Bitcoin Forum
October 19, 2019, 11:30:42 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Possible run moonlander 2 and gekkoscience on same pc windows?  (Read 135 times)
MeJustMe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 1


View Profile
September 27, 2019, 05:48:37 AM
 #1

Hi all. I got one question if anyone help out would be great.
Its possible run 2 small usb rigs with the different  devices  ?
In a old pc ( windows 8 ) and 2 well powered usb hubs.
Thanks in advance.
WEEKLY BONUS Unlimited Faucet&Fastest Dice PLINKO DICE CRASH ROULETTE PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1571527842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571527842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571527842
Reply with quote  #2

1571527842
Report to moderator
styleshifter
Member
**
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 13


View Profile WWW
September 27, 2019, 08:56:57 AM
 #2

Hi all. I got one question if anyone help out would be great.
Its possible run 2 small usb rigs with the different  devices  ?
In a old pc ( windows 8 ) and 2 well powered usb hubs.
Thanks in advance.

You can run different mining software and hardware on the same computer.
That's multi tasking  Wink
I'm mining with my GPU and Moonlander 2 on the same PC, no problem.

Latest Miner App - Find the latest mining software for your crypto currencies
https://latest-miner.web.app ------ https://bitcointalk.org/?topic=5073731.0
MeJustMe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 1


View Profile
September 27, 2019, 10:30:51 AM
Last edit: September 27, 2019, 07:38:26 PM by MeJustMe
 #3

You can run different mining software and hardware on the same computer.
That's multi tasking  Wink
I'm mining with my GPU and Moonlander 2 on the same PC, no problem.
[/quote]

Hi styleshifter .
Yes I know that. I am running my gpu rig with moonlanders at same time. But my problem is running moonlander with gekkoscience newpac at same time even using 2 separates hubs  .
I think it's a driver problem between winusb ( gekko) and uart vcp ( moonlander) drivers.
I dont know if they compatible? At least I am not having success.....
MeJustMe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 1


View Profile
September 27, 2019, 07:43:44 PM
 #4

I already try start with one and then start the other and the other way arround also and always got some erros.
If moonlander works gekko dont, the same if gekko works moonlander getting usb inactive...  Huh Huh
When installing drivers for one change all and the other stop working  Cry Cry
Dont know if even possible  Huh Huh
jstefanop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1596
Merit: 1228


View Profile
September 27, 2019, 10:02:54 PM
 #5

I already try start with one and then start the other and the other way arround also and always got some erros.
If moonlander works gekko dont, the same if gekko works moonlander getting usb inactive...  Huh Huh
When installing drivers for one change all and the other stop working  Cry Cry
Dont know if even possible  Huh Huh

You have to specify the COM port for each stick in both software, so they dont mess with each other. If you leave it at the default AUTO scan then the software will scan both sticks while they are running and cause it screw up the first running stick.

Project Apollo: A Pod Miner Designed for the Home https://bitcointalk.org/index.php?topic=4974036
FutureBit Moonlander 2 USB Scrypt Stick Miner: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2125643.0
LTC:LX5vpxrQE4eLRLPobKwZhw2comkKFCh3p4 - BTC:14w9Lea6kdVzspJk8TQRe7qSYu9LhzJJsh
MeJustMe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 1


View Profile
September 28, 2019, 06:10:17 AM
 #6

Quote
You have to specify the COM port for each stick in both software, so they dont mess with each other. If you leave it at the default AUTO scan then the software will scan both sticks while they are running and cause it screw up the first running stick.

Humm ok. But when you mean 'each stick ' you wann say each USB Hub or really all sticks.? Because if that I have some work to do😂😂 ( got 6 of each) .
Thanks for last reply btw
jstefanop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1596
Merit: 1228


View Profile
September 28, 2019, 09:30:32 PM
 #7

Quote
You have to specify the COM port for each stick in both software, so they dont mess with each other. If you leave it at the default AUTO scan then the software will scan both sticks while they are running and cause it screw up the first running stick.

Humm ok. But when you mean 'each stick ' you wann say each USB Hub or really all sticks.? Because if that I have some work to do😂😂 ( got 6 of each) .
Thanks for last reply btw

Yes each stick, its not that complicated, for all Moonlanders you just have to specify the COM port for each one and put all 6 in the start.bat file (ie -S \\.\COM1 -S \\.\COM2 -S \\.\COM3 etc).

