Bitcoin Forum
December 15, 2017, 04:56:23 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ACİL YARDIM! Dükkan Kiralarken Neye Göre Tercih Yapmalıyız?  (Read 355 times)
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 03, 2017, 01:41:33 PM
 #1

Herkese hayırlı pazalar,

Bu işe 150.000 TL'lik bir yatırım ile başlayacaktım fakat bir ortak buldum şuan 300.000 TL'miz var. Ortalama bu para ile 25 rig felan topluyoruz.

Yalnız şöyle bir problem ile karşılaştık. Yaklaşık olarak 25KW'lık elektrik sarfiyatını kiralamayı düşündüğümüz dükkanın elektrik şebekesinin kaldıramadığını, 220V elektrik tüketimine göre hazırlanmış tesisatın 380V elektrik tüketimine göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söylediler.

Bunun için Tedaş'a başvurup elektrik direklerinden yeni bir hat çekip, dükkanın içine yeni bir tesisat döşenmesi gerektiğinden bahsettiler. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

1. Sizlerde bu problem ile karşılaştıysanız bunun üstesinden nasıl geldiniz?
2. Bu tarz yatırım yapanların hepsi dükkanlarını sanayide mi kiralıyor?
3. İleride rig sayımızı 25'den 50'ye çıkarttığımız zaman elektrik tüketimi 50 kw olursa ne yapmamız gerekir?

Acil yardımlarınızı bekliyorum.
1513313783
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513313783

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513313783
Reply with quote  #2

1513313783
Report to moderator
1513313783
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513313783

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513313783
Reply with quote  #2

1513313783
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513313783
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513313783

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513313783
Reply with quote  #2

1513313783
Report to moderator
1513313783
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513313783

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513313783
Reply with quote  #2

1513313783
Report to moderator
1513313783
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513313783

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513313783
Reply with quote  #2

1513313783
Report to moderator
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
December 03, 2017, 02:49:20 PM
 #2

Dükkanı kiraladığınız binada trifaze sistem var ise işiniz kolay. Aksi takdirde çok zor.
Asansör var ise genelde trifaze sistem vardır ancak sizin dükkan monofazedir.
Bu durumda elektrik idaresine başvurup trifaze çeviri yapacğınzı ıbildirin. Elektrikçi çağırıp gerekli işlemelri yaptırın ve enerji firmasına kontrol ettirip onaylatın.
Sayacınız da takıldıktan sonra işlem tamam.
Bu arada sizden proje isteyebilirler. İnşaatlarda tesisat döşemesi yapan elektrikçilerden destek alabilirsiniz.

Eğer binada trifaze sistem yok ise monofaze ile kablo çapını yükselterek işlem yapmanızı tavsiye ederim.
Monofaze olan depolarımdan birinde 16 lık kablo kullanarak tesisatı yenilemeyi düşünüyorum.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩           Ebit E9+ Bitcoin Miner     ♦♦♦♦      Baikal X10 Miner     ♦♦♦♦     Simple Mining Rig Resetter v2     ♦♦♦♦     Diğer Satılık Ürünler          ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 03, 2017, 03:07:40 PM
 #3

Abi bu bina 20 yıllık bina. Binada asansör de yok.

Dükkanın kirası 250 TL olduğu için bize uygun geldi. Yalnız bu elektrik olayı çok problem gibi gözüküyor.

Apartman yöneticisi elektrikçiymiş. Apartmana girişin 220 Volt olduğunu bunun bizim ihtiyacımızı karşılamayacağınız. Binaya elektrik direğinden yeni bir hat çekilmesi gerektiğini (6000TL - 7000 TL) ve dükkan içine de yeniden tesisat yapılması gerektiğini söyledi.

Fakat bir kaç elektrikçiye sorduk her biri farklı birşey söyledi.

Bir elektrikçi 50 kw'ı elektrik ihtiyacını sokaklara gelene elektrik direği bile karşılamaz. Trafo konması gerekir diyor.

50 kw'lik elektrik ihtiyacınız için kompanzasyon panosu yaptırmanız gerekli diyor.

Kimi saçmalama 380 Volt'luk hat olursa dükkan içi tesisatı yenilemeniz yeterli diyor.

İnanın işin içinde çıkamadık :/
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
December 03, 2017, 04:30:15 PM
 #4

50kw dersen işin boyutu değişir. Tabi ki de trafo ister. Çünkü mevcuttaki trafo yetersiz gelir. 7/24 50 kw çekmekten bahsediyorsunuz. ama 15-20 kw sorun olmaz. Çünkü herkesin bu kadar yüksek elektrik çekmeyeceği bir gerçek. Sen bir yerde çok elektrik çekersin sorun olmaz. Ama mevcut bölgedeki altyapının desteklediği kadar elektrik çekebilirsin. Benim üç farklı bölgede 3 farklı depom var. Nedeni de altyapı. ÇEvreye yayarak farklı depolarda sistemlerini kur.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩           Ebit E9+ Bitcoin Miner     ♦♦♦♦      Baikal X10 Miner     ♦♦♦♦     Simple Mining Rig Resetter v2     ♦♦♦♦     Diğer Satılık Ürünler          ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 03, 2017, 05:12:35 PM
 #5

Peki direk organize sanayi bölgesinde bir yer kiralarsam içindeki elektrik hattını değiştirirsem orada bu altyapı sorunu ile karşılaşır mıyım?


