Bitcoin Forum
December 15, 2017, 03:03:30 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bu hata neyin nesi bilen birisi söylesin yaw. (HATA)  (Read 919 times)
esatceza
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
January 28, 2014, 05:50:53 PM
 #1

Arkadaşlar bende 4 tane 7950 ve 1 tane 5870 var. bunları tek anakartta kullanıcam 1000+1000 power war
ama cg miner a ayarlarını yapıyorum. 4 tane 7950 sıkıntısız çalısıyor.ama 5870 i takıp config ayarlarını ekleyince hata veriyor. işte ayarlarım.

Color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.multipool.us:3352 -u esatceza.1 -p x --thread-concurrency 24000,24000,24000,24000,6144 --lookup-gap 0,0,0,0,0 --gpu-engine 1150,1150,1150,1150,850 --gpu-memclock 1500,1500,1500,1500,1250 --gpu-fan 70,70,70,70,70 --gpu-powertune 10,10,10,10,10 -w 256 -I 20,20,20,20,15 -g 1





░░░░░░░░░░▄▄██████████▄▄▄▄ 
░░░░░░░▄███▀▀░░░░░░░░▀▀▀███▄▄▐██
░░░░░▄██▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀█████
░░░░██▀░░░░░░░▄▄▄▄▄▄▄▄░░░░██████
░░░██▀░░░░░▄██▀▀▀▀▀▀▀▀██▄
░░██▀░░░░██▀░░░░░░░░░░░░▀██
██▌░░░░██░░░░░░░██░░░░░░░██
▐█▌░░░░██░░░░░░████░░░░░░██
██▌░░░██░░░░▐█░░████░░█▌░░░░██
██▌░░░██░░░░██▐████▌██░░░░██░░░░██▌
░░░░░░██░░░░██░▐████▌░██░░░░██░░░░██▌
░░░░░░██░░░░▐██▐█▌▐█▌██▌░░░░██░░░░██▌
░░░░░░░██░░░░▐███▌▐███▌░░░░██░░░░▐██
░░░░░░░░██▄░░░░██░░██░░░░▄██░░░░░██▌
░░░░░░░░░▀█▄░░░░░░░░░░░░▄█▀░░░░░██▀
░░░░░░░░░░░▀██▄▄▄▄▄▄▄▄██▀░░░░░░██▀
░░░░██████░░░░▀▀▀▀▀▀▀▀░░░░░░░▄██▀
░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄██▀
░░░░██▌▀▀███▄▄▄░░░░░░░░▄▄███▀
░░░░░░░░░░░▀▀███████████▀▀
   
|   
1513350210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513350210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513350210
Reply with quote  #2

1513350210
Report to moderator
Once a transaction has 6 confirmations, it is extremely unlikely that an attacker without at least 50% of the network's computation power would be able to reverse it.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513350210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513350210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513350210
Reply with quote  #2

1513350210
Report to moderator
1513350210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513350210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513350210
Reply with quote  #2

1513350210
Report to moderator
1513350210
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513350210

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513350210
Reply with quote  #2

1513350210
Report to moderator
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 279



View Profile
January 28, 2014, 08:59:19 PM
 #2

5. kartı takınca sistem illa onu 5. sırada görecek diye bir durum olmuyor. 5870'i farklı sırada algılıyor sistem muhtemelen, cgminer readme dosyalarına bakın orda gpu haritasını çıkarmak için bilgi vardı. Ya da kısaca şöyle yapın, kartları hiç bir ayar olmadan çalıştırın, cgminer ekranından sırayla gpu settingsten bakın hangisi 5870, zaten clocklardan anlarsınız. Zaten orada yazandan anladığım son taktığınız kartı (5870) sistem GPU 1 olarak görmüş. Yani onun ayarlarını configde ilk virgülden sonra yazacaksınız misal 24000, 5870tcsi , 24000 ... gibi

BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 141


View Profile
January 28, 2014, 09:05:50 PM
 #3

Konuya hakim değilim fakat teorik bilgilerimle ben de bir cevap vermek istiyorum. Diyor ki, senin 1. kartının max buffer boyutu 800 MB ama senin ayarların 1.5 gb için ayarlanmış. Sığmıyor diyor yani. O ekran kartını tek başına mining yaptırmayı denedin mi hiç acaba?
esatceza
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
January 28, 2014, 09:06:07 PM
 #4

5. kartı takınca sistem illa onu 5. sırada görecek diye bir durum olmuyor. 5870'i farklı sırada algılıyor sistem muhtemelen, cgminer readme dosyalarına bakın orda gpu haritasını çıkarmak için bilgi vardı. Ya da kısaca şöyle yapın, kartları hiç bir ayar olmadan çalıştırın, cgminer ekranından sırayla gpu settingsten bakın hangisi 5870, zaten clocklardan anlarsınız. Zaten orada yazandan anladığım son taktığınız kartı (5870) sistem GPU 1 olarak görmüş. Yani onun ayarlarını configde ilk virgülden sonra yazacaksınız misal 24000, 5870tcsi , 24000 ... gibi
yok fan hızlarını test ederek buldum. digerlerini 30 yaptım bi tanesini 90 yaptım. o şekilde buldum. ama bu ne hatası çözemedim.


