Bitcoin Forum
February 06, 2023, 02:34:23 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 24.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [ANN] Curve Coin - Skein | Masternodes | Alt-Coin, Network and Market Stability  (Read 85 times)
rulez (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 0


View Profile
February 08, 2018, 06:49:11 PM
 #1


CurveCoin




Web stranica: http://curvecoin.co

Discord: https://discord.gg/xBdTB9H

http://tinyimg.io/i/TgIs5ax.jpg


NAŠ CILJ
Omogućiti široko prihvaćanje alt kovanica za svakodnevne kupnje

Naš cilj je pridonijeti prihvaćanju alt kovanica od trgovaca. Ne samo CURVE kovanice, već sve kovanice. Iako je danas moguće, "trošenje" alt novčića zahtijeva mnoge korake i nije proces prilagodljiv korisniku. Zamislimo da Sam želi kupiti knjigu s On-line Trgovine pomoću omiljenog alt novčića. Evo koraka koje Sam mora poduzeti da bi kupio knjigu danas:

http://tinyimg.io/i/Efr4Rpz.jpg

Cilj CURVE COIN-a je smanjiti taj proces u pojednostavljeno korisničko iskustvo:

http://tinyimg.io/i/GrJMLs5.png


Bez obzira na to što je potrebno učiniti u pozadini, iz perspektive korisnika, kovanice su tek postale stvarnije, uz stvarnu moć potrošnje.

Evo našeg plana kako da to učinimo:

Izgradit ćemo uslugu koja otvara mogućnost da neovisni čvorovi (nodes) postanu nezavisni servisi za zamjenu novčića. U pozadini će se odvijati sljedeće:

1. Swapper mora pohraniti u escrow ukupan iznos koji želite swap od korisnika u bilo kojem trenutku
2. Korisnik želi kupiti kod trgovca. Trgovac komunicira s Curve API i Curve pronalazi kompatibilni swapper po najboljoj stopi
3. krivulja plaća trgovcu pomoću escrow prethodno plaćenog od swapper
4. Trgovac isporučuje proizvod / uslugu korisniku
5. Swapper razmjenjuje alt novčić i ponovno pokreće escrow da nastavi zamjenjivati

Dizajniran za održivost

Naš tim je izgradio novčanike za prvih 100 i konzultirali tvrtke u prvih deset. Pri tome smo imali na umu puno pogrešaka koje stvaraju. Od rujna 2017 prikupljamo podatke o mnogim novčićima, od najpopularnijih do nadolazećih, i modelirali setove podataka kako bismo odredili najbolje parametre za pokretanje novčića koji ima najveće šanse za dugoročni uspjeh. Namjeravamo to prevesti u ne samo parametre vlastitog projekta Curve Coin, već i na proces donošenja odluka koji utire put drugima. Mi također vjerujemo u demokraciju. Dakle, sa svakom odlučujućom odlukom koju moramo napraviti, najprije ćemo predstaviti našu poziciju zajednici i otvoriti glasovanje da bismo čuli argumente mnogih prije finaliziranja.

Na temelju analize koju smo proveli, ovdje su neke od naših istaknutih zaključaka:

Masternodovi

Problem:
Način na koji se aukcije masternodova provode, to za većinu novih kovanica NIJE optimalno. Većina novog kripto novca prodat će 10 ili 20 masternoda za vrlo visok iznos (2-3BTC), a neki s niskim kolateralnim cijenama kovanice povećavaju od 20 do 40 dolara svaki. Vjerujemo da to povećava cijenu novčića prebrzo na sprem adaptaciji, izolira masternodove (ograničava mrežnu skalabilnost) i konačno pada cijena kada usvajanje počinje ispravljati zbog pretjerano napuhane inicijalne ponude cijene i početni investitori počinju panično prodati.

Naše rješenje:
Prodati više masternodova da bi se povećalo početno usvajanje i stabilizacija.
Zahtijevanje dodatnog kolaterala po masternodu zbog osiguranja i zaštite ulaganja.
Spustiti (or cap) početnu cijenu masternoda tako da se rani korisnici približe fer iznosu koji ima puno prostora na ljestvici.
Curve Coin će staviti na aukciju 50 masternoda, na 25.000 kolaterala, na maksimalnu stopu od 1 BTC po masternodu. To će predstavljati 5% mreže. Mi ćemo potaknuti vlasnike mastrenodova da hostaju njihove nodove u različitim dijelovima svijeta (neke kovanice preporučuju jedan VPS, stvarajući jednu točku kvara).