Birisi yarın çıkıp siz burada çok elektrik harcıyorsunuz der mi?
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
December 03, 2017, 06:02:46 PM
 #6

Organize sanayide hiçbir sorun olmaz. Kirası yüksek olabilir ama altyapı yeterlidir.
Sende iç tesisatını kendine uygun şekle getirirsin olur biter.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩           Ebit E9+ Bitcoin Miner     ♦♦♦♦      Baikal X10 Miner     ♦♦♦♦     Simple Mining Rig Resetter v2     ♦♦♦♦     Diğer Satılık Ürünler          ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 03, 2017, 07:46:35 PM
 #7

1+0 Residence'larda sizce sanayi tipi elektrik olabilir mi? Bu home/ofis tarzı olan yerlerde.
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
December 03, 2017, 10:31:00 PM
 #8

1+0 Residence'larda sizce sanayi tipi elektrik olabilir mi? Bu home/ofis tarzı olan yerlerde.

380 volt elektrik olabilir. Bu durumda soğutma fanalrı gibi trifaze cihazlarınız çalışır.
Kontrol etmekte fayda var.

Ben 38 metrekare küçüp bir işyeri kiraladım. Yeri ara sokakta ama bulunduğu yer evime çok yakın. (Yürüme mesafesi)
Ayrıca fiberoptik internet var. Trifaze elektrik altyapısı var. Tabiki işyerine sadece tek bir hattı kullanmışlardı. Ancak trifaze sistem işyerinin içerisinde sigorta kutusuna kadar gelmiş.
Bende kendi panomu oluşturarak sistemi geliştirdim. sizdede bu şekilde olabilir. İncelemek de fayda var.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩           Ebit E9+ Bitcoin Miner     ♦♦♦♦      Baikal X10 Miner     ♦♦♦♦     Simple Mining Rig Resetter v2     ♦♦♦♦     Diğer Satılık Ürünler          ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Heardalis
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 275


🌟 MIRA ICO 🌟


View Profile
December 03, 2017, 10:52:14 PM
 #9

Merhaba,

25-50 kw den bahsetmissin. Normalsebe olan biryerde ( 3 faz olsa dahi) sizden kompansasyon 8 yada her neyse ismi) istenilecektir. Bu da su demek :

Elektrik mühendisine proje cizdireceksin
Cekilecek kablo lari kendin karsilicaksin. Trafo güc artirimi gereki ise kendin karsilamak zorundasin. vs vs vs
en ucuz maliyeti 20 bin tl dir bunun.

Normal bir hane yada is yeri  8 kw den fazla güc tüketir ise cezaya girer. Güc artirimi yapman gerekir . Bu da iste yukarda bahsettigim olay.


Bence Organize sanayi de bir yer bulun kendinize. 300k tl ciddi bir yatirim.  Elektrik hatti en az 50 hatta 70 kw olsun ki ilerde büyümek istediginizde cok daha az zorluklarla karsilasirsiniz. ( 50 kw var ise güc artirimi yapmak genelde kolaydir, tabii bölgede trafo saglam ise )





░░░░░░░▄▄█████▄▄▄░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░▄██████████████▄░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄██████▄▄░░░░░░
░░▄██████████████████▄░░░░░░░░░░░░░░▄████████████▄░░░░
██████████████████████▄░░░░░░░░░░▄████████████████▄░░
▄███████████████████████▄░░░░░░░▄████████████████████
██████████████████████████▄░░░▄███████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████▀
█████████████████████████▀░░░░░▀████████████████████▀
██████████████████████▀░░░░░░░░░▀█████████████████▀░░
░░███████████████████▀░░░░░░░░░░░░░░▀████████████▀░░░░
░░░▀███████████████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░░▀▀██████▀▀░░░░░░
░░░░░░▀█████████▀░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
mira  ▀▀
██
 
██
   
██
   
██
   
██
   
██
▄▄
Cryptocurrencies have never been so easy
▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬▬▬▬▬▬ ● ● ● ● ▬
Facebook LinkedIn Twitter White Paper Google+   Youtube
▀▀
██
 
██
   
██
   
██
   
██
   
██
▄▄
 
[/center]
omghodl
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 30


View Profile
December 04, 2017, 02:58:08 AM
 #10

ortalama 1 rig icin 12000tl dusundugunuzew gore sanirim rx rig kuracaksiniz, nvidia 1080ti ile rig sayisini ve kullanilan elektrik miktarini ciddi oranda dusurebilirsiniz, rxler etc eth gibi basarili ama nvidialar genelde her coini kazabiliyor. sadece eth etc gibi dusunceniz varsa rx mantikli ama tavsiyem 1070 1080ti lere de bakmaniz. Dukkan icin sanayi bolgesi disinda bosa masraf ettirir size.
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 04, 2017, 05:40:29 AM
 #11

@igotek Trifaze sistemin işyerindeki sigorta kutusuna kadar gelmesini nasıl anlayabilirim? Kablo'dan mı sigorta kutusunda mı? Resim varsa eğer çok yardımcı olur.

