Bitcoin Forum
September 22, 2026, 04:55:00 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49]
  Print  
Author Topic: SCAM upozorenja Zbirni topic  (Read 16437 times)
Pmalek
Legendary
*

Activity: 3626
Merit: 9554

View Profile
September 21, 2026, 04:08:36 PM
Merited by Trofo (1), Rikafip (1)

Danas čitam o jednoj novoj vrsti scama za kojeg se ne sjećam da smo ga prije spominjali ovdje. Evo o čemu se radi.

Naprave YouTube tutorial gdje objašnjavaju korak po korak kako napraviti crypto trading bot sa Claude AI. Daju kod kojeg trebaju kopirati i objasne kako deponovati novac. Međutim, to uopšte nije bot za trgovanje. Bot je napravljen da isprazni ljudima novčanike i pošalje kripto prevarantima. Spominje se preko 200 walleta koji su na ovaj način ispražnjeni i iznosu od preko 270 ETH. Ne znam o kojem vremenskom periodu je riječ. U ovoj vrsti prevare žrtve samo naprave alat koji im potom ukrade novac.

Uvijek treba biti pažljiv i nikada preuzimati nepoznate skripte i alate od nepoznatih osoba sa interneta jer ne možete znati koja je istinska namjera ljudi.

https://x.com/wyckoffweb/status/2101671671727898870

▄▄███████████████████▄▄
▄███████████████████████▄
████████████████████████
█████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
████████████████████████
████████████████▀▀███████
▀███████████████████████▀
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
███████████████████████████
█████████▌██▀████████████
███████████████████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
▀█████████████████████▀██
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Trofo
Legendary
*

Activity: 3346
Merit: 3944

Money is broken, use BTC!

View Profile
September 21, 2026, 05:23:22 PM

Danas čitam o jednoj novoj vrsti scama za kojeg se ne sjećam da smo ga prije spominjali ovdje. Evo o čemu se radi.

Naprave YouTube tutorial gdje objašnjavaju korak po korak kako napraviti crypto trading bot sa Claude AI. Daju kod kojeg trebaju kopirati i objasne kako deponovati novac. Međutim, to uopšte nije bot za trgovanje. Bot je napravljen da isprazni ljudima novčanike i pošalje kripto prevarantima. Spominje se preko 200 walleta koji su na ovaj način ispražnjeni i iznosu od preko 270 ETH. Ne znam o kojem vremenskom periodu je riječ. U ovoj vrsti prevare žrtve samo naprave alat koji im potom ukrade novac.

Uvijek treba biti pažljiv i nikada preuzimati nepoznate skripte i alate od nepoznatih osoba sa interneta jer ne možete znati koja je istinska namjera ljudi.

Ovo je baš "dobar" scam. Natjeraju te da sam napišeš kod kojim im daješ lovu, genijalno.

Samo pokazuje koliko ljudi malo kuže šta rade u kriptu. Ne bi se čudio da se funkcija unutar skripte zove "send me the money sucker"  Grin Možda se varam i super je dobro skrivena ali u današnje vrijeme AI, ne provući kroz neki takav alat je samo po sebi grijeh ako već sam ne razumiješ šta se događa.

ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2394
Merit: 1426

#kycfree 🗽

View Profile WWW
September 21, 2026, 07:17:22 PM

Da je barem rijec o nekom poznatom "kripto influenceru" onda bi mi bilo barem jasnije zasto ljudi imaju povjerenja za kopirati kod i pokrenuti ga na racunalu. Ali pretpostavljam da je ovdje rijec o nekom nepoznatom kanalu, sa mozda 2-3 videa generiranih pomocu AI. Tesko mi je shvatiti da netko to ima toliko sredstava koze popusiti takvu foru.

A od strane scammera dosta lukavo, koristeci cisti kod izbjegnu antivirus pa mogu prakticki napisati bilo sto nijedan zastitni program nece reagirati.

▄███████████████████████▄
███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████
▀███████████████████████▀

MoBit 
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
 NO   LOGS

LOW  FEES

PGP  GUARANTEE
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
examplens
Legendary
*

Activity: 4144
Merit: 5000

View Profile WWW
September 21, 2026, 07:53:00 PM

Da je barem rijec o nekom poznatom "kripto influenceru" onda bi mi bilo barem jasnije zasto ljudi imaju povjerenja za kopirati kod i pokrenuti ga na racunalu. Ali pretpostavljam da je ovdje rijec o nekom nepoznatom kanalu, sa mozda 2-3 videa generiranih pomocu AI. Tesko mi je shvatiti da netko to ima toliko sredstava koze popusiti takvu foru.

A od strane scammera dosta lukavo, koristeci cisti kod izbjegnu antivirus pa mogu prakticki napisati bilo sto nijedan zastitni program nece reagirati.
Pre par dana sam na Reddit citao ispovest jednog developera, koji je dobio ponudu za posao na crypto projektu. Jedan od uslova tokom intervjua je bio da preuzme aplikaciju sa njihovog GitHub repo i da pokrene, ali mora bas u u Cursor-u. malo analizira i na osnovu toga ce i oni utvrditi da li je on prava osoba za njih.
Sve je kulminiralo kada je ovaj odbio da bilo sta klonira na svom racunaru, vec je otvorio u browseru. Klasicno skamersko ubedjivanje da bas mora na njegov nacin.

▄▄████████████████████▄▄
▄███████▀▀██████▀▀███████▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██▄▄█████████████▄▄██████
██▀▀██████████████████▄▄██
██████▀▀██████████████▀▀██
██████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀███████▄▄██████▄▄███████▀
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
█████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀
▄██▀▄██
█████▀▀
███████
████████
▀██▄████
▄████▄▄
▄█████▀███
▄█████▀████
█████▀███████
▀██▀█████████
|..BTC......XMR...
..USDT.....LTC...
....Fees  0.8%.....
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49]
  Print  

Jump to: