Bitcoin Forum
April 14, 2021, 10:19:25 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 9 Adet Powercolor R9 290  (Read 3751 times)
roo7er
Member
**
Offline Offline

Activity: 88
Merit: 10


View Profile
December 15, 2013, 07:16:51 PM
 #1

Bugün tamamen şans eseri 9 adet Powercolor R9 290 alma şansı yakaladım ve tanesi 1080tlden 9unu da aldım. Daha önce powercolor marka GPUlarla mining yapan birini duymamıştım genelde Sapphire, gigabyte ve Asus kullanılıyor. Powercolorların performans açısından bir eksiği var mıdır? Isınma vs gibi bir problemle karşılaşır mıyım? Yaptığım alışveriş sizce mantıklı mıdır?
1618438765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1618438765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1618438765
Reply with quote  #2

1618438765
Report to moderator
1618438765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1618438765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1618438765
Reply with quote  #2

1618438765
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1618438765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1618438765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1618438765
Reply with quote  #2

1618438765
Report to moderator
cellat87
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 250


View Profile
December 15, 2013, 07:21:05 PM
 #2

Bugün tamamen şans eseri 9 adet Powercolor R9 290 alma şansı yakaladım ve tanesi 1080tlden 9unu da aldım. Daha önce powercolor marka GPUlarla mining yapan birini duymamıştım genelde Sapphire, gigabyte ve Asus kullanılıyor. Powercolorların performans açısından bir eksiği var mıdır? Isınma vs gibi bir problemle karşılaşır mıyım? Yaptığım alışveriş sizce mantıklı mıdır?

Fazla bir eksisini görmessiniz hayırlı olsun şimdiden.
acedia
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
December 15, 2013, 07:40:49 PM
 #3

maşallah yavv!
ne az almışsınız o parayı ekran kartlarına verirken içiniz çızz! etmedi mi?
CoolnQuiet
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 388
Merit: 288


Living the dream


View Profile
December 15, 2013, 07:47:36 PM
 #4

Iyi bir seçim olmuş, patlat bi bios update Alsana 9 tane r9 290x. Ama çıkaracakları gürültüyü şimdiden hayal edebiliyorum, Allah sabırlar versin Smiley

Fakat maksat litecoin madenciliği ise, en cost efektif kart 7950 ikinci elde, o paraya yani 10 bin liraya 20 tane felan 7950 alabilirdin, sonuçta r9 290x, 7970 den %40 daha hızlı.
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 282
Merit: 250



View Profile
December 15, 2013, 08:08:07 PM
 #5

Kartlari kasa disinda uygun aralikla yerlestirebilecek sekilde kullanirsaniz sorun olacagini sanmiyorum. Ama kasa icinde kullanirsaniz kartlar ozel sogutuculu olmadigi icin sicaklik konusunda problemler yasayacaginizi dusunuyorum. Ben kasa icerisinde ozel sogutuculu powercolor r9 280x kullaniyorum sapphire hd7950 ile beraber ve kasa kapagi acik olup disardan fanla hava takviyesi yapmama ragmen epey isiniyor. (okudugum kadariyla r9 larda genel olarak cok isiniyor)

roo7er
Member
**
Offline Offline

Activity: 88
Merit: 10


View Profile
December 15, 2013, 08:16:55 PM
 #6

Teşekkürler hepinize.

Iyi bir seçim olmuş, patlat bi bios update Alsana 9 tane r9 290x. Ama çıkaracakları gürültüyü şimdiden hayal edebiliyorum, Allah sabırlar versin Smiley

Fakat maksat litecoin madenciliği ise, en cost efektif kart 7950 ikinci elde, o paraya yani 10 bin liraya 20 tane felan 7950 alabilirdin, sonuçta r9 290x, 7970 den %40 daha hızlı.

Şu anda ikinci eli bırak 0 7950 bulmak bile imkansız. 10.000 tl ye 16 tane 0 7950 alabilirdim(eğer piyasada olsaydıSmiley) ve bana vereceği güç 9600kh/sec olurdu. 9 adet 290x'den 9000kh/sec
Elektriğe harcadığımız güce gelirsek 16 adet 7950 5600watt harcar. 290xler 3240watt.
ve 16 kartı bağlamak için alacağın ekstra anakart ve psu'ları da düşünürsek bence 290lar daha karlı gibi görünüyor atladığım bişey mi var ?


