Aceeakell (OP)
|
Evet altın için etraflıca uzun vadeli bir spekülasyon ve tartışma konusunun olmadığını fark ettim,
şu anda Altın/TRY 301 TL olarak işlem görüyor. Altın/USD ise 53 USD olarak fiyatlanıyor.
yurt dışı spot piyasalar da ise
Gold Price per Ounce $1,587.10 Gold Price per Gram $51.03
|
|
|
|
SUPERSAIAN
Legendary
Activity: 2492
Merit: 1396
|
 |
January 08, 2020, 03:11:18 PM |
|
Evet eksik bir konuydu açman çok iyi olmuş fiyat takibi , tartışmak için daha agustos ayında 250 liradan işlem görüyordu gram altın.Global ekonomik kriz ve iran-abd savaşı gibi büyük etkenler sonucunda yatırımcılar altına yöneniliyor.Bence önümüzdeki senelerde altın süreklilik gösterebilir fiyat artışı olarak.
|
| Duelbits | ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ | | TRY OUR UNIQUE GAMES! ◥ DICE ◥ MINES ◥ PLINKO ◥ DUEL POKER ◥ DICE DUELS | | | | █▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄ | ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ | ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ | ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ | ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ | ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ ███ ▀▀▀ | | ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ KENONEW ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ | ▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄█ | | 10,000x MULTIPLIER | | ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ | | ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ |
[/tabl
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
January 08, 2020, 03:58:26 PM Last edit: January 08, 2020, 04:20:22 PM by anonymous3x |
|
Üste grafik attım gerginlik artmazsa burada 3-4 ay oyalanırız az biraz aşağı yukarı oynar. Sene sonuna kadar 1700 ler gelirse 2021 de 2000 dolar seviyesinde oluruz. Ons başına 400 dolar kar eder. Hem güvenli hem risksiz her vatandaşın alıp aldırması gereken yatırım aracı.
|
|
|
|
lossnet
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
|
 |
January 09, 2020, 04:22:37 PM |
|
5 yıl önce / 5 yıl sonrayı kıyaslamak ve getirisini hesaplamak için aşağıya altın fiyatlarını ekliyorum. Verileri, Bigpara-Hürriyet sitesindeki grafiklerden aldım. 9 Ocak 2015 ve 9 Ocak 2020 tarihlerindeki fiyatlar aşağıda... Ocak 2015 Ocak 2020 Gram: 93 TL 297 TL Çeyrek: 144 TL 493 TL Yarım: 291 TL 986 TL Tam: 595 TL 2015 TL
Tam altını, Cumhuriyet altını olarak yazdım yukarıya. Reşat altın ile aralarında fazla fiyat farkı yok.
|
|
|
|
bileq
Legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
|
 |
January 09, 2020, 06:05:01 PM |
|
5 yıl önce / 5 yıl sonrayı kıyaslamak ve getirisini hesaplamak için aşağıya altın fiyatlarını ekliyorum. Verileri, Bigpara-Hürriyet sitesindeki grafiklerden aldım. 9 Ocak 2015 ve 9 Ocak 2020 tarihlerindeki fiyatlar aşağıda... Ocak 2015 Ocak 2020 Gram: 93 TL 297 TL Çeyrek: 144 TL 493 TL Yarım: 291 TL 986 TL Tam: 595 TL 2015 TL
Tam altını, Cumhuriyet altını olarak yazdım yukarıya. Reşat altın ile aralarında fazla fiyat farkı yok.
XAU/USD - Altın Spot Amerikan Doları kaynak: investing Dönem En Düşük En Yüksek Oca 2015 1.184,15 1.306,95 Oca 2020 1.517,30 1.611,52 bu grafik, altının ülkemizdeki değerinin artmasındaki etken altının spot piyasadaki artışından değil, dolar karşısında TL nin değer kaybettiğini görmek içindi elbette altın değer kazanmış, ama bizim hissettiğimiz fark kur patlağı ile misliyle artmış.
|
|
|
|
Aqualung89
|
 |
January 12, 2020, 10:25:55 AM |
|
Dolar ile birlikte altın da değer kazanmaya başladı 2015 den sonra hatta baya baya değerlendi ki artık teyzelerimiz ve niinelerimiz paralarını bankaya atmak yerine altına yatırmak da fayda sağladılar desek bile yeridir en güvenli liman altındır dediler genelde. 
|
|
|
|
Vispilio
Legendary
Activity: 2170
Merit: 1678
|
 |
January 15, 2020, 07:34:27 AM Last edit: January 15, 2020, 01:19:37 PM by Vispilio |
|
Altını portföylerinde bir yatırım aracı olarak değerlendirmek isteyen arkadaşlar kesinlikle USD bazlı kuru inceleyerek hareket etmeliler.
Altın madencileri dahil bütün dünya Amerikan Futures piyasasına göre kendi altın fiyatlarını belirler, altın için diğer önemli borsalar da Shanghai Altın Piyasası ve Londra'daki tezgah üstü (OTC piyasadır).
TL üzerindeki fiyat da buna göre hesaplanır, Altın fiyatını TL üzerinden ifade etmek sadece Türk lirasının alım gücünün bugüne kadar her sene tartışmasız eridiği gerçeğini size gösterir, yatırım yönünden pek birşey anlatmaz...
|
|
|
|
baskanx
|
 |
January 16, 2020, 06:53:52 PM |
|
Altın ufak ufak yükseldiği için pek dikkat çekmesede yüzyıllardır en garanti yatırım hep altın olmuştur.
|
|
|
|
lossnet
Legendary
Activity: 1820
|
 |
January 16, 2020, 08:11:21 PM |
|
Ben yukarıda altın çeşitlerine göre 2015/2020 kıyaslaması yapmıştım. Bunu da TL bazında yazmıştım. Elbette ki dolar bazında da bakmak lazım. Öyle bakınca da fazla bir artış olmamış görünüyor. Arkadaşların da dediği gibi; TL bazındaki artışın kaynağı, dolar karşısında bizim liramızın erimesi. Aklıma gelmişken yazayım dedim...
|
|
|
|
Aceeakell (OP)
|
 |
January 17, 2020, 03:06:11 PM |
|
altında hala güzel bir artış yok ama bu sene içinde artacağını tahmin ediyorum;
Live Gold Price Gold Spot Price Today Gold Price per Gram $50.06 £38.39 Gold Price per Kilo $50,062 £38,394 Gold Price per Ounce $1,557.10 £1,194.19
dolar ve paund olarak bu şekil de fiyatları ALTIN (TL/GR) alış 294,97 satış 295,03 TL olaraksa böyle
|
|
|
|
paulk11087
|
 |
January 18, 2020, 05:11:05 PM |
|
Altını bu noktada değerlendirebilmek için aslında ons'u dikkate almak en mantıklısı olacaktır. Dolar bazlı hareket olduğundan geçmiş yıllarla kıyaslamak yapmak direk doların kıyaslaması gibi olacaktır. yanıltıcı olabilir.
|
|
|
|
Aceeakell (OP)
|
 |
January 20, 2020, 05:57:44 PM |
|
Altını bu noktada değerlendirebilmek için aslında ons'u dikkate almak en mantıklısı olacaktır. Dolar bazlı hareket olduğundan geçmiş yıllarla kıyaslamak yapmak direk doların kıyaslaması gibi olacaktır. yanıltıcı olabilir.
altında artış bekliyordum ama bir türlü artış olmadı. belki de uzun vadeye yaymak lazım. altının yanında gümüş gibi değerli metaller de artabilir, çünkü bunlar kıymetli metaller. senin de dediğin gibi altının ons değerini dolar olarak hesaplamak lazım. TL olarak hesaplayınca hesap karışabilir. 5 yıl önce altının gramı 93 TL iken şu an da 297 TL hatta 300 TL civarında işlem görüyor. tl olarak fiyataki artış tam 3 kat. yani bir kişi evini satıp altın alsaydı, 300 bine sattığı ev yerine şu anda 900 bin e ev alabilirdi. bu ev 300 bin liradan anca anca 400 bin hadi 500 bin olmuştur.
|
|
|
|
hakan3015
Member

Activity: 154
Merit: 17
|
 |
January 22, 2020, 06:54:13 AM |
|
Altının kaostan çok iyi beslendiğini düşünüyorum. Küresel savaş riski potansiyelinin yüksek olduğu son dönemde altının değeri çok yükseldi. Ülkelerin altın rezervlerini arttırma çabaları vs. altının gelecekteki önemini dahada net gösterdiğini düşünmekteyim.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
January 24, 2020, 05:11:25 PM |
|
Altın bugünde kazançlarını koruyarak yükseliyor. Bitcoin ise sessiz.
|
|
|
|
Aqualung89
|
 |
January 24, 2020, 07:11:56 PM |
|
Altın gayet iyi ilerliyor emin adımlarla aynı şekilde dolarda öyle diyebilirim. Btc daha atak yapamadı fırtına öncesi sessizlik gibi.
|
|
|
|
hakan3015
Member

Activity: 154
Merit: 17
|
 |
February 24, 2020, 01:38:27 PM |
|
Suriye olaylarıyla beraber altın hep yükselmeye devam etti. Yine suriye de operasyonlar başladı yine altın kararlı şekilde yükseliyor. Göründüğü üzere altın ülke politikamıza göz önüne aldığımızda mantıklı ve güzel yatırım olduğu orta. Eğer suriye olayları yatışırsa kuvvetle muhtemel altında düşüş göreceğiz ama uzun vaade de düşünecek olursak ülke politikamıza hesaba dahil edersek nakit yerine altında kalmak ve beklemek en doğru tercih olur.
|
|
|
|
furylmz
|
 |
February 06, 2021, 01:39:25 PM |
|
Altın bence çok yüksek seviyelerde hala pandemi olayları ve öncesinde siyasal ülkelerin sorunları yüzünden yükseldi hızlı bir şekilde bunun sonucunda tekrar düşüşe geçmek zorunda bence altının buralardan yükselmesinin tek nedeni basılan çoğu paranın akması olur o da zor gözüküyor
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
Activity: 1680
Merit: 1501
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
|
 |
February 06, 2021, 02:22:19 PM |
|
Altın bence çok yüksek seviyelerde hala pandemi olayları ve öncesinde siyasal ülkelerin sorunları yüzünden yükseldi hızlı bir şekilde bunun sonucunda tekrar düşüşe geçmek zorunda bence altının buralardan yükselmesinin tek nedeni basılan çoğu paranın akması olur o da zor gözüküyor
Evet dediğiniz gibi hala yüksek ama güzel düştü şimdi hem doların hem ons fiyatının düşmesiyle birlikte. Uzun zaman sonra çeyrek 700 türk lirasının altını gördü tekrardan.Doların ve ons fiyatının düşmesi devam ederse ki edecek gibi duruyor açıkcası biraz daha gerileme olacaktır diye düşünüyorum.
