@cryptofrka, jesi bio budan noćas čekajući daily close? Vidim da je otišlo iznad $9200 koje si spominjao kao resistance. Sad bi to trebao biti support, zar ne?
Nisam, ajde da napravimo i tu analizu sad kad imamo breakout. Posebnu pažnju ovog puta obratite na W1 i 1H charteve, W1 zato da vidite kako je moj inicijalni weekly plan odradio svoje bez obzira na niz daily resistancea a 1H da vidite kako savršeno funkcionira retest inicijalnog breakouta.
Ajmo redom..
W1Iz ovog se vidi kako 7630 breakout zapravo nema nikakav weekly resistance do zone ~9500. 9500 je ključna weekly zona, probijanje nje nas vrlo vjerojatno gura do ~11500.
Support je ponovno inicijalni breakout, zona 7600, trenutno ipak puno realnija idealna buy zona od nedosanjanih 5500-6000$. Povratak u zonu 6k bi bio 40% drop, ne vjerujem u to pred halving - čak ni kao posljednji shakeout. Ako se vratimo do zone 7600, tu ću napraviti većinu kupovanja.
D1Isprekidano su weekly zone, pune linije su konkretni supporti. 9100-9200 je bio local top, bilo ga je bitno probiti ali sad kao support zona mi nije nešto što bih bio spreman posebno braniti. Tu sad imamo puno nekakvih ne pretjerano jakih supporta, imamo 9100 pa 8800 pa 8500, 8200.. Ništa od toga mi samo kao horizontalni support ne ulijeva povjerenje i mislim da će tu biti dosta kockanja i nagađanja - ne želim igrati te slabe zone u nadi da ću pogoditi. Međutim, igrati ću zonu 8800 a kasnije objasnim i zašto.
4HTu sam označio zašto sam smatrao da je bitno ići preko 9100. Neprobijanje zone 9100 na neki bi način prikazalo
double top pattern koji je bearish reversal pattern i koji prikazuje neuspjeli pokušaj probijanja local top formacije. Često reakcije na double topu budu impulzivne, ili probijanjem i daljnjim rastom ili naglim padom cijene. Sama zona 9100 sad kao nekakav support mi je poluinteresantna, trenutno sam više fokusiran na rast i na reakciju na ~9500.
1HE sad, ovo je školski primjer idealnog retesta nakon breakouta. Sve će vam biti jasno iz same slike, da sam bio budan odigrao bih ovo s uskim stopom. Taj 1h close mora izdržati, ako izdrži to je bullish znak. Na istoj slici vidite i fakeout od jučer popodne a ovaj retest ne može biti ljepši. Točno na support zonu, ogroman skok nakon toga. Ovo je primjer za na ploču i drago mi je da na jednom ovakvom mogu prikazati kako idealan trade izgleda. Ovo bi bio taj trade ali jbg - spavao sam
ZaključakTrenutno smo bullish, na zoni 9500-9600 određuje se daljnji smjer. 7600 je idealan retest support, long term bearish bili bi tek ispod 6500 jer bi se formirao lower low. Vjerujem u zonu 7600, vjerujem i u probijanje 9600 zbog patterna kojeg ću vam sada prikazati.
Znači, kupujem 7600 sa svim kapitalom kojeg sam stavio sa strane za kripto ako dođemo do tamo, shortam 9600 kao trade ideju s manjim dijelom kapitala, kupujem daily close iznad 9600 s 30% raspoloživih fiat sredstava s kojima bih izašao na eventualnih 11500 - čisto trade za fiat zaradu.
Kupujem i eventualnih 8800 s jako uskim stop lossom, zbog već spomenutog patterna.
E sad, breakout pattern. Zove se
cup and handle i označava bullish continuation. Na daily chartu formiran je zaista školski rounded bottom (rounded bottom kao pattern zapravo samo označava niz lower lows pa local bottom pa niz higher lows što je bullish samo po sebi i jedan od najčišćih reversal znakova). Znam da do sad nisam crtao patterne a tu sam prikazao dva - pattern se zapravo svede na iste TA zone horizontala - 8800 je i horizontalni support. Kad su patterni čisti obratim pažnju i na njih a ovaj cup and handle će vidjeti svaki trader. Što ih više vidi, više će ih braniti tu zonu - ja ću biti među njima.
Kao i uvijek, ništa od ovog nije savjet
Nitko ne zna što će biti, ovo je samo prikaz onoga što je meni izgledno. Pa ono - sretno nam bilo