Bitcoin Forum
December 09, 2016, 12:20:01 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 3 »  All
  Print  
Author Topic: the most powerful mining rig ever contrived  (Read 12520 times)
whenhowwho
Member
**
Offline Offline

Activity: 96



View Profile
July 08, 2011, 02:34:46 AM
 #1

For a little less that 70k USD I have come up with a way to make a mining farm that has 15 machines and outputs a little over 1th/s. mmmmmmmmm godlike. Now all i need is money  Shocked

1HUy7T9SyNLTJCVX3p8KzftApYdWgcsRqD
1481242801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481242801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481242801
Reply with quote  #2

1481242801
Report to moderator
1481242801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481242801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481242801
Reply with quote  #2

1481242801
Report to moderator
Visit and contribute to reddit.com/r/Bitcoin
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481242801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481242801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481242801
Reply with quote  #2

1481242801
Report to moderator
1481242801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481242801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481242801
Reply with quote  #2

1481242801
Report to moderator
mike678
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
July 08, 2011, 03:22:40 AM
 #2

You would need 14.28 megahash per dollar. Unless you found some fancy alien technology I highly doubt it.
Mousepotato
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


Seal Cub Clubbing Club


View Profile
July 08, 2011, 03:38:01 AM
 #3

For a little less that 70k USD I have come up with a way to make a mining farm that has 15 machines and outputs a little over 1th/s. mmmmmmmmm godlike.

...and it can almost run Crysis.

Mousepotato
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 08, 2011, 03:45:24 AM
 #4

So each machine has to output 66ghash/s.

Even if you fit 8x6990 in a MSI BB Marshall motherboard with extension cables for a total of 16 gpu's and somehow get it to work, that's only 6400mhash/s per rig, or 96ghash in total.

It would also cost over $90,000 dollars.
A denser setup isn't possible at the moment; You can't get more than a theoretical 96,000mhash/s out of 15 machines with modern GPU's.

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
cicada
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 08, 2011, 03:56:24 AM
 #5

I think Vladmir is somewhere in that relative vicinity, and needs data centers with special power supply just to get enough power to his rigs.  That'd could easily eat your $70k right there.

[edit] To be fair, he didn't specify GPUs exactly, just machines.  Perhaps he's found the magical fountain of cheap FPGAs?  Grin

Team Epic!

All your bitcoin are belong to 19mScWkZxACv215AN1wosNNQ54pCQi3iB7
whenhowwho
Member
**
Offline Offline

Activity: 96



View Profile
July 08, 2011, 04:00:14 AM
 #6

lol my laptop only puts out 162 mh/s and I can run any flavor of crysis.


and yep after looking over my specs again you are right I had it figured without an extra zero so 15 boxes would yield  103,608 mh/s

so for less that 1 mil i could build a system that put out 1th/s and it would pay for itself in 3 months taking into account difficulty and power costs

1HUy7T9SyNLTJCVX3p8KzftApYdWgcsRqD
mike678
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
July 08, 2011, 04:01:58 AM
 #7

[edit] To be fair, he didn't specify GPUs exactly, just machines.  Perhaps he's found the magical fountain of cheap FPGAs?  Grin
That's exactly why I said this Tongue
Unless you found some fancy alien technology I highly doubt it.
cicada
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 08, 2011, 04:02:28 AM
 #8

so for less that 1 mil i could build a system that put out 1th/s

I find your post entertaining! Too bad I just exchanged all my BTC Tongue

Team Epic!

All your bitcoin are belong to 19mScWkZxACv215AN1wosNNQ54pCQi3iB7
SgtSpike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344



View Profile
July 08, 2011, 04:03:12 AM
 #9

So do it!
whenhowwho
Member
**
Offline Offline

Activity: 96



View Profile
July 08, 2011, 04:07:20 AM
 #10

im working on it. I think I should take a few days to learn mandarin but i have time while waiting for funding

1HUy7T9SyNLTJCVX3p8KzftApYdWgcsRqD
cicada
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 08, 2011, 04:08:38 AM
 #11

im working on it. I think I should take a few days to learn mandarin but i have time while waiting for funding

This!  It never occurred to me to buy 6990s before they're branded and labeled.  Significant savings!

