Bitcoin Forum
April 25, 2019, 09:14:17 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 [512] 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 ... 615 »
  Print  
Author Topic: NobleCoin[NOBL] - 8% PoS | 1Yr+ | MARKETPLACE | PAY | GIFT | CHARITIES/MERCHANTS  (Read 1009251 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
TimC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1022


View Profile
March 07, 2015, 01:27:31 AM
 #10221


in this situation reward percent per stake (probable per day) is just 0.01%. Is this real percent?


https://github.com/eagleflies/noblecoin/blob/eagle/src/main.h#L39

https://github.com/eagleflies/noblecoin/blob/eagle/src/main.cpp#L948

It is 8% annual rate and the source code also shows 8% rate.
1556183657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556183657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556183657
Reply with quote  #2

1556183657
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1556183657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556183657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556183657
Reply with quote  #2

1556183657
Report to moderator
1556183657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556183657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556183657
Reply with quote  #2

1556183657
Report to moderator
fairglu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1096
Merit: 1025


View Profile WWW
March 07, 2015, 01:38:14 AM
 #10222

Thanks, that clears it up nicely!

It's confusing to see POW and POS rewards in the same format in that block explorer's history list, when they are really indicating very different things. 

That column does not display rewards but total amount of coins transferred in a block. It will match reward only for a PoW block where you have no user transactions (only the coingen transaction).

morphtrust
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 258
Merit: 250



View Profile WWW
March 07, 2015, 01:46:16 AM
 #10223

once again we are seeing why I always say craptsy and not cryptsy since they still are not up and running with the noble wallet while two other exchanges already have the new wallet and block chain running. again I have to wonder if they ever will get the wallet working or we may never be able to get our coins out of craptsy at all Sad

"Violence, is the last refuge of the incompetent."
"Never let your sense of morals prevent you from doing what is right."
morphtrust
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 258
Merit: 250



View Profile WWW
March 07, 2015, 01:54:58 AM
 #10224

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.

"Violence, is the last refuge of the incompetent."
"Never let your sense of morals prevent you from doing what is right."
joelao95
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1009


Coin of the Magi!


View Profile
March 07, 2015, 02:02:21 AM
 #10225

I don't think that miner is 100% compatible with Noblecoin,   since the performance it reports in benchmark is far higher than the built in wallet's reported performance (My Core I7-3740 reports about 14000 hashes/sec in the Qt wallet,  but the standalone miner reports  about 58000 kh/sec.  Seems unlikely that a few compile time switches can account for such a wide disparity in performance.   20%, 50% speedup, maaaaybe.  410%?   No.  These two mining engines cannot be using the same algorithm.
Yes, it works. We removed many condition checking which occurs rarely as well as tweaking of gmp computation, that made the leap, while we remained the wallet algo the same for reliability. If you'd like to mine, external minerd is highly recommended.

My mistake,  you are right it does work.   Wow,  I am at almost 25% of total hashpower now, according to netmhashps.   I doubt that will last long!
Mining will end soon since NOBL is gonna be pure PoS; all go toward one direction finally. Personally I am a fan of hybrid PoW/PoS though.

It's confusing to see POW and POS rewards in the same format in that block explorer's history list, when they are really indicating very different things. 
The following API will clearly show PoW or PoS, and the block reward.
Code:
getblockbynumber 4359

The PoS-II design leads to effective rate lower than 8% since the staking days are always less than those of general PoS provided the same staking conditions.


  Coin MAGI  . XMG   
Coin Source : Trust Verified    [ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ]
  ♓.NΣTWORK-DΣPΣNDΣNT  RΣWARDING SYSTΣM  ※ 
  ANN THREAD MAGIPAY FAQ FORUM
.CPU Mining   PoS-II   PoM   Unique Block Reward 
joelao95
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1009


Coin of the Magi!


View Profile
March 07, 2015, 02:06:53 AM
 #10226

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.
What's the client version number shown in Help -> Debug window. I see it's v2.0.0.0 (mac os; never mind the version shown in splash screen)? If no connections, adding some nodes might work, try adding the following into the coin file:
Code:
addnode=194.181.3.79
addnode=88.87.9.210
addnode=104.236.195.137
addnode=38.84.64.231
addnode=104.54.1.171
addnode=188.226.148.83
addnode=149.3.131.2
addnode=71.175.81.45

Edit, check if firewall blocks the connection, which is the case sometimes reported by people.


