Bitcoin Forum
October 22, 2019, 05:59:50 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 194 »
  Print  
Author Topic: PhoenixMiner 4.7c: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux)  (Read 198596 times)
human75
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
April 29, 2018, 08:06:42 PM
 #1641

When 3.0 ?  Not too soon because we have some big changes for this one.

Hello Nvidia GPU users today new  update driver maby better try it

Version:   397.31  WHQL
Release Date:   2018.4.25
Operating System:   Windows 10 64-bit
Language:   English (US)
File Size:   471.06 MB

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/133648/en-us


PLEASE DO NOT TRY IT!
IT CAUSES BOOTLOOPS!

https://www.techpowerup.com/243684/nvidia-geforce-397-31-whql-drivers-put-gtx-1060-powered-systems-into-endless-restart-loop

My first post so I may not be taking seriously but I installed the latest drivers on my 1070 rig and the hash rates dropped on all cards by ~10%

Anyone else had an issue, or even anyone with 1070's where its fine?

that's right with the new nvidia driver, the pool hashrate is much lower due to fewer shares.and phoenixminer crashes and starts again.what driver of nvidia works best with phoenix and the best shares. please report on the forum.
Standart nvidia windows update driver works just perfect for me.Windows update finds auto if you click windows update under device manager driver installation.no need latest nvidia drivers at all...
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1571767190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571767190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571767190
Reply with quote  #2

1571767190
Report to moderator
1571767190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571767190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571767190
Reply with quote  #2

1571767190
Report to moderator
1571767190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571767190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571767190
Reply with quote  #2

1571767190
Report to moderator
DireWolfM14
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 796



View Profile WWW
April 29, 2018, 08:13:15 PM
Last edit: April 30, 2018, 02:17:12 AM by DireWolfM14
 #1642

Hello all,
I'm trying my hand at Whale Coin mining, but I can't seem to connect to the server.  Please help.  Here's the config.txt, please let me know if you see anything funky.  The same general configuration seems to work on ethermine.org. (for eth, obviously.)  Thanks in advance.

config.txt:

-pool stratum+tcp://whale.minerpool.net:8008
-pool2 http://whale.minerpool.net:8888
-wal 0x51312ad92329C2887e0b14d24a5Ac8a9Bc21c80E
-worker Miner49er
-pass x
-coin whale
-proto 1
-cdmport 3333
-cdm 2


Log:
Code:
2018.04.29:18:56:35.992: main Phoenix Miner 2.9e Windows/msvc - Release
2018.04.29:18:56:35.992: main Cmd line:
2018.04.29:18:56:35.992: main config.txt: -pool stratum+tcp://whale.minerpool.net:8008 -pool2 http://whale.minerpool.net:8888 -wal 0x51312ad92329C2887e0b14d24a5Ac8a9Bc21c80E -worker Miner49er -pass x -coin whale -proto 1 -cdmport 3333 -cdm 2
2018.04.29:18:56:36.548: main Available GPUs for mining:
2018.04.29:18:56:36.549: main GPU1: GeForce GTX 1070 (pcie 2), CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
2018.04.29:18:56:36.549: main GPU2: GeForce GTX 1070 (pcie 3), CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
2018.04.29:18:56:36.554: main NVML library initialized
2018.04.29:18:56:37.819: main Listening for CDM remote manager at port 3333 in full mode
2018.04.29:18:56:37.823: main Eth: the pool list contains 4 pools
2018.04.29:18:56:37.823: main Eth: primary pool: whale.minerpool.net:8008
2018.04.29:18:56:37.823: main Starting GPU mining
2018.04.29:18:56:37.824: wdog Starting watchdog thread
2018.04.29:18:56:37.824: main Eth: Connecting to ethash pool whale.minerpool.net:8008 (proto: Stratum)
2018.04.29:18:56:37.997: eths Eth: Connected to ethash pool whale.minerpool.net:8008 (213.32.53.181)
2018.04.29:18:56:37.997: eths Eth: Send: {"id":1,"method":"mining.subscribe","params":[]}

2018.04.29:18:56:38.039: main GPU1: 50C 50%, GPU2: 54C 53%
2018.04.29:18:56:38.167: eths Eth: Received: {"id":1,"jsonrpc":"2.0","result":null,"error":{"code":-3,"message":"Method not found"}}
2018.04.29:18:56:38.167: eths Eth: Subscribed to ethash pool
2018.04.29:18:56:38.167: eths Eth: Send: {"id":2,"method":"mining.extranonce.subscribe","params":[]}
{"id":3,"method":"mining.authorize","params":["0x51312ad92329C2887e0b14d24a5Ac8a9Bc21c80E","x"]}

2018.04.29:18:56:38.337: eths Eth: Unable to read pool response: An existing connection was forcibly closed by the remote host
2018.04.29:18:56:38.337: eths Eth: Reconnecting in 20 seconds...
beastman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
April 29, 2018, 10:27:30 PM
Last edit: May 02, 2018, 05:39:13 PM by beastman
 #1643

@PhoenixMiner

Adjusting the -mi and -gt corrected the mhs random dips, thank you sir!