|
|
|
|
FAROEISLAND
Newbie
Activity: 15
Merit: 1
|
 |
February 07, 2021, 10:28:00 AM |
|
Dolar : icin 7.20 250 gunluk ortalamayi kirdi onemli destek 7 kirarsa 6.90-6.80 daha altina gidecegini pek sanmiyorum ulkeye sendikasyon tahvil ihraci ab tesvikli kalkinma fonlari kredileriyle milyarlarca dolar giriyor ucuz sirketlere ortakliklar falanlar filanlar MB da mevcut ALTIN REZERVINI satarak Dolar rezervini yerine koymaya calisiyor suan 95 milyar usd kullanilabilir 75 milyar USD rezervi var altinda ic piyasadan talepte bulunmayip ustune elindeki rezervleri satiyor firsat bu firsat 200 kusurlerden toplanan altini nerden satsan guzel kar  ALTINDA tahminim GRAM 370 lere kadar basarlar hedef dolar rezervinin 180 milyar USD oldugu tahmin ediliyor boyle bir durumda guzel eslenik verir tahminim Temmuzdan sonrada DOLAR 7,5 ustune atar yukarda yazilanlar tamamen sahsi tahmindir yatirim tavsiyesi icermez 
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 07, 2021, 11:22:53 AM Last edit: February 07, 2021, 05:03:49 PM by anonymous3x |
|
Altında acele etmeyin güvenli limandasınız huzurla dinlenin. Kafa dinleme yeridir altın. Borsalara çuvalla para gömüyorlar şuan. Kağıtlar kriptolar bir yukarı bir aşağı gidiyor. Küçük miktarlarda paranızı borsalarda katlayabiliyorsanız çok iyi oradan zaten her türlü altına geçiş oluyor. Muhtemelen mayıs haziran ayları gibi borsaları yataya alıp yumuşak düşüş planlıyorlar çünkü borsalar şimdi çökerse çok insanın varlığı gidecek. Çoğu insan iş yerini açamıyor kar edemiyor borsa iddaa kumar her yere el atılmış durumda kimi krediyle kimi sağdan soldan borçla kimi birikimleriyle, sokaktaki çocuklar bile karantinada ethereum alıp satıyor. Ben bile hodl eden biriyim normalde sadece şu 3 ay sürekli al sat yaparak para arttırma derdindeyim. İnsanların iş yerleri açılmazsa işler eski düzene dönmezse para dönmezse böyle herkes borsa hisse bitcoin battıkcoin uçtucoin falan filanla uğraşırsa bu işlerden çok büyük mağdurlar çıkacak kaderlerini balinaların ellerine teslim etmiş çok hayalperest var. Ve daha kötüsü insanlar sürekli buralara yönlendiriliyor. Kolay para tuzağına çekiliyor. Daha bitcoin göndermesini bilmeyen insanlar bitcoin soruyor. Borsa istanbul konuşuyor. Durum malasef çok ciddi boyutlara geldi. O yüzden piyasaları düşüremezler sanmıyorum altını baskılayıp borsaları götürdüler, zaten borsaları düşürürlerse şuan insanlar biter. Bunu biliyorlar. Altın neden gitmiyor altında klasik yatırımcı kuru paracılar olur atar yastık altına adam fiyatı bile takip etmez muhtemelen onları hedef alıyorlar şuan ama; nisan mayıs gibi borsa düşüşleri ve yatay seyirler oradan çıkan paraları mutlaka altına çekecektir. zenginin nakiti altındır. sonuç: altında ralli için acele etmiyorum hatta düşüş yaz aylarında devam ederse çok memnun kalacağım. özellikle yaz aylarında ciddi para görüyor cebimiz ama tekrar bu yazdıklarımı alıntılarım yazın kimseye bedavaya altın bırakmayacaklardır. altına tepesine oturup satış baskısı koyanlar nisandan sonra baskıyı kaldıracaklar. dua edelim bu borsa çöküşleri yaza kalsın  aksi halde duman attıracaklar. biden teşviği süreci 3-5 ay ertelerse yazın yumuşak bir düşüşle sıyırır küçük yatırımcı. yatırım tavsiyesi değildir.
|
|
|
|
alpoahmo
|
 |
February 07, 2021, 11:23:33 AM |
|
Ya düşüncem şu; şu an altın hem çok ucuz hem de pahalı. Bu dengede kararsız kaldım. Neden ucuz konusuna gelecek olursam. Altın çok ucuz çünkü dolar sirkülasyonu ve diğer para sirkülasyonları en yüksek seviyelerde illaki bir yerden altına yansıması olacaktır. Diğer yandan geçen sene şiddetli bir şekilde bu yükseliş gösterdi zaten. Biraz altının buralarda düzeltme yapması ve dinlenmesi lazım geldiğinde pahalı geliyor.
|
|
|
|
Red Pie
|
 |
February 07, 2021, 07:27:25 PM |
|
Ya düşüncem şu; şu an altın hem çok ucuz hem de pahalı. Bu dengede kararsız kaldım. Neden ucuz konusuna gelecek olursam. Altın çok ucuz çünkü dolar sirkülasyonu ve diğer para sirkülasyonları en yüksek seviyelerde illaki bir yerden altına yansıması olacaktır. Diğer yandan geçen sene şiddetli bir şekilde bu yükseliş gösterdi zaten. Biraz altının buralarda düzeltme yapması ve dinlenmesi lazım geldiğinde pahalı geliyor.
dün biraz altın grafiğine baktım da bana öyle geliyordur belki ama grafikte bir sıkışma gördüm türk lirası / altın paritesinde yukarı yönlü bir hareket düşünüyorum ama doların düştüğünü ve altının fiyatını doğal olarak etkilediğini unutmamak gerekli. biraz vakit lazım ve sabırlı olanların altınlarının daha değerli olabileceğini düşünüyorum. bitcoinde ne kadar hold taraftarıysak altında da bu düşünceyi gütmek gerekiyor ( en azından şimdilik. )
|
|
|
|
darkworld
Member

Activity: 224
Merit: 23
Life one ! Live it...
|
 |
February 07, 2021, 08:30:21 PM |
|
İnsanları anlamak güç:) Altın zirve yaptığı zaman 520-530 dan altın alanlar var !! Düşükken aklın neredeydi? Piyasa düştü bence alınacak zaman ytd.. herkes korkup almıyor yine zirve yapmasını bekliyorlar almak için Emtia, Borsa , Coin ne olursa olsun düşükken alınır yüksekken satılır.. Bunu öğrenemediler sonra ben ne alırsam zarardayım
|
|
|
|
W Jr.
Copper Member
Legendary
Activity: 1554
|
 |
February 08, 2021, 09:40:11 PM |
|
İnsanları anlamak güç:) Altın zirve yaptığı zaman 520-530 dan altın alanlar var !! Düşükken aklın neredeydi? Piyasa düştü bence alınacak zaman ytd.. herkes korkup almıyor yine zirve yapmasını bekliyorlar almak için Emtia, Borsa , Coin ne olursa olsun düşükken alınır yüksekken satılır.. Bunu öğrenemediler sonra ben ne alırsam zarardayım
Hold eden daima kazanır.Altın Hold işidir dostum.En azından bizim ülkemizde durum böyle.Bir örnekle açıklamak gerekirse ; 1 Ocak 1997 çeyrek altın : 3.07 TL 1 Ocak 2020 çeyrek altın 490 TL Bugün : 688 TL Kontrolünü sağlayabilirsiniz.Gramını 520 TLden alan da kâr edecek.Sadece birkaç zaman daha fazla beklemek zorunda kalacak.
|
|
|
|
R |
▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄ ████████████████ ▀▀▀▀█████▀▀▀█████ ████████▌███▐████ ▄▄▄▄█████▄▄▄█████ ████████████████ ▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀ | LLBIT | | | 4,000+ GAMES███████████████████ ██████████▀▄▀▀▀████ ████████▀▄▀██░░░███ ██████▀▄███▄▀█▄▄▄██ ███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███ ██░░░░░░░░█░░░░░░██ ██▄░░░░░░░█░░░░░▄██ ███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ▀████████ ░░▀██████ ░░░░▀████ ░░░░░░███ ▄░░░░░███ ▀█▄▄▄████ ░░▀▀█████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ░░░▀▀████ ██▄▄▀░███ █░░█▄░░██ ░████▀▀██ █░░█▀░░██ ██▀▀▄░███ ░░░▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ |
| | | | | | .
| | | ▄▄████▄▄ ▀█▀▄▀▀▄▀█▀ ▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄ ▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄ ▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀ ▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀ █░░██████░░█ █░░░░▀▀░░░░█ █▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█ ▄░█████▀▀█████░▄ ▄███████░██░███████▄ ▀▀██████▄▄██████▀▀ ▀▀████████▀▀ | . ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀ ███▀▄▀█████████████████▀▄▀ █████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀ ███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄ █████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀ ████████████░███████▀▄▀ ████████████░██▀▄▄▄▄▀ ████████████░▀▄▀ ████████████▄▀ ███████████▀ | ▄▄███████▄▄ ▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄ ▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄ ▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄ ▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄ ███░████░░░░░▀██░████░███ ███░████░█▄░░░░▀░████░███ ███░████░███▄░░░░████░███ ▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀ ▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀ ▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀ ▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀ ▀▀███████▀▀ | | OFFICIAL PARTNERSHIP SOUTHAMPTON FC FAZE CLAN SSC NAPOLI |
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 09, 2021, 02:27:44 AM |
|
Bir şeyi ne kadar bastirirsan firlamasi o kadar fazla oluyor. Bunu bitcoinde de gördük 3 sene bastirdilar uçtu gitti.
Peki yaklaşık 100 yıldır fiyatı türlü oyunlarla baskilanan altın firlarsa nereye gider. Bazılarına göre altın ve gümüşün 250 kat daha fazla vade kağıt hiç bir karsiligi olmayan sözleşmeler basılarak baskilandigi konuşuluyor.
Bu baskilanma bir yerden patlak verirse o zaman tarihi bir dram yaşanır.
|
|
|
|
W Jr.
Copper Member
Legendary
|
 |
February 09, 2021, 04:29:16 AM |
|
Bir şeyi ne kadar bastirirsan firlamasi o kadar fazla oluyor. Bunu bitcoinde de gördük 3 sene bastirdilar uçtu gitti.
Peki yaklaşık 100 yıldır fiyatı türlü oyunlarla baskilanan altın firlarsa nereye gider. Bazılarına göre altın ve gümüşün 250 kat daha fazla vade kağıt hiç bir karsiligi olmayan sözleşmeler basılarak baskilandigi konuşuluyor.
Bu baskilanma bir yerden patlak verirse o zaman tarihi bir dram yaşanır.
Hocam baskılanma olayında altının sürekli yeni rezervler keşfedilerek, dünya üzerindeki supply artışı fiyat artışına engel oluyor.Eğer bir gün altın rezervleri bitik hale gelirse fiyatı o zaman aya çıkar işte.
|
|
|
|
R |
▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄ ████████████████ ▀▀▀▀█████▀▀▀█████ ████████▌███▐████ ▄▄▄▄█████▄▄▄█████ ████████████████ ▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀ | LLBIT | | | 4,000+ GAMES███████████████████ ██████████▀▄▀▀▀████ ████████▀▄▀██░░░███ ██████▀▄███▄▀█▄▄▄██ ███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███ ██░░░░░░░░█░░░░░░██ ██▄░░░░░░░█░░░░░▄██ ███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ▀████████ ░░▀██████ ░░░░▀████ ░░░░░░███ ▄░░░░░███ ▀█▄▄▄████ ░░▀▀█████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ░░░▀▀████ ██▄▄▀░███ █░░█▄░░██ ░████▀▀██ █░░█▀░░██ ██▀▀▄░███ ░░░▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ |
| | | | | | .
| | | ▄▄████▄▄ ▀█▀▄▀▀▄▀█▀ ▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄ ▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄ ▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀ ▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀ █░░██████░░█ █░░░░▀▀░░░░█ █▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█ ▄░█████▀▀█████░▄ ▄███████░██░███████▄ ▀▀██████▄▄██████▀▀ ▀▀████████▀▀ | . ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀ ███▀▄▀█████████████████▀▄▀ █████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀ ███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄ █████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀ ████████████░███████▀▄▀ ████████████░██▀▄▄▄▄▀ ████████████░▀▄▀ ████████████▄▀ ███████████▀ | ▄▄███████▄▄ ▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄ ▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄ ▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄ ▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄ ███░████░░░░░▀██░████░███ ███░████░█▄░░░░▀░████░███ ███░████░███▄░░░░████░███ ▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀ ▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀ ▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀ ▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀ ▀▀███████▀▀ | | OFFICIAL PARTNERSHIP SOUTHAMPTON FC FAZE CLAN SSC NAPOLI |
|
|
|
husdemba
Full Member

Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
|
 |
February 09, 2021, 04:50:54 PM |
|
Altın fiyatı bugün takip ettiğim kadarıyla uzun bir aradan sonra yatırımcısına ufak bir ışık gösterdi. Altın ons fiyatı çok da kötü durumda değilken altın fiyatlarının bu kadar düşmesi akılcı değil. Tekrar yükseliş ivmesi muhakkak yakalayacaktır, üstten yüksek maliyetlerle giriş yapanlar da zararlarını umarım çok sürmeden kapatırlar.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 10, 2021, 07:16:17 PM |
|
Fiziksel oranım %80 lere geldi. Son yüzde 20 bankada duran altınını da bu hafta fiziksele geciriyorum. ayrıca fiziki Gümüşleri de görünen o ki Mart ayında fiziki altına donusturecegim. Uygun rasyo oranini bekliyorum arkadaşlar. Gümüşte yapılacak en doğru karar altına geçmek benim için.
