Bitcoin Forum
November 15, 2019, 03:16:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
Author Topic: GekkoScience NewPac / Terminus R606 (BM1387) Official Support Thread  (Read 39015 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic. (1 post by 1 user deleted.)
419mining
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 158
Merit: 64

https://www.419mining.com


View Profile WWW
August 15, 2019, 08:57:33 PM
Last edit: August 16, 2019, 04:02:55 AM by frodocooper
 #1041

No one any advice on which OS runs the best with the CGminer and OrangePi (RaspberryPi)?

for RaspberryPI's we run Rasbian, a flavor of Debian specifically written for the pi's. We dont have any test of OrangePi's or examples. Your work if you can get it going would be invaluable.

When you run cgminer, are you supplying any command line parameters or just running it as "./cgminer"?

*** Checkout the latest in GekkoScience Tech  - Order NOW: use 'Gekkoship' coupon for free US shipping***
1573830977
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573830977

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573830977
Reply with quote  #2

1573830977
Report to moderator
1573830977
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573830977

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573830977
Reply with quote  #2

1573830977
Report to moderator
1573830977
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573830977

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573830977
Reply with quote  #2

1573830977
Report to moderator
The Bitcoin Forum is turning 10 years old! Join the community in sharing and exploring the notable posts made over the years.
1573830977
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1573830977

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1573830977
Reply with quote  #2

1573830977
Report to moderator
bluudz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100

Why so serious?


View Profile WWW
August 15, 2019, 11:41:31 PM
Last edit: August 16, 2019, 04:03:22 AM by frodocooper
 #1042

... When you run cgminer, are you supplying any command line parameters or just running it as "./cgminer"?

I did supply the -o -u -p, the miner is starting with version showed up, but then it stops without any error. Is there a log where I could find what caused it to crash?
419mining
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 158
Merit: 64

https://www.419mining.com


View Profile WWW
August 16, 2019, 12:46:27 AM
Last edit: August 16, 2019, 04:04:21 AM by frodocooper
Merited by frodocooper (2)
 #1043

try running

Code:
./cgminer -D --verbose 2>logfile.txt

it will ask you for a url, username and password inside the program. and log all errors to logfile.txt.

for the url, only enter the XXX portion from stratum+tcp://XXX

*** Checkout the latest in GekkoScience Tech  - Order NOW: use 'Gekkoship' coupon for free US shipping***
bluudz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100

Why so serious?


View Profile WWW
August 16, 2019, 03:14:51 AM
Last edit: August 16, 2019, 04:04:48 AM by frodocooper
 #1044

I have installed Armbian with the newest kernel. Unfortunately the network card does not work there with OrangePi Pc, but its ok with usb network adapter. All the dependencies and Cgminer are working correctly.

Here is the link for Armbian newest version I'm using: https://www.armbian.com/orange-pi-plus-2e/#kernels-archive
But you will need usb > lan or wifi adapter.

Anyone could advice me, how to make cgminer to start after boot and always run in the ubuntu?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 16, 2019, 09:48:36 AM
 #1045

I got my Pi 4 up and running last night after getting a new microSD card and copying the new software to it.

My batch one R606 is stable at 725Mhz on power level 6 getting 956Ghs.
My batch 2 unit is at 750Mhz on power level 5 hashing at 1.005Ths.

This about the same performance I was getting with my laptop running Ubuntu 18.04.  So the Pi 4 seems like a great way to go.  If your a newbie to Pi's I would recommend getting a kit with a preloaded SD card and case with a fan.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
bluudz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100

Why so serious?


View Profile WWW
August 16, 2019, 10:40:18 AM
 #1046

I got my Pi 4 up and running last night after getting a new microSD card and copying the new software to it.

My batch one R606 is stable at 725Mhz on power level 6 getting 956Ghs.
My batch 2 unit is at 750Mhz on power level 5 hashing at 1.005Ths.

This about the same performance I was getting with my laptop running Ubuntu 18.04.  So the Pi 4 seems like a great way to go.  If your a newbie to Pi's I would recommend getting a kit with a preloaded SD card and case with a fan.

How much power does the R606 take?
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 16, 2019, 10:45:36 AM
 #1047

How much power does the R606 take?

My two R606's, at just under 2Ths, take 198Watts.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
nuanicaj
Member
**
Offline Offline

Activity: 172
Merit: 12


View Profile
August 17, 2019, 02:24:02 PM
Last edit: August 19, 2019, 12:22:07 AM by frodocooper
 #1048

My two can't do more then 550mhz doing 1.5 Th.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 17, 2019, 05:37:03 PM
Last edit: August 19, 2019, 12:22:21 AM by frodocooper
 #1049

I just started using a Pi 4.  On the Pi 3 the best they would do was between 1.6 and 1.7 Ths, but at 160 watts.  I was able to get 2Ths on my gaming laptop running Ubuntu 18.04.  What your using for the controller seems to make a big difference.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
nuanicaj
Member
**
Offline Offline

Activity: 172
Merit: 12


View Profile
August 17, 2019, 05:55:44 PM
Last edit: August 19, 2019, 12:22:35 AM by frodocooper
 #1050

are you manually setting the mhz.  I let it auto tune they both got to 550mhz. That is on setting 6.  Using Pi 4 with 4GB.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 17, 2019, 08:34:17 PM
 #1051

are you manually setting the mhz.  I let it auto tune they both got to 550mhz. That is on setting 6.  Using Pi 4 with 4GB.

