Bitcoin Forum
December 06, 2016, 08:13:31 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ATI Catalyst 11.7 Issues  (Read 3554 times)
Zman0101
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 28, 2011, 06:25:21 PM
 #1

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.
1481012011
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012011

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012011
Reply with quote  #2

1481012011
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481012011
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012011

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012011
Reply with quote  #2

1481012011
Report to moderator
1481012011
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012011

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012011
Reply with quote  #2

1481012011
Report to moderator
1481012011
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481012011

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481012011
Reply with quote  #2

1481012011
Report to moderator
CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512


between a rock and a block!


View Profile
July 28, 2011, 09:39:37 PM
 #2

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


| In Default we Trust | Need gold/silver for btc? | Buy bitcoins |
Seraphim401
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 215


Live Long and Prosper


View Profile
July 28, 2011, 11:30:45 PM
 #3

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.

CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512


between a rock and a block!


View Profile
July 28, 2011, 11:34:02 PM
 #4

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.


Thanks for verifying!!  it will save me a bit of time Smiley

| In Default we Trust | Need gold/silver for btc? | Buy bitcoins |
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


View Profile
July 31, 2011, 09:07:04 AM
 #5

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.


Thanks for verifying!!  it will save me a bit of time Smiley

Isn't this how things used to work though?  On windows you would either use dummy plugs or do some monitor switching dance to get all your cards to work.  So the big change with 11.7 is that you can run without dummys unless you want to overclock?
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
July 31, 2011, 10:47:22 AM
 #6

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

python
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
July 31, 2011, 12:12:11 PM
 #7

DirectX 11
Seraphim401
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 215


Live Long and Prosper


View Profile
July 31, 2011, 12:14:41 PM
 #8

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?

dub0matic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
July 31, 2011, 12:46:06 PM
 #9

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?
lol hes like dancing around the room saying look at me i have DirectX 11

make it rain haha
btc 176MrZ3CCXGb1GqFiGaoqQpaynzYqZsW6n
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


View Profile
July 31, 2011, 04:54:01 PM
 #10

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..
Mt.Fun
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
July 31, 2011, 04:54:17 PM
 #11

DirectX 11

Congratulations!!!
dub0matic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
July 31, 2011, 05:22:13 PM
 #12

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..

in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

make it rain haha
btc 176MrZ3CCXGb1GqFiGaoqQpaynzYqZsW6n
kr105
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile WWW
July 31, 2011, 06:14:58 PM
 #13

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?
lmao
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
August 01, 2011, 12:02:01 AM
 #14

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..

In Trixx settings, I have nothing checked except disable ULPS. Also I don't use crossfire bridge.

acebmxer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile WWW
August 01, 2011, 12:19:23 AM
 #15


I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..


in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

You need to make sure you are using version 4.0.2.  This version lets you select between different gpus.

60 GH/s BFL Single SC - Pre-Order Yours Today!
`````` Only $1299.99 - butterflylabs.com (http://butterflylabs.com) ``````
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


View Profile
August 01, 2011, 03:10:19 AM
 #16


I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..


in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

You need to make sure you are using version 4.0.2.  This version lets you select between different gpus.

I am running Trixx 4.0.2.

In Trixx settings, I have nothing checked except disable ULPS. Also I don't use crossfire bridge.

Wow!  That did it.  I am used to MSI Afterburner where the set all the cards the same option works so I assumed I could use it in Trixx as well. After unchecking 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' I can now overclock each card individually with no dummy plugs installed.

3x Sapphire 5850 Xtreme with Catalyst 1.7 on Win7 x64
Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174



View Profile
August 01, 2011, 10:08:45 AM
 #17

Ever since installing Catalyst 11.7 on about 10 of my mining rigs, only some of them will randomly lock up and/or BSOD. Is anyone else having these issues?
cyberlync
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 226



View Profile
August 01, 2011, 10:06:48 PM
 #18

Ever since installing Catalyst 11.7 on about 10 of my mining rigs, only some of them will randomly lock up and/or BSOD. Is anyone else having these issues?

Ever since I updated to 11.7 on Win7 32bit, it seems the cards cannot stay stable at the same overclock speeds, the miner is restarting pretty often (seldom get to 1000 shares before restart). Currently trying to find a setting that doesn't restart the miners that much.

Giving away your BTC's? Send 'em here: 1F7XgercyaXeDHiuq31YzrVK5YAhbDkJhf
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!