  Coin MAGI  . XMG   
Coin Source : Trust Verified    [ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ]
  ♓.NΣTWORK-DΣPΣNDΣNT  RΣWARDING SYSTΣM  ※ 
  ANN THREAD MAGIPAY FAQ FORUM
.CPU Mining   PoS-II   PoM   Unique Block Reward 
morphtrust
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 258
Merit: 250



View Profile WWW
March 07, 2015, 02:32:35 AM
 #10227

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.
What's the client version number shown in Help -> Debug window. I see it's v2.0.0.0 (mac os; never mind the version shown in splash screen)? If no connections, adding some nodes might work, try adding the following into the coin file:
Code:
addnode=194.181.3.79
addnode=88.87.9.210
addnode=104.236.195.137
addnode=38.84.64.231
addnode=104.54.1.171
addnode=188.226.148.83
addnode=149.3.131.2
addnode=71.175.81.45

Edit, check if firewall blocks the connection, which is the case sometimes reported by people.


where the heck would I put this?? I have never had to modify anything to get it to work, kinda wondering why it would not just be updated to include this

*******Quick edit here **********
there are no files I can even open properly in my wallet folder in the appdata/roaming folder with any software that I have, it just has tons of garbage and black blocks that say null in white letters in them everywhere. I really hope this is not going to turn into a project that only programmers will be able to use because that is going to end the coin completely with no where near the support it will require for noble to ever amount to anything.

"Violence, is the last refuge of the incompetent."
"Never let your sense of morals prevent you from doing what is right."
morphtrust
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 258
Merit: 250



View Profile WWW
March 07, 2015, 02:38:00 AM
 #10228

oh and one last thing on the firewall, I have 4 other coin wallets that are connecting just fine so I highly doubt that is the issue, even the older POW version of noble is working fine, and getting new block data right now as we speak, and the computer I am installing this on is in the DMZ of the router and has a minecraft server that the outside world can see just fine.

"Violence, is the last refuge of the incompetent."
"Never let your sense of morals prevent you from doing what is right."
mikeymillie
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 370
Merit: 250


View Profile
March 07, 2015, 02:54:32 AM
 #10229

oh and one last thing on the firewall, I have 4 other coin wallets that are connecting just fine so I highly doubt that is the issue, even the older POW version of noble is working fine, and getting new block data right now as we speak, and the computer I am installing this on is in the DMZ of the router and has a minecraft server that the outside world can see just fine.
Close the wallet,  go into %appdata%/noblecoinpos   and delete the  debug.log file.

then open the wallet, wait for about 2 minutes to pass, then close it.   This should give you a fresh debug.log file.

Post or pastebin that log file where people can see it to try to diagnose why it cannot find a connection.    I have 4 wallets on 4 different systems spread across three locations, all but one connected fine initially.  The one that was bad was having a conflict grabbing its external IP address properly  which i needed to fix in my router. 
giantkin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1120
Merit: 500


View Profile
March 07, 2015, 04:32:27 AM
 #10230

ok, i guess it wasnt the wallet from the OP ??

maybe it was from the OTHER op ....sigh.
.

g

http://choicehost.biz  Domains and hosting   I save $3 or so, for each domain a year.  I switched 4 so far, got 1 more to go! (Compared to other Domain Registrars)
Ghepetto
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251
Merit: 250



View Profile
March 07, 2015, 04:34:28 AM
 #10231

My POW .dat with my coins in it caused the  POS qt to crash before it could load.  Here is what a friend of mine suggested to do which worked:



1. create a shortcut to the POS qt

2. right click the new shortcut and select properties

3. type -salvagewallet at the end TARGET field

Here is an example of what it should look like:
"C:\Users\Ghepetto\Desktop\noble\noblecoin-qt.exe" -salvagewallet

4. click the shortcut and all your coins should be there

/cheers




Thanks for this. Maybe your solution will be easier for some people.
I have added this to FAQ: https://github.com/eagleflies/noblecoin/wiki/FAQ


Glad I could help

--------------------Bagholder Extraordinaire--------------------
joelao95
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1009


Coin of the Magi!


View Profile
March 07, 2015, 05:00:42 AM
 #10232

where the heck would I put this?? I have never had to modify anything to get it to work, kinda wondering why it would not just be updated to include this

*******Quick edit here **********
there are no files I can even open properly in my wallet folder in the appdata/roaming folder with any software that I have, it just has tons of garbage and black blocks that say null in white letters in them everywhere. I really hope this is not going to turn into a project that only programmers will be able to use because that is going to end the coin completely with no where near the support it will require for noble to ever amount to anything.


You're right; basically nothing else needs to be done to get sync work, except firing up the qt wallet; so firstly make sure you're using the right wallet which is downloaded from OP. (my version on mac os shows v2.0.0.0; check it!) The wallet will look for nodes and connect them automatically (might take a few minutes at 1st running).

Secondly, the conf file (sorry, not the coin file as in prior post) should be noblecoin.conf (correct me if the name is incorrect) and is in appdata/roaming/NoblecoinPOS folder. noblecoin.conf is really unnecessary; either way, save nodes in this file and restart your wallet. if noblecoin.conf is not present in appdata/roaming/NoblecoinPOS, create it; make sure the file name is noblecoin.conf but not noblecoin.conf.txt (.txt is usually hidden in win).


