Bitcoin Forum
December 18, 2017, 05:31:14 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: 500 Watt PSU 2 Adet Ekran Kartını Destekler mi?  (Read 416 times)
yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 11, 2017, 01:38:05 PM
 #1

Merhaba arkadaşlar, bende zotac gtx 1060 6 gb ekran kartı var

İkinci ekran kartı olarak da msi gtx 1060 6 gb ekran kartını riser ile bağlamak istiyorum ama tereddüt ettğimi nokta 500 watt psu ikisini de destekler mi?

Bunu nasıl anlayabilirim kartlara zarar vermeden Smiley))

1513618274
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513618274

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513618274
Reply with quote  #2

1513618274
Report to moderator
1513618274
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513618274

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513618274
Reply with quote  #2

1513618274
Report to moderator
1513618274
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513618274

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513618274
Reply with quote  #2

1513618274
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Looden
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27


View Profile
November 11, 2017, 01:58:59 PM
 #2

psu modeli nedir?
Bendeki 1070 lerin enerji tüketimlerini OC ile, daha dogrusu power limit(75%) ve core clock(-200mhz) u downclock ederek düşürdüm.
dandik bir PSU degilse bu sekilde sorun cikmaz.

EDIT : Bu arada her ürün ekleme / degistirme yaptigimda, su urunu amper ve enerji tuketimi için kullanırım. Kontrol onemli.

https://www.aliexpress.com/item/PEACEFAIR-Digital-AC-80-260V-20A-4IN1-voltage-current-power-energy-Amps-Volt-Monitor-Voltmeter-Ammeter/32336476838.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1bjcY1
yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 11, 2017, 03:45:19 PM
 #3

FRISBY FC-8865G 500W MidT ATX ebndeki psu bu.

pm attım ama buradan da yazdım. Ayrıca linkteki ürün toplam tüketilen elektriği de ölçüyor mu? sanırım hem ampermete, voltmetre ve wattmetre?

Looden
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27


View Profile
November 11, 2017, 05:37:15 PM
 #4

PM cevaplandı.

Evet, toplam tüketim, anlık akım, voltaj ve watt olarak tüketim durumlarını göstermekte.
Sadece mining rigler için değil, evdeki/işteki birçok komplex / pahalı ürünler için bu tip cihazları kullanırım.
Daha çok arduino / elektronik programlama işi ile uğraşıyorum.

Kendi kasalarınızı / özel tasarımlarını kullanmıyorsanız HB deki gibi bir ürün de işinizi görecektir.

http://www.hepsiburada.com/enerji-tuketim-sarfiyat-olcer-priz-wattmetre-p-HBV000004S305?magaza=Electrokey&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAiA3JrQBRBtEiwAN7cEGjN86XexjhAQcCITgjs8Y0DQZa89CGG4B2VurkS7xXYAW4z1XtTXRhoCNF4QAvD_BwE
pckoliq
Full Member
***
Online Online

Activity: 126


"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"


View Profile
November 17, 2017, 06:16:00 AM
 #5

Power supply'in yan tarafında yazıları vardır 12v kanalında kaç Amper güç verebildiğine bağlı
Örneğin 12v kanalı 20Amper güç veriyor ise 12x20=240w güç 2 kart için yeterli olmaz
30 Amper ve üzeri veriyor ise 2 kart için yeterli olacaktır

ottomans_enigma
Member
**
Offline Offline

Activity: 76


View Profile
November 17, 2017, 06:20:25 PM
 #6

PSU nun markasına göre değişir usta, psu var psu var, 80+ gold bir psu besler, platinium aynı şekilde besler. ama 80 silver beslemez. Hele hele normal sertivkasız gri psu lar hiç beslemez.

bitpazari
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574


INS Ecosystem


View Profile
November 17, 2017, 08:56:12 PM
 #7

Ekran kartının güç tüketimlerini öğrenin modele göre farklılık gösterir. Psu eski ise sorun çıkarabilir fazla eski olmaması iyi olur kullanım açısından, kaliteli olursa iyi olur sonuçta yangın gibi tehlikeler var dikkatli seçim yapmalısınız sürekli çalışacak. Birde bunlarda belli bir yük oranı var ben fazla anlamıyorum ama atıyorum 500 watt ise en fazla 300 watt güç yüklenmesini tavsiye ediyorlar yani 500 watt diye buna yakın değerlere çıkmaması öneriliyor. Çok kullanılmış ve zorlanmış bir PSU olur üstünde yazan değeri veremeyebilir örneğin 500 watt yazıyorsa 400 watt verir sende 450 watt almaya çalışırsan kartlara gereken beslemeyi yapamaz. 


