Bitcoin Forum
October 19, 2017, 06:31:18 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mine yapmak çok mu zor  (Read 2205 times)
yusuf221
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
August 18, 2013, 02:58:50 PM
 #1

Arkadaşlar forumu biraz gezdikten sonra bazı aletler olmayınca zor olduğunu gördüm imkansızmıdır şimdi basit bir bilgisayarla bitcoin yapmak.
İşlemci               : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
RAM                   : 2GB
Ekran Kartı        : ATI Readon HD 5400 Series - 1264MB
1508437878
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508437878

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508437878
Reply with quote  #2

1508437878
Report to moderator
1508437878
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508437878

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508437878
Reply with quote  #2

1508437878
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508437878
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508437878

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508437878
Reply with quote  #2

1508437878
Report to moderator
1508437878
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508437878

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508437878
Reply with quote  #2

1508437878
Report to moderator
OracionSeis
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
August 18, 2013, 06:27:16 PM
 #2

elektrik faturası yer seni yer

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
aly
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


money is power.


View Profile
September 19, 2013, 09:14:33 AM
 #3

peki novacoin, litecoin ?
bunlar için mining yapılaz mı ?

şöyle ki TR şartlarında bir bilgisayarı mining için açık bırakıp gitsek 24 saat, LTC veya NVC için, bize getirisi ne olur?
Malum BTC de mining yapılması artık ek donanım olmaksızın zor, aynı durum LTC ve NVC de geçerli mi?

Btc-e üzerinden paraların kendi aralarında dönüşü var diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Bu noktada NVC ve LTC değerlendirilemez mi?



technomancer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
September 19, 2013, 11:11:12 AM
 #4

peki novacoin, litecoin ?
bunlar için mining yapılaz mı ?

şöyle ki TR şartlarında bir bilgisayarı mining için açık bırakıp gitsek 24 saat, LTC veya NVC için, bize getirisi ne olur?
Malum BTC de mining yapılması artık ek donanım olmaksızın zor, aynı durum LTC ve NVC de geçerli mi?

Btc-e üzerinden paraların kendi aralarında dönüşü var diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Bu noktada NVC ve LTC değerlendirilemez mi?




Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.
aly
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


money is power.


View Profile
September 19, 2013, 11:26:28 AM
 #5


Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.

verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Peki bu iş için server desteği alabilir miyiz? Yani üzerinde Windows olan bir bilgisayar ile mining yaptıramaz mıyız ?

Ayrıca, senin söylediğin belli ki komplike bir sistem, ben daha basit ifade etmiştim. Evde ki bilgisayarım veya laptopum gibi. i5 işlemcili bir laptoptan bahsediyorum örneğin, böyle bir laptop ile http://cryptocur.com/novacoin-nvc-mining-guide-cpu/ adresinde bahsedildiği gibi Novacoin madenciliği yapamaz mıyız?

technomancer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
September 19, 2013, 11:29:46 AM
 #6


Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.

verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Peki bu iş için server desteği alabilir miyiz? Yani üzerinde Windows olan bir bilgisayar ile mining yaptıramaz mıyız ?

Ayrıca, senin söylediğin belli ki komplike bir sistem, ben daha basit ifade etmiştim. Evde ki bilgisayarım veya laptopum gibi. i5 işlemcili bir laptoptan bahsediyorum örneğin, böyle bir laptop ile http://cryptocur.com/novacoin-nvc-mining-guide-cpu/ adresinde bahsedildiği gibi Novacoin madenciliği yapamaz mıyız?


Teknik olarak elbette yapabilirsiniz ama cay kasigi ile metro tuneli kazmayi istemek olur sizin dediginiz sey,
ghostshirt
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 216



View Profile
September 19, 2013, 11:45:42 AM
 #7


Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.

verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Peki bu iş için server desteği alabilir miyiz? Yani üzerinde Windows olan bir bilgisayar ile mining yaptıramaz mıyız ?

Ayrıca, senin söylediğin belli ki komplike bir sistem, ben daha basit ifade etmiştim. Evde ki bilgisayarım veya laptopum gibi. i5 işlemcili bir laptoptan bahsediyorum örneğin, böyle bir laptop ile http://cryptocur.com/novacoin-nvc-mining-guide-cpu/ adresinde bahsedildiği gibi Novacoin madenciliği yapamaz mıyız?


Teknik olarak elbette yapabilirsiniz ama cay kasigi ile metro tuneli kazmayi istemek olur sizin dediginiz sey,

Süper benzetme yapmışsın technomancer Smiley Aynen öyle olur..

aly
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


money is power.


View Profile
September 19, 2013, 11:53:10 AM
 #8


Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.

verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Peki bu iş için server desteği alabilir miyiz? Yani üzerinde Windows olan bir bilgisayar ile mining yaptıramaz mıyız ?

