Bitcoin Forum
August 02, 2021, 03:37:56 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 [336] 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 ... 463 »
  Print  
Author Topic: PhoenixMiner 5.6d: fastest Ethereum/Ethash miner with lowest devfee (Win/Linux)  (Read 670990 times)
miner1987
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18
Merit: 0


View Profile
December 13, 2020, 06:07:10 PM
 #6701


Rename the existing nvml.dll in System32 to something else (e.g. nvml_old.dll) then copy the one from the archive in System32. After that restart Windows, and you should be able to delete the nvml_old.dll from System32.

Please add support for DAG epoch above 500 because I'll be calm and other mining programs have already done so.

+1
  Phoenix may stop mining after a certain amount of time, as it did with Claymore Miner.
Better to add large DAG support in advance.
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
1627918676
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627918676

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627918676
Reply with quote  #2

1627918676
Report to moderator
wtfonly16
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 287
Merit: 105


View Profile
December 13, 2020, 07:11:05 PM
 #6702

why some website that report 4gb card were almost 50% less are now almost as fast as etcHash ? Which miner do this now? it not phoenix cause it poor hashrate.

ye i aint bares
ManuBBXX
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 770
Merit: 100


View Profile
December 13, 2020, 07:11:33 PM
Last edit: December 13, 2020, 09:02:23 PM by ManuBBXX
 #6703

This post contains the instructions on how to fix the latest 460.79 Nvidia Windows driver. The reason for the problem is that one of the DLLs (nvml.dll) that the driver installs is corrupted. Here is what you have to do in order to fix the problem:

Code:
   File: nvml_460.79_win10.zip
    ---------------------------
   SHA-1: 749ae64e4a5044994bec61d6d94459aa4c4cc719
 SHA-256: 541ccdbd77c693d1de2919adab9eaa7e2b502c9ec2f722544002abbcf643539e
 SHA-512: 80562b59e0a4f3c47557abc8742d9af6b119102f6fecfb3aa38112084ba0edd06451a631f633b667d57ec0417eb0db551d4cc5df90e0b835bce212b3ee6b75ce
 
  • Extract the file nvml.dll from the .zip archive you have downloaded in the previous step, and then copy it to the folder C:\Windows\System32. There will be a file with the same name here, so you have to overwrite it (you will be prompted by Windows are you sure, blah, blah, blah)

Note that this .dll is the original .dll from Nvidia (it is still digitally signed by them). If you are really paranoid, you can download 460.79 drivers from Nvidia, then use 7zip to open the .exe and extract the dll (you will find it at 460.79-desktop-win10-64bit-international-dch-whql.exe\Display.Driver\nvml.dll), and then copy it to the C:\Windows\System32 folder.

I can't extract the dll from archive to System32, win10 says file is already used by another process.
I killed nvidia controlPanel and MSI afterburner, but same result

Any ideas ?

Rename the existing nvml.dll in System32 to something else (e.g. nvml_old.dll) then copy the one from the archive in System32. After that restart Windows, and you should be able to delete the nvml_old.dll from System32.

Works like a charm !
Now I'm able to mine with latest driver with my 3060TI's rig
Thanks chief Smiley
guzzymese
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 82
Merit: 0


View Profile
December 13, 2020, 09:55:40 PM
Last edit: December 13, 2020, 10:05:49 PM by guzzymese
 #6704



I doubt that 5700 will stay stable at 90w giving 54mhs ok lets say it is stable at 90w giving you.

Enough proof?

https://imgur.com/a/Gyv7gko




Could you please post all your clock & voltage settings? TIA

Sure:

https://i.postimg.cc/k5GDfCXD/8-cards.jpg

8 cards 50th Anniversary (5700XTX)

Here's modded bios if hepls you, but remember, just 1500MHz strap+underclock+undervoltage+power limit+fan speed are modified) memory freq is stock (1750MHz). Just add 10MHz+to memory (1750 to 1760) and it starts to give some invalid shares, and/maybe random fails of cards, showing 0.000MH for failed card.

Bios is from 50th Anniversary (XTX), I don't know how/if will works on other cards.

