Bitcoin Forum
December 05, 2016, 10:29:58 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Change connection port of bitcoin!  (Read 2766 times)
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
July 10, 2011, 10:27:29 PM
 #1

hiho,

in our student dorm a lot of ports are closed for incoming connections. Almoste evrything except http ftp and 50001 - 500010.

We have bad a$$ connections, especially upload. But I can still only connect to 8 people (like behind NAT).

Maybe some other ppl have te same problem?

Is it planned to be changeable in the future?

What do others think: changeable or fix port?


so long and thx for all the fish,

rampone (not affiliated with player no.3 of the us female soccer team Wink

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480933798
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480933798

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480933798
Reply with quote  #2

1480933798
Report to moderator
1480933798
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480933798

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480933798
Reply with quote  #2

1480933798
Report to moderator
1480933798
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480933798

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480933798
Reply with quote  #2

1480933798
Report to moderator
MrWizard
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 10, 2011, 10:35:37 PM
 #2

As long as your outgoing port is open you are fine.

"I walked into the room dripping in Bitcoins.  Yea dripping in Bitcoins."
(BTC) 168DCCeGmDy3xTWRimLVhvKtK3yEWbpsSg     (LTC) LbYS8VFqFSU7B9bfaHD11seQMtrtYEKpLe
(BBQ) bNVZErvwLzpEG7H3kt1fycWspzRQB1MJzL
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
July 10, 2011, 10:40:53 PM
 #3

I know that. But only 8 connections? I could pump the blockchain out like a hell is hot Wink Also there has been a lot of discussion about how a lot of new people have no incoming connections accepted (thats why upnp is on by default now).

I would love a changeable port, shouldnt be a security concern AFAIK?! If yes, please tell me, a blatantly blind ignorant german Wink

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
strictlyfocused
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55


View Profile
July 10, 2011, 11:19:38 PM
 #4

http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=23768.msg331131#msg331131

Ive done what the post instructs and can confirm it works exactly as it says  Smiley
Xenland
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980


I'm not just any shaman, I'm a Sha256man


View Profile
July 11, 2011, 02:29:04 AM
 #5

try updating to the newest version of bitcoin I read that it implements UPNP by default
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
July 11, 2011, 03:20:03 AM
 #6

Do people sometimes even read  Grin

I have no connection problem at all, just no incoming port, as i am behind a special firewall.

My actual question is: Will the port be changeable in the bitcoinclient?

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
strictlyfocused
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55


View Profile
July 11, 2011, 04:17:03 AM
 #7

Do people sometimes even read  Grin

I have no connection problem at all, just no incoming port, as i am behind a special firewall.

My actual question is: Will the port be changeable in the bitcoinclient?

What I posted gives you exactly what you want, you can connect over any port you want because it is ssh tunneled through tor and it all appears as whatever port number you gave tor to use.

If for example your firewall only allowed port 80, you setup tor to connect over port 80 and use socat to open up a port on the local pc that gets forwarded through the tor ssh tunnel to whatever ip/domain:port you define when you startup socat.
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
July 11, 2011, 02:06:43 PM
 #8

But over tor i will not have a free incoming port? If yes, I am sorry, but going over tor will take some extra time again, and that maybe the time for my solo mined block to become invalid, because it was announced too late to the net.

ah well. I have a swissvpn connection running now, all incoming ports free like birds Wink

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
Xenland
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980


I'm not just any shaman, I'm a Sha256man


View Profile
July 11, 2011, 05:36:42 PM
 #9

If its any constellation, I only get 6 connections on my Windows 7 I pay for my own internet.
The only time i get over 6 is when Im on linux(same computer different partition) I get around 100-120
mmortal03
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1395


View Profile
July 12, 2011, 11:21:02 AM
 #10

If its any constellation, I only get 6 connections on my Windows 7 I pay for my own internet.
The only time i get over 6 is when Im on linux(same computer different partition) I get around 100-120

It's not a constellation, but I am seeing stars.
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
July 12, 2011, 08:11:51 PM
 #11

xenland: if i connect trhough my normal provider, i get a real ip, but lotta incomin ports closed, but they work outgoing. btcgui will have up to 8 connections without "incoming".

through the vpn provider i get a real ip and no incoming ports firewalled: right now 36 connections in windows. seen up to 60 or so.

now at least i can also provide some upload (though the vpn provider is 20fold slower Wink

The problem is, that I am building a Pay per share Pool. If my new found blocks are not announced to a lotta peers really fast (like 500 and up), it might become invalid... and that is really not good for my (maybe future) business. not at all Wink

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
Xenland
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980


I'm not just any shaman, I'm a Sha256man


View Profile
July 12, 2011, 09:18:24 PM
 #12

xenland: if i connect trhough my normal provider, i get a real ip, but lotta incomin ports closed, but they work outgoing. btcgui will have up to 8 connections without "incoming".

through the vpn provider i get a real ip and no incoming ports firewalled: right now 36 connections in windows. seen up to 60 or so.

now at least i can also provide some upload (though the vpn provider is 20fold slower Wink

The problem is, that I am building a Pay per share Pool. If my new found blocks are not announced to a lotta peers really fast (like 500 and up), it might become invalid... and that is really not good for my (maybe future) business. not at all Wink


Yeah no one should ever host a server on a computer that isnt hooked up to the internet backbone either in my opionin, you can get some good anti-ddos hosting only $50 a month that could potentially host up to 50-100 workers in my opionion.
indicasteve
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile WWW
July 16, 2011, 05:20:54 PM
 #13

Do people sometimes even read  Grin

I have no connection problem at all, just no incoming port, as i am behind a special firewall.

My actual question is: Will the port be changeable in the bitcoinclient?

I don't think it would be possible to change the incoming port because the other clients who try to connect to you wouldn't know your new port number...

Art Express!  Native American Art, Crafts and Weapons!  coingig.com/ArtExpress
Gavin Andresen
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


Chief Scientist


View Profile WWW
July 17, 2011, 12:05:30 PM
 #14

Bitcoin 0.3.24 adds a   -port=  option to listen on a port other than 8333 for incoming connections.

How often do you get the chance to work on a potentially world-changing project?
rampone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 339


dafq is goin on


View Profile
August 13, 2011, 09:10:30 PM
 #15

Gavin, thanx a lot for that info, now I can make some nice nodes for the community Wink

http://virwox.com - Bitcoins via CCard, Skrill, paysafe, paypal & SEPA
Convert your bitcoin into spendable fiat money in less than 2 days. Poker Players use this method to avoid "unnecessary trouble" with the country they live in ... PM me for details. +1:naz86,b4nana,tinua,smart1986,fhh
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!