Ima dosta "glupih" projekata koji su zaradili milione, a prvi koji mi pada na pamet je
Pet rock. Ideja je bila da se kamenje prodaje kao kućni ljubimac
Također fidget spinneri i oni plišanci u obliku povrća koji su se prodavali u konzumu.
postoji pravilo da projekti koji zaradjuju milione na brzinu u stvari resavaju nesto sto muci veliki broj ljudi, a sami ni ne prepoznaju da im je to muka...
eto npr. tamagotchi, resava problem besposlenih ljudi, koji nemaju obaveza, i onda im nametnes obavezu da hrane virtuelno kuce/macku i oni se prime na to, i nadju svrhu u zivotu (izgleda smesno, ali je tako)... meni to nije scam, scam je kad namerno pokusavas da prevaris nekoga i uzmes pare na brzinu, ovde to ne vidim
U potpunosti se slažem sa ovime, ljudi u velikoj većini nisu svijesni kako imaju neku potrebu koju treba zadovoljiti, a ovi naočigled glupi projekti to zadovoljavaju.
Edit:
Koliko sam shvatio iz ove teme, ti doslovno govoriš da se želiš udružit s nekim, pokupiti lovu i "otići". Želiš prevariti nekog, onako, otvoreno?
Ne nužno, ja podržavam svakog tko se nekom kretenskom idejom osigura za život. Tipa, million dollar webpage - to napraviš u jednom danu, nije da si nekog prevario.
Napraviš kripto verziju toga, 1 bitcoin webpage. Prosječna godišnja hrvatska plaća za 3 dana posla.
Ako zaživi super, ako ne, ko ga jebe.
Zapravo ideja uopće nije glupa po meni, platiš dolar za piksel i link na svoju web stranicu, što je odlično za CEO. Imaš link sa popularne web stranice za 1$ i to bez mjesečne naknade, već dokle god postoji ta web stranica.