That's why I prefear to lose 0.2-0.3MH per card and achieve stability (no fucking restarts or locks) and no invalid shares.

https://mega.nz/file/4htw0QIa#_Pbbep6E9YFjlRNAvdRB09X31gIRImrUFgGj-qNxPDU



Zofrea1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 13, 2020, 11:46:13 PM
 #6705

Thanks for all the information and fixes to get the Miner working again on the latest Nvidia driver. I did want to point out one minor issue I see with it on the latest driver - setting and resetting the memclock doesn't seem to work anymore. I can't seem to set it as low, and it throws error 137 when trying to set the desired value and also when attempting to reset it upon closing the miner. Maybe some new jank with the new driver? This is on a 3090. I understand the 30 series isn't officially supported in the latest revision, but perhaps something to keep an eye on if Nvidia has started making new tweaks/changes in their drivers.
STSMiner
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 231
Merit: 102



View Profile
December 14, 2020, 01:22:25 AM
 #6706

This post contains the instructions on how to fix the latest 460.79 Nvidia Windows driver. The reason for the problem is that one of the DLLs (nvml.dll) that the driver installs is corrupted. Here is what you have to do in order to fix the problem:

Code:
    File: nvml_460.79_win10.zip
    ---------------------------
   SHA-1: 749ae64e4a5044994bec61d6d94459aa4c4cc719
 SHA-256: 541ccdbd77c693d1de2919adab9eaa7e2b502c9ec2f722544002abbcf643539e
 SHA-512: 80562b59e0a4f3c47557abc8742d9af6b119102f6fecfb3aa38112084ba0edd06451a631f633b667d57ec0417eb0db551d4cc5df90e0b835bce212b3ee6b75ce
 
  • Extract the file nvml.dll from the .zip archive you have downloaded in the previous step, and then copy it to the folder C:\Windows\System32. There will be a file with the same name here, so you have to overwrite it (you will be prompted by Windows are you sure, blah, blah, blah)

Note that this .dll is the original .dll from Nvidia (it is still digitally signed by them). If you are really paranoid, you can download 460.79 drivers from Nvidia, then use 7zip to open the .exe and extract the dll (you will find it at 460.79-desktop-win10-64bit-international-dch-whql.exe\Display.Driver\nvml.dll), and then copy it to the C:\Windows\System32 folder.

I can't extract the dll from archive to System32, win10 says file is already used by another process.
I killed nvidia controlPanel and MSI afterburner, but same result

Any ideas ?

Rename the existing nvml.dll in System32 to something else (e.g. nvml_old.dll) then copy the one from the archive in System32. After that restart Windows, and you should be able to delete the nvml_old.dll from System32.

@PhoenixMiner,

This fix does not work for me using Awesome Miner with the latest drivers, PhoenixMiner app still crashes out, had to revert back to 457.51 drivers.

Deafran
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 4


View Profile
December 14, 2020, 05:03:13 AM
Last edit: December 14, 2020, 05:21:51 AM by Deafran
 #6707

Hello! Does Phoenixminer support the "zombie mode" which is implemented in another miners (like lolminer) so we will be able to mine with reduced speed even in early January 2021? I just upgraded from 5.1 to 5.3b using Linux (Ethos) and speed reduced from 28.5 MH to 26.5 MH per one 570RX 4GB card... Any solution for this how? Thanks a lot for your help!!


it happens to me to, see here ...
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2647654.msg55800987#msg55800987


may i know your local config in ethos  pls Huh
oskoa
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 59
Merit: 2


View Profile
December 14, 2020, 05:18:40 AM
 #6708

Hello, ive a rig with 5 Cards (RX 570/470 all) and only the first main is 8 GB (the rest 4)

With rxboost 1 (or the vm comand in the correct number) without -Power + OC) i had in the past (before, in 2020 start) 26K in the main card, and 24/22/24/23 Mhz in the 4gb cards). Since the Epoch 384 and the last version of phonix, i have a lot fallen of hash rate (the 8 GB card no problem) but the rest 4 gb, all in 16K average.

