Bitcoin Forum
November 12, 2019, 07:30:47 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 [248] 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 ... 367 »
  Print  
Author Topic: SRBMiner Cryptonight AMD GPU Miner V1.9.3 - native algo switching  (Read 230990 times)
armanmisdar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 03:20:34 PM
 #4941

@doktor83

I just want to verify is this a bug in SRBMIner V1.6.8 or not? After 3 days running, my rig suddenly stopped working. And I saw this on the screen:

http://i.imgur.com/0WUCxG9.jpg

The messages stated:
Critical shutdown temperature reached (80C)!!! (I did set "shutdown_temperature" : 80 in my config files)
Shutting down system!

However, if you look at the screen status, none of my GPU reach over 55C

Thank you!

If it is because of a bug then it is something in the driver, in ADL part, because miner gets the temperature data from it, and then just makes a simple compare (if adl value > user set value = problem).
This gives me an idea, i will add to the log the value read from ADL if this happens.

Thank you for your reply, I guess in the mean time I have to remove "shutdown_temperature" from my config files. Thanks again :-)
1573587047
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573587047

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573587047
Reply with quote  #2

1573587047
Report to moderator
1573587047
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573587047

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573587047
Reply with quote  #2

1573587047
Report to moderator
The Bitcoin Forum is turning 10 years old! Join the community in sharing and exploring the notable posts made over the years.
Eddo25
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 04:33:47 PM
 #4942

How did you guys get the 18.6.1 drivers installed on  your Vega FE? I have the 18.Q3.1 Pro driver installed but I can only install 18.4.1 or 18.7.1 and 18.8.1. There are no other options for the driver switch.
jazz1984
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 5


View Profile
October 24, 2018, 05:06:08 PM
 #4943

How did you guys get the 18.6.1 drivers installed on  your Vega FE? I have the 18.Q3.1 Pro driver installed but I can only install 18.4.1 or 18.7.1 and 18.8.1. There are no other options for the driver switch.
Here is link to the official site
https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.6.1-Release-Notes.aspx
just choose version for your OS and download. Then make clean installation.
Eddo25
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 06:02:44 PM
 #4944

How did you guys get the 18.6.1 drivers installed on  your Vega FE? I have the 18.Q3.1 Pro driver installed but I can only install 18.4.1 or 18.7.1 and 18.8.1. There are no other options for the driver switch.
Here is link to the official site
https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.6.1-Release-Notes.aspx
just choose version for your OS and download. Then make clean installation.

I have the drivers thanks, but when I install them they default to the Pro drivers and you can't use overclocking/underclocking with them.
N2DCRYPT
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 132
Merit: 5


View Profile
October 24, 2018, 06:53:12 PM
 #4945

How did you guys get the 18.6.1 drivers installed on  your Vega FE? I have the 18.Q3.1 Pro driver installed but I can only install 18.4.1 or 18.7.1 and 18.8.1. There are no other options for the driver switch.
Here is link to the official site
https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.6.1-Release-Notes.aspx
just choose version for your OS and download. Then make clean installation.

I have the drivers thanks, but when I install them they default to the Pro drivers and you can't use overclocking/underclocking with them.

Why not just force the overclock/undervolt through PPT table and call it a day?
oxzhor
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 07:15:45 PM
 #4946

How many h/s do you get with your vega56 at v8?
And what is the power use?

I biosmod my vega56 to the 64 and have 1955h/s per card with v8 x4 at 840watt.

Thanks for your reply.
tg88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 250


CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!


View Profile
October 24, 2018, 07:22:48 PM
 #4947

Someone would tell me how much changes the speed between algorithms Heavy vs haven?

For example:

RX 580 4 GB - Heavy 700 h/s and what would be the speed in haven?

 
                                . ██████████.
                              .████████████████.
                           .██████████████████████.
                        -█████████████████████████████
                     .██████████████████████████████████.
                  -█████████████████████████████████████████
               -███████████████████████████████████████████████
           .-█████████████████████████████████████████████████████.
        .████████████████████████████████████████████████████████████
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       ..████████████████████████████████████████████████████████████..
       .   .██████████████████████████████████████████████████████.
       .      .████████████████████████████████████████████████.