Altın fiyatları 2000 yılından 2011 yılına dek ısrarla toplandı ve stok edildi birileri tarafından alan arkadaşlar bu ayrıntıyı atlamasın...
Fiyatlarda aşırı değerleme beklemeyin bitcoin dogecoin falan filanla karşılaştırmayın yatay gitmesi hayırlıdır. Çok aşırı para basilirsa uçar gideriz sıkıntı yok zaten maldayiz.
Hiperenflasyon deflasyon stagflasyon olusabilecek her türlü trubulans tsunamiye volkanik patlama ve depreme karşı hazırız.
|
|
|
|
flipme
|
 |
February 16, 2021, 09:04:05 AM |
|
Ons açısından sıkıntı yok aslında uzun zamandır fiyat akümüle oluyor, böyle sabit gitmesi de iyi bir şey aslında, gram altındaki düşüşn asıl sebebi dolar kuru o da beklenmeyen bir şekilde faizlerin artmasıyla biraz da olsa açıklanabilir ama bu durum sürdürülebilir değil, dolar çok kısa süre içerisinde eski zirvesine geri dönebilir, işte o zaman tekrar vatandaş gram altın konuşmaya başlar.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
February 16, 2021, 02:40:15 PM |
|
Uzun zaman sonra ons fiyati tekrardan 1800 doların altına düştü. Şuan 1790 dolardan işlem görüyor. Piyasaya da yansıdı hemen doların da düşüşe geçmesiyle fiyatlar iyice geriledi.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 16, 2021, 02:42:33 PM |
|
Umarım yaz aylarında böyle devam eder...biraz daha kulp derinleşirse güzel olur ama çok bullish kulp bile zordan taktı firlayip gidecekti son anda engellediler. Şu büyük canagin kulpu 1-2 yıl sürse bile yeterli. Bu arada aylık Rsi da inecektir. Üretilen altın miktarı zirve yapmisken bu altını ucuzlarken cukkalamak lazım
|
|
|
|
torrentco
|
 |
February 16, 2021, 03:12:41 PM |
|
eninde sonunda ucacak. altına kısa vadeli yatırım yapan,panik yapıp buralardan satan her zaman kaybetmeye mahkumdur.
|
|
|
|
GalaWan
|
 |
February 16, 2021, 06:29:36 PM |
|
Baya bir düşmüş diyebiliriz bunda da aynı şekilde alım fırsatı aslında tekrardan sonunda bir yükselişe geçecek diye düşünüyorum.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 17, 2021, 08:39:50 AM |
|
Altın Bitcoin'le olağandışı haller dışında beraber yükselmez. Altın savaşın parasıdır. Kötü gün dostudur. Korur. Bitcoin iyi günün hisse senedidir. Veya parasıdır. İşler iyi giderse bitcoin sizi mutlu eder borsalar gibi.
Altın düzeltmeye girdiğinde borsalar yükseliyorsa bilin ki altından borsalara bir para akışı vardır genelde bu para akışı borsalarda parasını katlayıp altına geri dönülmesiyle sonuçlanır. Yani borsaları dipten toplayanlar bir hikaye ile dipten topladıklarını tepeden satıp anakaraya yani altına geri dönecektir.
Bitcoin ve Altını aynı kefeye koyanlara tek diyeceğim Bitcoin'i Nasdaq veya Spx ile aynı kefeye koyulmalıdır. Benim gördüğüm budur.
|
|
|
|
Granxis
|
 |
February 19, 2021, 08:39:49 PM |
|
Altinin bu gunlerde dusmesine bakyain, eger duzenli altin alanlardansaniz almaya devam edin, cunku amerikan dolarinin, turk lirasi karsisinda geri cekilmesi, altin fiyatini geri cekse de aslinda alim firsati yaratti, tabi uzun vadeyi sevenlerin yatirim aracidir altin gumus, turk lirasinin ilerleyisi devam ederse, daha fazla alim yapin, 2021 yilinda yeni krizler gelecek gibi duruyor zira.
|
| | | . .Duelbits. | | | █▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄▄▄▄ | TRY OUR
NEW UNIQUE GAMES! | | . ..DICE... | ███████████████████████████████ ███▀▀ ▀▀███ ███ ▄▄▄▄ ▄▄▄▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀████▀ ▀████▀ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ▄████▄ ▄████▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀▀▀▀ ▀▀▀▀ ███ ███▄▄ ▄▄███ ███████████████████████████████ | . .MINES. | ███████████████████████████████ ████████████████████████▄▀▄████ ██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████ ████████████▀ █████▄▀████ █████ ██████████ █████▄▀▀▄██████ ███████▀ ▀████████████ █████▀ ▀██████████ █████ ██████████ ████▌ ▐█████████ █████ ██████████ ██████▄ ▄███████████ ████████▄▄ ▄▄█████████████ ███████████████████████████████ | . .PLINKO. | ███████████████████████████████ █████████▀▀▀ ▀▀▀█████████ ██████▀ ▄▄███ ███ ▀██████ █████ ▄▀▀ █████ ████ ▀ ████ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ████ ████ █████ █████ ██████▄ ▄██████ █████████▄▄▄ ▄▄▄█████████ ███████████████████████████████ | 10,000x MULTIPLIER | │ | NEARLY UP TO .50%. REWARDS | | | ▀▀▀▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄█ |
|
|
|
furylmz
|
 |
February 20, 2021, 12:26:03 AM |
|
Altın uzun vadede kazandıracaktır elbet ama bence pandemi dönemiyle neredeyse yüzde yüz arttığı için yaptığı düzeltmeler bitmedi tabii dönecek altına para ama bu sefer pandeminin bitmesi lazım insanlar pandemide güvenli liman olarak gördü ama borsalar iyi kazandırıyor
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
February 20, 2021, 11:59:02 AM Last edit: February 20, 2021, 01:19:34 PM by anonymous3x |
|
Gerçek paranın yükselmesi için birinin balonlara iğne atması gerek. Özellikle bitcoin çok şişti onu patlatınca altına para akacaktır. Bitcoin ve borsalarda dönüş gördüğünüzde altında güzel hareketler başlayabilir. Altını faiz düşürür altını parasal genişleme yükseltir falan hepsi hikaye. Eğer bu hikayelere kulak asarsanız para basıldı, basılıyor altın niye düşüyor diye kendinize sorup durursunuz.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
March 02, 2021, 09:20:32 AM |
|
Bence en büyük iyilik Mayıs Ağustos aylarinda altını 350-400 TL arasinda tutmak olur. Umarım...öyle de olur. Zira simiden yazın parayı nereye yatırsam diye düşünürken altın sinyal verip duruyor.
|
|
|
|
flipme
|
 |
March 03, 2021, 05:52:29 AM |
|
Dolar tekrar yükselmeye başladı, bu teşvik işinden sonra altının onsu da tekrar yükselmeye başlarsa gram altın yeni zirvelerin görülme ihtimali var, aslına bakılırsa geç bile kaldı denilebilir.
|
|
|
|
Lewan
Member

Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
|
 |
March 04, 2021, 10:23:23 AM |
|
Dolar yeniden hareketlenmeye başladı bana göre tekrardan yükseliş trendine girecek. Çünkü hala yükselmemesi için yapılması gereken girişimler yok. Avrupa ile ilişkileri düzeltmeye çalışıyoruz ama ne kadar samimi geliyor veya ne kadar başarabiliriz bilmiyorum.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
March 07, 2021, 02:05:36 PM |
|
Bu yaz altın 2.200 - 2.400 bandına gelirse kesinkes alım yapmayacağım.
Yaz aylarında 1.600-1.700 gibi bu seviyelerde olursa çok ciddi bir alım yapacağım.
Yaz ayları için düşüncem ne yazık ki 2.000 dolar üstü ama piyasalar umarım 1.600' dolarlarda fiyatlandırır bu yaz için muaazam nimet olacak buradaysak konuşuruz yine.
YTD.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
April 08, 2021, 03:23:11 PM |
|
Altın her yaz aylarında olduğu gibi bu yaz aylarında da ons fiyatinin yükselmesi yönünde beklentiler büyüyor. Sabki hafiften hafiften 2000 dolar seviyesine göz kırpmaya başladı
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
May 07, 2021, 06:43:05 PM |
|
Gold has prevailed in every monetary reset in human history.
|
|
|
|
Granxis
|
 |
May 08, 2021, 11:45:29 AM |
|
Altin yine yaniltmadi, uzmanlarin yil sonu tahminleri arasinda 600 turk lirasi gibi rakamlar soz konusu, altin yatirimina her hafta baslayacagim dememe ragmen diyeti baslamayi erteliyorum simdi de peak fiyata dayandi, fiyata bakmadan her hafta alim yapacagim, boylece ortalamayi yakalayabilirim.
|
| | | . .Duelbits. | | | █▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄▄▄▄ | TRY OUR
NEW UNIQUE GAMES! | | . ..DICE... | ███████████████████████████████ ███▀▀ ▀▀███ ███ ▄▄▄▄ ▄▄▄▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀████▀ ▀████▀ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ▄████▄ ▄████▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀▀▀▀ ▀▀▀▀ ███ ███▄▄ ▄▄███ ███████████████████████████████ | . .MINES. | ███████████████████████████████ ████████████████████████▄▀▄████ ██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████ ████████████▀ █████▄▀████ █████ ██████████ █████▄▀▀▄██████ ███████▀ ▀████████████ █████▀ ▀██████████ █████ ██████████ ████▌ ▐█████████ █████ ██████████ ██████▄ ▄███████████ ████████▄▄ ▄▄█████████████ ███████████████████████████████ | . .PLINKO. | ███████████████████████████████ █████████▀▀▀ ▀▀▀█████████ ██████▀ ▄▄███ ███ ▀██████ █████ ▄▀▀ █████ ████ ▀ ████ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ████ ████ █████ █████ ██████▄ ▄██████ █████████▄▄▄ ▄▄▄█████████ ███████████████████████████████ | 10,000x MULTIPLIER | │ | NEARLY UP TO .50%. REWARDS | | | ▀▀▀▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄█ |
|
|
|
anonymous3x
|
 |
May 08, 2021, 07:50:40 PM |
|
Altin yine yaniltmadi, uzmanlarin yil sonu tahminleri arasinda 600 turk lirasi gibi rakamlar soz konusu, altin yatirimina her hafta baslayacagim dememe ragmen diyeti baslamayi erteliyorum simdi de peak fiyata dayandi, fiyata bakmadan her hafta alim yapacagim, boylece ortalamayi yakalayabilirim.