I already read this was possible, so hard the fallen? can i do anything with some command?
Deafran
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 4


View Profile
December 14, 2020, 05:31:32 AM
Last edit: December 14, 2020, 09:05:38 AM by Deafran
 #6709

Hello, ive a rig with 5 Cards (RX 570/470 all) and only the first main is 8 GB (the rest 4)

With rxboost 1 (or the vm comand in the correct number) without -Power + OC) i had in the past (before, in 2020 start) 26K in the main card, and 24/22/24/23 Mhz in the 4gb cards). Since the Epoch 384 and the last version of phonix, i have a lot fallen of hash rate (the 8 GB card no problem) but the rest 4 gb, all in 16K average.

I already read this was possible, so hard the fallen? can i do anything with some command?

"you can find Command-line in page 1"


i am using ethos, with phoenix miner 5.3b


rig xxxxxx (Ganesha) up 1 hours, 18 minutes
192.168.79.28 at http://xxxxxx.ethosdistro.com

ram amount:     3.8G   used: 922M   free: 2.9G
cpu usage / temp / load: 13.7% / 36C / 0.21 0.23 0.26

63°C  Fan: 2.3    Hash: 26.65    01 Ellesmere RX 470 113-D0000301_101 Samsung  - 4gb
62°C  Fan: 2.5    Hash: 25.36    02 Ellesmere RX 480 113-2E3471U.S5K Elpida         - 4gb
59°C  Fan: 2.8    Hash: 27.68    03 Ellesmere RX 480 113-2E3470U.S52 Samsung     -8gb
61°C  Fan: 2.7    Hash: 26.98    05 Ellesmere RX 480 113-2E3470U.X51 Samsung     -8gb

106.7 hash: miner active

Check out ASICseer.com
S9: 16.5th at 1400W

run 'helpme' to get started, root/ethos password is 'live'
toggle fullscreen terminal with ctrl+alt+left/right arrow
11:24 PM ethos@xxxxxx 192.168.79.28 [106.7 hash] /home/ethos $ vi /home/ethos/local.conf
loc xxxxxx Ganesha


maxgputemp 80
stratumproxy miner
proxywallet 0xxxxxx.Ganesha/xxxxxxxxxxxxxx@gmail.com
proxypool1 eth-asia1.nanopool.org:9999
proxypool2 eth-us-east1.nanopool.org:9999
flags --cl-global-work 8192 --farm-recheck 200
globalfan 80

globalminer phoenixminer
phoenixminer=flags -dagrestart 2 -gser 2


vlt xxxxxx 850 850 850 850 850 850 850 850


t-air
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
December 14, 2020, 05:59:52 AM
 #6710

all my 4G only card rigs went from 170Mh/S to 102Mh/S on ETH mining, so switching to ETC, could not see that pain nomore. Bye 4G ETH mining.
guzzymese
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 82
Merit: 0


View Profile
December 14, 2020, 11:09:17 AM
 #6711

all my 4G only card rigs went from 170Mh/S to 102Mh/S on ETH mining, so switching to ETC, could not see that pain nomore. Bye 4G ETH mining.


Finally (no offense).

I hope to see less complains here about 4GB cards, is time for retirement for those glorious cards, they time has passed.

Mine other coins like ETC.
bit-sokol
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
December 14, 2020, 11:39:47 AM
 #6712


Rename the existing nvml.dll in System32 to something else (e.g. nvml_old.dll) then copy the one from the archive in System32. After that restart Windows, and you should be able to delete the nvml_old.dll from System32.

Please add support for DAG epoch above 500 because I'll be calm and other mining programs have already done so.

+1
  Phoenix may stop mining after a certain amount of time, as it did with Claymore Miner.
Better to add large DAG support in advance.

It would be great. Everything must be done on time.
Other ethash programs already add support for the later DAG. But I chose Phoenix because many sites recommend Phoenix and there are many easy guides on how to get it running.

I would like to be sure that the DAG file will last for a long time in version 5.4c (several years of mining)  Cool
kiki456
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
December 14, 2020, 02:30:37 PM
Last edit: December 15, 2020, 01:40:16 PM by kiki456
 #6713

Hi guys,

How to setup properly to write log on phoenix miner?