Ayrıca, senin söylediğin belli ki komplike bir sistem, ben daha basit ifade etmiştim. Evde ki bilgisayarım veya laptopum gibi. i5 işlemcili bir laptoptan bahsediyorum örneğin, böyle bir laptop ile http://cryptocur.com/novacoin-nvc-mining-guide-cpu/ adresinde bahsedildiği gibi Novacoin madenciliği yapamaz mıyız?


Teknik olarak elbette yapabilirsiniz ama cay kasigi ile metro tuneli kazmayi istemek olur sizin dediginiz sey,

anladığım kadarıyla madencilik işinde gelir yok varsa bile ciddi maliyet gerekli al/sat yapmamızı tavsiye ediyorsunuz gibi. Peki ufak ufakta olsa gelir elde edebileceğimiz yol veya yöntemler size göre nelerdir ?

technomancer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
September 19, 2013, 12:09:50 PM
 #9


Merhaba

3 adet AMD HD 7950 den olusan rig im var, toplam verdigi 1800 khs ve su anki DIFF de elektrik ve pool fee  haric kazandirdigi  ayda 48 LTC buda 0.959 BTC Buda 118 dolar falan ediyor. Prizden cektigi elektrik ise 800-900 watt buna gore yasadigin sehirdeki eletrik fiyatina gore sen hesapla ne kadar elektrik harcayacak 800 watt 0.8 Kw eder gunde  19.2 kw/s ayda ise toplam 576 kw/s elektrik harcamis olursun buna gore hesapla artik elekrik bedava degilse hicte degmeyecegini goreceksin.

verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Peki bu iş için server desteği alabilir miyiz? Yani üzerinde Windows olan bir bilgisayar ile mining yaptıramaz mıyız ?

Ayrıca, senin söylediğin belli ki komplike bir sistem, ben daha basit ifade etmiştim. Evde ki bilgisayarım veya laptopum gibi. i5 işlemcili bir laptoptan bahsediyorum örneğin, böyle bir laptop ile http://cryptocur.com/novacoin-nvc-mining-guide-cpu/ adresinde bahsedildiği gibi Novacoin madenciliği yapamaz mıyız?




Teknik olarak elbette yapabilirsiniz ama cay kasigi ile metro tuneli kazmayi istemek olur sizin dediginiz sey,

anladığım kadarıyla madencilik işinde gelir yok varsa bile ciddi maliyet gerekli al/sat yapmamızı tavsiye ediyorsunuz gibi. Peki ufak ufakta olsa gelir elde edebileceğimiz yol veya yöntemler size göre nelerdir ?


Madencilik isini ben biraktim, asic cihazlarimda vardi erkenden ebayde iyi rakamlara sattim, iyikide satmisim. Benim kisisel onerim bitcoin alip altcoinler ile takas yapmaniz.  Benim yaptigim sey su,
btc-e.com  cryptsy.com ve vircurex.com u ayni anda takip edip her ucundede bir miktar 2 3 belki bitcoin bulunduruyorum, bu borsalar genellikle birbirine cok yakin fiyatlardalar ama zaman zaman birinden birinde ani bir yukselme yada dusme soz konusu oldugunda derhal alip yada satip digerine gonderip orada alip satma isi yapiyorum, gunune saatine gore degisiyor, mesela dun 488 litecoin uzerinden ki bu yaklasik 10 bitcoin ediyor, tek seferde 15 dakika icinde 0.46 btc kazandim, benim stratejim genellikle BTC-LTC-FTC uclusu arasinda.
aly
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


money is power.


View Profile
September 19, 2013, 01:08:27 PM
 #10

Daha önce ki mesajlarımdan birinde belirtmiştim, mesleğim finansman olduğu için aslında bana da bu mantıklı geliyor, geçmişte de borsa ve forex ile uğraştığım için biraz uyarlama sıkıntısı çekerim ilk başta sadece belki.

Misal şimdi bakıyorum, üç farklı site üç farklı fiyat. Paritemiz BTC/FTC olsun örneğin.