Son 2 ayda hissettirmeden %10 artış yaşadı çok sinsi yükseliyor. Haziranda da %10 artsa 3 ayda %20 artış yaşamış olacak neredeyse. Morallarimi bozdu açıkçası. Erkenden fırladı. Yedirmeyecekler galiba.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
May 10, 2021, 11:48:45 AM |
|
Yedirmeyecekler galiba.  Harbiden yedirmeyecekler galiba Temmuz-Ağustos gelmeden hareketlendi. Umarım şu çıkış biraz yavaşlar ve yataya bağlar.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
May 10, 2021, 06:35:32 PM |
|
hocam şimdiden bile alım başlasanız 4 de 1 oranında bir artış bekleniyor sizin demenize göre ki bu da küçümsenecek bir rakam değil 100 koyup 25 almak gibi. Altın gün geçtikçe fiyat artışına devam ediyor şimdilik.Yaz ayları yakınlaştıkça altındaki heyecan da artıyor 
|
|
|
|
Pierre 2
Legendary
Activity: 2450
Merit: 1366
|
 |
May 18, 2021, 09:29:37 PM |
|
Twitter da takip ettiğim ekonomi ile hobi olarak ilgilenen genç bir mühendis arkadaş var. Çocuk altın ve doların lira karşısında ölesiye değer kazanacağını, hep alım göstereceğini söyledi. Elbette ciddi değildi bu tweet i atarken ama altın liraya göre o kadar iyi bir değer saklama aracı ki, düşse de alın çıksa da alın dedirtiyor rahatlıkla.
|
|
|
|
Korkunchortlak
Jr. Member
Activity: 198
Merit: 2
|
 |
May 19, 2021, 03:44:58 PM |
|
1850 düştü kripto paralar düşünce biranda 1888 dolara çıktı Altın. Gram altın 510 lirayı aştı gün içinde çok sert bir yükseliş oldu ben piyasalarla beraber altında çöker sanıyordum ama yukarı yönde sert bir alım geldi.
|
|
|
|
Lewan
Member

Backed.Finance
|
 |
May 20, 2021, 02:12:56 PM |
|
Bitcoin piyasası eğer ayı sezonuna girerse ki daha tam olarak belli değil ayı mı boğa mı olduğu, altın fiyatında yani değerli metallerin fiyatında artış olacağını düşünüyorum. Kriptodan çıkan para metallere girecek.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
May 20, 2021, 08:09:01 PM |
|
Kripto paralardan kazandığı paralarla altına yönelen birçok tanıdığım bulunmakta.Aslına bakarsak mantıklı yaz ayları yaklaştı geldi sayılır o yüzden altında yükseliş beklenmesi doğal ki hoş gramı 500 türk lirasını gören bir emtiadan bahsediyoruz
|
|
|
|
flipme
|
 |
May 22, 2021, 10:31:54 PM |
|
Altın uzun zamandır devam eden düşen trendi yukarı doğru kırdı, bundan sonra beklenmesi gereken hedef bence eski zirvesi olacaktır, dolar kuru da bu seviyelerin altına inmezse, yaz sonuna doğru gram altında 650 liraları görebilmemiz içten bile olmaz.
|
|
|
|
Korkunchortlak
Jr. Member
|
 |
May 25, 2021, 04:12:48 PM |
|
Altın uzun zamandır devam eden düşen trendi yukarı doğru kırdı, bundan sonra beklenmesi gereken hedef bence eski zirvesi olacaktır, dolar kuru da bu seviyelerin altına inmezse, yaz sonuna doğru gram altında 650 liraları görebilmemiz içten bile olmaz.
katılıyorum hocam altın değerinin altında çok kaldı
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
May 26, 2021, 10:55:38 AM |
|
Analistler, mevcut üretim seviyelerini sürdürebilmek için ons başına asgari (en az) 1500 dolar fiyatın gerekli olduğu görüşünde.
Diğer yandan dünyada demir olmayan metallerin keşfine ayrılan toplam bütçe, 2012 yılında 21 milyar dolar dolayında iken 2018 yılında 10,1 milyar dolar seviyesine gerilemiş durumda. Geçen yıl sözkonusu bütçenin yaklaşık yarısının altın projelerine harcandığı tahmin ediliyor. Bugün Avustralya, Kanada ve ABDnin yatırımları, küresel keşif harcamalarının yüzde 40ını oluşturuyor.kaynak: https://indigodergisi.com/2019/03/dunya-altin-rezervleri-tukeniyor-mu/Altın madencileri madenin kapısını 1.500 dolardan açarım diyor. Aksi halde adam madencilik yapacağına gidip borsadan alıyor. Maliyetler bunlar vergiler falan derken Altın üretiminin ons maliyetinin 1.500 dolara çıkması beni şaşırtmıyor tabi. Altın maliyet haberinin geçtiği tarih 2019. Yani artan işçilik ücretleri petrol fiyatları vs maliyetleri de daha da yukarı taşımış olabilir. Bazı kaynaklarda ons üretim maliyeti 1.000-1.200$ olarakta geçmektedir. Ancak ben ons üretim maliyetinin çoktan 1.500 hatta 1.800 dolara ulaştığını düşünüyorum. Bitcoin Altın karşılaştırması yapılıyor bir de maliyet açısından buradan bakalım: Bitcoin üretim maliyeti: 10.000$ Fiyat: 40.000$ maliyet oran: +%400 Altın üretim maliyeti: 1.500$ Fiyat: 1.900$ maliyet oran: +%37
|
|
|
|
Lewan
Member

Backed.Finance
|
 |
May 26, 2021, 03:45:32 PM |
|
Beklendiği gibi altında sert bir yükseliş oldu, değerli madenlerde bu yaz içinde zaten bu yükseliş bekleniyordu ve devam edecektir bence. Hala geç kalındığını düşünmüyorum altın için.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
May 26, 2021, 05:27:15 PM |
|
6 gün önce 500 türk lirasıydı gramajı şimdi ise 520 türk lirasına kadar çıkmış durumda bu duruma bakacak olurrsak sene sonuna kadar 600 700 türk lirası olacak gibi duruyor herhangi bir hamle gelmediği veya bir haber olmadığı sürece.
|
|
|
|
ZekiBeyy
|
 |
May 28, 2021, 05:17:03 AM |
|
Altın ve dolar çıkış trendinde biraz daha çıkış yapacak gibi gözüküyor yatırımcıları sevindirecek borcu olanları üzecektir... Dolar arttığı için ons fiyatıda ister istemez yükseliyor Birikimi olanlarda yatırımını yapıyor.
|
|
|
|
W Jr.
Copper Member
Legendary
|
 |
May 28, 2021, 08:00:59 AM |
|
6 gün önce 500 türk lirasıydı gramajı şimdi ise 520 türk lirasına kadar çıkmış durumda bu duruma bakacak olurrsak sene sonuna kadar 600 700 türk lirası olacak gibi duruyor herhangi bir hamle gelmediği veya bir haber olmadığı sürece.
Ons/USD paritesine bakınca aslında Onsun 1 Ağustos 2020 fiyatına göre hareket ettiğini görüyorum.Sert yükselmişti geçen sene Xau Onsu.Daha sonra Mart 2021 itibariyle aynı grafiği tekrar çizmeye başladı.Yine Ağustos ayına doğru gidiyoruz ve yükseliş bizi bekliyor. -tahmindir.- Ancak geçen sene Ağustos dolar kurunun 7.36 TL olduğuna bakarsak, gramı Ağustos sonuna kadar 440-460 lira bandında seyretmişti.Bu izlediğimiz gram altın artışı USD pariteli bir artış.Onsda daha beklenen çıkış olmadı. BTCde olası bir Crash olursa, buradan çıkan paranın XAU Onsuna kayabileceği ve Onsun o artış sonrası daha da düşmeyeceğini tahmin ediyorum. Bu yatırım tavsiyesi değildir kendi düşüncemdir bence hala alım seviyesindedir.
|
|
|
|
R |
| | | | | | .
|
|
|
anonymous3x
|
 |
May 28, 2021, 07:57:44 PM |
|
2.000 dolarda geçilirse yükseliş dramatik bir hal almaya başlayabilir. Malasef beklendiği üzere Altın yaptı yapacağını yaz aylarında kimseye ucuz altın yok gibi duruyor.
390 liraya kadar düşen Gram 525 lirayı aşmış durumda şaka gibi. Güzel bir miktar fiziki altın alacaktım ama bu yaz 600-700 lira bandına da gelirse baya bir üzücü olacak alım yapmayı planlayanlar için.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
May 28, 2021, 08:06:06 PM |
|
2.000 dolarda geçilirse yükseliş dramatik bir hal almaya başlayabilir. Malasef beklendiği üzere Altın yaptı yapacağını yaz aylarında kimseye ucuz altın yok gibi duruyor.
390 liraya kadar düşen Gram 525 lirayı aşmış durumda şaka gibi. Güzel bir miktar fiziki altın alacaktım ama bu yaz 600-700 lira bandına da gelirse baya bir üzücü olacak alım yapmayı planlayanlar için.
Bu gidişle o seviyelere gelecek gibi duruyor hocam.600'e gözünü dikti zaten şuan 700 de olur  Dolar kurunun da artmasıyla türk lirasında güzel ilerlerdi fiyatı.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 01, 2021, 10:08:37 PM |
|
Yine şöyle bir araştırma yapayım dedim ilginç ilginç tahminler çıktı karşıma ; Peter Schiff, Dow Jonesun mevcut seviyelerinde, altın fiyatının 1: 1 Dow / altın oranına ulaşmak için ons başına 26.000 dolara eşit olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Hem Schiff hem de Rickards, şu anki boğa piyasası sırasında altın fiyatlarında büyük bir toparlanmanın gerçekleştiğini ve fiyatlarda bir başka önemli gerilemenin gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu kabul ediyor. Jim Rickards, 2025ten önce 15 bin doları görebileceğimizi düşünüyorum. Önceki boğa piyasalarının ortalamasını alırsanız: 1971 1980, dokuz yılda % 2200, 1999 2011, on iki yıllık bir boğa piyasası, yaklaşık % 700 artışları görürsünüz. Sadece ortalamayı alsanız bile bu artışları net bir şekilde görürsünüz. Eğer ikisinin ortalamasını alırsanız, bir sonraki boğa piyasasının 10 yıldan biraz daha fazla olacağını söyleyebilirsiniz ve buradaki fiyat artışını da % 1500 olarak tahmin edersiniz diyor. kaynak ; https://kriptokoin.com/altin-fiyati-15-bin-dolari-gorebilir-jim-rickards/
|
|
|
|
Red Pie
|
 |
June 02, 2021, 01:18:29 PM |
|
Yine şöyle bir araştırma yapayım dedim ilginç ilginç tahminler çıktı karşıma ; Peter Schiff, Dow Jonesun mevcut seviyelerinde, altın fiyatının 1: 1 Dow / altın oranına ulaşmak için ons başına 26.000 dolara eşit olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Hem Schiff hem de Rickards, şu anki boğa piyasası sırasında altın fiyatlarında büyük bir toparlanmanın gerçekleştiğini ve fiyatlarda bir başka önemli gerilemenin gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu kabul ediyor. Jim Rickards, 2025ten önce 15 bin doları görebileceğimizi düşünüyorum. Önceki boğa piyasalarının ortalamasını alırsanız: 1971 1980, dokuz yılda % 2200, 1999 2011, on iki yıllık bir boğa piyasası, yaklaşık % 700 artışları görürsünüz. Sadece ortalamayı alsanız bile bu artışları net bir şekilde görürsünüz. Eğer ikisinin ortalamasını alırsanız, bir sonraki boğa piyasasının 10 yıldan biraz daha fazla olacağını söyleyebilirsiniz ve buradaki fiyat artışını da % 1500 olarak tahmin edersiniz diyor. kaynak ; https://kriptokoin.com/altin-fiyati-15-bin-dolari-gorebilir-jim-rickards/zaten sık değer kaybeden türk liramızı düşününce eğer bu yazının temelini oluşturan onsunun 15 bin dolar ihtimali gerçekleşirse , dolar aynı kalsa bile 7.87 kat artış yaşanacağına ve şuan 526 lira olan altın gramının 4139 lira olabileciğine işaret ediyor. o zaman da düğünlerde gram altın bile takılamaz halde olacağız muhtemelen. ayrıca türk lirasının da değer kaybını göz önüne alırsak gramının 5000 lira olabilme ihtimalini doğurur ki o zaman kriptopara piyasasından daha geçerli bir artış yaşandığını gösterecektir. altın her zaman uzun süreli bir yatırımdır ve dünyada sürekli arzı azalan çıkartılması maliyetli bir metaldir. ayrıca paslanmaz ve eskimez bu onun değerini kat kat arttırıp insanlığın evveliyatından beri değerli olmasını sağlıyor.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 02, 2021, 02:09:47 PM Last edit: June 02, 2021, 02:21:13 PM by anonymous3x |
|
zaten sık değer kaybeden türk liramızı düşününce eğer bu yazının temelini oluşturan onsunun 15 bin dolar ihtimali gerçekleşirse , dolar aynı kalsa bile 7.87 kat artış yaşanacağına ve şuan 526 lira olan altın gramının 4139 lira olabileciğine işaret ediyor. o zaman da düğünlerde gram altın bile takılamaz halde olacağız muhtemelen. ayrıca türk lirasının da değer kaybını göz önüne alırsak gramının 5000 lira olabilme ihtimalini doğurur ki o zaman kriptopara piyasasından daha geçerli bir artış yaşandığını gösterecektir. altın her zaman uzun süreli bir yatırımdır ve dünyada sürekli arzı azalan çıkartılması maliyetli bir metaldir. ayrıca paslanmaz ve eskimez bu onun değerini kat kat arttırıp insanlığın evveliyatından beri değerli olmasını sağlıyor. Benim 2-3 kg fiziksel hedefim var ona ulaştığımda altında alım defterini bir müddet kapayacağım, fiyat bu yaz düşük kalırsa ek yapacağım ama şu var fiyat çok sivrilince de korkutuyor. Hedefime ulaştığımda aldıklarımı da kenara koyup unutacağım ve 50-60 yaşıma kadar altınları hodl edip taşıyacağım. Sigortam olacak benim. Yıllar boyunca dokunmayacağım. Burada güvencem fiziksel olması yoksa borsadan alsam ben bir şekilde şeytana uyar satarım onları yani mutlaka sizi gıdıklıyor bir yerden  al sata giriyorsunuz. -- Ben ne olursa olsun her küçük yatırımcının en azından 1 kg Altın'ı veya ona eşdeğer bir yatırımı hayat sigortası gibi görüp kenara koyması gerektiğini düşünüyorum. Birikim her zaman kötü gün dostudur. Birikimsiz olmuyor yarınları düşünmek önemli. Hayatın ne getirip ne götürceği de belli olmuyor. Gördüğüm kadarıylada nakit harici nakite en hızlı dönen şeylerden biri de Altın. Neden fizikseli tercih ediyorum derseniz bu tamamen kişisel tercihimdir kişiden kişiye de değişir: 1- Heyecanla alıp satmıyorum panik yok 2- Kafam rahat oluyor kenarda köşede duruyor 3- Gerçekten Altını elinize aldığınızda bir değeri elinizde tuttuğunuzu hissediyorsunuz ve güven veriyor 4- Ve önemlisi elinde tuttuğunuzda gerçekten size aitlik hissi veriyor. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
|
|
|
|
jakdanyel
Sr. Member

Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
|
 |
June 02, 2021, 09:47:35 PM |
|
Bu gidişle o seviyelere gelecek gibi duruyor hocam.600'e gözünü dikti zaten şuan 700 de olur  Dolar kurunun da artmasıyla türk lirasında güzel ilerlerdi fiyatı. Geçen sene aslında o seviyeleri görecekti fakat çok baskıladılar ve biraz da plansız gelişen bazı gelişmeler TL'yi biraz daha yukarıda tuttu. Ama şu andan itibaren biraz zor gözüküyor açıkçası ben yıl sonu tahmini olarak gram 700 olarak görüyorum.
