Bitcoin Forum
April 23, 2014, 02:23:34 PM *
News: Due to the OpenSSL heartbleed bug, changing your forum password is recommended.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: cgminer keeps crashing when mining litecoins  (Read 9278 times)
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 11, 2013, 04:40:59 AM
 #1

hi, everytime i try to litecoin mine with cgminer (GPU mining for litecoin) i get following error in cgminer.exe. i have tried cleaning my ati drivers and then reinstalling again 13.4 driver but still get same error, short of reinstalling my OS. Help please.

================

 Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   cgminer.exe
  Application Version:   0.0.0.0
  Application Timestamp:   517d4469
  Fault Module Name:   amdocl.dll
  Fault Module Version:   10.0.1124.2
  Fault Module Timestamp:   5154f82a
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   004eada0
  OS Version:   6.2.9200.2.0.0.272.7
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   5861
  Additional Information 2:   5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
  Additional Information 3:   f3d5
  Additional Information 4:   f3d5be0cad2787556264647dc02181c3
============================
1398263014
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398263014

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398263014
Reply with quote  #2

1398263014
Report to moderator
1398263014
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398263014

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398263014
Reply with quote  #2

1398263014
Report to moderator

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1398263014
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398263014

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398263014
Reply with quote  #2

1398263014
Report to moderator
1398263014
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398263014

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398263014
Reply with quote  #2

1398263014
Report to moderator
JackRabiit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1162


Okey Dokey Lokey


View Profile

Ignore
June 11, 2013, 04:49:52 AM
 #2

Try disabling the DWM (Destop Window Manager Service) I hear that some people crash with it on (i personally do not mine LTC)
However the error Clearly states that its Allegedly your video drivers crashing/overloading/restarting/rebooting, Have you tried reducing the inensity? Try some default settings or a lower overclock (LTC uses memclock)

Kaepora
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42



View Profile

Ignore
June 11, 2013, 06:46:06 AM
 #3

hi, everytime i try to litecoin mine with cgminer (GPU mining for litecoin) i get following error in cgminer.exe. i have tried cleaning my ati drivers and then reinstalling again 13.4 driver but still get same error, short of reinstalling my OS. Help please.

================

 Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   cgminer.exe
  Application Version:   0.0.0.0
  Application Timestamp:   517d4469
  Fault Module Name:   amdocl.dll
  Fault Module Version:   10.0.1124.2
  Fault Module Timestamp:   5154f82a
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   004eada0
  OS Version:   6.2.9200.2.0.0.272.7
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   5861
  Additional Information 2:   5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
  Additional Information 3:   f3d5
  Additional Information 4:   f3d5be0cad2787556264647dc02181c3
============================
Is the card overclocked?

Cant decide what to mine? Check here: http://www.wheretomine.com/
LTC & BTC Profit Calculator: http://ltc.kattare.com/calc.php | Coin to Coin Currency Converter: http://coins2coins.com/
Think you have a virus, keylogger or trojan use Malware Bytes Free: http://www.malwarebytes.org/products/
lbr
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile

Ignore
June 11, 2013, 08:00:06 AM
 #4

thread concurrency is too high.
Also on 13.4 cgminer can't create .bin for some reason on my rigs, 13.1 works, check if there are *.bin files in your cgminer folder to confirm.

BTC: 18ozhbkfHneX8tnPgHJuTizyBmspM5Vgpa  LTC: LgVc7KdedPGZyDXHXEH9G7z6AoTmTvDdWb
cgminer 2.11.13 x64 portable for Mac OS X 10.6.8
6+ GPUs driver mod for Windows
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 02:44:05 AM
 #5

Thank You for replying, i will try this right now and report back Cheesy
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 02:56:44 AM
 #6

thread concurrency is too high.
Also on 13.4 cgminer can't create .bin for some reason on my rigs, 13.1 works, check if there are *.bin files in your cgminer folder to confirm.

There is  no bin file in cgminer folder. i use cgminer for bitcoin mining and that works fine, problem only  happen with litecoin mining and i am using scrypt version of cgminer.

