Bitcoin Forum
October 18, 2018, 01:08:23 PM *
News: Make sure you are not using versions of Bitcoin Core other than 0.17.0 [Torrent], 0.16.3, 0.15.2, or 0.14.3. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin Core Herhangi bir adres balance kontrolü nasıl yapılır?  (Read 89 times)
mdikmetas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 117



View Profile
August 28, 2018, 06:30:22 PM
 #1

local bir explorer kurmak istiyorum ancak bazı sorunlarla karşılaştım zorunlu olarak çoğu kaynak linux üzerinde çalışmamı istiyor ancak ben direk bitcoin cli üzerinden işlem yapmak istiyorum

rpc ile erişimim bitcoin core a var ancak getbalance deyip adresteki  balance durumunu görmek istediğimde sürekli 0 göstermekte birkaç yerde  bitcoin core config dosyasına -txindex 1 eklediğimde görebileceğimi söylüyordu bende ekledim ve reindex yaptı uzun da sürdü sonradan balance kontrülü yapmayı denediğimde adreste miktar olduğu halde 0.000 gösteriyor bu sorunun çözümünü bulamadım

block explorerlar full node olarak bağlı ee bendede full node bağlı ben neden bunu başaramadım

ether tarafında sorun yok ancak btc tarafında yapamadım.

1539868103
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539868103

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539868103
Reply with quote  #2

1539868103
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1539868103
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539868103

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539868103
Reply with quote  #2

1539868103
Report to moderator
1539868103
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539868103

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539868103
Reply with quote  #2

1539868103
Report to moderator
burakkeceli
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 5


View Profile
August 28, 2018, 08:51:36 PM
 #2

Bitcoin' de "balance" diye bir kavram yoktur, UTXO (Unspent Transaction Output) vardır. Bakiye "UTXO" ların toplamıdır. O yüzden UTXO komutuna bir bak. Ethereum ve ethereum türevi zincirlerde ise "Account" yapısı vardır o yüzden her adrese bağlı "balance" kavramından söz edebiliriz.
mhanbostanci
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 1083


Market Integration Platform


View Profile WWW
August 28, 2018, 10:38:08 PM
 #3

Bitcoin' de "balance" diye bir kavram yoktur, UTXO (Unspent Transaction Output) vardır. Bakiye "UTXO" ların toplamıdır. O yüzden UTXO komutuna bir bak. Ethereum ve ethereum türevi zincirlerde ise "Account" yapısı vardır o yüzden her adrese bağlı "balance" kavramından söz edebiliriz.


Bunun gözünüzle görerek anlamanız için şunu yapabilirsiniz.
wallet.dat dosyası dururken chain datasını silip wallet i başlatın.
Başta cüzdan boş görünecektir. sonra chain datası yüklendikçe bakiyenin değişimi göreceksiniz.
blockchain verisinin tamamı indirildikten sonra final bakiye görünür.

           ▄▄█████████▄▄                         ▄█▄                ▀██████▄                   ▄██████▀
        ▄█████████████████▄▄                    ▄███▄                 ▀██████▄               ▄██████▀
         ▀███████████████████▄                 ▄█████▄                  ▀██████             ██████▀
           █▀▀       ▀▀████████▄              ▄███████▄                   ██████▄         ▄██████
  ▄█▄                    ▀██████▄            ▄█████████▄                   ▀██████▄     ▄██████▀
 ▄████▄                    ▀█████▄          ▄███████████▄                    ███████▄ ▄███████
▄█████▀                     ▀█████▄        ▄██████▀██████▄                     █████▀▀▀█████▀
██████                       ██████       ▄██████   ██████▄                     ▀█▀     ▀█▀
██████                       ██████      ▄██████     ██████▄                     █       █
██████                       ██████     ▄██████       ██████▄                   ▄█▄     ▄█▄
▀██████▄                    ▄█████▀    ▄██████         ██████▄                ▄█████▄▄▄█████▄
 ▀██████▄                  ▄█████▀    ▄██████                                ███████▀ ▀███████
  ▀██████▄               ▄██████▀    ▄██████                               ▄██████▀     ▀██████▄
   ▀████████▄▄       ▄▄████████▀    ▄██████                               ▄██████         ██████▄
     ▀███████████████████████▀     ▄██████                 ██████▄      ▄██████▀           ▀██████▄
       ▀▀█████████████████▀▀      ▄██████                   ██████▄   ▄██████▀               ▀██████▄
           ▀▀█████████▀▀         ▄██████                     ██████▄▄██████▀                   ▀██████▄
  O HOLD YOUR
OWN KEYS!
  O   O [SUCCESS  
RAISE
.US$18mil+.]
realpseudozach
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 5


View Profile
August 30, 2018, 08:26:18 PM
 #4

öncelikle yine de herhangi bir block explorer websitesinden o adresin balansına bir bak. ondan sonra bitcoin-cli help yapmışsındır ama iyi incele.
txindex'in konuyla alakası olmaması lazım. hangi bitcoin core versiyonunu kullanıyorsun?
mugt
Member
**
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 16


View Profile
August 31, 2018, 08:20:03 AM
 #5

diğer konuda yazdığım gibi.
Code:
bitcoin-qt.exe -datadir=E:\Bitcoin -server -rest -rpcuser=mugt -rpcpassword=123456 -rpcport=8332 -rpcallowip=127.0.0.1 -txindex=1

şeklinde başlatın. tekrar tarayacak sonra bu (https://bitcointalk.org/index.php?topic=267618.0) konudaki mesajları okuyun. örnek direkt dat dosyasından okuyan uygulamalarıda göreceksiniz. veya mysql gibi kullanımı basit bir veritabanı sistemine kullanılmış adresleri gireceksiniz. işlemleride tarayarak tek tek kayıtları oluşturup. hesaba gönderilen değer ve çıkan değerleri toplayıp, çıkaran bir view ile bakabilirsiniz.  yada blockchain.info gibi arayüzlü bir sistem istiyorsanız. php ile yazılmış bu sistemi kullanabilirsiniz : https://bitcointalk.org/index.php?topic=686177.0

diğer yol blockchain.info api'si. belirli bir süreden sonra yanıt vermiyor. tek seferde çoklu sorgulama ile adedi artırabilirsiniz.
mdikmetas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 117



View Profile
August 31, 2018, 05:09:35 PM
 #6

bu akşam çok kötüyüm hocam bu bilgi için teşekkür ederim aslında txindex i yaptım taramaları bitirdi gene balance göstermiyor şaşırdım kaldım. yarın deneyeceğim dediklerinizi tekrardan

mdikmetas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 117



View Profile
September 07, 2018, 12:43:18 PM
 #7

sanırım benim btc core da bir sorun var getbalance dediğimde dediğin şekilde başlatsam bile sonuç 0.00 görünmekte. enteresan.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!