|
| Peach BTC bitcoin | │ | Buy and Sell Bitcoin P2P | │ | . .
▄▄███████▄▄ ▄██████████████▄ ▄███████████████████▄ ▄█████████████████████▄ ▄███████████████████████▄ █████████████████████████ █████████████████████████ █████████████████████████ ▀███████████████████████▀ ▀█████████████████████▀ ▀███████████████████▀ ▀███████████████▀ ▀▀███████▀▀
▀▀▀▀███████▀▀▀▀ | | Available in EUROPE | AFRICA LATIN AMERICA | | | ▄▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▀▄▄▄ |
███████▄█ ███████▀ ██▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄ █████████████▀ ▐███████████▌ ▐███████████▌ █████████████▄ ██████████████ ███▀███▀▀███▀ | . Download on the App Store | ▀▀▀▄ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▀ | ▄▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▀▄▄▄ |
▄██▄ ██████▄ █████████▄ ████████████▄ ███████████████ ████████████▀ █████████▀ ██████▀ ▀██▀ | . GET IT ON Google Play | ▀▀▀▄ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▀ |
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 03, 2021, 03:38:36 AM |
|
''Dünya Merkez Bankaları resmi verilerine göre 2007-2018 yılları arasında Çin, Hindistan, Rusya'nın altın stoklarındaki değişmeler dikkat çekicidir. Özellikle 2014 yılından sonra artış daha da yüksek ivme kazanmıştır. Rusya: 400 Ton -> 2200 Ton Çin: 600 Ton -> 1900 Ton Hindistan: 360 Ton -> 620 Ton '' Hindistan biraz geri kalsada surekli Altın rezevri arttıran ülkelerden. Gelecek 30 yılda Çin ve Hindistan Rusya'nın Altında söz sahibi olacakları bir döneme girebiliriz. Ülkemizde çok ciddi Altın stoğu yapan ülkelerden bu ülkeler arasına girerse şaşırmayacagım. 
|
|
|
|
|
|
kriminall
|
 |
June 17, 2021, 02:12:53 PM |
|
1776 dolar olmuş onsu hocam, güzel bir düşüş görmüş gramı 495 lira civarında seyrediyor, altın almak için güzel fırsatlar, dolar artmasaydı daha iyi seviyeleri yakalardık,
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 17, 2021, 04:09:03 PM |
|
1776 dolar olmuş onsu hocam, güzel bir düşüş görmüş gramı 495 lira civarında seyrediyor, altın almak için güzel fırsatlar, dolar artmasaydı daha iyi seviyeleri yakalardık, Kazancımla senede 1 defa alım yapıyorum Altında. Borsalarda aşırı kar edersem sene içinde karları altına çeker ana parayla devam ederim ama genel manada Altında borsalarda kar etmesem bile işimden kazandığım para ile bir kere fiziki alım yaparım. Güzel fırsatlar var gerçekten ama artık alım yapmayacağım gelecek sene fiyata göre bakacağız. Altın 2.000 dolar altında yaz aylarında alım yaparım demiştim öyle de yaptım  Dolar bazında sivrilmeden yakaladık en azından.
|
|
|
|
flipme
|
 |
June 18, 2021, 08:11:31 AM |
|
Ons altında ağustos ayı sonuna kadar tekrar 2000 dolarlı seviyeler görülebilir, bu son yaşanan düşüşü bir düzeltme hareketi olarak görebiliriz. Ülkemizde doların da artmasıyla benim kendi gram altın hedefim 630-640 lira seviyeleri, elimde olanları da o seviyelere yakın satmayı düşünüyorum, bu dediğim gerçekleşmezse elimde tutmaya devam ederim, sonuç olarak altın altındır.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 18, 2021, 09:38:52 AM |
|
Ons altında ağustos ayı sonuna kadar tekrar 2000 dolarlı seviyeler görülebilir, bu son yaşanan düşüşü bir düzeltme hareketi olarak görebiliriz. Ülkemizde doların da artmasıyla benim kendi gram altın hedefim 630-640 lira seviyeleri, elimde olanları da o seviyelere yakın satmayı düşünüyorum, bu dediğim gerçekleşmezse elimde tutmaya devam ederim, sonuç olarak altın altındır.
Fed'in Altından ise pek hazetmediğini biliyoruz. Altın fiyatları bu seviyelerdeyken borsalar şişmişken faiz de arttıramazlar yapacakları tek şey para basmak ve daha fazla altın madeni bulunması için Tanrıya dua etmek.
|
|
|
|
ZekiBeyy
|
 |
June 18, 2021, 12:33:55 PM |
|
Ekonomik istikrarsız var iken kimse TL de durmak istemiyor bir şekilde döviz kripto ve altın güvenli liman olarak görülüyor uzun vadede hepsi TL den kazançlı olacaktır. İmkanı olanda var olanın üzerine biraz daha koyuyor ev araba almak bile TL durmaktan kazançlı daha geçen sene yapılıp 330 bine satılan evler şuan 450 bin bir senede % 50 artmış.
Altın belki bir miktar daha düşsede tekrar çıkacağını bende düşünüyorum.
|
|
|
|
Lewan
Member

Backed.Finance
|
 |
June 18, 2021, 01:56:20 PM |
|
Altın beklenmeyen bir şekilde 1800 dolarların altına salmaya başladı kendini, tabi FED'in faizi sabit tutmasında da bu düşüşün rolü büyük. Ama daha fazla düşeceğini sanmıyorum ben orta ve uzun vadede zaten altının yönü yukarı, 1700 bantların tekrardan sağlam bir sekme bekliyorum.
|
|
|
|
emrecemsan
|
 |
June 18, 2021, 06:20:58 PM |
|
Faizlerin sabit tutulmasının kararlaştırılmasından mıdır nedir altın fiyatı 1770 doları gördü bugün içerisinde. İlerleyen günlerde bu düşüşün devamı gelir mi bilemiyorum. Fakat bence çok uzun sürmeden bir toparlama görürüz. Yaklaşık bir yıldır 2 bin doların altında seyrediyor altın.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
June 19, 2021, 07:52:41 PM |
|
Altın ons fiyatı niye böyle bir düşüş yaşadı anlam veremedim ama eninde sonunda tekrardan 2000 dolar üstünü görecektir. 2 haftada neredeyse ons fiyatında 150 dolarlık bir düşüş gerçekleşti fakat dolar kurunun artışı türk lirası olarak fiyatına çok yansımadı desek yalan olmaz. 20 30 türk lirası bir gerileme yaşandı gram fiyatında.
|
|
|
|
coderben
|
 |
June 19, 2021, 10:22:36 PM |
|
Ons altının yeniden 2 bin dolara çıkması ne kadar süre alır acaba merak ediyorum. @emrecemsan'ın belirttiği gibi 1 yıldır bu değer görülmemiş. Son günlerde de düşüş eğilimi vardı. Altın için de süper bir dönem yok şu an aynı Bitcoin gibi.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 20, 2021, 01:14:56 AM |
|
Borsaların ralli yaptığı dönemlerde Altın baskilanir daha çok deflasyonist baskı on plandadır. Şuan olan bu. Aslında 2008-2011 den beri olan bu ve bu oyunda 5-10 sene gidecek gibi. Şuan dünya borsaları rekor üstüne rekor kırıyor bu da Altın Gümüş ve diğer emtialar üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gerçek enflasyon geldiğinde Altın fiyatları tahminlerin çok ötesine gidebilir. Peki adı olupta kendisi olmayan enflasyon ne zaman gelecek ? 1 sene sonra mı 10 sene sonra mı ? Enflasyon dönemlerinde hisseler ve kripto paralar değil daha çok emtialar öne çıkar şuan enflasyon öyle aman aman yok bence geçici bir para bolluğu var bu da bir kaç alanda gıda vs enflasyon yaratmış durumda ama para borsalarda orada burada tekrardan bir avuç zenginin elinde toplanacak ve deflasyon yine ağır basacak bence. Sonuç ; Altın bir emtiadir. Doğrudan enflasyon ile ilişkilidir eğer enflasyon artacağını düşünüyorsanız Altın fiyatları da artacaktır. 2.000 dolar ne zaman olur acikcasi ne kadar geç olursa o kadar çok altın toplarım. Geç olsun güç olmasın  Her şeyin buzun güneste eridigi gibi erirken altının dim dik kaldığı günlerde gelecek. Tabi yine de yaşınız beklentiniz planlar insandan insana değişir şimdi ben 20 yıl vade düşünürüm 60 yaşındaki adam 20 sene vadeyi kaldıramaz. Sonuçta herkesin bir planı oluyor kimisi kısa yoldan kimisi daha dengeli gidip köşeyi dönmek istiyor.
|
|
|
|
illetyus
|
 |
June 22, 2021, 08:06:10 PM |
|
Paramın %20'sini Altın ve Gümüşe koydum. Performanstan memnun değilim.
Bitcoin'i elle tutamıyorum sanal şeye para yatırmam diyen dayılar gibi bende altın ve gümüşleri alıp eve geldikten sonra ''lan taşa para verdik'' diye içimden geçirdim.
