Bitcoin Forum
August 16, 2018, 09:08:49 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Hosting koparek.  (Read 610 times)
czarekplpl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
November 23, 2017, 03:57:57 PM
 #1

Witam.
Czy ktoś zna jakieś firmy które hostują koparki ASIC Bitmaina w
Polsce albo w Chinach?
Będę bardzo wdzięczny za każde info.
1534410529
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534410529

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534410529
Reply with quote  #2

1534410529
Report to moderator
BOUNTY PORTALS
BLOG
WHERE BOUNTY MANAGEMENT
MEETS AUTOMATION
SIGNATURE CAMPAIGNS
TWITTER
FACEBOOK
MEDIA CAMPAIGNS
AND MORE!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534410529
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534410529

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534410529
Reply with quote  #2

1534410529
Report to moderator
1534410529
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534410529

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534410529
Reply with quote  #2

1534410529
Report to moderator
1534410529
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534410529

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534410529
Reply with quote  #2

1534410529
Report to moderator
Anon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 10


View Profile
November 23, 2017, 04:00:20 PM
 #2

Hostują znaczy mają na magazynie, oferują wypożyczenie czy co?
czarekplpl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
November 23, 2017, 04:33:26 PM
 #3

Możesz tam wstawić swoje własne koparki.
Są firmy w okolicach gdzie jest tani prąd oferujące takie usługi.
Płacisz za kilowat miesięcznie.
sxafir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 910
Merit: 500


View Profile
November 23, 2017, 06:21:40 PM
 #4

Na allegro są.
Anon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 10


View Profile
November 23, 2017, 08:25:22 PM
 #5

Możesz wynająć miejsce w racku w dowolnej serwerowni. Ceny pewnie nie najlepsze ale powinno byc jeszcze opłacalne jak masz sprzęt który warto tak hostować.
dodgrad
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 759
Merit: 501



View Profile
November 24, 2017, 10:25:00 PM
 #6

Doprezyzuj pytanie, czy masz sprzet jesli masz interesuje Cie usluga nazywana kolokacja serwerow:


Kolokacja serwerów
Widok na dzielone szafy serwerowe.
Przykład kolokacji z szafami dzielonymi umożliwiającymi fizyczną separację urządzeń IT różnych klientów znajdujących się w tej samej szafie rack.

Kolokacja serwerów jest to usługa oferowana przez podmiot zewnętrzny, umożliwiająca fizyczne umieszczenie urządzeń IT (przede wszystkim serwerów i macierzy dyskowych) będących własnością klienta w serwerowni należącej do tego podmiotu. Urządzenia można kolokować w szafach rack usługodawcy wynajmując określoną przestrzeń U, lub we własnych szafach rack wynajmując określoną powierzchnię serwerowni.

............eLYQD  -  Decentralized ............ Vaping Industry Marketplace
..____________________________Linkedin WhitepaperFacebookTwitterTelegram_________________________..
czarekplpl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
November 25, 2017, 12:51:56 PM
 #7

Precyzuję:
Interesuje mnie kolokacja Antmainerów D3 i L+ na początek jakieś 20 sztuk w następnym roku
chcę dodać jeszcze kilkaset sztuk prawdopodobnie większość S9 albo nowsze odpowiedniki jeśli się takie
pojawią.
Dostęp przez VPN do konfiguracji i możliwość lekkiego overclokingu.
Anon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 10


View Profile
November 26, 2017, 10:10:45 AM
 #8

Wynajmij cały rack w jakiejś serwerowni. Jak poszukasz kolokacja albo serwerownia to dostaniesz setki wyników.
Masz tam gwarantowane redundantne zasilanie, łącze i wszystko co trzeba.
8art33z
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 183
Merit: 103


Vault-Tec ⚡ Senior Engineer


View Profile WWW
November 27, 2017, 06:58:39 PM
 #9

Jest trochę takich ofert, popatrz na grupach na fejsie dotyczących miningu.

.:: http://bit.ly/Kryptologia - inwestycja, która zmieniła moje życie na ZAWSZE! / Bitcoin.pl / youtube.com/c/FabrykaBitkojnow / LepszySerwis.pl - montaż i serwis komputerów, laptopów koparek kryptowalut ::.
raiderosik
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 101



View Profile
November 28, 2017, 08:21:38 AM
 #10

Precyzuję:
Interesuje mnie kolokacja Antmainerów D3 i L+ na początek jakieś 20 sztuk w następnym roku
chcę dodać jeszcze kilkaset sztuk prawdopodobnie większość S9 albo nowsze odpowiedniki jeśli się takie
pojawią.
Dostęp przez VPN do konfiguracji i możliwość lekkiego overclokingu.

Jak znajdziesz jakąś ciekawą oferte, to podziel się linkiem chętnie poczytam jaką oferte ostatcznie wybrałeś

czarekplpl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
November 28, 2017, 08:46:26 AM
 #11

Precyzuję:
Interesuje mnie kolokacja Antmainerów D3 i L+ na początek jakieś 20 sztuk w następnym roku
chcę dodać jeszcze kilkaset sztuk prawdopodobnie większość S9 albo nowsze odpowiedniki jeśli się takie
pojawią.
Dostęp przez VPN do konfiguracji i możliwość lekkiego overclokingu.

Jak znajdziesz jakąś ciekawą oferte, to podziel się linkiem chętnie poczytam jaką oferte ostatcznie wybrałeś

Prawdopodobnie wynajmę lokal gdzieś w Kanadzie albo w Stanach i sam zrobię kopalnie.
Konkurencja robi się bardzo duża i żeby w miarę bezpiecznie inwestować w koparki
trzeba mieć tani prąd.
raiderosik
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 101



View Profile
November 28, 2017, 09:42:07 AM
 #12

A orientowałeś się już jakie są koszty? robiłeś jakieś kalkulacje?

czarekplpl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
November 28, 2017, 10:48:03 AM
 #13

Wstępne kalkulacje są takie, że prąd kosztuje 3 centy.
Nie wiem ile koszuje wynajem powierzchni przemysłowych ale to
nie będą jakieś bajońskie sumy.
Przy takiej cenie prądu to się będzie opłacało nawet kopać łopatą.
peter_i-ups
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 14, 2017, 02:28:45 PM
 #14

Jeśli jesteście ze Śląska i zależy Wam na umieszczeniu koparek blisko Was, zerknijcie na http://hostingkoparek.pl/
Koparki są kolokowane w profesjonalnym data center (ochrona 24/7/365, CCTV, SKD, SSWiN, ogrodzony teren itp.). Większość ofert, z którymi się spotkałem to kontenery podpięte do prądu lub garaże, więc bezpieczeństwo sprzętu jest wątpliwe.
Do końca stycznia ceny na poziomie 265-475 zł netto (miejsce + zasilanie). Później w zależności od decyzji URE w związku z wprowadzeniem tzw. rynku mocy.
 
PrimeStone
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 81
Merit: 1


View Profile WWW
June 05, 2018, 12:10:25 PM
 #15

Na pomorzu oglądałem serwerownie Artnetu i widzę że w ofercie też maja kolokację. Od strony sprzętu itp mogę ich jak najbardziej polecić, odnośnie obsługi nie mam pojęcia.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!