Happy devfees$)
xunl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 33
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 02:42:44 AM
 #1644

Code:
2018.04.29:20:37:58.645: GPU2 CUDA error in CudaProgram.cu:264 : unspecified launch failure (719)
2018.04.29:20:37:58.645: GPU2 GPU2 search error: unspecified launch failure
2018.04.29:20:37:58.674: GPU1 CUDA error in CudaProgram.cu:264 : unspecified launch failure (719)
2018.04.29:20:37:58.674: GPU1 GPU1 search error: unspecified launch failure
2018.04.29:20:37:58.791: wdog Thread(s) not responding. Restarting.
2018.04.29:20:38:02.402: main Eth speed: 57.008 MH/s, shares: 21/0/0, time: 0:20
2018.04.29:20:38:02.402: main GPUs: 1: 24.358 MH/s (14) 2: 32.650 MH/s (7)

I got this error on Gigabyte WF OC 1070 every 5~20 minutes running 2.9e
Phoenix is 2.9e .3mh/s faster than Claymore 11.7, but claymore can run at least 5 hours before hit "unspecified launch failure" error.
Is it because Phoenix runs at higher intensity than claymore?
I cannot use -dcri option to tune nVidia cards in claymore? Can I fine tune nVidia card at the miner startup (command options)?
sergioheadache
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 08:30:13 AM
 #1645

hello,

i have to say, i like this miner very much, but have 1 problem.

i have rig with 12 x rx580 cards,

i set parameter -minfan 90  , but it doesnt work, fans still work as default

any advice ?

thanks
murgorx
Member
**
Offline Offline

Activity: 252
Merit: 11


View Profile
April 30, 2018, 09:03:37 AM
 #1646

hello,

i have to say, i like this miner very much, but have 1 problem.

i have rig with 12 x rx580 cards,

i set parameter -minfan 90  , but it doesnt work, fans still work as default

any advice ?

thanks

Try with -fanmin 90 -fanmax 95 and see if it does anything, but it should resolve the issue. Watch out for the syntax!
Kgonla
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 128
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 09:47:58 AM
Last edit: April 30, 2018, 10:02:18 AM by Kgonla
 #1647

Hello, I'm using 2 RX 580 GPUs

When I use -clKernel 0
The hash rate moves up & down, most of time it is showing 64 MH/s, sometimes go down to 58 MH/s
The average 5 min. is just above 58 MH/s

When I use -clKernel 1
The hash rate is more stable, most of the time is 60 MH/s sometimes go down to 59.7 or so
The average 5 min. is about 59.8

With kernel 0, looking at it, the average appears to be over 62 MH/s
What I must believe the 5min. average or what I see on the screen?
Could the average 5 min. with kernel 0 be wrong?

& why just after starting miner it tell me the 5 min. average when I have been only mining for 1 min. or even less?

Thank you.

https://fotos.subefotos.com/33477a907623ed0d4f1ae7651beadd54o.jpg
pinamalina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 12:47:19 PM
 #1648

hello,

i have to say, i like this miner very much, but have 1 problem.

i have rig with 12 x rx580 cards,

i set parameter -minfan 90  , but it doesnt work, fans still work as default

any advice ?

thanks

According to the documentation: "Hardware control options (AMD cards only; use comma to specify different values for each GPU):"
We might therefore assume that single value stands for all cards.
I have observed that "-tt 60" option does not work and got it working with setting an individual value for each card like: "-tt 60,60,60,60,60,60,60,60" on the 8 AMD rig.
Not sure if this is a "bug" or intended behavior; the supplied readme.txt (the documentation) is not clear on the details.

My understanding of the temperature management in PhoenixMiner is that you need to setup a target temperature (-tt) before you can utilise other temperature parameters such as -fanmin, -fanmax, -tmax...