       .       .██████████████████████████████████████████████
       .    ██████████████████████████████████████████████████████
       .█████████████████████████████████████████████████████████████.
        .███████████████████████████████████████████████████████████
           .█████████████████████████████████████████████████████
              .████████████████████████████████████████████████
                   ████████████████████████████████████████
                      ██████████████████████████████████
                          ██████████████████████████
                             ████████████████████
                               ████████████████
                                   █████████
CryptoTalk.org| 
MAKE POSTS AND EARN BTC!
🏆
N2DCRYPT
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 132
Merit: 5


View Profile
October 24, 2018, 07:55:35 PM
 #4948

Someone would tell me how much changes the speed between algorithms Heavy vs haven?

For example:

RX 580 4 GB - Heavy 700 h/s and what would be the speed in haven?

Heavy and Haven are practically identical in terms of speed from my experience. CN Saber (Bittubev2) can vary depending on the driver used.
abg00
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 1


View Profile
October 24, 2018, 07:58:28 PM
 #4949

Someone would tell me how much changes the speed between algorithms Heavy vs haven?

For example:

RX 580 4 GB - Heavy 700 h/s and what would be the speed in haven?

Heavy and Haven are practically identical in terms of speed from my experience. CN Saber (Bittubev2) can vary depending on the driver used.

what driver version need for Bittubev2 ?
N2DCRYPT
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 132
Merit: 5


View Profile
October 24, 2018, 08:05:10 PM
 #4950

Depends on the cards. On my FEs and 480s/580s (8GB), 18.3.4 was fastest for Bittube.
carlo_0000
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1251
Merit: 1003


View Profile
October 24, 2018, 08:07:04 PM
 #4951

default intensity is to high for

Initializing OpenCL devices, please wait..

GPU0: AMD Radeon (TM) R7 370 Series [pitcairn] [4096 MB][Intensity 56.0][W: 8][T: 2][K: 2][BUS: 1]
GPU1: AMD Radeon (TM) R7 370 Series [pitcairn] [4096 MB][Intensity 56.0][W: 8][T: 2][K: 2][BUS: 3]

it will fail , 55 works

abg00
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 1


View Profile
October 24, 2018, 08:12:21 PM
 #4952

Depends on the cards. On my FEs and 480s/580s (8GB), 18.3.4 was fastest for Bittube.

470\480\570\580 8gb car work fine on 18.3.4 and 1.6.7

1.6.8 or new drivers low rate

for heavy\bittube algo
tg88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 250


CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!


View Profile
October 24, 2018, 08:14:11 PM
 #4953

Heavy and Haven are practically identical in terms of speed from my experience. CN Saber (Bittubev2) can vary depending on the driver used.
thanks for the quick response.  Wink

 
                                . ██████████.
                              .████████████████.
                           .██████████████████████.
                        -█████████████████████████████
                     .██████████████████████████████████.
                  -█████████████████████████████████████████
               -███████████████████████████████████████████████
           .-█████████████████████████████████████████████████████.
        .████████████████████████████████████████████████████████████
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       ..████████████████████████████████████████████████████████████..
       .   .██████████████████████████████████████████████████████.
       .      .████████████████████████████████████████████████.

       .       .██████████████████████████████████████████████
       .    ██████████████████████████████████████████████████████
       .█████████████████████████████████████████████████████████████.
        .███████████████████████████████████████████████████████████
           .█████████████████████████████████████████████████████
              .████████████████████████████████████████████████
                   ████████████████████████████████████████
                      ██████████████████████████████████
                          ██████████████████████████
                             ████████████████████
                               ████████████████
                                   █████████
CryptoTalk.org| 
MAKE POSTS AND EARN BTC!
🏆
ViWe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 54
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 09:07:00 PM
 #4954

I'd like to share my latest windows clean install adventure:

8x 8MB Rx580's all OC settings the same for each try
  • Windows 10, build 1703 + 18.3.2 = very good on 1.6.7, good on 1.6.8 (CN-Heavy Hashrate maxes out at 8600 h/s) -Sometimes crashes on algo change, all cards maxes h/s
  • Clean install of Windows 10, build 1803 + recommended driver 18.6.1 = shit (7600 h/s)
  • Clean install of Windows Enterprise, build whatever + recommended driver 16.8.1 = somewhat shit (7800 h/s)
  • Windows Enterprise + 18.3.2 = good (8200 h/s) -> This is what I'm doing right now. Seems to be stable on algo change, although randomly 2-4 cards would hash at shit speeds.

