Bir iki aydır daha çok ETH ile işim oluyor, BTC işlemi pek yapmıyordum ve bugün BTC transferi yapmam gerekti, transfer hızı(!) deneyimini yaşayınca bir kez daha emin oldum, BTC forkla, corkla, segwitle, megwitle falan adam olmaz. İşlemi yapalı yarım saat oldu, transfer tamam ama onay işi daha bitmedi, Electrum hala turuncu, yeşil tike geçmedi, sanırım 5-10 dakika daha sürer.
Aklıma Ethereum geliyor, hele Bizans güncellemesinden sonra transferi yapıyorsun, 25-30 saniye sonra (nadiren daha geç, bazen daha da hızlı) işlem tamam.
Dolayısıyla benim tartışmaya açık fikrim şudur, BTC elbette çok çok değerlenerek, yatırım aracı olarak yoluna devam edecek ama güncel hayatta yeri yok. Millet şu Amazon-Bitcoin asparagasına çok bel bağlıyor ama yasal imkansızlıklar bir yana, bu hantallıkla BTCnin hiç şansı yok ve artık anlaşılıyor ki hiçbir teknik müdahele bunu düzeltemiyor. Eğer kripto emtialar günlük hayatta yaygınlaşma yoluna giderse şu anda görünen o ki, bu Ethereum odaklı olacak.
Dediğim gibi, tartışmaya açık elbette ama benim fikrim budur, kullanılabilirlik anlamında BTCden bir cacık olmaz.
Dediklerinin aksi yönde birşeyler İSPAT EDEBİLECEK kimse yoktur bence
Orjinal bitcoin sadece bölünsün başka bir halta yaramayacak çünkü ilerde.
Geleceğin teknolojisi Etherium ve bu tabanlı kart projeleridir.
Bitcoinin şimdi bile bir halta yaramadığını söylemeliyim ilerisi için hiç şansı yok.
Ama insanlar teknoloji kısmına bakmıyor tabiki.
Eğer baksalardı BitcoinCash çıktığında btc nin kuruş etmemesi gerekirdi.
Şimdi bazıları bir örnek verecek işte adidasın bir sürü kopyası var ,insanlar adidastan vazgeçiyorlar mı diye
Bende size şöyle bir örnek vereyim.
fiyatının hakkını asla veremeyen 100 metre yol gidip bir depo benzin yakan ,aracı çalıştırırken bile uzun süre sizi ayakta bekleten bir araba mı tercih edersiniz.Yoksa fiyatı şuan çok uygun, jet gibi hızlı,ilerisi için mükemmel özellikler destekleyebilecek, motorunda en ufak hata olmayan bir arabayımı tercih edersiniz ?
Ethereum tabanlı kart projeleri zamanında benimde ilgimi çekiyordu ama artık inanmıyorum. Bütün dünya kartlardan kurtulmaya çalışırken o konuya takılı kalmışız. Dün haberlerde çok güzel bir anket vardı.
Telefonunuzun mu yoksa cüzdanınızın mı kaybolmasını tercih edersiniz?
Çoğunluk cüzdanlarının kaybolmasını tercih etmiş. Kart projeleri değilde telefon ile rahat ödeme yapılacak coinler tercih edilecektir.