kursunkalem
Jr. Member
Activity: 188
Merit: 8
|
|
July 05, 2018, 06:54:43 PM |
|
enflasyonun zirve yapacağının sinyallerini hergün alır olduk zaten zam ve vergi arttırımı haberleriyle birlikte gidişatımız hiç iyiye değil hayrolsun sonumuz
|
|
|
|
ntok
Newbie
Activity: 77
Merit: 0
|
|
July 05, 2018, 08:20:34 PM |
|
İlerde yaşayacağımız zorlukları en iyi tahmin edecek kişilerden birisi kendileri. Ama şuan tedbirler alıp en azından daha az etkilenebileceğimiz çözümler bulabilecek de kendisi, yazdıklarından ve söylemlerinden böyle bir sorumluluk almadığını anlıyorum
|
|
|
|
tommyss
|
|
July 05, 2018, 09:08:57 PM |
|
Adam bunu ekran karsisinda soyleyemiyor iste anca yabanci dilde atilan tweetler. Madem bunu durduramiyorsan cik televizyon karsisina soyle bunu halkina.
|
|
|
|
heidikim
|
|
July 06, 2018, 05:16:45 PM |
|
Söylese ne fayda adam fırtına geliyor çatımız akabilir dikkat edelim filan dedi söylemediklerini bırakmadılar, büyük ihtimalle yeni kabinede de yer almayacak. Keşke liyakat sahibi doğruları her ortamda söyleyebilenler bir yerlere gelebilse
|
|
|
|
BitcoinVSfiat
|
|
July 06, 2018, 05:25:57 PM |
|
Memur maaşlarına zam gelmeden önce o enflasyon düşer, bir hafta sonrasında ise zirveyi görür. Ekonomi bitikken enflasyonun zirve yapacağını ilkokul çocukları bile bilir. Cebindeki paranın eridiğini anlamak için ekonomist olmaya gerek yok.
|
|
|
|
skaynar
Newbie
Activity: 126
|
|
July 06, 2018, 05:40:57 PM |
|
24 Temmuzda tekrar toplantı var ve tekrar faiz yükseltilebilir. Ozaman da enflasyon daha hızlı tırmanmaya başlar. Sanırım 90lı yıllara tekrar dönüyoruz
|
|
|
|
Prott
|
|
July 06, 2018, 05:57:03 PM |
|
Krizin en büyük belirtisi paradan para kazanmaktır.
150 bin lira eğer ayda faizde 3000 lira getirirse yada 150 bine emlak alıp 2000 liraya kiraya verilebilirse kimse iş kurmaz ve iç piyasa daralır daha da durgunlaşır.
90 lı yıllarda bu şekildeydi. Hatta araba fiyatları ev fiyatları ile yarışır hale gelir dolar bazlı olduğu için.
|
|
|
|
jeda2000
|
|
July 06, 2018, 06:27:14 PM |
|
90 lı yıllara geri mi dönüyoruz yoksa, ekmeğin yağın karneyle alındığı gıda ürünlerinin kara borsa olduğu zamanlara mı döneceğiz, kendi çiftiçimizin ürettiği patatesi alamayıp suriyeden gelen patatesim almaya mahkum mu bırakılacağız?
|
|
|
|
pelimies
Member
Activity: 672
Merit: 11
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
|
|
July 06, 2018, 10:48:55 PM |
|
"Enflasyon da birkaç ay içinde zirve yapacak gibi duruyor" Bu sözü ben söylemiyorum yanlış duymadınız, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet şimşek bunu attığı twitte ingilizce olarak ifade etse de, bunu anlayacak ve yorumlayacak insanlar çıkacaktır. Twitter açıklamasının ingilizce metni; Latest PMI print shows that rebalancing is underway. Exports of goods & tourism should remain supportive of economic activity. Hence, current account deficit, ex gold, is likely to have peaked. Inflation is looks set to peak in a couple of months. We’ll strengthen policy mix... https://twitter.com/adamsamson/status/1002456470192050176 … Bağlantı adresi: https://twitter.com/memetsimsek/status/1002535137245003776Tükçesi; “Son PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verisi, yeniden dengelemenin devam ettiğini gösteriyor. Ürünlerin ve turizm ihracatı ekonomik hareketliliğe destek olmaya devam etmeli. Dolayısıyla, mevcut altın dışı cari açığın zirve yapmış olması muhtemel. Enflasyon da birkaç ay içinde zirve yapacak gibi duruyor.” Bu aralar bizim forumda da oldukça popüler olan Sayın Mehmet Şimşek'le ilgili yorumları size bırakıyorum... Zaten çift hanelere çıkıldığını sayın Erdoğan açıklamıştı zirve yapmasına gelirsek iktidar geldiğinden beridirki sürekli düşüyordu daha önceki rakamlar (AKP den önceki) bile zirve yapacak dediği rakamlara ''düşememişti'' yani durum bana göre iyi gibi duruyor...
|
|
|
|
sniper23
Newbie
Activity: 140
|
|
July 07, 2018, 02:58:42 PM |
|
Gerçek enflasyon halktan gizleniyor.
