bu arada telegram bir nevi dark market gibi bir yer. şifreli mesajlaşma olduğu için takip edilemiyor. teröristler, illegal iş yapanlar vs bu uygulamayı kullanıyor.
yani coinin şimdiden kullanım alanı zaten var.
Ben bu sebepten ötürü bir ihtimal de olsa, Telegram tokenin (ya da coin her neyse) gizlilik odaklı bir para olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Telegram her alanda merkeziyetsizlik konusunda iyi entegre olmuş bir platform. Telegram kendisi istese bile 2 kişinin mesajlaşmasını okuyamıyor. Yani mesajlaşma anlamında gizlilik odaklı bir uygulama. Haliyle aynı özelliği ben kendi blockchain ağı olursa orada da bekliyorum.
Gizlilik odaklı olacağına dair bugüne kadar bir açıklama yapılmadı ama bu farklı bir bakış açısı. Belki şöyle yaparlar coini ister gizli ister açıtan gönderme imkanı verirler. Yani iki seçenek olur. Şuanda arkadaşında dediği gibi telegramı kullanan tipler genel olarak çok uyanık ve teknolojiye haiz kişiler. Telegramda kendi kendini silen mesaj özelliği bile var. Ben mümkün mertebe sonradan kayıt altında olması için whatsapp tercih ediyorum.
Biriyle ticaret yaparken telegram kullanmamaya dikkat edin. Karşı taraf sizi silse mesajları silse elinizde hiç bir delil olmaz.