So give next options a try (taking into the account you have 12 amd GPUs):
-tt 60,60,60,60,60,60,60,60,60,60,60,60,
-fanmin 90,90,90,90,90,90,90,90,90,90,90,90

BTW: Using -fanmin 90 is in my opinion not the best approach in keeping the temperature as steady as possible. It will introduce higher than optimal temperature fluctuation which is bad for the hardware. The "default" is in my opinion optimal -fanmin 0 and -fanmax 100 leaving the miner a full flexibility on managing the target temperature of the GPUs using the build in temperature/fan curve. PH does not document how it does the temperature management so we do not know what exactly will the "-fanmin 90" do in terms of temperature management.
pinamalina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 01:03:45 PM
 #1649

Hello, I'm using 2 RX 580 GPUs

When I use -clKernel 0
The hash rate moves up & down, most of time it is showing 64 MH/s, sometimes go down to 58 MH/s
The average 5 min. is just above 58 MH/s

When I use -clKernel 1
The hash rate is more stable, most of the time is 60 MH/s sometimes go down to 59.7 or so
The average 5 min. is about 59.8

With kernel 0, looking at it, the average appears to be over 62 MH/s
What I must believe the 5min. average or what I see on the screen?
Could the average 5 min. with kernel 0 be wrong?

& why just after starting miner it tell me the 5 min. average when I have been only mining for 1 min. or even less?

Thank you.



Over time the higher the average the more shares you find. You can also use "-dcri" to optimise your hashing rate. In PH 3.0 this will be automatically tuned for best param like in the Claymore - a promised feature of the PH developer. For now do it manually. It might increase your hash even further and bring more stable hash rate on default kernel.

High hash rate fluctuation (several MH/s) is an indication of overclocked setup. The card is attempting to compute at the maximum speed but at times it throttles down due to the increased temperature or other factors internally managed by the GPU bios. There are quite few things you can do to address this. Rig cooling - add external fans, reduce core/mem clocks, manage ambient and rig (gpu) temperature ...

When you start the miner the average is calculated with the available data. In the first few minutes that is less than 5 minutes of data regardless of the listed "(5 min)".
starmax
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 67
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 01:59:14 PM
 #1650

Decided to try this out on 1 GTX 1070ti today.  ETH-only mining with Claymore was giving me a consistent 34.2 Mh/s, Phoenix is reporting 34.6 Mh/s so I'm going to let it run for a day or 2 and compare shares, but this looks like a winner to me.  Thank you!!
drgrog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 02:31:18 PM
Last edit: April 30, 2018, 02:42:40 PM by drgrog
 #1651

Uh ..

Eth: Accepted shares 49778 (276 stales), rejected shares 3 (0 stales)
Eth: Incorrect shares 4 (0.01%), est. stales percentage 0.55%
Eth: Maximum difficulty of found share: 33297.4 TH (!!!)


Max share difficulty of 33000?  So 10x the network difficulty of 3200 TH?
There is a very very very slim chance that rig found a block, but 33297 seems more like a software calculation error :/
pinamalina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 04:47:48 PM
 #1652

Decided to try this out on 1 GTX 1070ti today.  ETH-only mining with Claymore was giving me a consistent 34.2 Mh/s, Phoenix is reporting 34.6 Mh/s so I'm going to let it run for a day or 2 and compare shares, but this looks like a winner to me.  Thank you!!

When making a final judgement make sure that you account for all the contributing factors such as luck, long enough testing period...

Stats from some of my rigs (all 13 GPU rigs 8GB, both RX580 and nvidia 1070 8GB):
Rig 2: Eth speed: 404.844 MH/s, shares: 41520/1/3, time: 115:23, shares per min: 5,895215107
Rig 4: Eth speed: 407.562 MH/s, shares: 120660/1/49, time: 337:48, shares per min: 5,953226761
Rig 1: Eth speed: 409.197 MH/s, shares: 98235/0/31, time: 274:26, shares per min: 5,965929795
Rig 3: Eth speed: 411.097 MH/s, shares: 122320/2/17, time: 337:44, shares per min: 6,036320568
...
The running time is several days for each of the above rigs.
The higher the hash rate the higher the number of shares per minute. As it should be.
But this only become right after several days of running time. For the first few days it was almost random...
matmator
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 461
Merit: 250

bou !


View Profile
April 30, 2018, 05:15:06 PM
 #1653

hashrate with gtx 1070 ?

go to the moon !!
Stihlus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 07:40:03 PM
 #1654

hashrate with gtx 1070 ?
Hi,
From the beginning .. sorry for my bad English

I have:
Asus Z-270A
Gigabyte 1070 G1 Gaming (Micron ...but wasn't my choice)
Nvidia Inspector for OC

TDP: 60% - 65% (more stable with 65%)
Core Clock:-200
Memory Clock: +800
Fan: 60%

For lower Memory Clock (~750) you will still have 32-33 Mh/s.