Team Epic!

All your bitcoin are belong to 19mScWkZxACv215AN1wosNNQ54pCQi3iB7
deslok
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


It's all about the game, and how you play it


View Profile
July 08, 2011, 04:10:16 AM
 #12

Quick! I'll give you half the profits in exchange for the plans!

"If we don't hang together, by Heavens we shall hang separately." - Benjamin Franklin

If you found that funny or something i said useful i always appreciate spare change
1PczDQHfEj3dJgp6wN3CXPft1bGB23TzTM
whenhowwho
Member
**
Offline Offline

Activity: 96



View Profile
July 08, 2011, 04:13:42 AM
 #13

not 6990's btw

1HUy7T9SyNLTJCVX3p8KzftApYdWgcsRqD
mike678
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
July 08, 2011, 04:18:50 AM
 #14

If your using gpu's the only possible way to do it in 15 machines would be through the 6990.
whenhowwho
Member
**
Offline Offline

Activity: 96



View Profile
July 08, 2011, 04:35:02 AM
 #15

lol nope a better card than the 6990. This thread is kind of fun

1HUy7T9SyNLTJCVX3p8KzftApYdWgcsRqD
deslok
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


It's all about the game, and how you play it


View Profile
July 08, 2011, 04:50:32 AM
 #16

I'm going to go out on a limb and guess workstation cards may be involved.

"If we don't hang together, by Heavens we shall hang separately." - Benjamin Franklin

If you found that funny or something i said useful i always appreciate spare change
1PczDQHfEj3dJgp6wN3CXPft1bGB23TzTM
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 08, 2011, 05:15:55 AM
 #17

I'm going to go out on a limb and guess workstation cards may be involved.

FirePro, Tesla and Quadro cards are horrible for mining.

A card faster than a 6990 doesn't exist.

the 5870x2 ARES and a custom 6970x2 are roughly as fast as a 6990

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
Chick
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
July 08, 2011, 05:35:00 AM
 #18

im working on it. I think I should take a few days to learn mandarin but i have time while waiting for funding

Care to share how you're able to achieve this?

yetis
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
July 08, 2011, 12:13:32 PM
 #19

A 5970 is slightly faster than a 6990. (in mining)
Anyway, it would'nt be enough.


Maybe he means vectorbased processing power?  ==>

The Earth Simulator with its vectorbased CPUs is still the fastest Supercomputer in the world measured per core performance and would even beat every GPU- or CPU-based Supercomputer if he had enough cores.

Here's an example:

1. RIKEN Advanced Institute for Computational Science (AICS)
Japan   K
SPARC64 VIIIfx 2.0GHz
Tofu interconnect / 2011 Fujitsu
548352 cores ->   8162.00 RMAX

2. National Supercomputing Center in Tianjin
China   Tianhe-1A
NUDT TH MPP, X5670 2.93Ghz 6C
NVIDIA GPU, FT-1000 8C / 2010 NUDT
Cores 186368 -> 2566.00 RMAX

...

68.  Japan Agency for Marine - Earth Science and Technology
Japan   Earth Simulator
SX-9/E/1280M160 / 2009 NEC
1280   cores -> 122.40 RMAX

May the Earth Simulator have 70 x 1280 cores = 89600 cores => 8568 RMAX

This fictionary example shows that one NEC SX-9/E vectorprocessor rig would outperform any CPU- or GPU-based rig.  Shocked

So, this would be the only solution for me in winning the race mining for Bitcoins.

But 15 Machines of this NEC SX-9/E may be more expensive than 70k USD i think.

So, tell us your solution!

He said that he's willing to learn mandarin? Hmm... There must be something going on in little China. Wink


Edit: Even only one would be enough i think so... -> http://www.nidokidos.org/threads/20389-NEC-Vector-Supercomputer-SX-9-Worlds-Fastest-Supecomputer

yetis
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
July 08, 2011, 12:52:25 PM
 #20

...removed...

Pages: [1] 2 3 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!