Bitcoin Forum
February 20, 2019, 12:53:45 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 [543] 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 ... 844 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.11.1  (Read 5776636 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic. (2 posts by 2 users deleted.)
maxpower
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 456
Merit: 250


View Profile
June 09, 2013, 12:36:45 PM
 #10841

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

I'm having problems with Erupters being constantly zombified and redetected (every 15 seconds or so) on a fairly modern Intel Atom "nettop" running Ubuntu 12.04 and a 3.x kernel, with cgminer 3.2.1. It may be USB 3.0 related, since I'm using an Anker hub, but the computer does have USB 3.0 support. Everything works fine under cgminer 3.1.1.

EDIT: Kernel version is 3.2.0-45-generic #70-Ubuntu SMP, 64-bit, to be exact.

Mac Altcoin Wallets: https://bitcointalk.org/index.php?topic=216672 | Rep Thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=205035.0
BTC: 13wuRW8v1PtZrbKKrBfT5JcuiCwpMqpCmY
1550667225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550667225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550667225
Reply with quote  #2

1550667225
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1550667225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550667225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550667225
Reply with quote  #2

1550667225
Report to moderator
1550667225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550667225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550667225
Reply with quote  #2

1550667225
Report to moderator
1550667225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550667225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550667225
Reply with quote  #2

1550667225
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1103


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
June 09, 2013, 12:38:14 PM
 #10842

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

I'm having problems with Erupters being constantly zombified and redetected (every 15 seconds or so) on a fairly modern Intel Atom "nettop" running Ubuntu 12.04 and a 3.x kernel, with cgminer 3.2.1. It may be USB 3.0 related, since I'm using an Anker hub, but the computer does have USB 3.0 support. Everything works fine under cgminer 3.1.1.
Heh OK - I'll edit my post to say ... and not using USB 3.0 Cheesy
Thanks - yeah USB 3.0 is still awaiting attention.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
vapourminer
Legendary
*
Online Online

Activity: 2116
Merit: 1127


what is this "brake pedal" you speak of?


View Profile
June 09, 2013, 12:51:52 PM
 #10843

What level of CPU usage are people getting using CGMiner 3.1.1?

I've got a Win7 x64 setup with a Core i7-3570k and getting about 25% CPU usage, hashing with just one USB Block Erupter.

I'm seeing about 60% on each of two cores. But the cpu is only runniing at 1Ghz so i don't expect much from it. running 4 erupters and a Radian 6570 GPU.

Im at 3 % on a pentium 4 3.0Ghz single core, with a 5830, bfl fpga single and a bfl jalapeno. cgminer 3.2.0, win xp.
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
June 09, 2013, 01:03:17 PM
 #10844

Why would you run 12.8 when 13.4 works perfectly fine? Were 7000 cards even out when 12.8 was released? Did you ever consider that you are using drivers that were never intended for that card? Have you also considered that it is why they have released newer drivers? To fix issues?

Actually 7xxx cards are supported since 11.12 (8.921) drivers.
Also AMD interest is in fixing gaming issues.

A newer driver could be better at gaming, but not necessarily at mining.
In fact, older drivers = better drivers.

Maybe try Linux? It's so easy.

Um.. your mileage may vary.  I spent a day trying to get linux to do what I can do in windows in an hour, and gave up.

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
kosmokramer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 250


The Assman: CEO of Vandelay Import/Export, Inc.


View Profile
June 09, 2013, 03:50:34 PM
Last edit: June 09, 2013, 06:40:01 PM by kosmokramer
 #10845

Windows 7 x64 - using Zadig drivers - 1x Block Erupter (sapphire) - USB 3.0 Anker 10 port hub

command:
Code:
cgminer-nogpu -o stratum.btcguild.com:3333 -u kosmokramer_ERUPTER -p [x] --icarus-options 115200:1:1 --icarus-timing 3.0=100

3.2.1 opens and runs for a couple seconds reporting that device detected, then undetected, then detected, then undetected, ....
then crashes - I believe this is the "zombified" error reported a couple posts above me.

I assume this is the 3.0 support that you say is pending.

I, for one, would be happy to donate if you could push through 3.0 support - I'd love to use this software!!

I test every one of these for customers prior to shipment (currently using BitMinter but would like to use cgminer too), and it would be very valuable to me if cgminer worked with my setup. I sometimes have 50+ plugged into Anker 3.0 hubs when new inventory arrives and it's just not handling that at present.

firstbits: 1kosmo | PGP Public Key
mufa23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022
Merit: 1001


I'd fight Gandhi.