With 7 x 1070:
Claymore 11.6: ~226+ Mh/S
Phoenix Miner 2.9e: ~231-232+ Mh/s
I'm waiting for other coins/algo to be added...and dual mining I hope in the future Grin

Regards,
Radu
matmator
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 461
Merit: 250

bou !


View Profile
April 30, 2018, 07:44:37 PM
 #1655

With 7 x 1070:
Claymore 11.6: ~226+ Mh/S

Huh Huh

seriousely ?

go to the moon !!
pinamalina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 1


View Profile
April 30, 2018, 08:16:20 PM
 #1656

hashrate with gtx 1070 ?

These are my stable settings:
Driver: 391.01
Using MSI Afterburner set as:
  Core Voltage (%): 0
  Power Limit (%): 55
  Temp Limit (%): 83 (linked with Power Limit)
  Core Clock (MHz): -200
  Memory Clock (MHz): 635

Note: The power limit is set in cmd (as admin) using next commands:

Code:
cd C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI
nvidia-smi --id=0 --power-limit=100
nvidia-smi --id=1 --power-limit=105
nvidia-smi --id=2 --power-limit=100
...
A draw can be checked by:
Code:
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI>nvidia-smi --query | find "Power Draw" | find /v "1911" | find /v "N/A"
        Power Draw                  : 100.11 W
        Power Draw                  : 104.22 W
        Power Draw                  : 99.06 W
        Power Draw                  : 99.08 W

I figured when reducing the power limit further down it would had an effect on hash rate (reduced). Found a min limit point at witch the hash was maximised at given settings manually by trial.
Note that the settings above only work stable for me when the power limit was reduced. With the power limit at 100% the settings were note stable at all.

Stats from PhoenixMiner:
GPU1: GeForce GTX 1070 (pcie 1), CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
GPU2: GeForce GTX 1070 (pcie 2), CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
GPU3: GeForce GTX 1070 (pcie 6), CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
GPU4: GeForce GTX 1070 (pcie Cool, CUDA cap. 6.1, 8 GB VRAM, 15 CUs
GPU1: 54C 27%, GPU2: 57C 34%, GPU3: 52C 25%, GPU4: 53C 26%
GPUs: 1: 31.755 MH/s (3367) 2: 31.774 MH/s (3365) 3: 31.733 MH/s (3267) 4: 31.754 MH/s (3395/3)

Did push memory freq. further but it did not run stable for long.
Stihlus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 09:26:19 PM
Last edit: April 30, 2018, 09:37:28 PM by Stihlus
 #1657

With 7 x 1070:
Claymore 11.6: ~226+ Mh/S

Huh Huh

seriousely ?

I don't lie ... this picture it's from my brother rig's, he still mine ETH on Nanopool with both rig's (AMD and Nvidia).
People say that Nvidia it's not for eth but...with 60% TDP you have ~ 100W / GPU and 33Mh/s.
Me I'm with LUX for the moment...
https://preview.ibb.co/hxbWEH/Capture.png

212 - from 7 RX580 XFX / Asus Z270-A
196.5 - from 6 x 1070 G1 Gaming / Asus Z-270A / TDP 60% Core Clock 0 and Memory Clock +800 (MSI Afterburner).

I'm not sure about nvidia driver, I'm the one who take care that 2 rig's, he is not so good on computers.
Today just changed the driver with the oldest one ... 391.35 (on my rig's).

If you want it's something HERE about Nvidia driver.

Regards,
Radu
lesjokolat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 112
Merit: 0


View Profile
April 30, 2018, 11:21:59 PM
 #1658

Hi just tried new amd driver 18.4.1. I get error errors on vega 64;

windows 10 pro

2018.04.30:19:12:24.575: GPU1 build: Failed to GPU1 program: clBuildProgram (-11)
2018.04.30:19:12:24.575: GPU1 GPU1: Failed to load kernels: clCreateKernel (-46)

tried using
-clKernel 0 and 1 no luck.
deksite
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
May 01, 2018, 12:33:10 AM
 #1659

Hello Admin

-stales <n> not working in new version.

Reported Hashrate 0
sergioheadache
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 1


View Profile
May 01, 2018, 05:48:33 AM
 #1660

hello,

i have to say, i like this miner very much, but have 1 problem.

i have rig with 12 x rx580 cards,

i set parameter -minfan 90  , but it doesnt work, fans still work as default

any advice ?

thanks

Try with -fanmin 90 -fanmax 95 and see if it does anything, but it should resolve the issue. Watch out for the syntax!

thanks! that did it! now i put all 5 home rigs on phoenixMiner!
good job developers!
Pages: « 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 194 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!