Bitcoin Forum
September 26, 2018, 02:16:57 AM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Avalon 741 hashing only 1.4TH on single board  (Read 104 times)
frodocooper
Moderator
Sr. Member
*
Offline Offline

Activity: 271
Merit: 287


View Profile
March 11, 2018, 07:28:29 PM
 #21

One of my power supplies is suddenly no longer is powering up, and  I have just tried a different power cord however it is still failing to spin the fan and power up.

Sounds like a dead PSU to me. Your A741 could have been trying to pull more than what your Corsair PSU could handle. That may also explain why your A741 has been so temperamental thus far — I'm guessing that your A741's left board has much higher power requirements than its right board.

It'd be best to grab a server-grade PSU kit going forward. They're able to perform much closer to their rated specifications than conventional PSUs, generally have much better efficiency, and are more likely to be able to handle the A741's spikes in power draw. They're also better able to run continuously under heavy load; conventional PSUs are generally not designed for sustained, continuous use.
1537928217
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537928217

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537928217
Reply with quote  #2

1537928217
Report to moderator
1537928217
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537928217

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537928217
Reply with quote  #2

1537928217
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537928217
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537928217

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537928217
Reply with quote  #2

1537928217
Report to moderator
1537928217
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537928217

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537928217
Reply with quote  #2

1537928217
Report to moderator
1537928217
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537928217

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537928217
Reply with quote  #2

1537928217
Report to moderator
BadgerHobbs
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 77
Merit: 3

Join CKPool!


View Profile
March 11, 2018, 07:50:09 PM
 #22

One of my power supplies is suddenly no longer is powering up, and  I have just tried a different power cord however it is still failing to spin the fan and power up.

Sounds like a dead PSU to me. Your A741 could have been trying to pull more than what your Corsair PSU could handle. That may also explain why your A741 has been so temperamental thus far — I'm guessing that your A741's left board has much higher power requirements than its right board.

It'd be best to grab a server-grade PSU kit going forward. They're able to perform much closer to their rated specifications than conventional PSUs, generally have much better efficiency, and are more likely to be able to handle the A741's spikes in power draw. They're also better able to run continuously under heavy load; conventional PSUs are generally not designed for sustained, continuous use.

I think so too. I've started an RMA with corsair since its an almost new power supply and i'll start looking to get a more powerful replacement once that is sorted.

Cheers all and thanks for the help

1H43V4PczcWxfYAkuK3m221G4vKCKngyRV
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!