Pek güvenmiyorum ama sepet mantığı ile alım gücümü korumak adına ilave ettim.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
June 24, 2021, 07:16:53 PM |
|
Altındaki bu düşüşün alım fırsatı vereceğini düşünüyorum ki hafif bir sinyal gösterdi bize tekrardan yükseliceğine dair.Hoş türk lirası dolar kuru da hareketli olduğundan doalyı sürekli yukarıya doğru fiyatlanma söz konusu.En yakın zamanda tekrardan yeni rekorlara gidecektir altının gram fiyatı türk lirası bakımından.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 24, 2021, 08:06:13 PM |
|
Şu merkez bankaları pek altın almıyor bizim merkez bankamız hatta satıyordu geçtiğimiz aylarda. ayrıca küçük yatirimcida da aman aman bir talep yok gibi. Muhtemelen fiyatların gevsenmesi bekleniyor ama fiyat gevsedikce daha yüklü alımlar gelecektir ayrıca fiziksel alımlar da hız kazanacaktır. Şuan altın ucuz olsa fiziksel altın talebine yetismezler fiyatlar ateş pahası bu fiziksel alımın önünü kesiyor.
Altının fiyat bazında pek düşeceğini düşünmüyorum.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
June 26, 2021, 09:51:24 AM |
|
Düğün sezonu geldi altın fiyatları daha da yukarı çıkacaktır.Neredeyse her gün düğün kına var bu sebeple ben altın fiyatlarının yaz aylarında daha güzel bir yükseliş yaşayacağını düşünüyorum.Bu ayları iyi değerlendirmek lazım güzel kar bırakabilir.
|
|
|
|
emrecemsan
|
 |
June 27, 2021, 10:40:47 AM |
|
Düğün sezonu geldi altın fiyatları daha da yukarı çıkacaktır.Neredeyse her gün düğün kına var bu sebeple ben altın fiyatlarının yaz aylarında daha güzel bir yükseliş yaşayacağını düşünüyorum.Bu ayları iyi değerlendirmek lazım güzel kar bırakabilir.
 Valla şu an durum ortada. Öyle bir uçuşa geçti ki altın fiyatları önünü alabilene aşk olsun. Bir zamanlar bunun yarı fiyatındaydı. Çeyrek altın bile 800 TL olmuş arkadaş. Kim alacak bu şekilde böyle? Önceden altın bekletenlere yarıyor sadece bu durum. İyice kar ediyorlar. Ama bir yandan TL'nin değeri de düşüyor işte. 
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 28, 2021, 03:51:41 PM Last edit: June 28, 2021, 04:07:19 PM by anonymous3x |
|
2022 Yılını Altın ve Gümüş yılı ilan ediyorum 2021 zayıf ellere oynanan son yıl olacak gibi. Bu yaz Temmuz Ağustos aylarında beklediğimiz hareket gelmezse; bu kış son bir alım yapıp 2022 de voleyi 90'a vurmak dileğiyle. Bu yaz güzel bir alım yaptık bu kış aylarında da ucuzlayarak bir fırsat verecektir bize elbet. Genelde kış aylarında alım yapmam ama bu kış altında yatay ve uygun fiyatlar bekliyorum nedense. Altın yatırımcısı hakettiğinden fazlasını alacağını düşünüyorum. Sabırlı olmak lazım. Şimdilik fiziksel biriktirmeye devam.  
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
June 28, 2021, 08:03:58 PM |
|
 Valla şu an durum ortada. Öyle bir uçuşa geçti ki altın fiyatları önünü alabilene aşk olsun. Bir zamanlar bunun yarı fiyatındaydı. Çeyrek altın bile 800 TL olmuş arkadaş. Kim alacak bu şekilde böyle? Önceden altın bekletenlere yarıyor sadece bu durum. İyice kar ediyorlar. Ama bir yandan TL'nin değeri de düşüyor işte.  Bence daha başlangıçtayız.Sezon yeni başladı bizim buralarda neredeyse her gün düğün var.Bu düğünlere illaki gram da olsa altın verilecek illaki  çeyrek fiyatı 1000 türk lirasını aşar gram da 700 800 olur böylelikle diye düşünmemek elimde değil.Yaz aylarından ekime kadar düğünler iyice bollaşır bakalım bize zaman gösterecek.
|
|
|
|
ashti
|
 |
June 29, 2021, 12:34:21 AM |
|
Yasaklardan dugun yapamayanlar bi anda sezonu acacak. Altin geleneksel olarak milletce deger verdigimiz bi enstruman. Fiyatlara da gelecektir.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 29, 2021, 07:33:30 AM |
|
Kış aylarında silkeleme operasyonu gelirse şaşırmam Altın'a. Geçtiğimiz kış gelmişti 540 liradan 390 liraya düşen bir Altın gördük aynısı yaşanabilir. Ancak önce bu yaz nereye gideceğimiz de önemli ?
Kış ayları önemli Kış aylarında da alım düşünüyorum bakalım. Tünelden çıkmadan önce son bir silkeleme yapmak istiyor olabilirler. 2022 Altın için farklı bir yıl olacak.
Bu yaz bittikten sonra, bu kış aylarında da Altın istiflemeye devam edeceğim.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
June 30, 2021, 12:15:18 PM Last edit: June 30, 2021, 12:47:54 PM by anonymous3x |
|
Link: https://i.hizliresim.com/9dzkmn9.pngayrıntılı inceleme için; https://www.macrotrends.net/1486/fed-balance-sheet-vs-gold-priceAltın'ı satacağımız yıllarda gelecek ama şuan değil 2013 yılından bu yana toplamaya devam aslında. Büyük alıcılar merkez bankaları olarak görülüyor. Altın şuanda düşük kalması nedeniyle bence dünyanın en kolay en dertsiz emeklilik planına aday. - çökecek derdi yok - sıfırlanacak derdi yok - kaybolacak derdi yok, zaten bir çanta parayla girip bir avuç metalle çıkıyorsun. - güven sorunu yok - trade etmenize gerek yok - analiz bilmenize gerek yok yukarıdaki grafiğe bakıp sadece altının önümüzdeki 10 sene boyunca yatay hareketlerle toplama lokasyonunda kalırsa efsane olur uzun vadeli altın yatırımcıları için. Çünkü alıp kenara koyuyorsunuz başka bir derdi yok. . 2030 sonrası emekliliğe hoşgeldin partisi. ''Özellikle 30 yaş altı için '' tabi bu aralıkta borsada hissede veya kriptoda çerez paralarını, katlayarak ciddi miktarlara çıkarıp ekstra varlıklarınızı arttırabiliyorsanız ne mutlu size 
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
June 30, 2021, 09:19:16 PM |
|
- çökecek derdi yok - sıfırlanacak derdi yok - kaybolacak derdi yok, zaten bir çanta parayla girip bir avuç metalle çıkıyorsun. - güven sorunu yok - trade etmenize gerek yok - analiz bilmenize gerek yok
kesinlikle katılıyorum.Altına yatırım yapmak için ne analize ne paramın değer kaybedeceğini düşünmeye gerek yok.İllaki değerlenicek kafasıyla yatırım yapılıyor zaten.Trade etmeye zaten gerek yok altına yatırım yapan uzun vade yatırım yapıyor en az 5 10 sene olmak koşuluyla.
|
|
|
|
1kodumtek7
|
 |
June 30, 2021, 11:33:39 PM |
|
@anonymous3x Dediğiniz gibi altının böyle dertleri yok. Biz kripto para piyasasında onu al bunu sat, şunu HODL et bunu etme vs. derken kafayı yiyoruz iyice.  İnanılmaz yorucu bir iş traderlık gerçekten. Düzenli olarak takip edeceksiniz ne olup bittiğini ki büyük bir zarara uğramadan kendinizi kurtarabilesiniz ya da hedef miktara ulaştıysanız düşmeden çekesiniz. Altın sahiplerinin kafası rahat. Al altını at yastık altına bir yere misal, tamamdır.  İster 5 sene ister 10 bekle altının yükselişini gör keyfine bak.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 01, 2021, 07:41:58 PM |
|
@anonymous3x Dediğiniz gibi altının böyle dertleri yok. Biz kripto para piyasasında onu al bunu sat, şunu HODL et bunu etme vs. derken kafayı yiyoruz iyice.  İnanılmaz yorucu bir iş traderlık gerçekten. Düzenli olarak takip edeceksiniz ne olup bittiğini ki büyük bir zarara uğramadan kendinizi kurtarabilesiniz ya da hedef miktara ulaştıysanız düşmeden çekesiniz. Altın sahiplerinin kafası rahat. Al altını at yastık altına bir yere misal, tamamdır.  İster 5 sene ister 10 bekle altının yükselişini gör keyfine bak. Kripto paraların çok bir albenisi yok artık 6 sene önce çok farklı konuşabilirdim ama bütün dünya içerde artık. Tahmin edemeyeceğim insanalr bile kripto para almış yani Altından fazla yatırımcısı var ona emin oldum artık. Ama yine de fırsatlar bitmez. Ayrıca felsefesini anlayanlar için güzel para kazanma yeri burası. Kripto paralarda al sat yapmak yerine dipten alıp beklemek daha mantıklı görünüyor. Geniş açıya baktığımda, 2030 ve sonrası Bitcoinin Altın karşısında şansı yok bence ancak şuan Altına karşı daha avantajlı konumda. 2008 den bu yana giden bu rallinin hızını 2030 de keserler gibime geliyor. Dua edelim Altın yatay kalsın bizde buralardan katlanıp altına çekeriz paraları. 2030 sonrası da sıfır borç hobi olarak yaptığım bir iş ve gözden uzak bir evde kabuğuma çekilmek istiyorum. Dünya boş arkadaşlar para borsa bir yere kadar. Ne bitcoin ne altın hiç bir şey umrumda değil ama kazanmak zorundayız. çünkü zaman=para. zamanı satın alarak arttıramıyoruz ama para kazanarak daha tasarruf edebiliriz
|
|
|
|
Pulsar77
|
 |
July 01, 2021, 07:55:36 PM |
|
Şimdi düğün sezonu açıldı artık. Bütün yasakların kaldırılması ile belki de tüm zamanların en çok düğün yapıldığı bir yaz görebiliriz belli mi olur.  Düğün sezonu demek altın demek. Haliyle altının fiyatlarında talepten ötürü bir yükseliş görürsek şaşırmamak lazım. Altının fiyatı zaten aldı başını gitti iyice. Şimdi daha da katlanırsa insanlar daha da zorlanacak almakta.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 01, 2021, 08:00:58 PM |
|
Şimdi düğün sezonu açıldı artık. Bütün yasakların kaldırılması ile belki de tüm zamanların en çok düğün yapıldığı bir yaz görebiliriz belli mi olur.  Düğün sezonu demek altın demek. Haliyle altının fiyatlarında talepten ötürü bir yükseliş görürsek şaşırmamak lazım. Altının fiyatı zaten aldı başını gitti iyice. Şimdi daha da katlanırsa insanlar daha da zorlanacak almakta. Düğün sezonu altın fiyatlarını %1 bile oynatmaz bence
|
|
|
|
Pulsar77
|
 |
July 01, 2021, 08:45:56 PM |
|
Şimdi düğün sezonu açıldı artık. Bütün yasakların kaldırılması ile belki de tüm zamanların en çok düğün yapıldığı bir yaz görebiliriz belli mi olur.  Düğün sezonu demek altın demek. Haliyle altının fiyatlarında talepten ötürü bir yükseliş görürsek şaşırmamak lazım. Altının fiyatı zaten aldı başını gitti iyice. Şimdi daha da katlanırsa insanlar daha da zorlanacak almakta. Düğün sezonu altın fiyatlarını %1 bile oynatmaz bence Valla oynamaması güzel de olur zaten.  Altın fiyatlarının şu anki seviyesi bile çok yüksek. Zamanında yatırım yapmış olanların kafası rahat da şu an almak isteyenler için biraz sıkıntılı bir durum var.
|
|
|
|
Bthd
Legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
July 01, 2021, 11:12:21 PM |
|
Kripto paraların çok bir albenisi yok artık 6 sene önce çok farklı konuşabilirdim ama bütün dünya içerde artık. Tahmin edemeyeceğim insanalr bile kripto para almış yani Altından fazla yatırımcısı var ona emin oldum artık.