I'm not sure what you mean by "manually setting the mhz"?

I use the command line option "--gekko-r606-freq 750" to set the frequency.  My batch 2 unit is capable of 750 Mhz on power level 5 and my batch one unit autotunes to 725Mhz or so power level 6.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
mstrozier
Member
**
Offline Offline

Activity: 96
Merit: 139


View Profile
August 18, 2019, 12:14:23 AM
Last edit: August 19, 2019, 12:22:56 AM by frodocooper
 #1052

are you manually setting the mhz.  I let it auto tune they both got to 550mhz. That is on setting 6.  Using Pi 4 with 4GB.

Like os2sam said, I do the same, set to 700 or 750 and the program will detune the freq if needed.   I have mine set on volt 4 at 625 Mhz.  I originally tested on volt 6 at 750 and it ran stable without issue.  I've since reduced the voltage and lowered the freq to 625 Mhz and it's getting an average of 835.1 Gh/s on one r606.
Yarricc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
August 19, 2019, 03:12:24 AM
Last edit: August 20, 2019, 02:37:41 AM by frodocooper
 #1053

i run 6 newpac's on GS hub @650 Mhz (autotune, so some are bit lower) no problem at all. I think u are having a power problem, try a more heavier PS with at least 10A
you should run a R306 per port, dont stack em on a hub or you will get a bottleneck, but maybe when u use an GS hub you can stack
As far as i can see your MB should be ok, when running linux on it you should be even more ok
Limiting factors: as far as i know usb-port, but you got a lot of them, so that should be ok

What voltage settings are you running? Do I need to up vcore to go over 200mhz
4 Newpacs, powered hub with a single cooling artic breeze fan.
K21000
Member
**
Offline Offline

Activity: 69
Merit: 11


View Profile
August 19, 2019, 09:19:42 AM
 #1054

How do I get the R606 to run beyond 550 mhz? Even though I specify a target frequency of 600 mhz it refuses to go past 550 mhz. I have a 120 watt power supply so that is definitely not the issue.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 19, 2019, 09:34:23 AM
 #1055

How do I get the R606 to run beyond 550 mhz? Even though I specify a target frequency of 600 mhz it refuses to go past 550 mhz. I have a 120 watt power supply so that is definitely not the issue.

Show us your command line.  What are you using for a controller?  What power level are you using?

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
K21000
Member
**
Offline Offline

Activity: 69
Merit: 11


View Profile
August 19, 2019, 12:41:37 PM
Last edit: August 20, 2019, 02:38:31 AM by frodocooper
 #1056

My command line is:

Code:
cgminer --gekko-r606-freq 600

I am using a MacBook running Mac OS 10.13 as the controller.

The power supply is 120 watts. 12V 10A.

I am currently getting a stable 740 Gh/s mining on slush.

nuanicaj
Member
**
Offline Offline

Activity: 172
Merit: 12


View Profile
August 19, 2019, 02:26:18 PM
Last edit: August 20, 2019, 02:39:39 AM by frodocooper
 #1057

Why is it that T = 550  I can't seem to get it past 550.

What can be done I have it on 6 and tried the manual 600mhz it does not do it.

I am using a server power supply with breakout board that is on 220v.  My controller is Pi 4.

Thanks
ClaytonBigsby
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 1


View Profile
August 19, 2019, 04:42:14 PM
 #1058

I’m using a cheap windows 10 notebook and was having issues too. I plugged the r606 directly to my notebook and my WiFi/Bluetooth would shut off lol. Bought a gekko usb hub and problems solved.

Also, I tested a notebook cooler on the spare usb (notebook) and my hash went from 1ths to 300ghs.
Plugged the cooler to the gekko science hub and it’s back to 1ths. The usb hub solved all my issues.
os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2800
Merit: 1022


Think for yourself


View Profile
August 19, 2019, 10:12:19 PM
Last edit: August 20, 2019, 02:41:16 AM by frodocooper
 #1059

[...]

When I was using my Win7 desktop and then laptop my performance was very poor.  So, I would recommend trying on a PC running Ubuntu 18.04 to verify proper operation.  I have no idea what unknown variables MACos brings to the table.

I also have Ubuntu 18.04 on my laptop and they ran perfectly on that OS.

Why is it that T = 550  I can't seem to get it past 550...

On your Pi 4 are you plugging your miner into the USB 3.0 Ports or 2.0 Ports?  Are you plugging directly into the Pi 4 or are you using a Hub?  Do you have other USB devices plugged in?

I'm plugging my R606's directly into the USB 2.0 Ports.  Also my Pi 4 won't boot when the miners are plugged in so I have to boot it then plug in the miners.  I don't get a warm fuzzy feeling about that, but I just discovered that behavior.

Edit: I just did a test with the USB 3.0 ports and got about the same performance as the 2.0.  The unit that previously tuned to 725Mhz did 718Mzh this time but the one running 750 is still doing 750.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
nuanicaj
Member
**
Offline Offline

Activity: 172
Merit: 12


View Profile
August 20, 2019, 02:17:40 PM
Last edit: August 20, 2019, 11:34:29 PM by frodocooper
 #1060

USB3 ports. I have to shut down the units for PI4 to reboot also.

funny how that works when they are connected to PI4.
Pages: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!