Vircurex
Al: 0.00092515 BTC - Sat: 0.00090001  BTC

BTC-e
Al: 0.00092 BTC - Sat: 0.00091 BTC

Cryptsy
Al: 0.00089992 BTC - Sat: 0.00088750 BTC

Örneğin BTC-e de ki sat fiyatı ile Cryptsy deki al fiyatı arasında güzel bir oran var gibi görünüyor. Buna göre bizim BTC-e deki hesabımızda 1 BTC olduğunu düşünürsek, kar işlemi için nasıl bir uygulama yapmamız gerek? Bir sorum daha olacak, bu hesaplar arasında transfer oluyor mu? Şöyle ki: BTC-e hesabımda ki 1.000 FTC yi, Crypsty daki FTC hesabıma direkt yollayabiliyor muyum?

technomancer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
September 19, 2013, 01:33:27 PM
 #11

Daha önce ki mesajlarımdan birinde belirtmiştim, mesleğim finansman olduğu için aslında bana da bu mantıklı geliyor, geçmişte de borsa ve forex ile uğraştığım için biraz uyarlama sıkıntısı çekerim ilk başta sadece belki.

Misal şimdi bakıyorum, üç farklı site üç farklı fiyat. Paritemiz BTC/FTC olsun örneğin.

Vircurex
Al: 0.00092515 BTC - Sat: 0.00090001  BTC

BTC-e
Al: 0.00092 BTC - Sat: 0.00091 BTC

Cryptsy
Al: 0.00089992 BTC - Sat: 0.00088750 BTC

Örneğin BTC-e de ki sat fiyatı ile Cryptsy deki al fiyatı arasında güzel bir oran var gibi görünüyor. Buna göre bizim BTC-e deki hesabımızda 1 BTC olduğunu düşünürsek, kar işlemi için nasıl bir uygulama yapmamız gerek? Bir sorum daha olacak, bu hesaplar arasında transfer oluyor mu? Şöyle ki: BTC-e hesabımda ki 1.000 FTC yi, Crypsty daki FTC hesabıma direkt yollayabiliyor muyum?


Btc-e de alma ve satma komisyonu binde 2     0.2%    cryptsy de ise  buy with ltc or btc .2%  sell for ltc or btc .3%  vircurex te de ayni btc-e gibi her islem 0.2%

Neticede kendi cuzdaninizdan yada baska yerden buraya coin yollamak icin bu borsalardada her birim icin ayri ayri cuzdanlariniz var, sorunuz kisaca evet, birinden digerine gonderebiliyosun, ama tabi btc ve ltc en az 6 dogrulama istiyor bu bazen 10 15 dakikayi buluyor ftc de ise bazen 1 saate yakin bazende 5 dakikada dogrulama gerceklesiyor ve coinleriniz diger borsadaki cuzdana gitmis oluyor.

Ornegin FTC bu hafta muthis durgun ama size kisaca soyle bir ornek vereyim.
ayni bitcoin ile ltc ye gore daha fazla ftc aliyorsunuz dolayisi ile kazanciniz btc bazli olacagi icin kucuk bir hesap yapalim.

diyelim ki 1 FTC 0.00091 BTC elimizde 10 BTC olsun, bu durumda 11000FTC almis oluruz ( aslinda tam olarak 10.01 btc)
fiyat sadece 0.00001 artsin yani 0.000091 den 0.000092 olsun.
0.2% komisyon sadece 22 ftc eder 11000 ftc den dusersek
10978 FTC X 0.00001 = 0.10978 BTC eder bu da su anki btc-e kuru ile $13.62622294 eder kisaca 13.5 dolar
bu artma yada dusme her zaman 0.0001 olmuyr bazen daha yuksek oluyor, btc-e de her seans yarim saat,
sansli iseniz her saat anaparaniza 13.5 dolar ekleyebilirsiniz, tabi kumulatif toplam nasil yapacagim matematigim o kadar iyi degil okulu bitireli cook uzun zaman oluyor.

EccLipSe
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
October 28, 2013, 05:16:52 PM
 #12

"50 GH/s Bitcoin Miner" alsan bile parasını çıkarmazken bunu zayıf bir pc ile yapmak iğneyle kuyu kazmak olur. Hiç denemeyin bile. Ayda 1 lira kazanamazsınız.
yussuf89
Legendary
*
Online Online

Activity: 1442


GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!


View Profile
November 03, 2013, 04:14:45 PM
 #13

Artık mine yapmak hem zor hem saçma. Zaten bitcoini olanlar kazanıyor yatırım olarak. 1 ay filan önce bitcoin 80-90tl daha düşüktü. Gerisini siz düşünün Smiley


               ████
             ███  ███
           ████     ███
         ███  ███    ███
       ████     ███    ███
     ███  ███     ███    ███
   ████     ███     ███   ██
 ███  ███     █████████████████
███     ███     ███           ██
 ███      ███     ██          ██
   ███      ██████████      ███
     ███      ██████      ███
       ███      ██      ███
         ███          ███
           ███      ███
             ███  ███
               ████

GUTS
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
smart-ticket protocol for events
live product with market traction!
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
  BTC ANN
  WEBSITE
  BLOG
   
  SANDBOX
  WHITEPAPER
  BOUNTY
   
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!