@Heardalis Organize sanayi bölgesine bugün gidip dükkanlara ve dükkan kiralarına bakacam. Örnek veriyorum orada kira 2000 TL ise 1 yıllık 24.000 TL yapar. Kapımın önündeki dükkan 250 TL. Sıfırdan Tedaşla konuşup hem kablo çektirip hem kompansasyon yaptırsam nasıl olur. Sonuçta 20.000 TL verdikten sonra kapımın önünde olur. Tek korkum endişem sokak aralarına gelen elektrik direği 50 kw. kaldırmaz diyecek olmaları.

@omghodl 1080ti alsam ekran kartları 4000 TL'den başlıyor. OC'lik modellerde 4500 TL'den başlıyor. 1080ti'ler ne kadar elektrik harcıyor? Hangi marka ve modeli önerirsiniz? Almış olduğunuz hash değerleri felan.
moneytalks06
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
December 04, 2017, 06:09:55 AM
 #12

hangi şehir hocam 150k tl'de bende var kirayı elektriği 3'e böler takılırız
os.dutronc66ym58
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
December 04, 2017, 01:51:10 PM
 #13

rigler baya pahali, dukkan kadar guvenlik te onemli hocam, kirasi ucuz diye gozden uzak yerler yerine biraz gozonu yerler daha mantikli, guvenlik kamerasi falan hirsiza engel olmaz.
cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
December 04, 2017, 03:01:33 PM
 #14

@igotek @Heardalis

Bir ofis buldum residence tarzı. Binanın dışında (Binanın bahçesinde) trafo var. Bu beni binaya büyük bir elektrik girdiği şeklinde umutlandırdı.

Kiralayacam ofis girip içerideki sigortanın resmini çektim.



Sizce ben burada kaç rig çalıştırabilirim. Ofisin içindeki hattı değiştirmem gerekir mi? Kaç kw'a kadar elektrik kullanırsam sorun olmaz?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
otto_diesel
Sr. Member
****
Online Online

Activity: 322



View Profile
December 04, 2017, 09:24:13 PM
 #15

hocam sigortadan ziyade, dairelere elektrik kablolarını dağıtan panoya bir bakın, kaç mm kablo kullanılmış, Yani binaya elektrik geliyor, büyük bir pano olur dağıtıcı pano, oradan dairelere ve sizin daireye kablolar çıkar, o çıkan kablonun kalınğına bakın kaç mm kablo üstünde yazar, 

[ÖLÜM TEHLİKESİ]   hocam ehil değilseniz o panonun kapağını bile açmayın, tek başına panoya bakmayın, bir çarpılma durumunda ölürsünüz, evdeki hatta benzemez o hat. kablo kalınlığından sonra, hesap kitap bilen bir elektrik ustasına danışın o kalınlıktaki bakır kablonun taşıyacağı güvenli yük, ne kadar diye. Buradan biz de hesaplarız.


███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █
███ █ █

█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
█ █ ███
●  Whitepaper
●  ANN Thread
●  Reddit
●  Telegram
●  Twitter
●  Facebook

███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
mmm01
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 746


Goal Bonanza - Football Betting Revolution


View Profile
December 04, 2017, 09:43:34 PM
 #16

50 kw'lık elektrik yükü için kesinlikle yeni bir trafo gerekir hocam hangi elektrikçi iç tesisatı düzenleyerek bunu halledebileceğini söylemişse açık net bir halttan anlamıyordur

.
▄▄▄▄▄
GOAL BONANZA
.
▄▄▄
...FOOTBALL BETTING REVOLUTION...
▄▄▄  WHITEPΛPER  ▄  FΛCEBOOK  ▄  TELEGRΛM  ▄  SLACK  ▄  TWITTER  ▄▄▄
.
▄▄▄
.
▄▄▄▄▄
tallbutshort54
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
December 04, 2017, 10:29:53 PM
 #17

50 kW aslında bina kaldırır bir şekilde ama hiç sağlıklı olmaz, düzenlerim diyen elektrikçi bence gaza gelip demiştir. o kablo fırın gibi ısınır yanar. ayrıca cezası da olur bu işin, kolay değil meskenden öyle 50 kW çekmek, ha sanayide olsanız çatır çatır çekin kimse bir şey sormaz, size sanayiden ufak bir dükkan kiralamanızı öneririm, çok hangar gibi geniş yerlere gerek yok, kirası 1000 lira civarı olan yerler bakın.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!