░░░░░░░░░░▄▄██████████▄▄▄▄ 
░░░░░░░▄███▀▀░░░░░░░░▀▀▀███▄▄▐██
░░░░░▄██▀░░░░░░░░░░░░░░░░░▀█████
░░░░██▀░░░░░░░▄▄▄▄▄▄▄▄░░░░██████
░░░██▀░░░░░▄██▀▀▀▀▀▀▀▀██▄
░░██▀░░░░██▀░░░░░░░░░░░░▀██
██▌░░░░██░░░░░░░██░░░░░░░██
▐█▌░░░░██░░░░░░████░░░░░░██
██▌░░░██░░░░▐█░░████░░█▌░░░░██
██▌░░░██░░░░██▐████▌██░░░░██░░░░██▌
░░░░░░██░░░░██░▐████▌░██░░░░██░░░░██▌
░░░░░░██░░░░▐██▐█▌▐█▌██▌░░░░██░░░░██▌
░░░░░░░██░░░░▐███▌▐███▌░░░░██░░░░▐██
░░░░░░░░██▄░░░░██░░██░░░░▄██░░░░░██▌
░░░░░░░░░▀█▄░░░░░░░░░░░░▄█▀░░░░░██▀
░░░░░░░░░░░▀██▄▄▄▄▄▄▄▄██▀░░░░░░██▀
░░░░██████░░░░▀▀▀▀▀▀▀▀░░░░░░░▄██▀
░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄██▀
░░░░██▌▀▀███▄▄▄░░░░░░░░▄▄███▀
░░░░░░░░░░░▀▀███████████▀▀
   
|   
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 279



View Profile
January 28, 2014, 09:16:46 PM
 #5

fan hızlarını test ederek bulmak bana mantıklı gelmedi , kartların fan aralıklarını tam net bildiğinizden emin misiniz? orda ki ayar diyor ki device 1 için yüksek thread concurrency giriyorsunuz, diğer kartların hepsi aynı olduğuna ve önceden 24000 ile çalıştıklarına göre device 1 - ki gpu 1'i işaret ettiğini düşünüyorum burada - farklı olan kart olması lazım.
diğer olasılık ise bazı durumlarda kartlar 24000 kabul etmiyor önceden etmiş olsalar bile. 5. kart 5870 diye eminseniz 22400,22400,22400,22400,6144 girin.

 6144'ün kart için uygun olduğunu varsayıyorum, bir yerden bakıp yazıyorsanız bu değerde hatalı olabilir.

cevabınız bu olasılıklardan birinden saklı.

BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 141


View Profile
January 28, 2014, 09:20:30 PM
 #6

 --thread-concurrency değerini o kart için düşürmeyi denemelisin. Prelektro arkadaşıma hak veriyorum.
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 279



View Profile
January 28, 2014, 09:27:29 PM
 #7

ayrıca miner çalıştıktan sonra kartların ayarlarını sakladığı scrypttahiti.bin gibi bir dosya yaratıyor. 4 kartlı halde bir bin dosyası yaratmıştır kart önceden. 5. kartı taktıktan sonra  onu sildiniz mi ? Eski bin dosyasından okuma yapıyor olması mümkün.

hiç biri olmazsa thread-concurrencyi silin, dediğim gibi bin dosyasını silin minerı çalıştırın. ( ya da en temizi cgminerı temiz kurulumdan çalıştırın) cgminer zaten bulur tc yi kendisi. oluşturduğu bin dosyasının adına bakarsanız orda tc değeri de gözükür. (bazen miner tc değerlerini bulamıyor ilk açılışta mavi ekran verip makinayı resetleyebiliyor  ya da düşük hash veriyor başta - benim tecrübelerime göre korkulacak birşey yok)

son olarak lookup-gap değeri 0 olarak 5870'lerde nasıl işliyor bilmiyorum - sorun burda da olabilir. minerın kendisinde lookup-gap değeri 2 dir. bunu bir yerden okuyup mu girdiniz?

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!