etzecet
Jr. Member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
|
|
April 01, 2018, 03:13:53 PM |
|
Yalan çıktığı iyi olmuş yüreğimize soğuk su serpildi
|
W12.io ▬▬▬▬▬▬ Blockchain protocol Built F O R : ❤ Charity Market ⚫ ICO ֆ CROWDFUNDING [https://tokensale.w12.io/]
|
|
|
huzun
Newbie
Activity: 100
Merit: 0
|
|
April 01, 2018, 04:13:45 PM |
|
Göndersin kardeşim, para kazıyorsan bu ülke vatandaşıysan vergini vereceksin. Kaçışı olmaz bu işin. Bu işte bir nevi bir ticaret artık, kazanç varsa vergi olacak. Zararı olana da dokunmayacak ama.
Senin herhangi bir işletmen oldu mu diye sormak istiyorum? Herhangi bir işletme açmışsan o işyeri kar etmese hatta zarar etse bile kdvsinden tutta gelir vergisi damga vergisi zart vergisi zurt vergisi bir ton vergi ödersin. Bunların aldıkları vergiyide geçti artık. doğrudan cebinde olanı da alıyorlar olmayanıda.
|
|
|
|
emregungor
|
|
April 01, 2018, 04:31:47 PM |
|
Göndersin kardeşim, para kazıyorsan bu ülke vatandaşıysan vergini vereceksin. Kaçışı olmaz bu işin. Bu işte bir nevi bir ticaret artık, kazanç varsa vergi olacak. Zararı olana da dokunmayacak ama.
Vergi dairesi bize bir vergi çıkarttı geriye dönük 120 bin TL alıp sattığımız 27 adet araç için bir gün sana da böyle bir vergi bindirirlerse o zaman düşüncen değişecek
|
|
|
|
koin_34
|
|
April 01, 2018, 11:29:25 PM |
|
bu tamamen yalan bir konu, zaten arkadaşım konuyu self moderated açmasının amacı da bu, yani kandırmak. aksi yorumları siliyor
|
|
|
|
bitcoinbcn
|
|
April 02, 2018, 08:12:01 AM |
|
Takip ettiğim kadarıyla bir çok başka kanallarda da buna benzer haberler var ancak kimse de çıkıp ciddi olarak bu konunun herhangi bir tarafı olduğunu söylememiş, hali hazırda ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, en azından şimdilik. Bu yıl için yatırım yapmış olanlarda zarar çıkacağı aşikar dolayısıyla bu yıl herhangi bir vergi sıkıntısı çekmeyiz.
|
|
|
|
beynimtok
Member
Activity: 280
Merit: 10
|
|
April 02, 2018, 10:41:11 PM |
|
tamamen uydurma bir haber, böyle haberlere itibar etmeyiniz...
|
|
|
|
HyperLup
|
|
April 02, 2018, 11:20:39 PM |
|
Haber asılsızmıdır bilemem, kendim ve çevremde böyle bir tebligat haberi duymadım ancak böyle bir olasılık her zaman var. Şimdiye kadar ülkemizde kripto paraların vergilendirmesi konusunda bir düzenleme yapılmadı ama bir kaç ülkede bu yapıldı ve Amerika’da vergilendirme geriye yönelik yapılıyor. Ülkemizde de yasal düzenleme yapılırsa muhtemelen geçmiş yılların vergilendirmesini de yapabilirler. Bu sebeple elde ettiğiniz kazancın asgari % 30’unu her an vergi ödememiz gerekirse diye atıl tutmakta fayda var.
|
|
|
|
therealbigcoin
|
|
April 03, 2018, 04:25:23 AM |
|
Kripto paralar vergilendirilecekse önce borsaların nasıl vergilendirileceğini hesaplamaları gerek tabi. Borsaları inceledikten sonra sıra yatırımcılara da gelecektir.
|
|
|
|
by rallier
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
April 03, 2018, 07:09:45 AM |
|
geçen sene atıyorum 100k kar ettim bu sene 80k zarar yazdım, seneye onlar nolur bilinmez ama nasıl yorumlayacaklar şimdi?
|
signature not found.
