Bitcoin Forum
December 03, 2016, 07:03:45 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: del  (Read 1498 times)
myself
Guest

del
July 21, 2011, 03:03:57 PM
 #1

del
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480748625
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480748625

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480748625
Reply with quote  #2

1480748625
Report to moderator
Xephan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
July 21, 2011, 03:19:09 PM
 #2

each time when i put all the 5 5850 the PC dies i did test each of this cards individually and are OK

any idea why the PC dies ? yes the PSU can tank them i tested whit whit a wattmeter
4 cards are on PCIEX 1x extender and one card on PCIEX 16x

Which PSU are you using and what exactly did you test with the wattmeter if it won't work with all the cards together?

186q9YUW3x8TVHC5aYBEqgZZYMxft8Cw9f
CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512


between a rock and a block!


View Profile
July 21, 2011, 04:27:32 PM
 #3

I had an issue with mixing cards with extender cables and direct plugin into mobo.  Never really pursued it, opted out to not use the extender cables...  In my case, the PSU was more than sufficient.  must be something with timing on mobo, but this is a wild guess, I have no clue if it was that...

| In Default we Trust | Need gold/silver for btc? | Buy bitcoins |
cicada
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 21, 2011, 04:50:26 PM
 #4

I'd try testing them not one-at-a-time, but in multiples.

IE, boot with 2 cards and make sure they respond, then try 3, 4, and 5.

My guess is that you'll get up to 4 cards with no problem, but the 5th won't show up - this would be a limitation of the motherboard, disabling the 5th slot when the other 4 slots are occupied.  I have a similar issue in my server with 7 slots - if slot 1 is occupied, slot 5 is disabled.  There may be BIOS options to configure this behavior.

Which motherboard (brand + model) are you using? Some quick Google searches will tell you if this is the problem.

[edit] Just re-read and realized you said your PC 'dies' with 5x cards - this could be a power issue if your extenders don't have MOLEX power adapters.  Each card is going to be drawing 75W from the PCIe slots directly, and 375W might be too much for it to handle.  The shutdown could be over-current protection.

Team Epic!

All your bitcoin are belong to 19mScWkZxACv215AN1wosNNQ54pCQi3iB7
m3sSh3aD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
July 23, 2011, 04:55:43 AM
 #5

the problem was (imo now i get the solution) the pc dint die whit a particular card just after putting ON the 5th one no matter what card
i did test the rig whit 4 PSU setups (even the pSU from a rig that has 6x5850)


the solution seams to be replacing the 16x extender whit a 1x extender and of make the pin connections i did test this for several minutes and is working

the total power consumption from wall was 860 watts whit xilence 1000 w (stock)

you can't be getting the most out of them. there more like 200 watt when pushed. I get 400 to 420 mhash per card. there 275 out of the box Smiley but you would need a 1200 for 5 oc'd cards. not using windows then Smiley
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 23, 2011, 10:53:15 AM
 #6

I get 400 to 420 mhash per card. there 275 out of the box Smiley but you would need a 1200 for 5 oc'd cards. not using windows then Smiley

As 'myself' said, not worth the ridiculous extra power consumption your added voltage will incur

Also, running at 420mhash/s 24/7 on a 5850 means you have an overclock of about 30-40% from the base 725mhz & have raised the voltage sky high,
have fun ruining the VRM within a few months

But people will do anything just to see a higher number, even if that extra 40-50mhash makes you $0.30 daily & costs $0.20 in increased electricity

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
m3sSh3aD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
July 23, 2011, 05:20:13 PM
 #7

I get 400 to 420 mhash per card. there 275 out of the box Smiley but you would need a 1200 for 5 oc'd cards. not using windows then Smiley

As 'myself' said, not worth the ridiculous extra power consumption your added voltage will incur

Also, running at 420mhash/s 24/7 on a 5850 means you have an overclock of about 30-40% from the base 725mhz & have raised the voltage sky high,
have fun ruining the VRM within a few months

But people will do anything just to see a higher number, even if that extra 40-50mhash makes you $0.30 daily & costs $0.20 in increased electricity

are you serious. you moaning about electric? it costs me 800 gbp to set up a system with 4x5850's, that system makes a coin a day. I get a tenner a coin at the moment (people buy off me for convience) so 70 quid a week. 50 at current exchange rate. electric for that is about 5 quid a week, 7 max. I got 2 of said system, 140 a week (100 at exchange rate). no more than a tenner a week electric.  these are costs taken from 600 watt ballasts for high pressure sodium lights. I.e, inefficent, unlike psu's. and my electric gets cheaper the more I use Smiley 130 after electric..... or 1 of the cards pages for. in a week. vrms are below 100, ir thermometer. fifteen quid! new cards have different design around them, a lot better Smiley

