Bitcoin Forum
May 27, 2022, 11:15:38 PM *
News: Bitcoin Pizza bake-off contest
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Asus B250 mining expert - amd driver compatibility for 8+ GPUs?  (Read 173 times)
yoyoma1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 11:54:16 AM
 #1

I have this motherboard and I have to use the AMD blockchain drivers otherwise the hashrate is terrible for my cards. I have had to send it back for repair. While it is getting repaired can anyone confirm that I can use the blockchain drivers for more than 8 GPUs? The asus manual states that for over 8 GPUs 17.10.2 drivers must be used (which don't give a good hashrate)??!!!
1653693338
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653693338

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653693338
Reply with quote  #2

1653693338
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1653693338
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653693338

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653693338
Reply with quote  #2

1653693338
Report to moderator
1653693338
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653693338

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653693338
Reply with quote  #2

1653693338
Report to moderator
1653693338
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653693338

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653693338
Reply with quote  #2

1653693338
Report to moderator
inter23
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 12:16:22 PM
 #2

From your question I think you are referring to mining in windows, use the new amd adrenaline drivers like 17.12.1, go to the radeon control panel-->gaming-->global settings change the setting for gaming to compute that will be having the same effect as using the blockchain drivers.
yoyoma1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 02:19:32 PM
 #3

Thanks inter  but I read that the adrenaline drivers give inferior hashrate compared to blockchain ones? Do you know is it's true?
kgminer
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 100
Merit: 6


View Profile
April 02, 2018, 09:17:22 AM
 #4

use new drivers Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.4 - clean install
https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.3.4-Release-Notes.aspx

and claymore 11.6
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1433925.0

tool to change the driver for compute mode - give a reboot after making this change
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2815803.0

you can also use "y" key in claymore (run as admin) to change drivers to compute mode - give a reboot after making this change

Enjoy mining Smiley

If this helps, buy me a beer Smiley
eth 0x7D3caBeB8A5d4601F26507e03166e543925EBb3a
swogerino
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1127


Crypto Casino & Sportsbook


View Profile
April 02, 2018, 09:26:37 AM
 #5

Thanks inter  but I read that the adrenaline drivers give inferior hashrate compared to blockchain ones? Do you know is it's true?

It is not true at all. In my work a few colleagues have one board like this one and with the adrenaline driver 17.11.1 of november 2017 it is working well with 11 amd graphic cards. For the hashrate just switch to compute mode from your radeon settings and the hashrate of a rx 580 is 31.6 mhs same as with blockchain drivers.


██████████████████████████████████████████████████████████████████████
████████▀▀▀        ▀▀█████████████████████████████████████████████████
██████▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄    ███████████████████████████████████████████████
█████    ▄█████████▌   ▐█████▀  ▐███████████████▌  ▀██████████████████
████▌   ▐██████████    █████    ████████████████    ██████████████████
████▌   ▐█████████▄▄▄▄█████▌   ▐███████████████▌   ▐███▀▀█████████████
█████    ▀███████████████▀▀        ▄███████████    ██▀   ▐████████████
██████▄     ▀▀███████▀▀         ▄▄███▀▀▀▀█████▌   ▐▀   ▄███▀▀   ▀█████
█████████▄▄     ▀▀███▄  ▄▄    ████▀    ▄   ███       ▄███▀   ▄█  ▐████
█████████████▄▄     ▀████▌   ▐███▀   ███   ██▌      ████    ██▀  █████
██████▀▀   ▀█████▄    ███    ████   ███▌  ▐██    ▌  ▐██▌      ▄▄██████
█████    ▄████████    ▐██    ██▀▀   ██▀   ▐▀    ▐█   ██▌   ▀██▀▀  ████
████▌   ▐████████▀    ███▄     ▄▄▄     ▄    ▄   ▐██   ██▄      ▄▄█████
████▌   ███████▀    ▄███████████████████████████████▄  ▀▀██████▀▀ ████
█████    ▀▀▀▀     ▄█████████▀    ▀█▀    ▀█       ▀████▄▄         ▄████
██████▄▄    ▄▄▄▄████████████  █████  ██  █  █  █  ████████████████████
█████████████████████████  █▄    ▄█▄    ▄█  █  █  ████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████████████
▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄
█  ▄▀▄             █▀▀▐▀▄▄
█  █▀█             █  ▐  ▐▌
█       ▄██▄       █  ▌  █
█     ▄██████▄     █  ▌ ▐▌
█    ██████████    █ ▐  █
█   ▐██████████▌   █ ▐ ▐▌
█    ▀▀██████▀▀    █ ▌ █
█     ▄▄▄██▄▄▄     █ ▌▐▌
█                  █▐ █
█                  █▐▐▌
█                  █▐█
▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀█
▄▄█████████▄▄
▄█▀▀▀█████████▀▀▀█▄
▄█▀    ▄▀█████▀     ▀█▄
▄█▄    █        ▀▄   ███▄
▄████▀▀▀▀▄       ▄▀▀▀▀▀███▄
████      ▀▄▄▄▄▄▀       ███
███     ▄▄███████▄▄     ▄▀█
█  ▀▄ ▄▀ ▀███████▀ ▀▄ ▄▀  █
▀█   █     ▀███▀     ▀▄  █▀
▀█▄▄█▄      █        █▄█▀
▀█████▄ ▄▀▀ ▀▀▄▄ ▄▄███▀
▀█████        ████▀
▀▀█▄▄▄▄▄▄▄█▀▀
● OVER 1000 GAMES
● DAILY RACES AND BONUSES
● 24/7 LIVE SUPPORT
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1932
Merit: 350


Xtreme Monster


View Profile
April 02, 2018, 09:34:31 AM
 #6

It is not true at all. In my work a few colleagues have one board like this one and with the adrenaline driver 17.11.1 of november 2017 it is working well with 11 amd graphic cards. For the hashrate just switch to compute mode from your radeon settings and the hashrate of a rx 580 is 31.6 mhs same as with blockchain drivers.

I actually prefer the new driver, much better than blockchain driver however nothing like the old amd drivers + wattool, right now you have to change the voltage within the bios which is bad, with old amd drivers + wattool we could change voltage on the fly regardless which voltage was in the bios. Removing voltage on the fly is regressing on progress. Yes you can change using afterburner but afterburner is bad for that and there is no other tool like wattool was.

BTC Address: 1DH4ok85VdFAe47fSVXNVctxkFhUv4ujbR
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!