Zdravo,
Evo jedne početničke analize. Nadam se da je dovoljno dobra da se nađe u ovoj odabranoj grupi
Slobodno recite šta treba dodati/ispraviti.
| | IME PROJEKTA | | | SOFT CAP | | | HARD CAP | | | BOUNTY IZNOS | | | BOUNTY POČETAK | | | BOUNTY KRAJ | | | LINK | | | AUTOR | | | OCJENA | | |
| | | | | | | | | | |
| | Miracle tele | | | Nema | | | 15.000.000 EUR | | | 500.000 EUR | | | 17.09.2018. | | | 17.11.2018. | | | | | | Bokile | | | 3.8 | | |
Ideja:Za ovaj projekat sam se zainteresovao jer je reč o industriji koja se brzo razvija i ima veliki potencijal - mobilnoj telefoniji. Kompanija Miracle Tele LTD, koja stoji iza ovog projekta je registrovana u Češkoj republici, što mi je dodatno ulilo poverenje.
U suštini, Miracle Tele je virtualni globalni telko operater, a njegova posebnost je što 40% profita ide hodl-erima TELE tokena. Isplata je na svake dve nedelje. Mislim da će zbog ovoga cena tokena u budućnosti lepo da raste, jer ljudi vole projekte koji nude pasive income. Trenutno se na svakih 100 TELE tokena mesečno dobija 1,62 EUR.
Imaju pristupačne cene za međunarodne pozive - 0,2 EUR/min, pri čemu su dolazni pozivi besplatni. Cena internet protoka zavisi od zemlje. Na primer, tarifira se sa 0,02 EUR/Mb u Nemačkoj, 0,007 EUR/Mb u Austriji i 0,009 EUR/Mb u Hrvatskoj.
Cilj im je da do kraja Q1 2019 skupe 30.000 korisnika, a do kraja 2019. godine 100.000 korisnika. Pokrivaju 163 zemlje.
Ekonomija tokena:Ukupan broj TELE tokena je 300.000.000, od čega je na prodaju 150.000.000. Možete ih koristiti da plaćate usluge servisa, ili da ih čuvate i dobijate deo profita. Prva faza (33,6 M TELE tokena) traje do 14.01.2019. a cena je 0,13 EUR. Planirano je da cena u ostalim fazama bude 0,15 EUR, 0,2 EUR, 0,22 EUR i 0,25 EUR. Prodaja traje dok ne prodaju sve tokene. Loša vest je što su do sada prodali samo 1.298.348 tokena, a dobra vest je što su sa prodajom počeli juče, 15.10.2018. Njihova procena je da će prodaja tokena trajati do Q1 2021. godine, što znači da nisu postavili nerealno kratke rokove.
Njihova MVNO mreža radi na Ethereum blockchainu.
Bounty:Imaju i Bounty program kome bih se rado priključio, ali ne mogu pošto sam Newbie
Traje do 17.11.2018. a nagradni fond je 5.000.000 TELE tokena, odnosno 500.000 EUR. Ovde moram reći da je cena TELE tokena malo zbunjujuća. Zvanična cena je 0,1 EUR (tako su računali i bounty fond), ali ih prodaju po 0,13 EUR.
Tim:LinkedIn profili izgledaju realno. Šef razvoja je ranije radio za Cisco, Ericsson, Alcatel i Whatsapp, a devojka koja je Office manager je ranije radila u Microsoftu, pa mi liči da je reč o ozbiljnoj ekipi.
Utisak:Veoma lepo urađen sajt, doduše sa par elemenata koji vuku na dečije
Na Telegramu imaju 15k članova.
Zaključak:Nemam dovoljno iskustva da bih sa sigurnošću procenio koliko će projekat biti uspešan, ali verujem da ima veliki potencijal. Ja sam se prilično zagrejao, pa bih mu dao ocenu 3.8 (i to zato što sam početnik pa da ne preteram, ali ga ja interno u svojoj glavi cenim na 4), pre svega zbog pristupačnih cena poziva u roamingu (doduše, možda su vama u EU pozivi u već povoljni) i zato što 40% profita ide vlasnicima tokena.
Linkovi:
Miracle Tele sajtBOUNTYTelegramFacebook profil office managera. Kad kliknete biće vam jasno zašto sam stavio link