also, tdp of 5850 is about 165ish, can't remember off my head. on phone. my old revisions go to 1.2 volt getting 35% average. that should be 220 watts by 35% extra. it creeps over 200 if your unlucky. and my best cards, they have 230sa at the end of the pn number on them, are getting upto 420 mhash and they can't be over volted yet, in other words, 1020/300 at 1.088v. stock, in other words doesn't even go over the stated tdp. you my sir, are getting bogged down in the number. all you need to know is electric compared to profit made is still very profitable, and I think that's the bottom line. I know how this stuff pans out cause I have my fingers in many pies Smiley
Jack of Diamonds
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252



View Profile
July 23, 2011, 06:23:21 PM
 #8

getting upto 420 mhash and they can't be over volted yet, in other words, 1020/300 at 1.088v. stock, in other words doesn't even go over the stated tdp.

If anyone wants to believe you can OC to over 1ghz from 725mhz with stock voltage be my guest

Why not post your record along with screenshot proof to https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
& beat the next miner who had to raise voltage to 1.250V just to sustain frequencies beyond 1ghz for 420mhash,

and that's a premium chip which OC's better than 99% of 5850's out there

1f3gHNoBodYw1LLs3ndY0UanYB1tC0lnsBec4USeYoU9AREaCH34PBeGgAR67fx
Mousepotato
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


Seal Cub Clubbing Club


View Profile
July 24, 2011, 09:55:18 PM
 #9

If anyone wants to believe you can OC to over 1ghz from 725mhz with stock voltage be my guest

Why not post your record along with screenshot proof to https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
& beat the next miner who had to raise voltage to 1.250V just to sustain frequencies beyond 1ghz for 420mhash,

and that's a premium chip which OC's better than 99% of 5850's out there

I just bought a 5850 this morning and it's been going at 412 MH/s @ 1020MHz @ 1.088v for the last four hours or so.  I want to see if this thing is 24/7 stable at these settings.

Mousepotato
m3sSh3aD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
July 25, 2011, 01:02:28 PM
 #10

getting upto 420 mhash and they can't be over volted yet, in other words, 1020/300 at 1.088v. stock, in other words doesn't even go over the stated tdp.

If anyone wants to believe you can OC to over 1ghz from 725mhz with stock voltage be my guest

Why not post your record along with screenshot proof to https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
& beat the next miner who had to raise voltage to 1.250V just to sustain frequencies beyond 1ghz for 420mhash,

and that's a premium chip which OC's better than 99% of 5850's out there

Its mostly here, Sorry its 1015, it topped out at 1025 but its now 1020 all day long!

http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=29860.0

Why would i B$ mate, i donty feel the need to massage ego like most people, just try help out a few. Try it sometime, might actually feel good about yourself..... Tongue in the politest way Smiley
Xephan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
July 25, 2011, 04:25:47 PM
 #11

getting upto 420 mhash and they can't be over volted yet, in other words, 1020/300 at 1.088v. stock, in other words doesn't even go over the stated tdp.

If anyone wants to believe you can OC to over 1ghz from 725mhz with stock voltage be my guest

Why not post your record along with screenshot proof to https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
& beat the next miner who had to raise voltage to 1.250V just to sustain frequencies beyond 1ghz for 420mhash,

and that's a premium chip which OC's better than 99% of 5850's out there

He might had gotten a really good chip. I have the same Sapphire 5850 Xtreme, most likely same batch since my power connectors are the in the same position as his, and mine goes up to about 940 at stock voltage. Admittedly it would have to be a really good chip to do another 100Mhz on stock.

186q9YUW3x8TVHC5aYBEqgZZYMxft8Cw9f
Mousepotato
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


Seal Cub Clubbing Club


View Profile
July 25, 2011, 04:29:06 PM
 #12

Ok, nearly 24hrs @ 1020MHz @ 1.088v now and no problems. 70-71C.  I must have gotten a freak "built on Wednesday" card.

Mousepotato
m3sSh3aD
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile
July 25, 2011, 11:54:39 PM
 #13

Ok, nearly 24hrs @ 1020MHz @ 1.088v now and no problems. 70-71C.  I must have gotten a freak "built on Wednesday" card.

Use diablo with ATI 10.4 Drivers ( As stream 2.1 Drivers (BEST ONE)) and use Vectors 2, Worksize 256 and agression 13. If you get 1025 out of it you should get the magic 420mhash. Mines actually touching 418@1020, same as yours. But in this other board, it seems i can over clock it..... same 4.02 trixx. Will get back....
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!