Vreau să vă propun un subiect care sper să intereseze cāt mai multă lume.
Să īncercăm să "citim" variațiile pieței pe crypto-monede, chiar dacă nu suntem specialiști īn economie (cel puțin eu nu sunt).
De multe ori variația pieței financiare (pānă la urmă și crypto-monedele se integrează aici) este legată de multe aspecte ale vieții de zi cu zi, aspecte pe care le vedem mult mai tīrziu, peste zile, săptămāni, poate chiar ani!
La concret, care ar putea fi cauza căderii BTC (implicit a tuturor celorlalte crypto-monede) - iar ETH a căzut chiar mai rău! - de 5% īn 24 de ore? Și asta după ce prețul (raportat la euro) părea să fie pe o curbă ascendentă.
Părerea mea - nu prea rezonabilă (dar n-am găsit alta pentru moment) este că au īnceput vacanțele (īn special īn vest) și investitorii serioși iau o pauză.
Aș fi interesat să aflu alte păreri, pentru că fiecare dintre noi este interesat de un alt domeniu de activitate și poate a dat din greșeală peste o știre, care poate explica această cădere. Sau poate aveți cunoștințe despre fapte tangente domeniului financiar, dar care influențează piața crypto sau ...
Interesati să filozofăm un pic?
Dupa parerea mea, e ceva normal ceea ce urmarim in ultimul timp (
ma refer la caderea cursului), deoarece, incepind, asa cu o aproximatie, undeva de prin 2011-2012 majoritatea adeptilor erau niste entuziasti care doar investeau in cripto-monede + 2016-2017 am vazut cu totii un boom al proiectelor ICO ude intrau in joc persoane si fizice si juridice si chiar hedge-fonduri cu sume mari, si evident majoritatea proiectelor stringeau sume considerabile (
doar in prima jumatate a anului 2017 investitiile in cripto-monede prin intermediul ICO au ajuns la 3 miliarde usd), indiferent de ideea propusa de proiect, era un trend, era la moda, era perioada cind ramura tehnologiei blockchain se reclama la greu, acum cei ce au depus efort atunci, pur si simplu string roadele acum iesind in fiat, iar, cei care au de gind sa inregistreze profituri noi pe viitor, intra anume acum cu fiat in cripto-moneta pentru ca peste 2-3 sau 5 ani sa stringa roade iarasi, la rindul lor iesind si ei in fiat. Acesta e doar punctul meu de vedere unde logic ma ghidez dupa evenimentele care au avut loc si stirile citite anterior + experienta proprie...