Bitcoin Forum
November 24, 2017, 04:14:04 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Recommendations on Router, Modem, Switch...?  (Read 350 times)
BitcoinIntern
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
November 09, 2017, 10:31:50 PM
 #1

Hi Everyone...

Do you have any recommendation on the network switch and modems to use for medium scale mining? Thanks.
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511496844
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511496844

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511496844
Reply with quote  #2

1511496844
Report to moderator
VRobb
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700


I'm in BTC XTC


View Profile
November 09, 2017, 10:55:41 PM
 #2

What do you mean by medium scale?  Numbers would help, otherwise we're all just guessing.

I don't believe in superstition because it's bad luck
In Hotels, I prefer the 13thF1oor6CAwyzyxXPNnRvu3nhhYeqZdc
These aren't the Droids you're looking for: S5 & S7 (Sold), R4B2, R4B4 (RIP), & S9-13.5
BitcoinIntern
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
November 10, 2017, 12:39:30 AM
 #3

Around 400 miners...
BitcoinIntern
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
November 15, 2017, 04:54:10 AM
 #4

Please let me know...thanks.
lucianus_luciferus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31

nothing is lost if you don't loose yourself


View Profile WWW
November 16, 2017, 12:31:32 AM
 #5

400 miners = 400 network ports so you need 40 switches 10 ports each or 20 switches 20 ports each  Grin


BitcoinIntern
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
November 16, 2017, 01:04:46 AM
 #6

400 miners = 400 network ports so you need 40 switches 10 ports each or 20 switches 20 ports each  Grin



Very funny Grin Tongue, I meant which brand to use  Smiley
QuintLeo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


View Profile
November 16, 2017, 01:36:54 AM
 #7

Most of my network infrastructure runs on Netgear "blue box" professional-grade switches, though I do have one very old 3Com 100BaseT switch still in use and a friend recently gave me an old "Dell" (by Cisco I think) switch that isn't in service yet (48 100BaseT and 2 Gigabit BaseT ports).
 Mostly FS108 models, with one GS105 and a couple GS108 on recent purchases (they were on sale at the same price as a FS108 when I bought those).

 I made the mistake ONCE of buying one of the Netgear "silver plastic box" consumer-grade switches - it barely made it past warrenttee period before it died, shortest-lived switch I have ever had.

 I USED to have one of their blue-box 8 port 10Base-T "hub" models, but after 15+ years of service that one finally died on me - it was bought used in the first place, dunno how old it REALLY was when it died.


 


BitcoinIntern
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
November 16, 2017, 03:11:28 AM
 #8

Most of my network infrastructure runs on Netgear "blue box" professional-grade switches, though I do have one very old 3Com 100BaseT switch still in use and a friend recently gave me an old "Dell" (by Cisco I think) switch that isn't in service yet (48 100BaseT and 2 Gigabit BaseT ports).
 Mostly FS108 models, with one GS105 and a couple GS108 on recent purchases (they were on sale at the same price as a FS108 when I bought those).

 I made the mistake ONCE of buying one of the Netgear "silver plastic box" consumer-grade switches - it barely made it past warrenttee period before it died, shortest-lived switch I have ever had.

 I USED to have one of their blue-box 8 port 10Base-T "hub" models, but after 15+ years of service that one finally died on me - it was bought used in the first place, dunno how old it REALLY was when it died.

Thank you for this information. I am so naive most of what you said is very new to me. So I will have to do more research on it and maybe I will have more questions on what you have said above. Thank you so much for providing the feedback.
BeerMan81
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
November 16, 2017, 04:38:08 AM
 #9

Most of my network infrastructure runs on Netgear "blue box" professional-grade switches, though I do have one very old 3Com 100BaseT switch still in use and a friend recently gave me an old "Dell" (by Cisco I think) switch that isn't in service yet (48 100BaseT and 2 Gigabit BaseT ports).
 Mostly FS108 models, with one GS105 and a couple GS108 on recent purchases (they were on sale at the same price as a FS108 when I bought those).

 I made the mistake ONCE of buying one of the Netgear "silver plastic box" consumer-grade switches - it barely made it past warrenttee period before it died, shortest-lived switch I have ever had.

 I USED to have one of their blue-box 8 port 10Base-T "hub" models, but after 15+ years of service that one finally died on me - it was bought used in the first place, dunno how old it REALLY was when it died.

Thank you for this information. I am so naive most of what you said is very new to me. So I will have to do more research on it and maybe I will have more questions on what you have said above. Thank you so much for providing the feedback.

You really should hire some techie to do contract work for you. I just got a used 48port for $18 shipped. Price went up to $30 tho.

https://www.ebay.com/itm/Cisco-SF200-48-SLM248GT-48-Port-Wired-Ethernet-Network-Switch-w-power-cable/192139739107?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
ConnerM
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile WWW
November 16, 2017, 04:41:20 AM
 #10

Do you have any recommendation on the network switch and modems to use for medium scale mining? Thanks.

Since mining requires very low actual bandwidth we use Cisco SF200-48 48 port smart switches. We have 36 miners per rack and use 1 switch per rack. Plenty of extra ports. They are solid switches and the older 10/100 model is always being retired from data centers who are upgrading to Gigabit, so they can be had pretty cheap second hand. Flash the latest firmware and they are good to go and have a pretty decent user interface. 10 of them + 1 spare will handle your whole farm. Pickup a good Cisco CCNA training guide and it will tell you how to do the rest like setting up subnets and your IP routing.

"Buying up the shovels as fast as possible..."
My Little Farm -or- How I learned to Stop Worrying and Spend All My Time --> https://goo.gl/kYRR1x
banman24
Member
**
Offline Offline

Activity: 72


View Profile
November 16, 2017, 05:18:04 AM
 #11

20 24 Port TPlink Switches. Either 100Mbps or 1000Mbps

Use a class b subnet 255.255.0.0

split the miners into 2 subnets

172.16.1.x
172.16.2.x

A Asus router with a built in VPN would be good so you can access the machines remotely.
QuintLeo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


View Profile
November 16, 2017, 09:33:40 PM
 #12

Cisco switches tend to be rock solid - have worked with them professionally in a couple of data centers.

 Used ones CAN be quite cost effective, as the older ones get retired in favor of newer higher-throughput ones.

 10Base-T is PLENTY of bandwidth for a lot of miners on one switch - 100Base is overkill though you can't find new switches any more at less than 100Base and even THOSE are starting to dry up as Gigabit cost gets close.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!