|
|
|
neowutang
Jr. Member
Activity: 182
Merit: 1
|
|
April 03, 2018, 08:01:13 AM |
|
zararını nasıl ispat edeceksin. türkiye haricinde borsada zarar etsin. o history bölümündeki ekran görüntüleri buna yeterli olacak mı? tebligat gönderilen yatırımcıların az buz değil yüklü miktarda hacim oluşturduklarını düşünebilir miyiz?
|
| Shopin | Shopping Made Personal ›››› https://tokensale.shopin.com/ ‹‹‹‹
|
|
|
taseron.isci
|
|
April 03, 2018, 08:40:04 AM |
|
Yazinin basinda olay baya ciddi sandim ama korkulacak bir durum yok galiba simdilik.
|
|
|
|
proof_seeker
Member
Activity: 336
Merit: 11
|
|
April 03, 2018, 09:10:35 AM |
|
Daha dogru duzgun bir para kazanamadim piyasadan ama umudum var. Umarim kazanmaya baslayinca boyle bir sorunla karsilasmam.
|
|
|
|
Meowtwo
Member
Activity: 268
Merit: 12
|
|
April 03, 2018, 03:02:34 PM |
|
bu haber bana göre tamamen bir uydurmadan ibaret. kripto paralarla ilgili herhangi bir yasa çıkmadan neyin vergisi bu kafalarına göre vergi mi kesecekler nasıl bir mantık onu çözemedim ben.
|
|
|
|
argurbuz
Member
Activity: 196
One Token to Move Anything Anywhere
|
|
April 03, 2018, 03:09:54 PM |
|
Bu zamana kadar bitcoinden köşe olupta türkiyede vergi veren kaç kişi var bilmiyoruım ama yok kadar az olduğundan eminim eğer çok yüksek mebla değilse para.
|
|
|
|
F_ala
Member
Activity: 308
|
|
April 03, 2018, 03:51:00 PM |
|
bu haber bana göre tamamen bir uydurmadan ibaret. kripto paralarla ilgili herhangi bir yasa çıkmadan neyin vergisi bu kafalarına göre vergi mi kesecekler nasıl bir mantık onu çözemedim ben.
Sadece başlığı okuyana göre evet uydurmadan ibaret ama açıklamayı okuyan görece tebligatın neden geldiği. tebligat borsanın incelenmesinden dolayı gönderilmiş. ne yapıyor bu borsa nasıl para gönderiyorsunuz çekiyorsunuz diye bilgi istemişler.
|
|
|
|
mecazherif
Newbie
|
|
April 03, 2018, 06:34:23 PM |
|
bu başlık zamanında çok fazla tutmuştu, herkes keklenmişti diyeceğim ama olmayacak, tecrübeli üyeler hariç herkes inanmıştı
|
|
|
|
Koray Pulsar
Newbie
|
|
April 06, 2018, 09:50:10 PM |
|
Köstek yerine destek olsalar milli sermayeyi artışa geçirecek kadar döviz girdisi olacaktır Halkı teşvik etmeleri gerek bence ülkemizin iyiliği için
|
|
|
|
criptoturk
|
|
April 06, 2018, 10:49:51 PM |
|
evet bunun o arkadaştan çok btc ile alakalı olduğu çok net. vergi dairesi de olayı çözmeye çalışıyor anlaşılan ama Allahtan siz yardımcı olmuşsunuz:)
|
|
|
|
gunmunj
Member
Activity: 308
|
|
April 06, 2018, 11:22:05 PM |
|
Vergi dairesinin bu uygulaması hiç bir yerde doğrulanamadı, eğer doğru bir haber olsaydı kesin medyada duyulu konuşulur hatta haberi yapılırdı. Bana inandırıcı gelmedi bu haber.
|
|
|
|
ZENC
|
|
April 06, 2018, 11:32:19 PM |
|
Bir zamanlar kazanan insanların ilgisini çok çekmişti bu konu ama şimdi çok kaybeden var ve o yüzden ikinci plana atıldı. Ne kazandık ki vergisini alacaklar. İnsanları korkutmaktan başka bir işe yaramadı. Ama yinede gerçekse umarım zarar etmemişlerdir bu konu yüzünden.
|
|
|
|
|