Bitcoin Forum
December 13, 2019, 10:44:19 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ATI Catalyst 11.7 Issues  (Read 3791 times)
Zman0101
Member
**
Offline Offline

Activity: 98
Merit: 10


View Profile
July 28, 2011, 06:25:21 PM
 #1

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.
1576233859
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1576233859

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1576233859
Reply with quote  #2

1576233859
Report to moderator
1576233859
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1576233859

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1576233859
Reply with quote  #2

1576233859
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1576233859
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1576233859

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1576233859
Reply with quote  #2

1576233859
Report to moderator
CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2142
Merit: 1042


between a rock and a block!


View Profile
July 28, 2011, 09:39:37 PM
 #2

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...

Seraphim401
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 215
Merit: 100


Live Long and Prosper


View Profile
July 28, 2011, 11:30:45 PM
 #3

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.

CanaryInTheMine
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2142
Merit: 1042


between a rock and a block!


View Profile
July 28, 2011, 11:34:02 PM
 #4

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.


Thanks for verifying!!  it will save me a bit of time Smiley
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96
Merit: 10


View Profile
July 31, 2011, 09:07:04 AM
 #5

Hey everyone,

 So i installed the new catalyst drivers the 11.7 and im still using the dummy plugs on my cards , even though i realized it works without them. However, im running into issues with over clocking the 2nd card. Normally when you have the dummy plugs, it would say Desktop 1 and Desktop 2 under the performance tab but, ever since i installed the drivers... i cant get it to let me overclock my 2nd card. What am i doing wrong? Anyone else have these issues? My cards are XFX 6970's.

it seems that some kind of connection is needed to OC, then afterwards, you can unplug... I'm still experimenting to nail this down...


Yes that's correct.Just use the plug to oc,then unplug.


Thanks for verifying!!  it will save me a bit of time Smiley

Isn't this how things used to work though?  On windows you would either use dummy plugs or do some monitor switching dance to get all your cards to work.  So the big change with 11.7 is that you can run without dummys unless you want to overclock?
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1004



View Profile
July 31, 2011, 10:47:22 AM
 #6

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

python
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
July 31, 2011, 12:12:11 PM
 #7

DirectX 11
Seraphim401
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 215
Merit: 100


Live Long and Prosper


View Profile
July 31, 2011, 12:14:41 PM
 #8

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?

dub0matic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
July 31, 2011, 12:46:06 PM
 #9

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?
lol hes like dancing around the room saying look at me i have DirectX 11

make it rain haha
btc 176MrZ3CCXGb1GqFiGaoqQpaynzYqZsW6n
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96
Merit: 10


View Profile
July 31, 2011, 04:54:01 PM
 #10

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..
Mt.Fun
Member
**
Offline Offline

Activity: 75
Merit: 10


View Profile
July 31, 2011, 04:54:17 PM
 #11

DirectX 11

Congratulations!!!

[  EOT  ]      FIRST DECENTRALIZED GAME NETWORK        [  EOT  ]
ICO: JULY 25
        │        READ OUR WHITEPAPER
████████││   REDDIT   ││   TELEGRAM   ││   TWITTER   ││   MEDIUM   ││   WEBSITE   ││████████
dub0matic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
July 31, 2011, 05:22:13 PM
 #12

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..

in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

make it rain haha
btc 176MrZ3CCXGb1GqFiGaoqQpaynzYqZsW6n
kr105
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938
Merit: 501


View Profile
July 31, 2011, 06:14:58 PM
 #13

DirectX 11
Are you insane?What does  your post have to do with this thread?
lmao
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1004



View Profile
August 01, 2011, 12:02:01 AM
 #14

I'm using catalyst 11.7 release version and I took off all my dummy plugs. I don't need any dummy plugs to OC either. I use sapphire trixx to OC all my cards. I verify my OC with hwinfo64.

I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..

In Trixx settings, I have nothing checked except disable ULPS. Also I don't use crossfire bridge.

acebmxer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile WWW
August 01, 2011, 12:19:23 AM
 #15


I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..


in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

You need to make sure you are using version 4.0.2.  This version lets you select between different gpus.
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96
Merit: 10


View Profile
August 01, 2011, 03:10:19 AM
Last edit: August 01, 2011, 04:44:35 AM by Tim the Magician
 #16


I tried Trixx (3x Sapphire 5850 Xtreme) and it would only adjust the clocks on the first card.  I have 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' checked in the settings.  I am currently using dummy plugs on Win7 x64.. Are you running Crossfire?

MSI Afterburner works though.. I'm in the process of installing 11.7 now so maybe something will change..


in trixx there is a drop down menu where you select your different cards

You need to make sure you are using version 4.0.2.  This version lets you select between different gpus.

I am running Trixx 4.0.2.

In Trixx settings, I have nothing checked except disable ULPS. Also I don't use crossfire bridge.

Wow!  That did it.  I am used to MSI Afterburner where the set all the cards the same option works so I assumed I could use it in Trixx as well. After unchecking 'Synchronize cards in Multi-GPU Config' I can now overclock each card individually with no dummy plugs installed.

3x Sapphire 5850 Xtreme with Catalyst 1.7 on Win7 x64
Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174
Merit: 100



View Profile
August 01, 2011, 10:08:45 AM
 #17

Ever since installing Catalyst 11.7 on about 10 of my mining rigs, only some of them will randomly lock up and/or BSOD. Is anyone else having these issues?
cyberlync
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 226
Merit: 100



View Profile
August 01, 2011, 10:06:48 PM
 #18

Ever since installing Catalyst 11.7 on about 10 of my mining rigs, only some of them will randomly lock up and/or BSOD. Is anyone else having these issues?

Ever since I updated to 11.7 on Win7 32bit, it seems the cards cannot stay stable at the same overclock speeds, the miner is restarting pretty often (seldom get to 1000 shares before restart). Currently trying to find a setting that doesn't restart the miners that much.

Giving away your BTC's? Send 'em here: 1F7XgercyaXeDHiuq31YzrVK5YAhbDkJhf
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!