Bitcoin Forum
May 23, 2024, 05:19:27 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mining with Claymore 11.4 - GPU 3 core voltage suddenly jumps for unknown reason  (Read 151 times)
bobben2 (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 279
Merit: 104


View Profile
March 19, 2018, 05:13:12 PM
 #1

Hi folks.
I recently upgraded my rigs from Win 7 to Win 10, just to be able to mine ETH (again) since AMD driver compute mode only works with Win10.
After the upgrade I have had quite a few issues with Win 10.  The most annoying thing is this.
I have two rigs with 4 cards each, both a mix of RX 470 and 570.  The claymore ETH miner version 11.4 is great. All cards hashing away at 29-30MH/s no problem.  All cards running at 1100/2000 core/mem frerq.  After a while GPU 3 core voltage will jump from 856 mV to 1019 mV.    The same happens on the other rig:  again voltage goes from 887 to 1019 mV.     WTF???
So those cards get really hot after a while.  From 60c to 75c
I have to fiddle with Watttool to get the voltage setting back down to 800-voltage level.  I tried OverDriveNtool - same behavior.
I suspect its a GPU driver issue, knowing the overall shittiness of AMD drivers.   I am using Adrenalin 18.2.1 from Feb7.
If anyone already experienced this problem, then please share a solution.  I am quite pissed as this sudden voltage jump threatens the  health of my cards.

Fellow miners, get your thens and thans in order and help other forum readers understand what you are writing. Remember the grammar basics:  B larger THAN A (comparator operator). If something THEN ....
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!