Güneş paneli ile kendi sistemini kuran arkadaşlar mevcut mu ?
Kurduran arkadaş varsa bende ilgileniyorum çünkü yıllık elektrik maliyetim (bu yıl için ) 26 Bin tl gibi oldukça bana göre yüksek bir rakam çıkıyor.Her ay gelen zamlarda tuzu biberi oluyor.
Edit: Az önce ankaradan güneş paneli sistemleri kuran birisiyle detaylı konuştum.
"5 kw güç tüketimim var dedim ethereum madencilik yaptıgımı anlattım.
Bana önerdiği sistem:
1.5m2'den olusan 30 tane solar panel kurmamız gerekli ve 45m2 alan 25 yıl enerji üretimi garantili olan solar panleler
10 yıl garantili 5 kw huawei sinüs inverter.
Bu kurulacak sistemde akü yok, akü olursa sistem maliyeti 2 kat artıyor ve geceleri de sürekli enerji çekeceğimiz için akülerin ömrü çok kısa olacagından gerek yok dedi.
Gündüz güneş panellerinden gece de şebekeden çekersem bu sistem kendini 5 yılda kurtarıyor.
Tüm bunlar dahil ankaradan-antalyaya nakliyat ile 50.000TL anahtar teslim dedi."
Tek sıkıntı rigleri her gün açıp kapatmak ve dolayısıyla hash kaybı ve zaman kaybı olacak ama ona da bir çözüm bulursak benim aklıma bu iş yattı.
Ben madencilik işinden vazgeçsem bile bu sistemi uzun vadede kullanırsam çok daha kaarlı bir yatırım olacağı aşikar.
İlgilenen olursa p.m atsın numarayı vereyim satıcı değilim ama sizde arayın sorun fiyat isteyin belki sizde kurdurusunuz.