Küçük topluluklardan yola çıkarak çok büyük genellemeler yapmak çoğu zaman hatalı sonuçlara ulaşılmasına sebep olur, örnekte gördüğünüz gibi. Sadece Türkiye'de altın sahibi olan insan sayısı tüm dünyada bitcoin sahibi insan sayısından daha fazladır. Son zamanlarda kripto paralar hakkında daha fazla konuşuluyor olması gerçeği değiştirmez. Çevrenizdeki çoğu kişi fiziksel olarak çalınma riski yüksek olduğu için sahip olduğu altın yatırımından bahsetmez. Bir kaç sene önce 90 yaşında vefat eden anneannem emekli maaşından arttırdığı miktarla o yaşında her ay kenara altın atmaya devam ediyordu. Türkiye'de siyasilerin sürekli olarak bahsettiği "yastık altı yatırımlar" tabirinin çok büyük bölümünü de altın oluşturur. Geniş açıya baktığımda, 2030 ve sonrası Bitcoinin Altın karşısında şansı yok bence ancak şuan Altına karşı daha avantajlı konumda. 2008 den bu yana giden bu rallinin hızını 2030 de keserler gibime geliyor.
Yeni teknolojiler eskilerine göre her zaman daha hızlı gelişim göstermeye elverişlidir. Durun bir dakika hala online alışveriş yapmıyorsunuz değil mi ? Yada her gün bayiden gidip kağıda basılı gazete alıyorsunuz haberleri okumak için değil mi ? 2030 yılını hangi bilimsel verilerle elde ettiğinizi çok merak ediyorum. Koltuğa en çok temas eden organınıza dayalı veriler yerine daha gerçekçi önermeler sunabilirseniz zevkle okuyabilirim yazdıklarınızı.
|
|
|
|
illetyus
|
 |
July 01, 2021, 11:20:57 PM |
|
Geniş açıya baktığımda, 2030 ve sonrası Bitcoinin Altın karşısında şansı yok bence ancak şuan Altına karşı daha avantajlı konumda. 2008 den bu yana giden bu rallinin hızını 2030 de keserler gibime geliyor.
Yeni teknolojiler eskilerine göre her zaman daha hızlı gelişim göstermeye elverişlidir. Durun bir dakika hala online alışveriş yapmıyorsunuz değil mi ? Yada her gün bayiden gidip kağıda basılı gazete alıyorsunuz haberleri okumak için değil mi ? 2030 yılını hangi bilimsel verilerle elde ettiğinizi çok merak ediyorum. Koltuğa en çok temas eden organınıza dayalı veriler yerine daha gerçekçi önermeler sunabilirseniz zevkle okuyabilirim yazdıklarınızı. Altın tarih boyunca değerli oldu fakat altının değerli olduğu tarihin %99.9'luk kısmında internet yada kripto paralar yoktu. Ortam değişirse sonuç değişebilir. Altının yerini tutacak şey internetin içerisinden çıkacak. Bitcoin olur ether olur yada başka bir şey.
|
|
|
|
Bthd
Legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
July 01, 2021, 11:40:46 PM |
|
Altın tarih boyunca değerli oldu fakat altının değerli olduğu tarihin %99.9'luk kısmında internet yada kripto paralar yoktu. Ortam değişirse sonuç değişebilir.
Altının yerini tutacak şey internetin içerisinden çıkacak. Bitcoin olur ether olur yada başka bir şey.
Altın tarih boyunca değerli değildi. Günümüz insanının şu an tespit edilen tarihi yaklaşık ~300.000 sene öncesine dayanıyor. Altının daha doğrusu metallerin değerli görüldüğü dönem (işleyebilecek kapasiteye ulaşılması sonucunda) ~5000 yıllık bir dönemi kapsıyor. Paranın şekli insanların günlük hayatındaki değişimlere göre her zaman değişmiş. Altından önce de bir şeyler kullanıyorlardı (deniz kabukları v.b.) Günümüz fiat parasının atasının icadı ise Lidyalılar tarafından ~2700 sene öncesine ait. İlk icat edildiğinde metallere şekil verilirken yazı ve matbaa alanındaki gelişmelerden sonra daha çok kağıt olarak, günümüzde ise sadece dijital rakamlar olarak karşımıza çıkıyor. Son 100 yıldaki gelişme hızındaki ivmeyi işin içine kattığınızda geleceğin insanının sadece dünyaya bağımlı yaşayacağına inanmak saçma olur. Sadece Tesla tarafından geliştirilmiş tekrar kullanılabilen roket teknolojisi dahi bu adımın hızla yaklaştığının göstergesidir. Bitcoin veya başka bir şey olabilir ancak geleceğin insanının metalleri yada günümüz kağıt paralarını kullanmayacağına bahse girebilirim. Yatırım ve fiyat bazında konuşacaksak eğer bitcoin altına göre geleceğin para birimi olma potansiyelini çok daha fazla taşır. Bir gün başka bir birimin kullanımı çok daha yaygın olsa bile ve işlevsiz hale gelse bile internetin ve matematiğin ilk parası olarak antika olarak dahi çok değerli olacak. Şu an elinizde lidyalılar tarafından üretilmiş metal bir paranın olduğunu düşünün üretildiği hammaddenin hammadde fiyatından çok daha değerli olurdu. Yararlanılan kaynaklar: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsanhttps://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1n
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 01, 2021, 11:53:03 PM |
|
1970-1980 Altın 1980-2000 Borsalar 2000-2010 Altın 2010-2030 Borsalar
Burada kafayı karıştıran tek şey 2020 yılında Altının çanak yapmasıdır. Normal şartlarda Altın yatay gitmeliydi.
Bitcoin ve kripto paraların tamamen borsalarla ortak hareket ediyor açık görünüyor bu. Sadece 2018 yılı başına bakarsanız ABD borsaları ve kripto paralar düşerken Altinin sert bir şekilde yukarı gittigini görürsünüz buda buradan kar alanlarin net Altına geçtiğini gösterir.
Ben asıl geçişi bekliyorum. Yani tümden geçiş 1970 ve 2000 yılından sonra olduğu gibi.
Ama burada en acayip şey Altının canak yapması normal şartlarda bu çanak 2030 da tamamlanadabilirdi ama erken bir kalkışma var.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 02, 2021, 11:01:19 AM |
|
Para tabanı ile Altın eşitlendiğinde bana göre Reset oluyor. 
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 02, 2021, 01:00:56 PM Last edit: July 04, 2021, 07:04:49 AM by anonymous3x |
|
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
July 03, 2021, 10:31:23 AM |
|
Acaba diyorum şöyle bir şey mi olacak ? Senaryolar çok tabi ki:   YTD Hocam fotoğraflar gözükmüyor nasıl bir senaryo var kafanızda? Bana kalırsa gram fiyatı 600 türk lirasına doğru bir yolculuğa başlayacak.520 Türk lirasını gördükten sonra 480 türk lirasına kadar çekilme yaşadı bu çekilme alım fırsatıydı bana kalırsa.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 03, 2021, 03:42:10 PM Last edit: July 04, 2021, 07:05:10 AM by anonymous3x |
|
Acaba diyorum şöyle bir şey mi olacak ? Senaryolar çok tabi ki:
YTD
Hocam fotoğraflar gözükmüyor nasıl bir senaryo var kafanızda? Bana kalırsa gram fiyatı 600 türk lirasına doğru bir yolculuğa başlayacak.520 Türk lirasını gördükten sonra 480 türk lirasına kadar çekilme yaşadı bu çekilme alım fırsatıydı bana kalırsa. Resimler gorulmesı lazım açılmıyor mu?
|
|
|
|
Distraction
|
 |
July 04, 2021, 09:01:05 AM |
|
Çeyrek altın fiyatındaki uzun vadedeki yükselişe bir bakayım dedim. Geçen yılın Mart ayının sonlarından itibaren dananın kuyruğu kopmaya başlamış. Bir anda 520 TL'den 600 TL üzerine fırlamış ve sonrasını da biliyoruz zaten (800 TL şu an  ). Zamanında altına yatırım yapanın keyfi yerinde ama şimdi de millet alamıyor. Bir düğüne gidip çeyrek altın bile takmak isteseniz bir servet ödüyorsunuz.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 05, 2021, 06:09:22 PM |
|
Çeyrek altın fiyatındaki uzun vadedeki yükselişe bir bakayım dedim. Geçen yılın Mart ayının sonlarından itibaren dananın kuyruğu kopmaya başlamış. Bir anda 520 TL'den 600 TL üzerine fırlamış ve sonrasını da biliyoruz zaten (800 TL şu an  ). Zamanında altına yatırım yapanın keyfi yerinde ama şimdi de millet alamıyor. Bir düğüne gidip çeyrek altın bile takmak isteseniz bir servet ödüyorsunuz. Fiyatı o yüzden düşüremiyorlar. Eğer altın ucuz olsa fiziksel talebe yetişemezler. Süreç şöyle ilerliyor aslında: Eskiden Altını cebimizde gezdiriyorduk Şimdileri Altını evimizde saklıyoruz Gelecekte Altın karaborsa oluşu nedeniyle artık ancak müzede görürüz Çok değil 40-50 sene önce ; ''1960larda, maaşıyla 28 adet Cumhuriyet altını alan bir memur, bugünlerde sadece 3 tane alabiliyor. Yani insalık, gizli efendileri tarafından giderek daha fazla köleleştirilmeseydi, bugün ortalama bir çalışan sadece birkaç aylık maaşıyla, bir ev alabilecekti.'' Köleler ve Efendiler
|
|
|
|
illetyus
|
 |
July 08, 2021, 10:23:21 PM |
|
Basel III diye bir şey geliyordu. Bildiğim kadarı ile bankalar artık altın satabilmek için ellerinde sattıkları altını fiziksel olarak tutmak zorunda kalacaklar (%85 fiziki rezerv şartı)
Konu hakkında bilgisi olan var mı? Biraz search ettim ama doğru düzgün bu konuyu enine boyuna açan bir kişi görmedim.
Bu durumda muhtemelen yıllık saklama bedeli gibi ücretlerde gelebilir altın için.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
July 09, 2021, 10:56:05 AM |
|
Acaba diyorum şöyle bir şey mi olacak ? Senaryolar çok tabi ki:
YTD
Hocam fotoğraflar gözükmüyor nasıl bir senaryo var kafanızda? Bana kalırsa gram fiyatı 600 türk lirasına doğru bir yolculuğa başlayacak.520 Türk lirasını gördükten sonra 480 türk lirasına kadar çekilme yaşadı bu çekilme alım fırsatıydı bana kalırsa. Resimler gorulmesı lazım açılmıyor mu? hocam şimdi linkli atınca görebildim  hedefiniz baya yüksek 2030 yılında pik noktaya ulaşacağını 2030 yılına doğru rekor bir yükseliş bekliyor ve düşünüyorsunuz olabilir mi evet olabilir bu mümkün tabiki. ons fiyatının 26 bin dolarlara çıkması yaklaşık 10 sene sonra altın yatırımcısının yüzünü efsane bir şekilde güldürecektir eğer bu senaryo gerçekleşirse. Bu da yaklaşık şuanki fiyatın 12-13 katı edecek bir biçime gelir.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 09, 2021, 01:32:30 PM |
|
Dünyadaki tüm merkez bankalarının para tabanları toplanıp Altına esitlenmedikce ben dünyanın bu bunalımdan çıkacağını düşünmüyorum.
Bu esitlenmeden sonra 5-10 sene daha darlık çekilse bile sonrası büyük atilimlara gebe. Bunu 2008 de denediler ama bence başarılı olmadı. Şuan altın her şeye rağmen düşmüyor direniyor altın madenciliği için harcanan emek para artmasına rağmen yeterince altın bulunamıyor veya istenilen kalitede değil.
