faizi bu kadar sevmek savunmak hiç akıl karı değil. faizlerin düşmesi tüm ülke için hayırlı olacak. Boşuna bastırmıyor devletimiz faizleri düşürmek için. çünkü ekonomideki rantçı dış mihraklar, faiz lobileriyle yapmadıkları ali cengiz oyunu, kurmadıkları tuzak bırakmadılar. Ama ALLAH (cc.) oyunları bozandır. Al işte bu gün haber geldi ziraat bankası yerli ve milli bir hamle yapıp kuvvetiyle konutta faizleri düşürmüş millet başını sokacak evi daha az faizle alabilsin diye. böyle böyle ufak ufak düşecek.
ülkemizde faizi neden arttırdılar biliyormusun dolar girişi olsun diye yurt dışından ne kadar para gelirse o kadar doları bastırmak istediler ancak sen herhangi bir çözüm üretmeden kasandaki parayı sürekli piyasaya sokarak doların düşmesini sağladın dedin ki ben faizi de düşüreceğim. laps diye düşürdün şimdi yabancı yatırımcı için bu işin en ufak bir karı kalmadı. adamlar parasını çekmeye başladığın zaman senin olmayan dolarları zaten saldın piyasaya hah işte ozaman sıçar senin planın. ozaman ne olur piyasadan tekrar dolar toplamak zorunda kalırsın senin o düşürdüğün dolar bir kaç günde elinde patlar.
aradaki değer kaybından kim zarar görecek sen ben vatandaş.
faiz düştüde senin benim dolarla satın aldığımız doğal gaza neden zam yaz yaz geliyor sanıyorsun. çünki ekonomistler ve devlet doların gelecek yılki miktarının en az 6 ve üzeri olacağını biliyor.
şimdi doğal gaz arttı ülkemiz doğal gazı elektriğe çeviren santrallerle dolu. sana haşırt diye elektrik zammı da girdi mi.
elektrik ve doğal gazın zam geldiği bir yerde ülkedeki herşeye zam gelir. yani ülke dünki zamla işin doğru gitmediğini görmesi gerekiyor du ama nerde o göz. ee şimdi faiz düşmesi işe yarayacak mı sizce?
Yada soruyorum merkez bankasından %2,30 le aldığın faizleri kim %0,99 dan ev kredisi verir bu bankalar zararına mı iş yapıyor yapıyorsa bu zarar kimindir? kimden çıkacaktır tabi ki bizden. neden özel bankalar faizi düşüremiyor du?
bir başka sorunda merkez bankası devlet kontrolünden olabildiğince uzak olması gerekmekteydi çünki piyasaya göre hareketler etmesi gerekirdi öyle ben faizi düşür dedim düşürmedi dediğin an yabancı yatırımcı korkup kaçar.
ben her zaman derim bu hareketler zengini değil fakiri öldürür..
soruyorum soru basit bir ülkede ülke gelirine ciddi faydası olan işletme sahipleri neden yurt dışından vatandaşlık alır 2019 yılında.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sabanci-ailesi-malta-vatandasligina-gecti-2970560/