  Coin MAGI  . XMG   
Coin Source : Trust Verified    [ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ]
  ♓.NΣTWORK-DΣPΣNDΣNT  RΣWARDING SYSTΣM  ※ 
  ANN THREAD MAGIPAY FAQ FORUM
.CPU Mining   PoS-II   PoM   Unique Block Reward 
morphtrust
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 258
Merit: 250



View Profile WWW
March 07, 2015, 06:04:23 AM
 #10233

never mind what I posted earlier with the paste of the debug,

making the conf file and putting the nodes in it then saving it as "all files" which I know how to do thankfully when using notepad lol solved the issue and it is syncronizing now to get the block chain




thanks Joelao95!

"Violence, is the last refuge of the incompetent."
"Never let your sense of morals prevent you from doing what is right."
eagleflies
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 251


View Profile
March 07, 2015, 08:11:14 AM
 #10234

To stake out a configuration file should I do?

Added this question and answer to the FAQ
https://github.com/eagleflies/noblecoin/wiki/FAQ
eagleflies
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 251


View Profile
March 07, 2015, 08:22:19 AM
 #10235


What you are seeing is the total amount of coin/input that was used to create the POS block. If you click into one of those blocks you will see what Generation + Fees that were the POS reward.

Details for Block #4395

Value Out: 1,000,208.60839707 NOBL

Generation + Fees  106.19839716

So the above block 4395 used 1,000,208.60839707 NOBL and got 106.19839716  as their POS reward.
in this situation reward percent per stake (probable per day) is just 0.01%. Is this real percent?
[/quote]

The assumption "probable per day" is incorrect.

To get better approximation of how many coins are being staked you could try staking for a week/month and after this period checking how many coins were added to your wallet then multiplying it with 52/12. Then dividing by original amount of coins.
eagleflies
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 251


View Profile
March 07, 2015, 08:24:01 AM
 #10236

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.

That's correct. The version shown on splash screen is wrong.

Anyone with basic image editing skills wants to fix the splash image?
james6546
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 690
Merit: 500


View Profile
March 07, 2015, 09:28:47 AM
 #10237

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.

That's correct. The version shown on splash screen is wrong.

Anyone with basic image editing skills wants to fix the splash image?

Maybe we could use some of the leftover community funds for a bounty?
NorrisK
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1736
Merit: 1003



View Profile
March 07, 2015, 09:36:13 AM
 #10238

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.

That's correct. The version shown on splash screen is wrong.

Anyone with basic image editing skills wants to fix the splash image?

What needs to happen to it? I could give it a shot.
Wesiematic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 250



View Profile
March 07, 2015, 10:14:54 AM
 #10239

external miner was working great until I found a block (err.. share):



DEBUG: [3 thread] Found share!
- info about block that was found here,  snipped out--
HTTP resquest failed: The requested URL returned error: 500 Internal Server Error
submit_upstream_work json_rpc_call failed
...retry after 30 seconds


Any idea what's wrong?  Is this just a typical orphaned block or might I have some settings misconfiguration?

I fixed the above,  so no help needed on that.

But I have now another question,  please tell me if I am misunderstanding how stake rewards work -  I remember the Dev estimating in this thread that after the POS switch,  Coin emission should drop from about 7.2 MM NOBL/day under POW,  to about 0.5MM/day under POS-II.   But there seem to be many rapid and huge stake payouts being generated, much much faster than that. 

What's going on?


I tried the external miner, but have the problem, that the miner won't connect.
I set a rpc pass and username in the conf file (is "noblecoin.conf" correct or is it "noblecoinpos.conf"?)
Should the miner exe be in the same directory as the nobleqt?
And how you fixed your issue?




there is always a light at the end of the tunnel...
eagleflies
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 251


View Profile
March 07, 2015, 11:51:55 AM
 #10240

also on the new noble wallet is not getting any connections, and when it fired up (loading it on a machine that has never had noble on it) it said it was loading the 1.1.0.3 version on the splash screen that shows up while the wallet is being installed. any thoughts??

***edit, I just shut it down and restarted it after it was installed and it still shows the same mismatched version number on the start up splash screen, and it still does not connect to anyone at all. so getting it up and running is impossible for me to go salvage my coins that I invested my hash and money into. Please some one message me or something if you know how to fix this.

That's correct. The version shown on splash screen is wrong.

Anyone with basic image editing skills wants to fix the splash image?

What needs to happen to it? I could give it a shot.

Please take the splash image from https://github.com/eagleflies/noblecoin/blob/63b7d71fd00cf0cc4b47cec97ba47e5d15a70e0d/src/qt/res/images/splash.png, update the version number and upload it somewhere.
Pages: « 1 ... 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 [512] 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 ... 615 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!