kerem tibuk gelip lan bir şeyi de beğenin diye patlayacak, azcık insaflı olun ya
fiyatlar çok yüksekken alım fırsatı yok diye ağladık, alın buyrun şimdi dünyaya göre de uygun. e alsanıza? bizim millet tuhaftır. gider şikayet etmesine rağmen 2800'den mala girer, korkup 2500'de satar. 1400'e düştüğünü görüp korkusundan girmez.
sonra da gelir "btc bitmiş" der. he bitmiş btc. sen gelme kardeşim. o kafa gelmesin zaten, gereği yok.
dün bir arkadaşımız ne güzel yazmıştı bir konuda, %50 kar fırsatı varken, arbitraj imkanı varken iyiydi de şimdi mi kötü oldu diye..aynen öyle.
1000 dolardan alınan malları btcturk'te 2750'den satarken çok mu cinlik yaptınız...sizden o fiyata mal alanların da hepsi salaktı yani. tek zeki sizsiniz güzel yurdumda...
ya bi durun arkadaşlar..hacim 450-500'den 200-300 aralığına düştü. ki 500'e de gazete dolduruşlarıyla, eşten dosttan duyan küçük oyuncularla gelmişti. anormal bir durum yok şimdi.
elbet korkup çıkan oldu. tövbe etti daha bulaşmam diye. ama bunlar kendi kaybedecek uzun vadede. bitcoin'in dinamiğini bilen kalırdı...
büyüklere ve tecrübelilere gelirsek, onlar ya doğru noktalardan satım yaptılar ve yeniden aldılar. ya da nakitte bekliyorlar.
ya da hiç ellemediler uygun zamanı kolluyorlar. nakit potansiyelimiz duruyor. panik satışı yapan yatırımcı bu kadar etkilese, haftasonu düşüşünden sonra fiyat 1600'e anca çıkardı. oralarda beklerdik. demek ki al-sat devam ediyor.
şu an minik minik manüple edici emirler var, hepsi o. bunu site de yapıyor olabilir kullanıcılar da. yurtdışında 30-40 dolar hareketlenme olsa dahi yukarı yönlü, bizde bakıyorum anında kademelere 7.00, 10.00 gibi emirler yazılıyor, satış baskısı oluşturuluyor.
aynısını yukarı harekette de yaptılar. milletin malını topladılar kademelerden, gaza gelip 2800'den alanın elinde patladı. o alan da 3000 olur diye almıştı.
ne diyeyim, serbest piyasa. borsa. bu işler böyle.
sabırlı olup, soğukkanlı davranana her zaman kazanç var.
bireysel olarak şunu bunu, siteyi, küçük spekülatörleri vs. suçlayacak bir facia göremiyorum.
bitcoin yoluna devam ediyor. en azından bir kaç yıl daha da edecek. ekmek yiyeceğiz bundan.