Burze

Problem:
Mnogi novi novčići žure do burze nakon što su prodali masternode po vrlo visokoj cijeni, a obujam nije tu da bi ga podržao, što često dovodi do pada cijena. To se osobito ističe razmjenama koje imaju manje tržišnog udjela. Shvaćamo da je važno osigurati da kovanice imaju opipljivu vrijednost, a burze su jedini pravi način za to, ali vjerujemo da postoje načini da budu oprezniji u vezi s pristupom.

Naše rješenje:
Rani usvojitelji, osobito vlasnici masternodova koji ulaze po povoljnoj cijeni, najbolje će imati koristi od uspješne kovanice. Međutim, ne možemo očekivati od ​trgovaca koji dolaze na burzu, koji nisu slijedili napredak novčića, da kupuju po visokoj cijeni i daju nam nagrade koje tražimo. Stoga je važno ispuniti minimalni prag javno dostupnog sadržaja prije no što očekujemo da će javnost postati uzbuđena zbog onoga što radimo. Kao što je gore spomenuto, utvrdili smo da taj učinak postoji samo na burzama koje imaju općenito niski volumen / niski udio na tržištu.

Budući da postaje sve teže i skuplje da se uvrsti na burzu, Curve Coin će se truditi da se uvrsti na burzu kao rezervacija, međutim zakazati ćemo stvarni datum listinga na burzama kako bismo bili sigurni da smo upoznali prag javno dostupnog sadržaja i trakcije korisnika prije nego što počne s radom. Otvorit ćemo glasovanje u zajednici za stvarni datum početka razmjene. Pogledajte raspored ispod. Osim toga, želimo pokrenuti više faza pokretanja razmjene, progresivno uvrštavajući se na razmjenu veće količine, jer veće razmjene volumena nastoje postići ravnotežu s onima manje volumena.

Većina novih kovanica danas pokreće bez posebne svrhe. To ga čini teškim za javnost izaći nakon što je na popisu.

Naše rješenje:
Dvije su faze uključene u stvaranje ovog novčića. 1.) apelirati ranijim investitorima da se projekt uopće može pokrenuti. 2.) apelirati na mase kako bi projekt mogao ići na sljedeću razinu (da imaju koristi developeri projekta i vlasnici masternodova). Mi smo u fazi I. Radit ćemo i komunicirati s našim ranijim zagovornicima (putem rasprave i otvorenog glasovanja) kako bismo objasnili specifičnosti izvršenja faze II. Za sada, ovdje je sinopsis gdje mislimo da je sljedeća razina za ovaj novac:

Vjerujemo da će široko prihvaćanje i stvarna upotreba kriptovaluta biti sljedeća preobrazba gospodarstva. Stoga smo izumili praktičnu metodologiju za dopuštanje obrade platnog prometa s bilo *kojim* novcem, radeći zajedno s "trojnom" burzom za ispunjenje.


http://tinyimg.io/i/50XRYPu.jpg

SPECIFIKACIJE NOVČIĆA


Simbol: CURV
Max količina: 25,000,000 CURV
Hash: Skein
Težina: DGW, 4 hour
Vrsta: PoW
Blok: 1.5min release, 50 CURV smanuje se na 1 CURV od 500000 bloka. Trenutno se revidira korak rasporeda, ažurirat će se
Masternodovi: 25,000 CURV kolateral, nagrade 50% od bloka 1500 i povećava se na 75%.
Izmajnano: 5% (za 50 masternodova za prodaju po niskoj cijeni -- sredstva za razvoj, burze, oglašavanje, itd.) + 1,25% budućih troškova, nastavak interesa



http://tinyimg.io/i/cYxoTlw.png


BURZE


BAZENI ZA RUDARENJE


HashFaster: -a skein -o stratum+tcp://hashfaster.com:20006 -u [wallet] -p c=CURV

Tiny-Pool: -a skein -o stratum+tcp://tiny-pool.com:4934 -u [wallet] -p c=CURV

DataPaw: -a skein -o stratum+tcp://us-west.datapaw.net:4933 -u [wallet] -p c=CURV, [OptionalRigName]



PREUZIMANJA


Ubuntu 14.04: https://github.com/curvecoin/curve/releases/download/1.0.0/curvecoin-wallet-ubuntu14.04-64bit.zip

Ubuntu 16.04: https://github.com/curvecoin/curve/releases/download/1.0.0/curvecoin-wallet-ubuntu16.04-64bit.zip

Windows: https://github.com/curvecoin/curve/releases/download/1.0.0/curvecoin-wallet-windows-64bit.zip

GitHub: https://github.com/curvecoin/curve/releases/tag/1.0.0


ADD NODES

addnode=144.202.2.140
addnode=94.130.107.201
addnode=108.61.177.0
addnode=45.32.148.192
addnode=104.238.179.107
addnode=45.32.206.68
addnode=136.144.167.226
addnode=136.144.176.78
addnode=136.144.175.240



Popis nodova na čekanju itd. ...

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!