View Profile
June 09, 2013, 07:44:34 PM
 #10846

This may, or may have been asked a million times. I'm fairly new to CGminer, and wanted to use it on my gaming PC. Is there an option that allows more gpu power to graphics demanding things (games, videos, etc.), then when I stop, cgminer would dedicate more processing power to itself and mine faster.

In other words, I used to use GUIminer (poclbm) for my gaming PC since I could use the "-f" flag to always make sure I had a certain FPS. Mining speed would be slow while playing games, but automatically resume once I was done and/or afk.

Positive rep with: pekv2, AzN1337c0d3r, Vince Torres, underworld07, Chimsley, omegaaf, Bogart, Gleason, SuperTramp, John K. and guitarplinker
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2562
Merit: 1003


Think for yourself


View Profile
June 09, 2013, 07:49:09 PM
 #10847

This may, or may have been asked a million times. I'm fairly new to CGminer, and wanted to use it on my gaming PC. Is there an option that allows more gpu power to graphics demanding things (games, videos, etc.), then when I stop, cgminer would dedicate more processing power to itself and mine faster.

In other words, I used to use GUIminer (poclbm) for my gaming PC since I could use the "-f" flag to always make sure I had a certain FPS. Mining speed would be slow while playing games, but automatically resume once I was done and/or afk.

Dynamic Intensity

-I d

From top post

--intensity|-I <arg> Intensity of GPU scanning (d or -10 -> 10, default: d to maintain desktop interactivity)

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Lucko
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 1000



View Profile
June 09, 2013, 07:52:33 PM
 #10848

You sure you have the opencl sdk?

My machine is also my workstation, and I need Windows.  It worked before on Win7 - it's why it now doesn't that's making my mind boggle. 

Surely if I didn't have the SDK, it wouldn't run at all?  I've never needed to install anything other than the drivers in the past. 

It runs for a few minutes at high CPU, then the machine locks up solid.  Yet it'll run Furmark for hours with no issues...

I'm going to blow this 7 install away and stick 8 on, see if that helps. 
This is what I do. Not sure if this is something recommended but it works. I have a test computer(same cgminer) and I create .bin file. Looking for best driver SDK combination... Then I move cart to miner install drivers and copy .bin. It works for me. So copy .bin from the old to new one...

Uptime is everything...
dwolfman
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100



View Profile WWW
June 09, 2013, 09:53:50 PM
 #10849

This may, or may have been asked a million times. I'm fairly new to CGminer, and wanted to use it on my gaming PC. Is there an option that allows more gpu power to graphics demanding things (games, videos, etc.), then when I stop, cgminer would dedicate more processing power to itself and mine faster.

In other words, I used to use GUIminer (poclbm) for my gaming PC since I could use the "-f" flag to always make sure I had a certain FPS. Mining speed would be slow while playing games, but automatically resume once I was done and/or afk.

Dynamic Intensity

-I d

From top post

--intensity|-I <arg> Intensity of GPU scanning (d or -10 -> 10, default: d to maintain desktop interactivity)

While I use this in my setup, I also use Bitcoin Miners In Tray to take care of switching things around when I need them.

For example, I've maximized my hashrate with dynamic intensity such that it doesn't interfere with desktop usage, but it slows down everything and causes games to stutter a lot if the miner is still running while I'm playing a game.  So I have Bitcoin Miners In Tray set to shut down cgminer completely whenever certain programs are running.  Since I have Steam on my system, I have it set to look for GameOverlayUI.exe in the running processes.  It automatically shuts down cgminer when I start anything from inside Steam (for the most part) and restarts cgminer a few seconds after I exit the game.  Works beautifully!

Note it can do much more than just what I'm doing with it.  Read up on Bitcoin Miners In Tray in this thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=149442.0

Wanna send coins my way? 1BY2rZduB9j8Exa4158QXPFJoJ2NWU1NGf or just scan the QR code in my avatar.  :-)
Zanatos666
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280
Merit: 250


Sometimes man, just sometimes.....


View Profile
June 09, 2013, 10:16:24 PM
 #10850

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

Trying to catch up on posts, might have missed something on this, but is this/could this be the same issue that is causing Jalapeno's to not run on r-pi's?