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
The Rose Rain
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 17, 2017, 09:24:07 PM
 #8

Bende küçük bir ekleme yapayım, ekran kartının gerçek tüketimi için madencilik forumlarına bakın, forumlarda gpu-z gibi programlarla paylaşılan değerler yanıltıcı olabilir, sebebi gpu z nin ekran kartının işlemcisinin çektiği gücü yazmasıdır, diyelim orada 110 watt yazar, normalde 140 çeker vb. 140 değerini elde etmek için eski konuları okuyun yabancı forumda,

OAX - REAL WORLD APPLICATION OF DECENTRALIZED EXCHANGES - V1
■  Hold your own keys - Liquidity Aggregation - Open and Transparent  ■
■ ■ WebsiteTeamWPTWPProject DeckANNBounty ANN ■ ■
yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 17, 2017, 09:56:15 PM
 #9

Öncelikle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. İkinci kartı da taktım, başlangıçta iyi güzel çalışıyor ama bir yarım saat sonra zcash kazıyorum hata verip sol değerleri sıfıra düşüyor. Sonra tekrar başlamıyor.

Bir de normal tek kart çalışırken sıcaklık 74-76 derecesinde stabilken, şu an 77-78 dereceye çıkıyor. İlk kartın sol değerleri 300 civarındayken ikinci kart 290'ı görüyor.

Benim tahminim gücün yetersiz geldiği yönünde.

Yandaki değerlerde 12 V çıkışında 24 amperi gösteriyor.  Huh Huh



değerler bunlar.


Bir de çıkışları acemice bağladım. Sanırım güç çıkışlarına dikkat ederek bağlamam lazım? Yanılıyor muyum acaba?

tekno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


INS Ecosystem


View Profile
November 17, 2017, 10:24:24 PM
 #10

ethash kazarken memory equihash kazarken core clock hızları önemli.
zec kazıyorsan core artırıp memory üzerinde downclock yap, eth kazıyorsan core downclock yap mem overclock yap.
downclock değerleri ısının da düşmesine oldukça fazla etken.
benim p106 mining kartlar (1060 ile eşdeğer) stok ayarlarda 70 75 derece arası geziyordu watt ve coreclock değerleri düşürünce 60 ı görmemeye başladı.


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
okan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
November 18, 2017, 09:11:26 AM
 #11

çalıştırır fakat yorarsınız psu yu. 3 sene dayanacağına 1.5 senede pert olur güç kaynağı.

en sağlamı 750 lik alın rahat rahat kullanın.

yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 18, 2017, 12:18:42 PM
 #12

Test sonuçlarını açıklıyorum Cheesy:D

Desteklemiyor. Bir yarım saat sonra gpu lar duruyor. Sol değerleri sıfırlanıyor. Ekran görüntüsü gidiyor. Bende daha güçlü bir psu almaya karar verdim

koinli
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 19, 2017, 08:48:25 PM
 #13

Arşiv niteliğinde faydalı bir konu olmuş, 500 watt psu düşünenler için gereken her şey yazıyor, ben de bir ekleme yapayım hocam, kaldırsa bile ömrü uzun olmaz o yüzden garantili bir model bakın,

OAX - REAL WORLD APPLICATION OF DECENTRALIZED EXCHANGES - V1
■  Hold your own keys - Liquidity Aggregation - Open and Transparent  ■
■ ■ WebsiteTeamWPTWPProject DeckANNBounty ANN ■ ■
gumusi
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 19, 2017, 11:39:18 PM
 #14

Ara ara hata vermesinin sebebi şu : Anlık piklerde psu sorun yapıyor, kazım yaparken güç stabil olarak iletilir. ama bazen sıkışma oluyor ve anlık olarak pik (peak) yapıyor, yanına dual psu ile, küçük bir psu eklemenizi öneririm, hatta almışken gene 500 w alın, 500 w lar uygun fiyatlılar zaten.

yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 24, 2017, 08:05:18 AM
 #15

Hocam 6'lı rigi destekleyecek bir psu tavsiye edebilir misiniz bana?