Ben ticaret yaptığımdan biliyorum. Mesela inşaat malzemelerin fiyatı sadece 2016 ile 2017 arası %50'den fazla arttı. Ama enflasyon çok düşük gözüküyordu.
Şuan enflasyon en az %25 , aynı Arjantin gibi. Artık manipule etseler bile yükselişi durduramıyorlar.
|
|
|
|
seninyanda
Newbie
Activity: 70
|
|
July 07, 2018, 06:24:28 PM |
|
Dünya piyasası içimiden geçicekler bu kadar sene boyunca betona yatırım yaparsak olacağı buydu inşallah sonumuz venezula gibi olmaz arkadaşlar , herkese kendi ekonomisini tavsiye ederim yeni enflasyon biraz şiddetli gelebilir.
|
|
|
|
pandacik
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
July 07, 2018, 06:38:43 PM |
|
Koskoca devletin bütçesini bile tek başına birisi yapıyorsa. Yaptırdığı yap-işlet-devretlerin devlete bu kadar yükü olurken Bütün yasaları tek cümlesi ile değiştiriyorken enflasyonun az olması mümkün mü
|
|
|
|
jhontwis
|
|
July 07, 2018, 07:20:13 PM |
|
Enflasyon nasıl zirve yapacak daha anlamıyorum zaten alım güçleri erimiş durumda daha ilerisi resmen batış demek dış borcun açıktan istenmesi gelin bizi kurtarın demek.
|
|
|
|
georgemamat
Member
Activity: 476
Merit: 75
|
|
July 07, 2018, 08:53:38 PM |
|
Enflasyon zaten zirveden daha da yukselirse zirveden düşeriz aşağı marotoryum ilan edilebilir. Resmen stagflasyon yaşanıyor şuan herşey kötü gidiyor.
|
|
|
|
mishelinbtc
Newbie
Activity: 80
|
|
July 08, 2018, 11:58:47 AM |
|
yaptı zaten yapacağını maalsef
|
|
|
|
sgrcn36
Newbie
Activity: 252
|
|
July 10, 2018, 05:07:14 AM |
|
Yeni kurulan kabine çok mükemmel bir kadrodan oluşuyor.ekonominin başına çok tecrübeli bir isim getirildi bundan sonra enflasyonun yükselmesi imkansız görünüyor.
|
|
|
|
jeda2000
|
|
July 10, 2018, 09:06:58 AM |
|
Yeni kurulan kabine çok mükemmel bir kadrodan oluşuyor.ekonominin başına çok tecrübeli bir isim getirildi bundan sonra enflasyonun yükselmesi imkansız görünüyor.
Aynen dostum sana katılıyorum o yüzden zaten döviz şahlandı ve Türk lirası Yaklaşık %4 değer kaybetti, 4,50 lerde olan dolar kuru 4,70 leri geçti. Ekonomi çok emin insanlarda olduğu için yakında kiloyla aldığımız sebzeleri gramla alıp canan karatay diyeti uygulayacağız.
|
|
|
|
sonerbo
|
|
July 10, 2018, 09:16:44 AM |
|
Ne alıyorsunuz bizede aynısından kutu kutu verinde bizde aynı kafaları yaşayalım. Çalışmadan üretmeden sadece vergi ile dönen ekonomimiz tecrübe ile mi düzelecek.
|
|
|
|
Koioss
Member
Activity: 364
Merit: 10
|
|
July 10, 2018, 10:38:31 AM |
|
Bize söylenilen enflasyon oranının gerçek oran olduğuna inanmak mümkün değil ki buna rağmen değer oldukça yüksek. Güzel günler her geçen gün uzaklaşıyor bizden.
|
|
|
|
tatanga54
Newbie
Activity: 238
|
|
July 10, 2018, 02:59:53 PM |
|
Enflasyon bir kaç ay içerisinde zirve yapacağını ben çok düşünmüyorum , fiyat artışları muhakkak olacaktır ve olduda fakat bunu zirve yapacak gibi değerlendirmek kısa zaman içinde mümkün değil ,daha 2019 yılı var asıl ekonomik durum bu yılda belli edecek kendini.
|
|
|
|
|