Kartlari kasa disinda uygun aralikla yerlestirebilecek sekilde kullanirsaniz sorun olacagini sanmiyorum. Ama kasa icinde kullanirsaniz kartlar ozel sogutuculu olmadigi icin sicaklik konusunda problemler yasayacaginizi dusunuyorum. Ben kasa icerisinde ozel sogutuculu powercolor r9 280x kullaniyorum sapphire hd7950 ile beraber ve kasa kapagi acik olup disardan fanla hava takviyesi yapmama ragmen epey isiniyor. (okudugum kadariyla r9 larda genel olarak cok isiniyor)

kartlar yarın elimde olacak ve alır almaz bench kasa yaptırmayı düşünüyorum.
280x ve 7950 den aldığınız hash değerleri neler ?
labtek38
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile
December 15, 2013, 08:20:03 PM
 #7

en son vatanda vardı Powecolor ama marka tavsiye edilmeyen bir marka olduğu için almamıştım.

Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 282
Merit: 250



View Profile
December 15, 2013, 08:38:18 PM
 #8

r9 280x oldukca iyi hash konusunda powercolorin modeli 1000/1500 engine ve memory clocklari ile geliyor fabrika cikisli. Sadece -I 13 -g 2 -w 256 - shaders 2048 ayari ile 750 khashi goruyor ki denemesem de kart overclock ile yuksek memory clocklari gorebilecek seviye de (cgminer 2000 mhz gosteriyor limit) yani daha da yukseklere cikabilir.

7950 sapphire'i tam istedigim gibi ayarlayamadim 600 khash civarinda calisiyor overclock konusunda tecrubesiz oldugum icin daha yuksek hizlarda stabiliteyi kuramadim. Fakat sorun su ki 2 karti beraber calistirdigimda optimum ayarlari farkli oldugu icin tam randimanli olmuyor. (7950 ler -g 2 yani 2 thread kullan komutuna iyi yanit vermiyor 7970 lere daha uygun oluyor bu komut zaten 280x'de 7970 de kullanilan gpunun gelistirilmis bir versiyonu var) Bu yuzden -g 1 komutu ile calistiriyorum sapphire 600 lerde 280x de 670 lerde geziyor. Bir ara yeni bir r9 daha alinca daha randimanli bir sistem olacagina inaniyorum bakalim.


raistlinthewiz
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
December 15, 2013, 09:26:54 PM
 #9

-g 1,2 yapın

cellat87
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 250


View Profile
December 15, 2013, 09:32:29 PM
 #10

-g 1,2 yapın

-g komutu nedir acaba bilmiyorumda?
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 282
Merit: 250



View Profile
December 15, 2013, 10:55:36 PM
 #11

-g 1,2 yapın

-g komutu ayri ayri kartlara tanimlanamiyor diye okumustum hocam emin misiniz? evde degilim o yuzden deneyemiyorum ama denememistim oyle okuyunca.

raistlinthewiz
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
December 16, 2013, 03:54:29 PM
 #12

bende tam emin degılım deneyip haber ederim

yakko_22
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
August 20, 2015, 06:38:34 PM
 #13

merhaba  kardeşim çok acill bana ulaşırmısın lütfen 0539 692 90 41 sizden ürün alınmış full kutulu faturalı lütfen ararsan iyi  olur
yussuf89
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1030


View Profile
August 20, 2015, 06:40:41 PM
 #14

merhaba  kardeşim çok acill bana ulaşırmısın lütfen 0539 692 90 41 sizden ürün alınmış full kutulu faturalı lütfen ararsan iyi  olur
Tarihe baktınız mı? December 15, 2013
Aradan 1 yıl,  9 ay,  5 gün geçmiş.
yakko_22
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
August 20, 2015, 06:53:37 PM
 #15

ürün alinmiş  garantisi var ama fatura yok muhabbettte burdan kopuyor zaten iadesi söz konusu ama vatan bilgisayara
to1ga
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 250



View Profile
August 20, 2015, 07:47:11 PM
 #16

merhaba  kardeşim çok acill bana ulaşırmısın lütfen 0539 692 90 41 sizden ürün alınmış full kutulu faturalı lütfen ararsan iyi  olur
Tarihe baktınız mı? December 15, 2013
Aradan 1 yıl,  9 ay,  5 gün geçmiş.