Piratte
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
November 24, 2017, 10:21:08 AM
 #16

Test sonuçlarını açıklıyorum Cheesy:D

Desteklemiyor. Bir yarım saat sonra gpu lar duruyor. Sol değerleri sıfırlanıyor. Ekran görüntüsü gidiyor. Bende daha güçlü bir psu almaya karar verdim
Aslinda islemcininde etkisi var tasaruf odakli bir islemci olsaydi birde sistem ayarlarlarini kissaydin, hdd yerine flash vs. belki cok kucuk bir ihtimal calisirdi Cheesy
zaten sinir degerlerde tahminimce islemci guc cekince psu yetersiz kaliyor. Ayar varsa islemcinin maximum %desi kisilabilir biostan

nekominer
Member
**
Offline Offline

Activity: 84

NekoMiner


View Profile WWW
November 24, 2017, 11:28:05 AM
 #17

Test sonuçlarını açıklıyorum Cheesy:D

Desteklemiyor. Bir yarım saat sonra gpu lar duruyor. Sol değerleri sıfırlanıyor. Ekran görüntüsü gidiyor. Bende daha güçlü bir psu almaya karar verdim

Normalde yeter iki ekran kartı ile kullandığım sistem  400 wattın altında güç tüketiyordu. Markalı bir güç kaynağı aynı değerde olsa sorun çıkarmaz.

Hocam 6'lı rigi destekleyecek bir psu tavsiye edebilir misiniz bana?

Klasik olarak Corsair Hx1200 tavsiyesi gelecek. Klasik olacak ama bende aynı ürünü tavsiye ediyorum.

Librium   [ Hybrid Between App Store & Freelance Marketplace ]
▬▬▬▬▬ [                  PRE-SALE EVENT is OPEN!     //  WHITEPAPER  //                  ] ▬▬▬▬▬
TELEGRAM     TWITTER     REDDIT     MEDIUM     DISCORD
gumusi
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 27, 2017, 07:10:08 AM
 #18

Hocam 6'lı rigi destekleyecek bir psu tavsiye edebilir misiniz bana?

6 lı ne rigi hocam, 85 çeşit ekran kartı var, pazardan patates destekleyecek çuvalın bile özelliği var : patates destekliyor,

AMD rx kartlar için, 1 adet 750 1 adet 500 watt kaliteli psu, 80+ herhangi bir model,

GTX 1070 kartlar için 2 adet 750 watt psu

Kuzan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
November 27, 2017, 08:15:39 PM
 #19

Hocam 6'lı rigi destekleyecek bir psu tavsiye edebilir misiniz bana?

6'lı 1060 bir sistemi 1000w 80+ bir güç kaynağı rahat bir şekilde besler besliyorum Cheesy fakat kablolarda ısınma sorunları yaşanabiliyor @ekiller kullanıcı isimli arkadaş kendi üretimi güç kaynaklarını satıyor hem fiyat olarak çok daha uygun hemde üretim amacı direkt olarak madencilik olduğu için daha işlevsel olacaktır. Kendisiyle iletişime geçersen bu konuda sana yardımcı olacağına inanıyorum.

500W bir güç kaynağının teorik olarak 2 adet 1060'ı desteklemesi lazım max 120W*2=240W kartlar yer kalanı sistem + boş alan ama güç kaynağınız verimli değil sanırım yani biraz dandik bir güç kaynağı herhalde 500W çıkış alamıyorsunuz yada aynı kablo serisine yükleniyorsunuz yani PCI-E güç kabloları genelde iki çıkışlı olur ama iki ayrı kablo olması lazım 500W bir güç kaynağında tek kablo ile 2 kart beslemek yerine 2 kartı 2 ayrı kablo ile beslemeniz gerekmekte bu sadece PCI-E güç kabloları için değil riserlar içinde geçerli.

yenivera
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


📌 peerguess.com 📌


View Profile
November 27, 2017, 08:26:37 PM
 #20

Temp limiti 68 derecede sabitledim. Şu an 600 sol değeri 520 ye düşmekle birlikte kartlar stabil çalışıyor tek psu ile. Sadece söylemek istedim Smiley))


Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!