Ben altının bastirilip Borsalara 5-10 sene daha gaz verilebilecegini düşünmüyorum. Verilirse de borsa hisse kripto elbet işin ucundan tutuyoruz zaten ama artık yumurta kapıya dayandı gibi. Belki bir şekilde daha götürülebilir ama dünyanın kaybedecek zamanı yok.
Bence bu eşitleme tarihte benzeri 2-3 kez yapıldığı gibi yine yapılacak bu eşitlemenin ekonomik sigorta olduğunu dusunuyorum. Sonrası herkes işine bakacak.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 10, 2021, 07:31:31 PM |
|
2022 Yılını Altın ve Gümüş yılı ilan ediyorum
Bakalım olacak mı
|
|
|
|
ajanwalker
|
 |
July 11, 2021, 07:33:21 AM |
|
Dün bir düğüne katıldım. İnsanlar altının pahalılığından dem vuruyor. Eskiden birbirine gidip altın takanlar şimdi karşılığıni bekliyor. Ben ona tam altın taktım vs. Hatta birisi işi abartmış. Ben onların çocuklarına gidip tam altın taktım. Olurda ölürlerse çocukları tam altın getirir demiş. Birisi de ben 2009 yılında emekli olunca bir tam bir yarım altin alıyordum şimdi 3 çeyrek ancak alabiliyorum dedi ve bizim ekonominin durumunu özetledi.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 13, 2021, 07:15:59 PM |
|
''Dünya Merkez Bankaları resmi verilerine göre 2007-2018 yılları arasında Çin, Hindistan, Rusya'nın altın stoklarındaki değişmeler dikkat çekicidir. Özellikle 2014 yılından sonra artış daha da yüksek ivme kazanmıştır. Rusya: 400 Ton -> 2200 Ton Çin: 600 Ton -> 1900 Ton Hindistan: 360 Ton -> 620 Ton '' Hindistan biraz geri kalsada surekli Altın rezevri arttıran ülkelerden. Gelecek 30 yılda Çin ve Hindistan Rusya'nın Altında söz sahibi olacakları bir döneme girebiliriz. Ülkemizde çok ciddi Altın stoğu yapan ülkelerden bu ülkeler arasına girerse şaşırmayacagım. https://i.resmim.net/wjnuLX.jpgÇinin elinde gerçekten 2000 ton altın mı var yoksa 20.000 ton üzerinde bir altın varlığı mı var bence 20.000 ton üzerinde altını var ve gizliyor komplo teorisi gibi olsada çinin bu kadar yuana güvenmesi hatta gerekirse para birimimi altınla desteklerim demesi sırtını altına dayamış olabilir. 2-3 bin ton altınla bu konuşmayı yapamaz demekki Çinin elinde açıkladıklarından daha büyük daha devasa bir altın varlığı olabilir.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
July 14, 2021, 08:58:48 AM |
|
Altında geri çekilme olabilir tekrardan bir baskılanma söz konusu hareket edemiyor ya yukarı güzel bir yükseliş gelicek ya da düşüş kaçınılmaz olacak.Uzun zamandır neredeyse sabit gidiyor diyebiliriz.
|
|
|
|
emrecemsan
|
 |
July 18, 2021, 11:06:04 AM |
|
Temmuz ayı itibariyle ons altın nihayet 1800 doların üzerine çıkabildi. Çok uzun bir zaman diliminden beri 2000 dolar üstünü görmek hayal oldu. Ama bu çıkış sürerse ben en fazla birkaç ay içerisinde bunun mümkün olacağını düşünüyorum. Ve 2000 dolar görüldükten sonra da kademeli bir yükselişle 2500 dolara doğru bir yol alabilir. Ancak belki de en az 1 sene bekleyeceğiz böyle bir şeyin gerçekleşmesi için.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 24, 2021, 07:39:16 PM |
|
Kripto paralara bir kaç yatırım planlıyordum ancak büyük balon hala geçmiş değil. Son olarak tüm parayı altına çekip 2022 yılını bekleyeceğim gibi duruyor.
2021 yılı ilk çeyrek güzel kazançlar sağladık ama şu piyasada Altından daha güvenli tek şey muhtemelen artı veren faizdir.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
July 27, 2021, 04:12:09 PM |
|
Altın fiyatı hala istikrarsız ne yapacağını bilmiyor bana kalırsa.
hala bu fiyatlarda kalmasının tek nedeni baskılanması olsa gerek.2000 dolar barajını hala aşabilmiş değil ama aşarsa devamının geleceği bariz belli gibi duruyor.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
July 27, 2021, 04:19:20 PM |
|
Altın fiyatı hala istikrarsız ne yapacağını bilmiyor bana kalırsa.
hala bu fiyatlarda kalmasının tek nedeni baskılanması olsa gerek.2000 dolar barajını hala aşabilmiş değil ama aşarsa devamının geleceği bariz belli gibi duruyor.
Altın boğası olmak çok zor. Karşında her şeyden önce Fed var  Hisseler Kripto paralar gibi değil emtialar, doğrudan merkez bankaları biniyor tepesine özellikle enflasyonu engellemek için gerekirse faiz sopası kullanılıyor. Ama ne olursa olsun her şeye rağmen Altına inanan biriyim ve 2014 yılında Bitcoinde gördüğüm ışığı emtialarda görüyorum. 2030 yılına kadar Altının Gümüş ve Platinin Uranyumuda ekleyin yanına boğanın gerçek ateşinin yanacağını düşünüyorum. YTD.
|
|
|
|
Pulsar77
|
 |
July 27, 2021, 10:40:53 PM |
|
Altının önünde şu an hala bir engel var da bir türlü 1800 doları aşamıyor. Ama ben yine de bu sene bitmeden 2000 doları görebileceğini düşünenlerdenim. Altına bu saatten sonra olumlu bir havanın hakim olacağını düşünüyorum çünkü. Yeteri kadar düşüş yaşadı bence.
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
August 03, 2021, 09:06:52 AM |
|
Boğaya inanıyorsanız sorun yok. Ben inanıyorum. Bu inanç meselesi birazda.
Altından daha agresif hareketler bekledim ama olmadı demek ki balinalar altında cepleri biraz boşaltmış daha iyi. En azından temiz noktadan toplama fırsatı sunuyor. Bu kış ayları için ayırdığım bir kaç nakiti Altın için saklayacağım.
Altında kış aylarında büyük boğa öncesi son bir 1600 dolar denemesi gelirse harika bir alım fırsatı verecektir. Kışa atacak mermim olacak.
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
|
 |
August 03, 2021, 10:33:16 AM |
|
yine düşüş gelecek şuan için bir şey söylemek zor ne alın ne satın aşamasında bana kalırsa.
çok kritik bir yerde olduğu kesin ama 520 türk lirasından bozdurduğuma sevindim açıkcası 480 türk lirasına kadar gerilemiş durumda.Biraz daha bekleyeceğim.
|
|
|
|
illetyus
|
 |
August 03, 2021, 03:44:14 PM |
|
Aldığım gümüş külçeler bir tarafıma kaçtı bu aralar. Külçe başı 700 kağıt zarar yazdı.  Neyse uzun vadeciyiz. Dolar hazır düşmüşken biraz daha altın takviyesi yapabilirim.
|
|
|
|
Korkunchortlak
Jr. Member
|
 |
August 05, 2021, 09:16:52 AM |
|
Aldığım gümüş külçeler bir tarafıma kaçtı bu aralar. Külçe başı 700 kağıt zarar yazdı.  Neyse uzun vadeciyiz. Dolar hazır düşmüşken biraz daha altın takviyesi yapabilirim. hocam bende fiziksel altın topluyorum dünyanın gittiği yol iyi değil. elinle tutmuyorsan senin değildir.
|
|
|
|
kriminall
|
 |
August 05, 2021, 10:18:48 AM |
|
Çeyrek altın fiyatındaki uzun vadedeki yükselişe bir bakayım dedim. Geçen yılın Mart ayının sonlarından itibaren dananın kuyruğu kopmaya başlamış. Bir anda 520 TL'den 600 TL üzerine fırlamış ve sonrasını da biliyoruz zaten (800 TL şu an  ). Zamanında altına yatırım yapanın keyfi yerinde ama şimdi de millet alamıyor. Bir düğüne gidip çeyrek altın bile takmak isteseniz bir servet ödüyorsunuz. Fiyatı o yüzden düşüremiyorlar. Eğer altın ucuz olsa fiziksel talebe yetişemezler. Süreç şöyle ilerliyor aslında: Eskiden Altını cebimizde gezdiriyorduk Şimdileri Altını evimizde saklıyoruz Gelecekte Altın karaborsa oluşu nedeniyle artık ancak müzede görürüz Çok değil 40-50 sene önce ; ''1960larda, maaşıyla 28 adet Cumhuriyet altını alan bir memur, bugünlerde sadece 3 tane alabiliyor. Yani insalık, gizli efendileri tarafından giderek daha fazla köleleştirilmeseydi, bugün ortalama bir çalışan sadece birkaç aylık maaşıyla, bir ev alabilecekti.'' Köleler ve EfendilerHocam şimdi 3 tane değil 1 tane bile cumhuriyet altını alamıyor asgari ücretli çalışanlar, gerçekten alım gücü, ekonomi yerle bir olmuş, biz de mi altına yatırımı arttırsak, en azından çoluk çocuk rahat bir hayat sürsün, biz bok çukuruna battık zaten,
|
|
|
|
anonymous3x
|
 |
August 05, 2021, 01:40:51 PM |
|
Çeyrek altın fiyatındaki uzun vadedeki yükselişe bir bakayım dedim. Geçen yılın Mart ayının sonlarından itibaren dananın kuyruğu kopmaya başlamış. Bir anda 520 TL'den 600 TL üzerine fırlamış ve sonrasını da biliyoruz zaten (800 TL şu an  ). Zamanında altına yatırım yapanın keyfi yerinde ama şimdi de millet alamıyor. Bir düğüne gidip çeyrek altın bile takmak isteseniz bir servet ödüyorsunuz. Fiyatı o yüzden düşüremiyorlar. Eğer altın ucuz olsa fiziksel talebe yetişemezler. Süreç şöyle ilerliyor aslında: Eskiden Altını cebimizde gezdiriyorduk Şimdileri Altını evimizde saklıyoruz Gelecekte Altın karaborsa oluşu nedeniyle artık ancak müzede görürüz Çok değil 40-50 sene önce ; ''1960larda, maaşıyla 28 adet Cumhuriyet altını alan bir memur, bugünlerde sadece 3 tane alabiliyor. Yani insalık, gizli efendileri tarafından giderek daha fazla köleleştirilmeseydi, bugün ortalama bir çalışan sadece birkaç aylık maaşıyla, bir ev alabilecekti.'' Köleler ve EfendilerHocam şimdi 3 tane değil 1 tane bile cumhuriyet altını alamıyor asgari ücretli çalışanlar, gerçekten alım gücü, ekonomi yerle bir olmuş, biz de mi altına yatırımı arttırsak, en azından çoluk çocuk rahat bir hayat sürsün, biz bok çukuruna battık zaten, Bir konut alabilmek için 30-40 sene çalışmak Kitapta da yazdığı gibi bir maaş ile 28 cumhuriyet altını alırken bugün 2-3 taneye düşmek Yazılacak çok şey varda bosvermek lazım. Ancak daha kötüsü var rüya içinde rüya. Rüyadan uyandığında gerçekten uyandığını sanıyorsun ama o da rüya çıkıyor. Biz kaçıncı rüyadayız acaba ?
|
|
|
|
ajanwalker
|
 |
August 08, 2021, 11:57:57 AM |
|
Bu zamanda altından ziyade gümüşe yatırım yapmak daha mantıklı geliyor. Sebebim ise malum çip krizi var ve bu çiplerin yapımında mutlaka gümüş kullanılıyordur. Fiziki gümüş alımı çok olacağı için gümüşe yatırım yapmak mantıklı geliyor.
|
| | |