Bende diyorum çılgına bak 10 bin tllik kart almış birde seviniyor bu durumda diye.. Meğersem 2013 konusuymuş yahu.

█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
               ▄▄█  █▄▄
            ▄█████  █████▄
       ▄  █▄ ▀▀███  ███▀▀ ▄█  ▄
   ▄▄███  ████▄▄ ▀  ▀ ▄▄████  ███▄▄

  ▀▀███  ████▀▀ ▄  ▄ ▀▀████  ███▀▀  ▄
███▄▄  ▀  ▀▀ ▄▄███  ███▄▄ ▀▀  ▀  ▄▄███
█████▀      ▀█████  █████▀      ▀█████
█▀▀  ▄▄█  ██▄▄ ▀▀█  █▀▀ ▄▄██  █▄▄  ▀▀█
   █████  ██████      ██████  █████
█▄▄  ▀▀█  ██▀▀ ▄▄█  █▄▄ ▀▀██  █▀▀  ▄▄█
█████▄      ▄█████  █████▄      ▄█████
███▀▀  ▄  ▄▄ ▀▀███  ███▀▀ ▄▄  ▄  ▀▀███
▀  ▄▄███  ████▄▄ ▀  ▀ ▄▄████  ███▄▄  ▀
   ▀▀███  ████▀▀ ▄  ▄ ▀▀████  ███▀▀
       ▀  █▀ ▄▄███  ███▄▄ ▀█  ▀
            ▀█████  █████▀
               ▀▀█  █▀▀
█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
A Blog That Discusses About
Artificial Intelligence    The Future    Ethics on AI    and more
█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
grolll
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1011


View Profile
August 20, 2015, 09:28:34 PM
 #17

 10 tane powercolor 280x le mining yaptığım günler geldi aklıma.Gece 3-4 te kalkıp heyecanla kazardık ne günlerdi  Grin
kama
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 100


View Profile
August 21, 2015, 12:42:25 PM
 #18

bazı performans bilgisi veren yerlerde powercolor kartların diğer kartların aşağısında kaldığını gördüm
grafik kartının biosundaki voltaj ve saat hızlarını ilgili araçla değiştirebilirsin amd için böyle araçlar var diye biliyorum sonra da aygıtın biosuna bölümüne yeni biosu yazarsın.ayrıca kullandığın amd sürücüsü ve amd opencl kütüphanelerinin hangi sürümde olduğu da önemli.

grolll
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1011


View Profile
August 21, 2015, 09:01:04 PM
 #19

bazı performans bilgisi veren yerlerde powercolor kartların diğer kartların aşağısında kaldığını gördüm
grafik kartının biosundaki voltaj ve saat hızlarını ilgili araçla değiştirebilirsin amd için böyle araçlar var diye biliyorum sonra da aygıtın biosuna bölümüne yeni biosu yazarsın.ayrıca kullandığın amd sürücüsü ve amd opencl kütüphanelerinin hangi sürümde olduğu da önemli.

 Öyle bir şey söz konusu değil.Bende powercolor ve gigabyte kart vardı 280x olarak.Verdikleri değerler aynı.Saat farkından kaynaklı olabiliyor aynı saat hızlarında aynı performansa sahip kartlar.
Starin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 250


Infected Mushroom


View Profile WWW
August 21, 2015, 10:51:30 PM
 #20

bazı performans bilgisi veren yerlerde powercolor kartların diğer kartların aşağısında kaldığını gördüm
grafik kartının biosundaki voltaj ve saat hızlarını ilgili araçla değiştirebilirsin amd için böyle araçlar var diye biliyorum sonra da aygıtın biosuna bölümüne yeni biosu yazarsın.ayrıca kullandığın amd sürücüsü ve amd opencl kütüphanelerinin hangi sürümde olduğu da önemli.


Zaten verimlilik adına nvidia'nun baya gerisinde kaldı amd. Aynı hashi veren nvidia cihazı iki kat elektrik tüketiyor. Mazeret tasarımı sağolsun. Gerçi Çakır yeni bir tasarımdan bahsetmi bir zaman  önce onlar çıktı mı bilmiyorum. Kısaca GPU rig toplanlara tavsiyelerimi yiyeyim:

1) öncelikle home mining bir zevkir.
2) kısa zamanlı kar için altcoin ve ninjaları çok sıkı takip etmelisiniz.
3) 330 altı gtx 750 ti ve 600 veya altı gtx 960 kaçırmayın.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!