Squiggly letters, written really fast, with a couple of dots for good measure.
de_xt
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602
Merit: 531


Account hacked from Oct 11th to Nov 1st 2017


View Profile
June 09, 2013, 11:04:52 PM
 #10851

With cgminer 3.2.1 I get a BSOD when I close & restart cgminer 2 or 3 times during the same Windows session. Never happened with 3.1.0 .The BSOD occured while initializing cgminer (screen stops responding and then the Blue Screen of Death).

My setup is a Core2 Quad Q6600 with 2x5850 in Crossfire, and  Win 7 x64 with Catalyst 3.14 and the following config file:

Code:
{
"pools" : [
{
"url" : "http://127.0.0.1:7956",
"user" : "username",
"pass" : "password"
}
],

"scrypt" : true,
"intensity" : "18,17",
"gpu-fan" : "60,75",
"auto-fan" : true,
"queue" : "0",
"expiry" : "1",
"scan-time" : "1",
"thread-concurrency" : "6400",
"shaders" : "1440",
"worksize" : "256",
"gpu-threads" : "1",
"lookup-gap" : "2"
}

Hope you can fix this possible  bug. Thanks!

         ▄███████████████▄
       ▄██▀             ▀██▄
    ▄▄██▀                 ▀██▄▄
█████▀▀       ▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄    ▀▀█████
██          ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▀▄▀█▄▄      ██
▐█▌       ▄▀ ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▄▀▀▀███   ▐█▌
 ██      ▄▀▄▀▄▀▀▄▄▄▀▀▀▀▀█ ▄█▀   ██
 ▐█▌    █▄▀▄▀▄█▀▀▀ ▀█▀ ▄▀▄▀█   ▐█▌
  ██    █▄▀▄▀▄▄█▀ ▄▀ ▄▀▄▀▄▀█   ██
  ▐█▌ ▀▄█████▀▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄▀█  ▐█▌
   ██▌▀████▀██▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄█▀ ▐██
    ██▌▀█▀▀█▄▀▀▄▀▀▄▄▀▄█▄▄█▀ ▐██
     ██▌ ▀  ▀███▄▄▄█████▀  ▐██
      ██▄      ▀▀▀▀▀      ▄██
       ▀██▄             ▄██▀
         ▀██▄         ▄██▀
           ▀██▄     ▄██▀
             ▀███▄███▀
               ▀███▀
.DeepOnion.
★ ★ ★ ★ ★  .❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!.
TOR INTEGRATED & SECURED
★  Your Anonymity Guaranteed
★  Your Assets Secured by TOR
★  Guard Your Privacy!
|Bitcointalk
Reddit
Telegram
|                        ▄▄▀▄▄▀▄▄▀▄▀▀
                    ▄▄██▀█▀▄▀▀▀
                  ▄██▄█▄██▀
                ▄██████▀
              ▄██████▀
  ▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
██████▀▀▀▀▀██████▀
 ▀█████  ▄███████
  ████████████▀██
  ██▀███████▀  ██
  ██ ▀████▀    ██
  ██   ▀▀      ██
  ▀█████████████▀
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1154


Ruu \o/


View Profile WWW
June 09, 2013, 11:07:35 PM
 #10852

With cgminer 3.2.1 I get a BSOD when I close & restart cgminer 2 or 3 times during the same Windows session. Never happened with 3.1.0 .The BSOD occured while initializing cgminer (screen stops responding and then the Blue Screen of Death).

My setup is a Core2 Quad Q6600 with 2x5850 in Crossfire, and  Win 7 x64 with Catalyst 3.14 and the following config file:

Hope you can fix this possible  bug. Thanks!

A BSOD is an operating system bug. You expect us to fix windows?

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
sLide.
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 169
Merit: 100



View Profile
June 09, 2013, 11:13:12 PM
 #10853

I'm experiencing a issue with CGminer.

I recently moved my XFX 6870 from my gaming machine which was used to mine when I wasn't gaming to my first rig.  I keep getting error's from windows saying it had to stop the program from running.

MoBo: msi x58A-GD45
Proc: I7 920
Memory : 2GB
Video Card: 6870 XFX HD - CCC Version - 13.4 Direct3D Version 9.14.10.0969

Not entirely sure what the problem could be.  I've tried running as admin.  Any help?  Thanks!
I had same problem with incompatible OpenCL driver combination... Changing it might help