I used ati utility to clean the drivers and loaded 13.1, my windows 2012 get  bluescreen upon boot so i had to revert back to 13.4. I use windows 2012 as my base workstation OS, not running any server type thing just find it more stable than windows 8.

i lowered thread concurrency to 8192 but still had same issue.
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 02:57:26 AM
 #7

Is the card overclocked?

card is not overclocked.
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 03:04:29 AM
 #8

Try disabling the DWM (Destop Window Manager Service) I hear that some people crash with it on (i personally do not mine LTC)
However the error Clearly states that its Allegedly your video drivers crashing/overloading/restarting/rebooting, Have you tried reducing the inensity? Try some default settings or a lower overclock (LTC uses memclock)

i reduced intensity to 10 but still had same issue. I am at loss about this...
Kaepora
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42



View Profile

Ignore
June 12, 2013, 03:33:11 AM
 #9

Try disabling the DWM (Destop Window Manager Service) I hear that some people crash with it on (i personally do not mine LTC)
However the error Clearly states that its Allegedly your video drivers crashing/overloading/restarting/rebooting, Have you tried reducing the inensity? Try some default settings or a lower overclock (LTC uses memclock)

i reduced intensity to 10 but still had same issue. I am at loss about this...
Have you stress tested your card to see if it isnt just CGMiner?
http://www.ocbase.com/index.php/download
Try OCCT

Cant decide what to mine? Check here: http://www.wheretomine.com/
LTC & BTC Profit Calculator: http://ltc.kattare.com/calc.php | Coin to Coin Currency Converter: http://coins2coins.com/
Think you have a virus, keylogger or trojan use Malware Bytes Free: http://www.malwarebytes.org/products/
krusin
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile

Ignore
June 12, 2013, 03:51:57 AM
 #10

What card is it? I had a heap of trouble with the Sapphire HD7970 vapor-x and it required a bios flash to perform correctly with litecoin.
kodo
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42



View Profile

Ignore
June 12, 2013, 03:53:41 AM
 #11

What graphics card are you using?

Just A Guy Interested In Bitcoins
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:14:17 AM
 #12

What card is it? I had a heap of trouble with the Sapphire HD7970 vapor-x and it required a bios flash to perform correctly with litecoin.

Its XFX Double D FX797GTDFC Radeon HD 7970 GHz Edition 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card, i bought from newegg.

Sys info below
=========
Name   AMD Radeon HD 7900 Series
PNP Device ID   PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_32111682&REV_00\4&25B761A6&0&0010
Adapter Type   AMD Radeon Graphics Processor (0x6798), Advanced Micro Devices, Inc. compatible
Adapter Description   AMD Radeon HD 7900 Series
Adapter RAM   (1,073,741,824) bytes
Installed Drivers   aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Driver Version   12.104.0.0
INF File   oem4.inf (ati2mtag_R575 section)
Color Planes   Not Available
Color Table Entries   4294967296
Resolution   1680 x 1050 x 60 hertz
Bits/Pixel   32
Memory Address   0xD0000000-0xDFFFFFFF
Memory Address   0xFDA80000-0xFDABFFFF
I/O Port   0x0000CE00-0x0000CEFF
IRQ Channel   IRQ 4294967291
I/O Port   0x000003B0-0x000003BB
I/O Port   0x000003C0-0x000003DF
Memory Address   0xA0000-0xBFFFF
Driver   c:\windows\system32\drivers\atikmpag.sys (8.14.1.6304, 567.50 KB (581,120 bytes), 3/28/2013 9:09 PM)
==========

===========
OS Name   Microsoft Windows Server 2012 Standard
Version   6.2.9200 Build 9200
Other OS Description    Not Available
OS Manufacturer   Microsoft Corporation
System Name   WIN2012KA
System Manufacturer   Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model   GA-78LMT-USB3
System Type   x64-based PC
System SKU   
Processor   AMD FX(tm)-8120 Eight-Core Processor, 3100 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date   Award Software International, Inc. F2, 8/10/2012
SMBIOS Version   2.4
Embedded Controller Version   255.255
BIOS Mode   Legacy
BaseBoard Manufacturer   Gigabyte Technology Co., Ltd.
BaseBoard Model   Not Available
BaseBoard Name   Base Board
Platform Role   Desktop
Secure Boot State   Unsupported
PCR7 Configuration   Binding Not Possible
Windows Directory   C:\Windows
System Directory   C:\Windows\system32
Boot Device   \Device\HarddiskVolume1
Locale   United States
Hardware Abstraction Layer   Version = "6.2.9200.16442"
User Name   WIN2012KA\Kamran
Time Zone   Eastern Daylight Time
Installed Physical Memory (RAM)   32.0 GB
Total Physical Memory   32.0 GB
Available Physical Memory   17.5 GB
Total Virtual Memory   37.3 GB
Available Virtual Memory   22.6 GB
Page File Space   5.28 GB
Page File   C:\pagefile.sys
Hyper-V - VM Monitor Mode Extensions   Yes
Hyper-V - Second Level Address Translation Extensions   Yes
Hyper-V - Virtualization Enabled in Firmware   Yes
Hyper-V - Data Execution Protection   Yes
===========
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:16:34 AM
 #13