Project Apollo: A Pod Miner Designed for the Home https://bitcointalk.org/index.php?topic=4974036
FutureBit Moonlander 2 USB Scrypt Stick Miner: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2125643.0
LTC:LX5vpxrQE4eLRLPobKwZhw2comkKFCh3p4 - BTC:14w9Lea6kdVzspJk8TQRe7qSYu9LhzJJsh
tux1975
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 4


View Profile
September 29, 2019, 06:20:40 AM
 #8

Hello
start the cgminer for the Gekko's with the --usb: x (number of miner) command in the .bat file and later the bfg miner for the MLD 2 ...
that works too ;-)
best regards Jens
kingcolex
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 1213


First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold


View Profile
September 29, 2019, 01:12:59 PM
 #9

Just a heads up though, id suggest getting a little arm based machine for these as the host pc power of a standard desktop will be way more than a raspberry pi hosting them. Unless you're only mining when you use your desktop

MeJustMe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 1


View Profile
October 01, 2019, 01:40:00 PM
 #10

Hello
start the cgminer for the Gekko's with the --usb: x (number of miner) command in the .bat file and later the bfg miner for the MLD 2 ...
that works too ;-)
best regards Jens

So for an example cgminer detects gekko in usb 7 and usb 8. Imagine my bat file:
cgminer.exe -o stratum+tcp://pool.ckpool.org:3333 -u address -p x --suggest-diff 128 --gekko-2pac-freq 150.
Were i put  the -- usb : 7 --usb: 8 command ?
tux1975
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 4


View Profile
October 03, 2019, 08:17:10 AM
 #11

Hello

Pieces of miner  Wink
if you have two then USB: 2,if you have three then usb: 3

cgminer.exe -o stratum+tcp://pool.ckpool.org:3333  --suggest-diff 128 -u address -p x  --usb :2 --gekko-newpac-freq 150 -p x

swogerino
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1026


https://bitcoin.watfordfc.com


View Profile
October 05, 2019, 07:10:36 AM
 #12

Yes you can as long as you have enough Usb ports and enough Cpu power which nowadays all our computers have.

Even on old computers without much usb ports you can use a usb hub extender to power your miners but performance will be reduced.These usb miners don’t offer any profit and are only for tinkering around.

  ▄▄█████▄▄███████▄▄
███████████
     ▀▀███▄
█████████████        ▀██▄
█████████████          ██▄
███████████            ██▄
██▀▀█████▀▀              ██
██                       ██
██                       ██
▀██                     ██▀
▀██                   ██▀
 ▀██▄               ▄██▀
   ▀███▄▄       ▄▄███▀
      ▀▀█████████▀▀
███████   INDUSTRY LEADING CRYPTO SPORTSBOOK   ███████
MULTI
CURRENCY
ONLINE
  CASINO   
DAILY PRICE
BOOSTS
FAST & SECURE
PAYMENTS
█████████████████████████
███████▀▀       ▀▀███████
████▀   ▄ ▀███▀ ▄   ▀████
███  ▄████▄ ▀ ▄████▄  ███
██  ▄ ▀███▀ ▄ ▀███▀ ▄  ██
█  ▄██ ▀▀ ▄███▄ ▀▀ ██▄  █
█  █▀ ▄█ ███████ █▄ ▀█  █
█   ▄███▄ █████ ▄███▄   █
██  ████▀ ▄▄▄▄▄ ▀████  ██
███  ▀ ▄ ▀█████▀ ▄ ▀  ███
████▄  ▀▀▄ ███ ▄▀▀  ▄████
███████▄▄       ▄▄███████
█████████████████████████
█████████████████████████
███████▀▀ █████ ▀▀███████
████▀    ▄█████▄    ▀████
█████▄▄█▀▀ ▄▄▄ ▀▀█▄▄█████
██▀███▀ ▄███▀███▄ ▀███▀██
█   █ ▄██▀     ▀██▄ █   █
█   █ ██         ██ █   █
█   █ ▀██▄▄█ █▄▄██▀ █   █
██▄███▄ ▀██▄▄▄██▀ ▄███▄██
█████▀▀█▄▄ ▀▀▀ ▄▄█▀▀█████
████▄    ▀█████▀    ▄████
███████▄▄ █████ ▄▄███████
█████████████████████████
.
.REGISTER NOW!.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!