In event log, I'm getting this error -

- System

  - Provider

   [ Name]  Application Error
 
  - EventID 1000

   [ Qualifiers]  0
 
   Level 2
 
   Task 100
 
   Keywords 0x80000000000000
 
  - TimeCreated

   [ SystemTime]  2013-06-07T14:03:10.000000000Z
 
   EventRecordID 1752
 
   Channel Application
 
   Computer Miner1-PC
 
   Security
 

- EventData

   cgminer.exe
   0.0.0.0
   518e20db
   cgminer.exe
   0.0.0.0
   518e20db
   c0000005
   000265be
   12a0
   01ce6387bbccda57
   C:\Users\Miner1\Desktop\cgminer\cgminer-3.1.1-windows\cgminer.exe
   C:\Users\Miner1\Desktop\cgminer\cgminer-3.1.1-windows\cgminer.exe
   fc31de57-cf7a-11e2-8d68-6c626de9cc51


Any help on this.  Google is saying that some of these error's happen when the Proc trys to access "No-Mans Land" in the memory.  It's pretty much a dump spot.  Any advice?

Anyone have any direction with this?  Still need help.

Aim - Slide.0
1J6UeiXtBYXmpA6uajRs3aJpUD1Tsj1CF3 - Tips?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1154


Ruu \o/


View Profile WWW
June 09, 2013, 11:20:32 PM
 #10854

I'm experiencing a issue with CGminer.

I recently moved my XFX 6870 from my gaming machine which was used to mine when I wasn't gaming to my first rig.  I keep getting error's from windows saying it had to stop the program from running.

MoBo: msi x58A-GD45
Proc: I7 920
Memory : 2GB
Video Card: 6870 XFX HD - CCC Version - 13.4 Direct3D Version 9.14.10.0969

Not entirely sure what the problem could be.  I've tried running as admin.  Any help?  Thanks!
I had same problem with incompatible OpenCL driver combination... Changing it might help

In event log, I'm getting this error -

- System

  - Provider

   [ Name]  Application Error
 
  - EventID 1000

   [ Qualifiers]  0
 
   Level 2
 
   Task 100
 
   Keywords 0x80000000000000
 
  - TimeCreated

   [ SystemTime]  2013-06-07T14:03:10.000000000Z
 
   EventRecordID 1752
 
   Channel Application
 
   Computer Miner1-PC
 
   Security
 

- EventData

   cgminer.exe
   0.0.0.0
   518e20db
   cgminer.exe
   0.0.0.0
   518e20db
   c0000005
   000265be
   12a0
   01ce6387bbccda57
   C:\Users\Miner1\Desktop\cgminer\cgminer-3.1.1-windows\cgminer.exe
   C:\Users\Miner1\Desktop\cgminer\cgminer-3.1.1-windows\cgminer.exe
   fc31de57-cf7a-11e2-8d68-6c626de9cc51


Any help on this.  Google is saying that some of these error's happen when the Proc trys to access "No-Mans Land" in the memory.  It's pretty much a dump spot.  Any advice?

Anyone have any direction with this?  Still need help.
Driver + SDK. Use a clean uninstaller and start again... as it says in the GPU README.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1103


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
June 09, 2013, 11:45:03 PM
 #10855

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

Trying to catch up on posts, might have missed something on this, but is this/could this be the same issue that is causing Jalapeno's to not run on r-pi's?
My Jalapeno works fine on my RPi - but yes I'm using a USB2.0 powered hub.
Though, even plugging the USB2.0 hub in, with the Jalapeno and the AMU already plugged into it, crashes linux on the RPi ... before I even go near cgminer.

The RPi problem seems to only affect the Icarus driver, however, USB 3.0 is pretty much not working at the moment for anything
I do have a powered USB3.0 hub I bought recently for testing this, but have been side tracked:
I've been running around in circles with the AMU Icarus RPi problem only to find it may well be an OS bug ... I've finally tracked it down to a call into libusb that never comes back and never times out ... but it works perfectly on my desktop ...

Anyway will look into USB 3.0 soon.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Zanatos666
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280
Merit: 250


Sometimes man, just sometimes.....


View Profile
June 10, 2013, 12:47:46 AM
 #10856

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

Trying to catch up on posts, might have missed something on this, but is this/could this be the same issue that is causing Jalapeno's to not run on r-pi's?
My Jalapeno works fine on my RPi - but yes I'm using a USB2.0 powered hub.
Though, even plugging the USB2.0 hub in, with the Jalapeno and the AMU already plugged into it, crashes linux on the RPi ... before I even go near cgminer.

The RPi problem seems to only affect the Icarus driver, however, USB 3.0 is pretty much not working at the moment for anything
I do have a powered USB3.0 hub I bought recently for testing this, but have been side tracked:
I've been running around in circles with the AMU Icarus RPi problem only to find it may well be an OS bug ... I've finally tracked it down to a call into libusb that never comes back and never times out ... but it works perfectly on my desktop ...