Try disabling the DWM (Destop Window Manager Service) I hear that some people crash with it on (i personally do not mine LTC)
However the error Clearly states that its Allegedly your video drivers crashing/overloading/restarting/rebooting, Have you tried reducing the inensity? Try some default settings or a lower overclock (LTC uses memclock)

i reduced intensity to 10 but still had same issue. I am at loss about this...
Have you stress tested your card to see if it isnt just CGMiner?
http://www.ocbase.com/index.php/download
Try OCCT

Using Guiminer for  bitcoin mining it produces 575 mh/s, been using it for that for past few days  but i want to use it for litecoin guiminer scrypt.
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:18:03 AM
 #14

What card is it? I had a heap of trouble with the Sapphire HD7970 vapor-x and it required a bios flash to perform correctly with litecoin.

Probably a dumb question but how do i reflash it?
krusin
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:27:42 AM
 #15

hmm, I don't know anything about guiminer, I use CGminer. You can get the gist of reflashing here https://forum.litecoin.net/index.php/topic,2963.0.html I don't know what bios you would need. Before you flash things, is there a guide to setup guiminer somewhere? CGminer has the Scrypt-readme text file that comes with the program to get you started. It took me about 2 hours to dial the cards in to their max before flashing.
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:29:50 AM
 #16

hmm, I don't know anything about guiminer, I use CGminer. You can get the gist of reflashing here https://forum.litecoin.net/index.php/topic,2963.0.html I don't know what bios you would need. Before you flash things, is there a guide to setup guiminer somewhere? CGminer has the Scrypt-readme text file that comes with the program to get you started. It took me about 2 hours to dial the cards in to their max before flashing.

I tried cgminer directly as well using the following command but it produces same error (really pulling my hair lmao)

cgminer --scrypt -o http://pool.litebonk.com:3333 -u username.1 -p passsword --thread-concurrency 8192 -I 10 -g 1 -w 256
krusin
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile

Ignore
June 12, 2013, 05:37:47 AM
 #17

The best advice I can give you is to follow the scrypt-readme text file. It will take a bit, but you will get it.
My settings are
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
color 02
--intensity 13 --thread-concurrency 8192 --gpu-threads 2 --gpu-fan 100 --gpu-powertune 20 --gpu-engine 1045,1040,1045 --gpu-memclock 1500
I get 2.176 average with three Vapor-x 7970 cards.
furnace
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5



View Profile WWW

Ignore
June 12, 2013, 06:47:59 AM
 #18

I have a similar problem on with CGminer on Linux. Whilst mining BTC is fine, and I compiled cgminer with scrypt enabled, as soon as I use

./cgminer --scrypt _other_options_and_pool_info

cgminer almost immediately segfaults.

Is there another GPU miner for Linux other than cgminer and Litecoins I could try to compile that would work well with ATI Radeon 7850's and 7950's?


Regards,
ScottB
----
 *Link Removed*
BTC: 1FV7hdWTqkDzYNyvd5VZeZptc6wnoCTe9a
GPG Public Key  *Link Removed*
kamranfaisal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile

Ignore
June 13, 2013, 03:28:52 AM
 #19

I have a similar problem on with CGminer on Linux. Whilst mining BTC is fine, and I compiled cgminer with scrypt enabled, as soon as I use

./cgminer --scrypt _other_options_and_pool_info

cgminer almost immediately segfaults.

Is there another GPU miner for Linux other than cgminer and Litecoins I could try to compile that would work well with ATI Radeon 7850's and 7950's?



If you find one please let me know, i am pulling my hair over here and going bald lol
JackRabiit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1162


Okey Dokey Lokey


View Profile

Ignore
June 14, 2013, 11:31:15 AM
 #20

This is really bizzare... Someone call Kanoi or ckolivas, Hell even Luke-Jr could help.
This is probobly a Stupid question, But have you tried cleaning the drivers via AMD's driver cleanup utility? (I have harsh doubts that this will even make a differance since your btc mining is fine)

Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!