So the newer windows builds are shit, and Adrenalin 18.6.1 is not doing me any favors. Couldn't try 18.5.x with so much downtime biting my ass.
I'm not hashing v8 anymore because I'm losing to much hash with the 18.6.1 drivers, even on clean windows installs.

Anxiously waiting for the new version, I hope Doktor can do his magic once again.



win 10 1803, radeon 18.6.1, srb 1.6.7
6xRX580 8mb CN-Heavy 6800 H/s. Good shit.
"intensity" : 54, GPU 1340/1050, Mem 2065/880
ViWe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 54
Merit: 0


View Profile
October 24, 2018, 09:10:30 PM
 #4955

is this ok to have stale share like this?

-------------------------STATS-------------------------

Miner version:  1.6.8
Driver version: 24.20.11021.1000
Mining time:    1 days, 15 hours, 44 minutes, 39 seconds

Algo: normalv8

Pool: asia.cryptonight-hub.miningpoolhub.com:20580
Connected since: 2018-10-21 18:00:25
Pool Difficulty: 60020
Pool latency: ~174 ms
Last job received: 26 seconds ago


Accepted(Stale)/Total shares: 7819(587)/7819 (100.0%)
Average time to find share: 18 seconds
1 min. average speed:   2771 H/s
5 min. average speed:   2768 H/s
30 min. average speed:  2770 H/s
Max. speed:             2781 H/s
No, try to find a pool with better ping time (less latency).
Mahaprajapati
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 80
Merit: 1


View Profile
October 24, 2018, 10:45:18 PM
 #4956

whenever I try --setcomputemode in the start.bat srb crashes, any thoughts? Running vega FEs on win10-64bit-radeon-pro-software-enterprise-18.q3.1-oct1 with kernal from 18.4.1 adrenaline pro driver, works fine without -setcomputemode but I want to be able to apply these settings on startup. Thanks for any help.
Eddo25
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
October 25, 2018, 12:02:26 AM
 #4957

How did you guys get the 18.6.1 drivers installed on  your Vega FE? I have the 18.Q3.1 Pro driver installed but I can only install 18.4.1 or 18.7.1 and 18.8.1. There are no other options for the driver switch.
Here is link to the official site
https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.6.1-Release-Notes.aspx
just choose version for your OS and download. Then make clean installation.

I have the drivers thanks, but when I install them they default to the Pro drivers and you can't use overclocking/underclocking with them.

Why not just force the overclock/undervolt through PPT table and call it a day?

I don't like the pro drivers they don't have wattman and a couple other settings I use. Anyway, I ran the 18.6.1 setup from the extracted AMD folder and they installed properly this time.

I'm getting about 2120H/s with my Gpu @ 1407mhz Memory @ 1107mhz and 860mv on both. Config is pretty basic:

{
"cryptonight_type" : "normalv8",
"intensity" : 124,
"worksize" : 16,
"double_threads" : true
}
Ledaso
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
October 25, 2018, 04:44:12 AM
 #4958

Im getting this error Error Error CL_MEM_OBJECT_ALLOCATION_FAILURE when calling clEnqueueNDRangeKernel for kernel 0 for DeviceID 2 (Thread 5)
jazz1984
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 5


View Profile
October 25, 2018, 05:03:58 AM
 #4959

default intensity is to high for

Initializing OpenCL devices, please wait..

GPU0: AMD Radeon (TM) R7 370 Series [pitcairn] [4096 MB][Intensity 56.0][W: 8][T: 2][K: 2][BUS: 1]
GPU1: AMD Radeon (TM) R7 370 Series [pitcairn] [4096 MB][Intensity 56.0][W: 8][T: 2][K: 2][BUS: 3]

it will fail , 55 works



Had same problem on tahiti, default as i remember was 41 - max hashrate was on 31 with doublethreads on. What hashrate you got with i 55 on pitcairn?
wgestickley
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 76
Merit: 0


View Profile
October 25, 2018, 05:34:58 AM
 #4960

Im getting this error Error Error CL_MEM_OBJECT_ALLOCATION_FAILURE when calling clEnqueueNDRangeKernel for kernel 0 for DeviceID 2 (Thread 5)

Try to increse virtual Memomry in your Windows settings. Set it as a minimum of:

Number of Cards x GB Memory each Card = Minimum VM for Windows
Pages: « 1 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 [248] 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 ... 367 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!