Anyway will look into USB 3.0 soon.

Okay, clearly I am missing something.  I have my Jalapeno plugged directly into my rpi.  Should I not be doing that in order to get cgminer to recognize it?  I am running it headless, just my rpi with my jalapeno plugged into it and using putty for anything, not using a keyboard.  So, maybe I missed something.  I have a USB 2.0 hub I could use if that for some reason solves the problem.

Squiggly letters, written really fast, with a couple of dots for good measure.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1154


Ruu \o/


View Profile WWW
June 10, 2013, 12:50:36 AM
 #10857

Okay, clearly I am missing something.  I have my Jalapeno plugged directly into my rpi.  Should I not be doing that in order to get cgminer to recognize it?  I am running it headless, just my rpi with my jalapeno plugged into it and using putty for anything, not using a keyboard.  So, maybe I missed something.  I have a USB 2.0 hub I could use if that for some reason solves the problem.
I don't have an rpi so can only offer generic advice, but I have seen many many reports saying the rpi usb ports are flaky and putting a reliable powered usb hub between the rpi and the devices fixes them, so it's worth a shot.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
kosmokramer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 250


The Assman: CEO of Vandelay Import/Export, Inc.


View Profile
June 10, 2013, 05:06:58 AM
 #10858

Anyway will look into USB 3.0 soon.

Awesome!! Thanks so much for your hard work - you truly do amazing things for this community!!

firstbits: 1kosmo | PGP Public Key
Naelr
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 231
Merit: 100


View Profile WWW
June 10, 2013, 05:18:22 AM
 #10859

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

I am, I posted several pages back... tried 3.2.1 and your patched 3.2.1a it mines just fine but the block erupters keep going zombie... they come back but after about 1-2 hours 10 block erupters zombie out and fill up my console screen with zombies... they do get restarted and start mining again.. so it is good in that respect but the average hasrate for the box is lower then with 3.1.1 because they keep stopping but that is kind of a given isn't it ...

uname -a

Linux coiner 3.2.0-45-generic #70-Ubuntu SMP Wed May 29 20:12:06 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Ubuntu 12.04 LTS 64 bit... NO usb 3.0

I know you asked NOT having problems for the uname -a but hey wtf right!?

Naelr

Join me in hosted mining.  And always use 2 Factor Auth whenever possible.
CEX.IO hosting mining
aSicPuppy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
June 10, 2013, 07:33:12 AM
 #10860

Question ... ?
Is anyone having problems with cgminer 3.2.1 Icarus mining (Icarus, Lancelot or Erupter only) on anything OTHER than the RPi?
I seem to have narrowed it down to possibly being a timer bug (happening inside libusb - so possibly a kernel problem)
And if you are NOT having problems with 3.2.1 on RPi, could you tell me your kernel version?
with uname -a
Thanks!

Edit: and not using USB 3.0 Smiley

Trying to catch up on posts, might have missed something on this, but is this/could this be the same issue that is causing Jalapeno's to not run on r-pi's?
My Jalapeno works fine on my RPi - but yes I'm using a USB2.0 powered hub.
Though, even plugging the USB2.0 hub in, with the Jalapeno and the AMU already plugged into it, crashes linux on the RPi ... before I even go near cgminer.

The RPi problem seems to only affect the Icarus driver, however, USB 3.0 is pretty much not working at the moment for anything
I do have a powered USB3.0 hub I bought recently for testing this, but have been side tracked:
I've been running around in circles with the AMU Icarus RPi problem only to find it may well be an OS bug ... I've finally tracked it down to a call into libusb that never comes back and never times out ... but it works perfectly on my desktop ...

Anyway will look into USB 3.0 soon.

Okay, clearly I am missing something.  I have my Jalapeno plugged directly into my rpi.  Should I not be doing that in order to get cgminer to recognize it?  I am running it headless, just my rpi with my jalapeno plugged into it and using putty for anything, not using a keyboard.  So, maybe I missed something.  I have a USB 2.0 hub I could use if that for some reason solves the problem.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg2409598#msg2409598

Try increasing the timeout and recompiling. Some jalepenos appear to be taking >850 ms to respond to the initial getinfo request in linux.
Pages: « 1 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 [543] 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 ... 844 »
  Print  
 
Jump to:  

Bitcointalk.org is not available or authorized for sale. Do not believe any fake listings.
Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!