I try with this command

"C:\Users\Kristijan\Desktop\PhoenixMiner_5.3b\PhoenixMiner.exe" -pool eth-eu1.nanopool.org:9999 -wal 0xfdc54cbbf1be7a31ea7389683409347eb6505bc1.Worker_name/mail@mail.hr -epsw x -mode 1 -Rmode 1 -logfile *.txt -logdir "C:\Users\Kristijan\Desktop\PhoenixMiner_5.3b\log" -coin eth -rxboost 30

With this command log is normally written, but rig crashed after few hour and mining speed is smaller then usual. When i turn off write log, everythig work normally, no creshed after over 300h.


What I'm doing wrong?

I have 4x rx580 and 1x rx5700 and phoenix miner 5.3b
jgonzi
Member
**
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 13


View Profile
December 14, 2020, 02:35:57 PM
 #6714

Hello, ive a rig with 5 Cards (RX 570/470 all) and only the first main is 8 GB (the rest 4)

With rxboost 1 (or the vm comand in the correct number) without -Power + OC) i had in the past (before, in 2020 start) 26K in the main card, and 24/22/24/23 Mhz in the 4gb cards). Since the Epoch 384 and the last version of phonix, i have a lot fallen of hash rate (the 8 GB card no problem) but the rest 4 gb, all in 16K average.

I already read this was possible, so hard the fallen? can i do anything with some command?

The best zombie Mode is lolMiner... you will get more Hashrate in theses cards... You should try them these weeks before it really goes down.
Seph213
Member
**
Offline Offline

Activity: 118
Merit: 13


View Profile
December 14, 2020, 07:04:26 PM
 #6715

Been mining for years with my 1070 using ethminer, then 3 days ago i switched over to pheonixminer .

With ethminer my core clock use would be very low and mem high .

With phoenixminer my core clock is actually being used along with mem , i almost look these same as when i’m gaming

Is that normal ? Is everyone else running 1070’s notice that ?
lgregori
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 3


View Profile
December 14, 2020, 09:14:17 PM
 #6716


Rename the existing nvml.dll in System32 to something else (e.g. nvml_old.dll) then copy the one from the archive in System32. After that restart Windows, and you should be able to delete the nvml_old.dll from System32.

Please add support for DAG epoch above 500 because I'll be calm and other mining programs have already done so.

Yes! This would be very useful.
agabellini
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
December 14, 2020, 09:33:58 PM
 #6717


Hello,

I'm using a little rig with an RX 470 8GB. I have about 31 MH/s.

I would like to try dual mining, and I have added this options to the command line:

-dpool blake2s.eu.nicehash.com:3361
-dwal xxxxxx
-dpass x
-worker xxxxxx
-dcoin blake2s

It connect to nicehash and it is authorized, but the hash rate is always zero.

what am I doing wrong?

Thanks,
Andrea
lastfelix
Member
**
Offline Offline

Activity: 110
Merit: 10


View Profile
December 15, 2020, 01:48:02 AM
 #6718

hello nvidia latest version problem continues even though i throw dll. is there anything else to do?
Deafran
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 4


View Profile
December 15, 2020, 02:48:34 AM
 #6719

Been mining for years with my 1070 using ethminer, then 3 days ago i switched over to pheonixminer .

With ethminer my core clock use would be very low and mem high .

With phoenixminer my core clock is actually being used along with mem , i almost look these same as when i’m gaming

Is that normal ? Is everyone else running 1070’s notice that ?


may i know your OS  ??
Cryptomining2003
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
December 15, 2020, 06:44:59 AM
Last edit: December 15, 2020, 05:32:09 PM by Cryptomining2003
 #6720

how can I use the new kernel? does it work automatically or does it need to set a parameter?
Im at 20.30 in linux with amd5700
  It activates automatically when needed.


How can I verify which kernel is used? I didnt see any change since updating. Thx
Pages: « 1 ... 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 [336] 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 ... 463 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!