radim doslovno, bez vikenda.

nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 16, 2017, 11:17:33 PM
 #25

Uloga blockchain tehnologije u projektu SOFIN i njegove prednosti koje nudi kripto zajednici

SOFIN je ambiciozan projekt, a programeri smatraju da mogu optimizirati upravljanje gotovinom tako da ga može koristiti bilo koja osoba na svijetu. Zamislite samo ljude iz različitih zemalja koji posuđuju novac jedni od drugih bez posrednika, na posebnoj platformi.

Funkcija SOFIN platforme temelji se na pametnim ugovorima i Ethereum blockchain lancu. Projekt ne samo da unaprjeđuje financijski aspekt života, nego donosi i prednosti cijeloj kripto zajednici.

Sudionici transakcija na platformi bit će motivirani SOFIN tokenima koji će poslužiti za obavljanje velikog broja funkcija unutar sustava. Povijest svih transakcija u virtualnoj valuti bit će spremljena u blockchain lancu i omogućit će ne samo anonimnost transakcija, već i njihovu punu sigurnost.

Blockchain tehnologija omogućava potpunu transparentnost transakcija i stvaranje pravno verificiranih izvješća koje sustav izbacuje. Klijenti će moći uživati ​​u brzoj usluzi, svi procesi će biti automatizirani i funkcionirat će na temelju pametnih ugovora.

Osnivači projekta nadaju se da će stvoriti ne samo učinkovit sustav koji će funkcionirati bez poteškoća, već i da će njihov sustav biti integriran u druge projekte koji se temelje na blockchain tehnologiji (sustave za bodovanje kreditne sposobnosti, za registre i poslovne knjige, kao i za statističke usluge).

O važnoj ulozi koju projekt SOFIN ima u razvoju blockchain tehnologije, raspravljalo se na sastanku u Rostovu, 28. listopada 2017. Kvalificirani stručnjaci koji su sudjelovali na njemu razgovarali su o načinima prikupljanja sredstava tijekom skupnih prodaja i razmijenili su mišljenja o tehnologiji vođenja ICO prodaje koja je primijenjena na projektu SOFIN.

Tim koji razvija SOFIN P2P platformu nastoji ne samo koristiti blockchain lanac koji razvijaju za svrhe svog poslovanja, već ga namjeravaju i popularizirati među ljudima izvan kripto zajednice. Čak i danas mnogi ljudi ne znaju što su kripto valute, kako funkcioniraju i koje su prednosti njihovog korištenja. Platforma za zajmove pomoći će širenje informacija o sustavima temeljenim na blockchain tehnologiji i mogućnostima virtualnih valuta. To je još jedna od svrha koju ima projekt SOFIN.

Bilo kakva pitanja postavite u SOFIN grupi na Telegram chat aplikaciji: https: //t.me/sofin

nioschka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
November 19, 2017, 12:04:47 AM
 #26

Program preporuke na SOFIN platformi za izdavanje međunarodnih P2P zajmova

Kao što je već spomenuto, provizije za kredite na platformi SOFIN pokrivaju se tokenima. To znači da čak i ako zajmoprimac plaća u fiat valuti, tokeni će biti automatski otkupljivani s burze po trenutnoj cijeni. U prvoj fazi provizija za transakciju iznosit će do 9% od iznosa kredita. Na prvi pogled, ta se provizija može činiti visoka. Ali nemojte zaboraviti da u njoj nisu obračunati samo svi troškovi transakcije, već i povrat novca. Čemu će poslužiti ta naplaćena provizija?
Prvo, sustav će uništavati tokene u visini od 1% iznosa kredita kako bi se smanjio njihova količina na burzi i potaknuo rast njihove cijene.

Drugo, osnivači projekta razvili su sustav za preporuke kako bi potakli korisnike da postanu aktivniji. Značajan dio provizije vratit će se sudionicima transakcije u obliku bonusa. Zajmodavac dobiva 1,5% zajma u tokenima natrag u novčanik, odmah nakon što isporuči novac za zajam. 1,5% svih plaćenih iznosa, uključujući zajam i kamate, odlaze zajmoprimcu ako isplati dug bez kašnjenja.

Osim toga, do 3% provizije raspoređuje se kao novčana nagrada za pozvane korisnike u sklopu programa preporuke. Svaki novi sudionik, korisnik također dobiva 1 SOFIN token u svom novčaniku kada se registrira u sustavu.

Preostala sredstva iz provizije (1-4%) predstavljaju dobit SOFIN platforme. Tim je također ostavio 10% svih izdanih tokena (9.000.000) za razvoj. Polovica tih tokena bit će utrošena na isplate osnivačima, escrow posrednicima i savjetnicima projekta, kao i sudionicima u kampanji nagrađivanja. Uz to, članovi tima neće moći prodavati svoje tokene tijekom prve godine. Druga polovica tokena bit će poslana na korporativni račun platforme.

Tako, proračun SOFIN projekta ovisi uglavnom o vrijednosti tokena na burzama. Zahvaljujući ovakvom ekonomskom sustavu poslovanja, tim će biti zainteresiran za rast tečaja svog tokena. Osnivači platforme imaju za cilj dostići vrijednost od 20 dolara po tokenu. Tokeni će se prodavati po toj cijeni kada se završi kampanja ICO prodaje.

Trenutačno je u tijeku ICO pretprodaja na platformi SOFIN. Token se može kupiti po cijeni od 0,50 USD do 19. studenog.

Pitanja se mogu postavljati u SOFIN grupi na Telegram chat aplikaciji: https: //t.me/sofin

Pages: « 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!