Danas čitam o jednoj novoj vrsti scama za kojeg se ne sjećam da smo ga prije spominjali ovdje. Evo o čemu se radi.
Naprave YouTube tutorial gdje objašnjavaju korak po korak kako napraviti crypto trading bot sa Claude AI. Daju kod kojeg trebaju kopirati i objasne kako deponovati novac. Međutim, to uopšte nije bot za trgovanje. Bot je napravljen da isprazni ljudima novčanike i pošalje kripto prevarantima. Spominje se preko 200 walleta koji su na ovaj način ispražnjeni i iznosu od preko 270 ETH. Ne znam o kojem vremenskom periodu je riječ. U ovoj vrsti prevare žrtve samo naprave alat koji im potom ukrade novac.
Uvijek treba biti pažljiv i nikada preuzimati nepoznate skripte i alate od nepoznatih osoba sa interneta jer ne možete znati koja je istinska namjera ljudi.
https://x.com/wyckoffweb/status/2101671671727898870Ovo je baš "dobar" scam. Natjeraju te da sam napišeš kod kojim im daješ lovu, genijalno.
Samo pokazuje koliko ljudi malo kuže šta rade u kriptu. Ne bi se čudio da se funkcija unutar skripte zove "send me the money sucker"

Možda se varam i super je dobro skrivena ali u današnje vrijeme AI, ne provući kroz neki takav alat je samo po sebi grijeh ako već sam ne razumiješ šta se događa.